Tanulás a SEO-ról a márkaismertség érdekében

A márkaismertség kulcsfontosságú a marketingben. A márkaépítés és a SEO pedig kéz a kézben járnak. Íme, hogyan használhatja a SEO-t a márkaismertség és -ismertség generálására.

A marketingszakemberek gyakran rendkívül bekeretezett és lyukasztott kategóriákban gondolkodnak, önállóan készítve elő márkaépítési és SEO erőfeszítéseiket. Ez a megközelítés megszakítja a kapcsolatot az üzleti márka és a keresőoptimalizálási stratégia között, és nem megfelelő eredményeket hoz. A SEO a márkaismertség szempontjából fontos.

A kettő integrálásával organikus forgalmat generálhat a keresőmotorokból, hogy növelje a márka elérését és javítsa a márka imázsát. A mai blogban meg fogjuk érteni a SEO és a márkaépítés kapcsolatát. Azt is megvitatjuk, hogyan használhatja a SEO-t a márka ismertségének növelésére a leendő közönség körében.

Forrás

SEO és márkaismertség

A SEO és a márkaismertség két, egymással szorosan összefüggő kifejezés egy véget nem érő ciklusban. Vajon hogyan? Jó hírnevű márka létrehozásához SEO-ra van szüksége, és a márkák előkelő helyet foglalnak el a SEO eredmények között.

Neil Patel, a híres SEO guru szerint, ha fel akarja építeni a márkáját, akkor a SEO-val kell kezdenie, amely az alap összetevő. És teljesen igaza van! Végül is mi az a két dolog, ami segít a márka imázsának kialakításában? Felhasználói élmény és vásárlói hűség.

A felhasználói élmény (UX) a SEO kritikus aspektusa. A SEO a vállalkozás webhelyétől, az oldal betöltési sebességétől, a navigációs szerkezettől és a történetmeséléstől függ. Ha a weboldal dizájnja csábító és könnyen navigálható, akkor a kívánt felhasználói élményt nyújtja. Ugyanakkor jó helyezést biztosít a keresőmotorokon.

Forrás

Ha most az ügyfelek hűségéről beszélünk, hogyan változtathatja leendő közönségét hűséges üzleti ügyfelekké? A válasz ismét a SEO. A SEO segít, hogy megjelenjen a Google első oldalán. Ha jó helyezést ért el, a potenciális ügyfelek a nyitóoldalra kerülnek, ahol ésszerűen eljuttathatja őket, feliratkozhat az e-mail listára, vagy akár megvásárolhatja termékeit vagy szolgáltatásait.

Olvasni:  10 bevált gyakorlat a jobb banki alkalmazás-UX érdekében

Összefoglalva, közvetlen kapcsolat van a márkaépítés és a SEO között. Márkáját csak SEO stratégiák alkalmazásával lehet felépíteni.

A SEO használata a márkaépítéshez

Mára már tudjuk, hogy a tudatosság növeléséhez a SEO stratégiájára kell összpontosítania. De miért nem sikerül oly sok üzleti szervezetnek ebben a kritikus feladatban? Bár szinte minden vállalkozás felismerheti a SEO fontosságát, bizonytalanok a megteendő lépésekkel kapcsolatban. Itt bemutatunk néhány lépést, amelyek segítségével hatékony SEO márkaépítési stratégiát indíthat el, és növelheti márkaismertségét.

1. Használj tartalommarketinget

A kiváló minőségű, egyedi, releváns és informatív tartalom rendszeres közzététele a webhelyén az egyik legjobb módja annak, hogy javítsa keresőmotorjaiban elfoglalt helyezéseit, növelje a márkaismertséget, és minőségi vezetőket vonzzon webhelyére.

A tartalommarketing segíthet ügyfelei oktatásában, tájékoztathatja potenciális vásárlóit üzleti kínálatáról, és bizalmat építhet velük. A sikeres tartalommarketing-stratégia elindításához a közönség igényeinek és követelményeinek megértésére kell összpontosítania. Azonosítsa és kezelje azokat a problémákat, amelyekkel szembesülnek azáltal, hogy értékes és vonzó tartalomelemeket készítenek, amelyekben az emberek értéket találnak.

Ne feledje, a tartalommarketing nem csak cikkek, blogok vagy esettanulmányok létrehozásáról szól. Innovatív módon hozhat létre és továbbíthat információkat, például infografikákat, magyarázó videókat, webináriumokat, podcastokat stb., hogy bevonja közönségét.

Forrás

Célszerű az e-mail marketingbe is befektetni. Ez egy kiváló módja annak, hogy felkeltse a már érdeklődő közönséget, és tovább erősítse az üzleti termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatos tudatosságot.

2. Hozzon létre egy szilárd linképítő profilt.

Forrás

A linképítés az egyik legkritikusabb szempont a SEO-nak a márkaismertség érdekében történő kihasználásában. A kiváló minőségű linkek felépítésével elősegíti, hogy márkája üzenete és kínálata szélesebb közönséghez jusson el. Ez megnövekedett márkaismertséget eredményez, amely számos előnnyel jár a vállalkozások számára, beleértve a megerősített vásárlói hűséget, az ügyfélszerzési költségek csökkenését és az elveszett potenciális ügyfelek figyelmét.

Olvasni:  11 Instagram marketingstratégia a gyorsabb növekedés érdekében 2024-ben

Ennek ellenére a jó minőségű linképítés sok időt és erőfeszítést igényel. Íme néhány linképítési taktika, amellyel hatékony eredményeket érhet el:

 • Megszakadt hivatkozások kiépítése: Ez magában foglalja az összes olyan magas tartományú webhely azonosítását, amelyek hibás hivatkozásokat tartalmaznak. Miután elkészült a lista, e-mailben felveheti a kapcsolatot a webhely tulajdonosával, és felajánlhatja a megfelelő linket a probléma megoldásaként.
 • Vonzó infografikák készítése: A színes, informatív és jól megtervezett infografikák készítése segíthet hatékony SEO márkaismertségi eredményeket elérni.
 • Aktív részvétel a közösségi médiában: A közösségi médiában való közzététel mellett rendszeresen kapcsolatba léphet közösségi média közösségével, hogy kapcsolatokat építsen ki.
 • Érje el másokat az ágazatában: Vendégbejegyzéseket küldhet el releváns és nagy tekintélyű webhelyekre. Megfontolhatja cikkeinek beküldését olyan webhelyekre is, mint a Growth Hackers vagy a Reddit.

Mindezek a taktikák segítenek egy erős márka kialakításában. Ha ez megtörténik, a márkafelismerés vagy a SEO eredmények révén automatikusan visszamutató linkeket szerezhet.

3. Határozza meg a megfelelő kulcsszavakat.

A tartalom optimalizálása a legmegfelelőbb kulcsszavakkal kulcsfontosságú a jó SEO márkaépítési stratégiához. Ehhez azonban meg kell határoznia azokat a releváns kifejezéseket és hosszú farkú kulcsszavakat, amelyek mélyebb szándékot jeleznek. Számos marketingszakember úgy véli, hogy a hosszú farkú kulcsszavak segítségével megcélozhatja a legértékesebb potenciális ügyfeleket, és ott találkozhat velük, ahol a vevő útján járnak.

 SEO kulcsszavak

Forrás

Kulcsfontosságú, hogy minden tartalomelemet a keresési célokra optimalizáljunk. Ez segít abban, hogy konkrét keresési kifejezések beírásakor a felhasználók megtalálják azt, amit meg akarnak találni, és növelheti a konverziós arányt. Íme a négy leggyakoribb keresési szándék, amelyet meg kell értenie, és amelyre optimalizálnia kell a tartalmat:

 • Információs keresés: Az ilyen lekérdezések nem vásárlási szándékot jeleznek. A vásárló csak egy bizonyos termékről gyűjt információt.
 • Tranzakciós keresés: Az ilyen lekérdezések akkor kerülnek megadásra, amikor az ügyfél megpróbál végrehajtani egy feladatot, például vásárlást vagy regisztrációt.
 • Navigációs keresés: Ezeket a lekérdezéseket egy jól informált vásárlói csoport írja be, akik kifejezetten egy adott márkát vagy webhelyet keresnek.
 • Az optimális márkaismertség érdekében győződjön meg arról, hogy weboldalai igazodnak a felhasználói keresési szándékhoz.
Olvasni:  A Twitter elrendezésének megváltoztatása a navigáció javítása érdekében az X-en

4. A legjobb felhasználói élmény biztosítása.

A webhely látogatóinak tapasztalata kritikus fontosságú a Google-on való elhelyezkedéshez, valamint a márka megítéléséhez. Ha jó a tapasztalat, az automatikusan erősíti a márkaismertséget.

Felhasználói tapasztalat

Forrás

A zökkenőmentes használhatóságot biztosító márka elnyeri az ügyfelek bizalmát, és élvezi az ügyfelek fokozott bevonását. Ha a látogatók akadálytalanul el tudják végezni a feladatokat az Ön márkájának honlapján, akkor jó felfogásuk lesz. Íme néhány tényező, amelyek hozzájárulnak ehhez:

 • Oldalbetöltési sebesség
 • Weboldal reszponzivitás különböző eszközökön
 • Weboldal biztonsága
 • A különböző gombok és hivatkozások funkcionalitása
 1. Optimalizálja a kattintás nélküli kereséseket.

Végül, de nem utolsósorban, ez a SEO márkaépítési stratégia lényeges szempontja. Ha a SEO márkaépítési stratégiája a márkaismertség növelésére összpontosít, a forgalom és a kattintások nem számítanak annyira. Ami igazán számít, az a márka imázsának megerősítése.

 Kattintás nélküli keresések

Forrás

Ilyen esetben a márkák számára az a legfontosabb, hogy a SERP-eken szerepeljen a nevük és a felhasználó által keresett válasz, függetlenül attól, hogy rákattint-e. Tehát ehhez minden márkának arra kell összpontosítania, hogy olyan kivonatokat hozzon létre a SERP számára, amelyek vitathatatlan értéket adnak a tartalomhoz. Ez igaz a fő kódrészletre, azaz a címre, a leírásra, az URL-címre és a kiemelt kivonatokra.

Forrás

Erőfeszítéseket kell tennie ezen elemek mindegyikének optimalizálására, hogy a kereső pontosan megkapja a keresett választ. Még ha nem is kattint az Ön weboldalára, ha minden alkalommal látja az Ön nevét a SERP-eken, az erősíti a márka ismertségét. Ez kiemeli a márkáját, mint az iparág tekintélyét.

A végén

Mostanra már biztosan megértette a SEO erejét a márkaismertség növelésében. Ha azt gondolta, hogy a SEO csak az organikus forgalom ösztönzésére szolgál, most már tudja, hogy nagyban hozzájárul a márkaépítéshez is.

Olvasni:  Időjárás widget beágyazása a WordPresshez a Ventus segítségével

Győződjön meg róla, hogy robusztus SEO stratégiát épít ki vállalkozása számára. Tartsa friss és releváns tartalmat a felhasználók számára, így bizalmat építhet, és megszerezheti a kívánt márkaismertséget.

GYIK

1. Fontos a SEO a márkaismertség szempontjából?

A leghatékonyabb taktika az értelmes SEO-stratégiák alkalmazása, hogy javítsa márkája láthatóságát az organikus keresési eredmények között. Amikor az ügyfelek azt látják, hogy a márka folyamatosan megjelenik a SERP-ben, az megerősíti az ismertséget és a bizalmat.

2. Melyek a márkaismertség különböző szintjei?

A márkaismertségnek négy különböző szintje van: nulla tudatosság a márka létezésével kapcsolatban, felismerés, márka felidézése, és végül a vásárló feje. A SEO-stratégiák használatával a vállalkozások elérhetik a márkaismertség végső szintjét, és megbízható névvé válhatnak az iparágban.

3. Melyek a legjobb SEO stratégiák a márkaismertség növelésére?

A következő SEO stratégiákkal erősítheti márkája identitását:
1. Tegyen közzé jó minőségű tartalmat webhelyén
2. Hozzon létre linképítési lehetőségeket
3. Használja ki a helyi keresőoptimalizálás erejét
4. Optimalizálja tartalmát kattintás nélküli keresésekhez

Új publikációk:

Ajánlott