Társadalmi CRM-előnyök – Kurált tartalommal járnak?

Kétségtelen, hogy a tartalom óriási szerepet játszik a modern üzleti sikerekben. A tartalom létrehozása, gondozása és terjesztése három kötelező tevékenység. De vajon szerepet játszanak a közösségi CRM-ben és a közösségi média CRM-eszközeinek használatában?

Különleges szerepe megkövetelheti, hogy az egyes tevékenységeket eltérő százalékban végezze el, összehasonlítva kollégáival, társaival és másokkal. De ahogy mondják, a tartalom a király, és határozottan irányítja a társadalmi ügyfélkapcsolat-kezelő bíróságot.

A tartalom minősége nagyon szubjektív. Az azonban egyértelmű, hogy a tartalom – az Ön által létrehozott vagy gondozott tartalmak – megosztása az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy értéket mutasson online.

Milyen előnyei vannak a közösségi CRM-eszközöknek?

A kurált tartalom ugyanolyan hatékony, mint a létrehozott tartalom?

Mi az a kurált tartalom? Értelemszerűen a válogatott tartalom olyan tartalom, amelyet mások hoznak létre, és Ön vagy valaki az Ön nevében gyűjt össze és terjeszt.

A tartalom hatékony összeállítása megbízható tanácsadóvá teszi Önt iparágában. Az üzleti problémákat megoldó tartalom célközönsége számára történő terjesztése két nagyon fontos dologgal jár, ha megosztja azokat közösségi csatornáin:

A tartalom vonz

A minőségi tartalom közösségi médiában való megosztása lehetővé teszi közösségi CRM-erőfeszítései skálázását. Az ideális ügyfele üzleti problémáival foglalkozó cikkcímek elkészítése és a megfelelő hashtagek használata lehetővé teszi, hogy a potenciális ügyfelek megtalálják Önt.

Olvasni:  Hogyan válhat adatközpontú ügynökséggé, és bizonyíthatja a társadalmi megtérülést

A megosztott tartalom típusával új üzleti lehetőségeket teremthet. Ez egy meggyőző módja a növekedésnek márkanév ismertsége. Igazi játékváltó az üzleti életben!

A tartalom nevel

Az ideális ügyfelek igényeit és szükségleteit kielégítő minőségi tartalom megosztása lehetővé teszi, hogy megbízható erőforrássá váljon. Az oktatás a társadalmi CRM fontos része.

A potenciális ügyfeleket és ügyfeleket naprakészen tartó tartalom megosztása pedig a felkapott üzleti kérdésekről, új stratégiákról, új eszközökről és akár az őket érintő aktuális eseményekről is kötelező.

A válogatott tartalom kihasználása nem csak olyan hatékony, mint a létrehozott tartalom – sokkal hatékonyabb, mivel könnyen használható. A tartalom létrehozása sokak számára időterheket jelenthet, és a tartalomelosztás nagyobb súlyozása a kurátori oldalon lehetővé teszi, hogy a kimenő közösségi streamek állandóak legyenek, és bőséges legyen az elköteleződési lehetőség.

Ha a tartalom a király? Ki a királynő?

A közösségi ügyfélkapcsolatok kezelése nem lehetséges elkötelezettség nélkül. A potenciális ügyfelekkel, ügyfelekkel, befolyásolókkal és üzleti partnerekkel való kapcsolatfelvétel a közösségi médián a közösségi üzleti siker üzemanyaga.

Ha mindannyian egyetértünk abban, hogy a tartalom a király – akkor abban is egyetértünk, hogy az eljegyzés a királynő? Az elkötelezettség az üzleti élet emberi eleme. Az eljegyzés a kapcsolat, a beszélgetés, a ragasztó, amely minden alkatrészt összetart.

A királynő eljegyezte a tartalmad?

A tartalom vonz és oktat – az elkötelezettség pedig az üzleti eredmények megszilárdításával hozza haza.

A tartalom megosztása a közösségi médiában pusztán azért, hogy aktívnak tűnjön a közösségi médiában, nem hozza meg a hosszú távú sikerhez szükséges üzleti eredményeket. A sikeres vállalkozások nem csak szociálisak, hanem szociálisak is.

Szociálisnak lenni pedig azt jelenti, hogy vonzónak kell lenni, és ami a legfontosabb, érdeklődni. Megjegyzés, nem azt mondtam, hogy „érdekes”. Ha érdeklődést mutatsz mások iránt, az érdekessé tesz téged számukra. Amikor tartalmat oszt meg a közösségi médiában, ügyeljen arra, hogy olyan üzeneteket hozzon létre, amelyek elköteleződésre ösztönöznek.

Olvasni:  A legjobb push értesítési bővítmények a WordPresshez

Ne feledje, a közösségi kommunikáció egy kommunikációs csatorna. Hallgassa meg, mit mondanak mások. Lájkold, kedveld, oszd meg és kommenteld a közösségi CRM-eszközeiddel.

3 tipp a tartalommegosztás sikeréhez

A hatékony tartalomterjesztés nagyban függ a megfelelő időben történő megosztástól a megfelelő közösségi hálózatokon.

A folyamatos bejegyzések özöne megzavarhatja hálózatait, és pontosan ugyanazt az üzenetet tesz közzé minden közösségi hálózaton egy időben – ez határozottan nem. Íme három tipp a sikerhez:

Vizsgálja meg hálózatait a Social CRM segítségével

Azt gondolhatja, hogy tudja, kivel áll kapcsolatban a közösségi hálózatokon, de amint a névjegyzék gyorsan növekszik, a legjobb gyakorlat a rendszeres auditálás az optimális eredmények megőrzése érdekében. A Twitteren való követés egyszerűsége miatt valószínű, hogy ez a közösségi hálózat lesz a legnagyobb.

Használjon olyan eszközöket, mint pl Agorapulse (és egyéb társadalmi szerepvállalási platformok) ellenőrizni, hogy ki követi Önt. Szüntesse meg azoknak a névjegyeknek a követését, akiknek nincs profilképe, hónapok óta nem tweeteltek, és magas a spam besorolásuk.

Határozza meg, mikor a legaktívabbak online, hogy ütemezze azokat a tweeteket, amelyek valószínűleg felkeltik a figyelmüket. Önt követi az ideális jelölt?

Használja a közösségi média elemzését a demográfiai adatok pontos elemzéséhez. Ha a válasz nem, bővítse hashtag-használatát, bioinformációit és megosztott tartalmait, hogy jobban vonzza a megfelelő kapcsolatokat.

Egy kis automatizálás messzire vezet

Mindannyiunknak ugyanaz a nap 24 órája. Használja ki a technológiát a társadalmi tevékenységekre fordított idő produktívabbá tételéhez. Számos nagyszerű eszköz áll rendelkezésre, amelyek segítenek a tartalomterjesztésben.

Alkalmazások, mint pl Buzzsumo megkönnyítik a hálózata számára a legjobb tartalom megtalálását.

Másoknak tetszik Puffer egyszerűsítse az ütemezést. Lehetetlen manuálisan közzétenni az összes közösségi megosztását, és hatékony üzleti szakembernek lenni.

Olvasni:  AMP push értesítések hozzáadása a WordPress mobilfelhasználók számára

A WebCEO praktikus megoldást nyújt tartalom asszisztens eszköz lehetővé teszi a tartalom optimalizálását az organikus láthatóság érdekében.

Egy másik eszköz – Szövegoptimalizáló – automatizálja a közösségi tartalom létrehozását mesterséges intelligencia és szemantikai kutatások felhasználásával. Ezzel az eszközzel feliratokat, videóleírásokat vagy hosszú formátumú tartalmat hozhat létre szindikátus a Linkedin-en vagy közepes:

Kísérletezzen számos közösségimédia-eszközzel, és válassza ki az Önnek legmegfelelőbbet. Tanulja meg jól használni őket, és élvezze az előnyöket – a közösségi média automatizálása felszabadítja az időt arra, hogy azt tegye, amit a legjobban tud – legyen emberi és közösségi.

Az emberek, mint az emberek

Sok tartalommegosztó kampány gyenge eredményeket produkál a túlbuzgó megosztás és a rosszul kialakított üzenetek miatt. A megfelelő időben elküldött kevesebb, átgondoltan kidolgozott közösségi megosztás magasabb elköteleződési mutatókat eredményez.

Próbálja meg ugyanazt a blogbejegyzést több különböző címmel elküldeni, és a megosztást a legnagyobb elkötelezettséggel használja fel újra. A sikeres közösségi ügyfélkapcsolat-kezelés folyamatos kísérletezést és bővítést igényel.

Az ideális vásárlói személyiségek dinamikusak, és a köréjük épített közösségi kampányoknak is dinamikusnak kell lenniük.

Ne feledje, az emberek olyanok, mint az emberek. Lehetőség szerint személyre szabja a közösségi bejegyzéseket, és ne hagyjon kétséget afelől, hogy a tweet, bejegyzés és megosztás mögött egy gondoskodó ember.

Összegzés: Social CRM előnyei

A tartalom létrehozása, gondozása és terjesztése fontos szerepet játszik a közösségi CRM-ben. A hatékony írásbeli kommunikáció képessége az üzleti megkülönböztetést jelenti, és lehetővé teszi az ügyfelek vonzását, bevonását, oktatását és megtartását.

A kommunikáció a közösségi ügyfélkapcsolat-kezelés középpontjában áll – a mindig kapcsolatban álló és mindig online kultúránkban pedig erőteljes hangra van szükség.

Olvasni:  A társadalmi kereskedelem felemelkedése Nigériában: Hogyan változtatja meg az online vásárlás a játékot

GYIK Social CRM

Mi az a közösségi CRM?

A közösségi CRM egy módja annak, hogy a vállalkozások hatékonyabban lépjenek kapcsolatba ügyfeleikkel a közösségi média platformok segítségével. Ez magában foglalhat egy sor módszert, stratégiát vagy technológiát. A cél az ügyfelekkel való elkötelezettség és interakció javítása.

Mik azok a közösségi CRM-szolgáltatások?

Néhány funkció a következőket foglalhatja magában: kapcsolattartás lehetősége a különböző közösségi hálózatokon, demográfiai adatok és akár e-mail-adatok gyűjtése.

Mi az a közösségi média CRM?

A Zoho és az Agorapulse két példa erre.

Szükségem van közösségi média CRM-re?

Ha kapcsolatba szeretne lépni az ügyfelekkel a közösségi médiában, és kapcsolatokat szeretne kialakítani, akkor szüksége lesz a közösségi média CRM-eszközeire, amelyek segítenek Önnek.

Javíthatja a kommunikációt a közösségi CRM-mel?

Igen, gyorsabban és könnyebben fog tudni válaszolni egy erre az okból kifejlesztett eszközzel.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott