Tartalommarketing és bejövő marketing: különbségek és hasonlóságok, amelyeket minden marketingszakembernek tudnia kell

Ez a két kifejezés felcserélhető? Vékony különbség van a bejövő marketing és a tartalommarketing között. Olvasson tovább, ha tudni akarja, mi az.

Tartalomjegyzék

 • Mi az a tartalommarketing?
 • Mi az a bejövő marketing?
 • Egyik jobb, mint a másik?
 • Hogyan használható a bejövő marketing és a tartalommarketing online?
 • Hogyan működik együtt a két stratégia a vezetők elhozása érdekében
 • Bejövő marketing kontra tartalommarketing – Sikeres stratégia a növekedéshez
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Sokan összekeverjük a tartalommarketinget és a bejövő marketinget, mint ugyanazt. Előfordulhat, hogy ezeket a kifejezéseket felcserélhetően használjuk, és figyelmen kívül hagyjuk a stratégiák közötti különbséget. Ebben a blogban megpróbáljuk kiemelni a tartalommarketing és a bejövő marketing közötti különbségeket és hasonlóságokat, hogy olyan egyértelműséget adjunk, amely biztosítja, hogy minden marketingstratégiánkat hatékonyan alkalmazzuk.

Mi az a tartalommarketing?

Forrás

A tartalommarketing kifejezést eredetileg 2001-ben hozták létre. Ezt annak tisztázására alkották meg, hogy a márkák milyen módon használják fel az általuk továbbfejlesztett tartalmakat az ügyfelek felé történő marketing céljára. Az olyan hagyományos stratégiák helyett, mint a nyomtatott reklámok, a reklámok vagy az óriásplakátok, a tartalommarketing a blogokon, magazinokon és könyveken alapult, hogy formálisan bemutathassa az ügyfeleket a cégeknek és cégeknek.

Bár ez a kifejezés viszonylag új, és az elmúlt néhány évben általános fókuszba került, a tartalommarketing már több mint száz éve létezik. Egy korai példa 1895-ig nyúlik vissza, amikor az amerikai székhelyű mezőgazdasági berendezéseket gyártó John Deere megkezdte a vásárlóinak szóló magazin terjesztését. Valamivel később, 1904-ben a Jell-O ingyenes receptkönyvet küldött ki vásárlóinak. Ez több mint egymillió dolláros bevételhez vezetett.

Így a tartalommarketing a hagyományos marketinggel szemben a tartalom különféle formákban, például (jelenleg) blogokban, e-könyvekben, tanulmányokban, videókban és podcastokban való felhasználásának gyakorlata az ügyfelek vonzására vagy megszerzésére, lekötésére és konvertálására. Ez egy olyan marketingstratégia, amely a tartalom és a különféle tartalomterjesztési platformok, például a közösségi média, az e-mailezők és a digitális médiaoldalak kihasználásán alapul, hogy csak néhányat említsünk.

A márkák által létrehozott tartalom gyakran arra irányul, hogy felvilágosítsa az embereket a márka, terméke vagy megoldásai által megoldott problémákról, szemben magáról a márkáról. A tartalommarketing a hangsúlyt egy termék eladásáról egy valódi probléma megoldására helyezi át.

Mi az a bejövő marketing?

Forrás

A tartalommarketinghez hasonlóan a bejövő marketing már évek óta jelen van, de választott marketing módszerként csak az elmúlt 5-10 évben jelent meg. Ahogy az ügyfelek egyre jobban megértik az invazív értékesítési információk figyelmen kívül hagyását, a márkáknak új módszereket kellett találniuk, hogy eljussanak a potenciális ügyfelekhez, és vásárlókká alakítsák őket.

A bejövő marketingben elfogadott meggyőződés az, hogy az ügyfelek kevéssé érdeklődnek az iránt, hogy egy másik tevékenység közben megszakítsák őket a marketingben. De amikor aktívan keresnek egy szolgáltatást vagy céget, akkor nagyobb valószínűséggel fogadnak el egy figyelmes ajánlatot, vagy reagálnak egy cselekvésre való felhívásra.

Olvasni:  Az Angular 12 vs Angular 13 összehasonlítása

A bejövő marketing olyan üzleti módszertan, amely rendkívül releváns és célzott tartalmat használ a közönség vonzására és átalakítására. Ellentétben a kimenő marketinggel, mint például a hideghívással, amely lényegében a potenciális ügyfelek proaktív megszólítását jelenti, a bejövő marketing arra összpontosít, hogy ügyfeleket vonzzon Önhöz.

Tehát míg a tartalommarketing összeköti a közönséget a márkával, a bejövő marketing struktúrát ad a potenciális ügyfelek vásárlási folyamatának minden lépéséhez. A technikáktól a tartalomkészítésig, hirdetéseken, SEO-n át a lead konverzióig a vásárlási folyamat az inbound marketing része. Pontosabban, ez a modell javítja a vásárlási folyamatot, és segíti a szervezet üzletfejlesztését. Ez lényegében az bejövő marketing tartalommarketing különbség.

Forrás

A bejövő marketing előnyeinek teljes kihasználásához be kell állítania néhány keretrendszert, például az automatizálással azonosítani kell a megfelelő potenciális ügyfeleket az értékesítéshez. Segít abban is, hogy megfelelő adatokat kapjon az értékesítési csapata számára, amelyek segítségével kapcsolatba léphetnek a potenciális ügyfelekkel, és vásárlókká alakíthatják őket.

A tartalommarketing-elemzés információkat ad az egyes mutatókról, és segít megérteni, hogyan vonzhatják a potenciális ügyfeleket a vállalkozása. A bejövő marketingstratégia arra irányul, hogy a megfelelő tartalmat kínáljuk a megfelelő ügyfélnek a megfelelő időben.

Sok bejövő stratégia magában foglalja bizonyos tevékenységek célzását és támogatását. Például egy bejövő marketing program magában foglalhatja egy felugró ablak bemutatását egy visszatérő látogatónak, mivel nagyobb valószínűséggel lesznek feliratkozók egy e-mail listára, mint egy olyan személy, aki először látogat meg a webhelyen.

Számos módszert alkalmaznak, amelyek bemutatják a bejövő marketing fontosságát, például útmutatókat, blogírásokat, videókat és ismertetőket. A megtekintések és kattintások spontán marketingje helyett az inbound arra összpontosít, hogy a megfelelő tartalmat mindenki számára elérhetővé tegye, aki úgy dönt, hogy szüksége van rá, vagy szeretné.

A bejövő marketingben holisztikusabb stratégia szerepel. A kimenő marketinghez képest összetett módszer, amely kitartó munkát igényel a weboldal támogatása érdekében, a digitális csatornák egyidejű használatát, a produktív tartalom fejlesztését és a mérési eszközök bevezetését.

Sok digitális marketingszakember nem érti a finomabb árnyalatokat. A számukra legkényelmesebb megközelítést követik – a digitális zónában használt lineáris vagy kimenő módszert. Ezzel a megközelítéssel a hagyományos eredményeket érheti el.

A sikeres bejövő marketingkampányhoz webhelyének szilárd alapokra, tartalommarketing stratégiára, megfelelő üzenetküldésre, cselekvésre ösztönző stratégiára, blogra, terjesztési központra, reszponzív tervezésre, makró- és mikrokonverziós esélyekre, valamint felhasználóbarátra van szükség. CMS vagy tartalomkezelő rendszer.

Amikor a webhelye kiváló formában van, kezdődhet a tartalom létrehozása és a terjesztés. A tartalomnak vonzónak kell lennie, és meg kell felelnie a kulcsszóstratégia céljainak.

A hasonlóságok

A bejövő marketing három kulcsfontosságú stratégiát használ az ügyfelek vonzására. Ezek a következők:

 • A megfelelő tartalommal és információkkal rendelkező emberek bevonása arra készteti a közönséget, hogy megbízzanak az Ön véleményében.
 • Tanuld meg bevonni közönségedet érdekes tényekkel és történetekkel.
 • Támogatást nyújtson közönségének, hogy jobban felkeltse érdeklődését, és nagyobb valószínűséggel vásárolják meg az Ön termékét.

Forrás

A tartalommarketing és a bejövő marketing egyaránt olyan találkozást hoz létre, amely hasznos és alkalmazható azok számára, akik nem kívánatosak. Mindketten egy egész kirándulás köré összpontosulnak, amely nem megszakító, hanem pontosan ott találkozik a potenciális vevővel, ahol éppen van, és felhatalmazza őket arra, hogy a jövőbeni cserehelyekre válasszák, fenntartva őket az úton.

Olvasni:  A blogírás jövője 2024-re – Videójóslat tippekkel

Mindkét módszer lassú és állandó stratégiát alkalmaz az ügyfelek megszerzésére. A tartalommarketing és a bejövő marketing által létrehozott bizalom azonban jól ösztönzi és leköti a felhasználókat.

Ha megfelelően olvasott a tartalom kontra bejövő marketingről, akkor tudni fogja, hogy a tartalommarketing és a bejövő marketing ugyanazok, és a két kifejezést használók lényegtelen kifogásokat vagy kritikákat fogalmaznak meg. Ebben van némi igazság, de a kettő között van néhány jelentős különbség is.

A tartalommarketing és a bejövő marketing stratégiák hasonlóak, mivel mindkettő a marketing holisztikus felfogásából áll, amely a látogató vagy az ügyfél igényeinek kielégítésére összpontosít. Mindkettő nem megszakító, és mindkettő az ügyfél és a márka közötti fokozatos, egységes kapcsolatépítésen múlik, hogy sikerüljön az eladás.

De a tartalommarketing és a bejövő marketing nem azonos, mivel a kapcsolódó tevékenységek különböznek egymástól. Nem lenne hamis azt hinni, hogy a tartalommarketing elengedhetetlen része egy bejövő marketingstratégiának. A bejövő marketing azokat a módszereket idézi, amelyek segítségével a látogatót vásárlóvá alakítják, amikor egy webhelyre érkeztek. A tartalommarketing ennek csak egy része, mivel a tartalomterjesztés és -alkotás konkrét stratégiáira összpontosít.

Bár mindkettő nem megszakító, mai marketing módszer, egyszerűen nem ugyanaz. Lehet, hogy a végcél ugyanaz, de az alkalmazott módszerek teljesen eltérőek.

A különbségek

A tartalommarketing olyan alapvető megközelítést foglal magában, amely a jelentős, alkalmazható és állandó tartalom létrehozására és terjesztésére irányul, hogy vonzza és megtartsa egy szűk réteget – és végül a produktív ügyféltevékenységet. A tartalommarketingnek három fő előnye van:

 • Eladások növelése
 • Költségmegtakarítás
 • Építs hűséges ügyfeleket

Ez a fajta marketing nem lehetséges kiváló és releváns tartalom nélkül. A következő módokon különbözik a bejövő marketingtől:

 • A tartalommarketinget a megfelelő tartalom felhasználásával hajtják végre, amely lehet videók vagy szöveg, amellyel felhívhatja a közönséget.
 • A bejövő marketinget a már kialakult közönség bevonására használják. A közönség bevonása segíti őket az első vásárláshoz, és még sok máshoz azután.

Egyes irányzatok úgy vélik, hogy míg a bejövő marketing a potenciális ügyfelek bevonásával és az eladással ér véget, a tartalommarketing jóval túlmutat ezen, mivel a marketingszakembereknek mindig új és izgalmas tartalmakat kell létrehozniuk, hogy megtartsák, lekössék és továbbértékesítsék a meglévő ügyfeleket. Így a tartalommarketing sokkal nagyobb entitássá válik, amelyben létezik bejövő marketing.

Bár a bejövő marketingnek és a tartalommarketingnek sok közös aspektusa van, jelentős különbség van a tartalommarketing és a bejövő marketing között. Többet kell tudni a tartalommarketingről és a bejövő marketingről. A tartalommarketing középpontjában a tartalom számos csatornán keresztül történő terjesztése és létrehozása áll – például egy írásos útmutató, amelyet a közösségi médiában osztanak meg, és gondoskodnak arról, hogy azok elolvassák és megosszák, akik relevánsnak találják.

Másrészt a bejövő marketing egy olyan webhely létrehozására, a hozzá kapcsolódó tartalomra összpontosít, amely kellően meggyőző ahhoz, hogy cselekvésre vonzza a látogatót – legyen az vásárlás, űrlapkitöltés vagy csak közösségi média követés.

Forrás

A tartalommarketing főként a tartalomon keresztüli kapcsolatok ápolására összpontosít, a bejövő marketing pedig egy hatalmas zónatevékenység, amely számos módszert és tevékenységet használ, hogy az ügyfeleket valamilyen cselekvésre ösztönözze. A tartalommarketing programok többsége a tartalomalkotást és a blogírást részesíti előnyben, míg a bejövő marketing többféle módszert, például blogokat, közösségi médiát és videókat foglal magában.

Olvasni:  6 módszer SEO-barát céloldalak létrehozására, amelyek rangsorolhatók és konvertálhatók

Egyik jobb, mint a másik?

Ideális esetben a tartalommarketingnek és a bejövő marketingnek is bele kell foglalnia online marketingstratégiájába. Az egyik módszer nem jobb, mint a másik, és a két módszer együttes kombinációja nagyszerű eredményekhez vezethet.

A bejövő marketing elengedhetetlen, mert ez fantasztikussá teszi a webhelyet. A módszerek és a tartalom késztetheti a látogatókat a szükséges intézkedések megtételére és vásárlókká alakítására. Másrészt a tartalommarketing érdekessé teszi webhelyét a látogatók számára. Hasznos anyagokkal látja el őket, amelyek biztosítják számukra, hogy Ön a megfelelő partner – és javíthatja a keresőmotorok helyezéseit is.

A tartalommarketing és a bejövő marketing kombinálva igazán figyelemre méltóvá teheti webhelyét. Ezekkel a módszerekkel a következőket teheti:

 • Fokozza jelenlétét
 • Hozzon létre potenciális ügyfeleket
 • Építsen jó kapcsolatokat az ügyfelekkel
 • Tartalom többszöri megosztása
 • Győződjön meg arról, hogy márkája sikeres lesz az interneten

Hogyan használható a bejövő marketing és a tartalommarketing online?

A bejövő marketingprogramok fő kritériuma az, hogy a megfelelő információkat helyezze el a megfelelő helyen a webhelyén. Ez azt jelenti, hogy elérhetővé kell tenni az általános kérdésekre adott válaszokat, ideértve a képeket, videókat vagy az értéknövelő tartalmakat, a blogírást és minden olyan tevékenységet, amely megtéríti az ügyfeleket.

A tartalommarketing programoknak figyelemfelkeltő, hasznos és egyedi tartalom létrehozására és több csatornán történő terjesztésére kell összpontosítaniuk. Marketingstratégiája útmutatók vagy blogbejegyzések írásából, közösségi médiában való megosztásából, a hozzájuk mutató linképítésből és a továbbiakból álljon. Ezek a tevékenységek növelik a márka értékét, és támogatják a kapcsolatfelvételt a leendő ügyfelekkel. Ez az egyik fő bejövő marketing tartalommarketing különbség.

Hogyan működik a két stratégia párhuzamosan, hogy vezetőket hozzon Önnek?

A bejövő marketing azon a gondolaton működik, hogy a mai vásárló elveti a személytelen, zavaró üzeneteket. Arra motiválja az ügyfeleket, hogy megfeleljenek a feladatnak, és olyan információkat és eredményeket keressenek, amelyek a legmegfelelőbbek a problémáik megoldására.

A tartalommarketing ennek a bejövő marketingstratégiának egy hatalmas összetevője, különösen a vevő útjának kezdeti szakaszában.

Lehet, hogy az értékesítési csapatnak már van egy fantasztikus, bejövő központú módszere a leadek értékesítésre fordítására; A tartalommarketing az egyik legfontosabb eszköz, amely már az elején eljuttatja a potenciális ügyfeleket a marketing- és értékesítési csapatokhoz. Ez egy olyan eszköz, amely segíti a bejövő marketing csatornát.

Például a Canva alábbi hirdetése a tartalommarketing tökéletes megtestesítője:

Forrás

Míg az alábbiakban egy példa a bejövő marketingre. Az Uber ezt az e-mailt a megfelelő időben küldi el a megfelelő ügyfeleknek, hogy bizonyos konkrét választ ösztönözzen.

Tartalommarketing kontra bejövő marketing: sikeres stratégia a növekedéshez

Ideális a tartalommarketing és a bejövő marketing kombinációjaként gondolkodni, a tartalommarketing és a bejövő marketing helyett. Mindkét stratégia hasznos folyamat a jótékony potenciális ügyfelek bevonására és lezárására, és jól működnek, ha szinkronban használják.

Egyetlen marketingszakember sem tekintheti a bejövő marketinget és a tartalommarketinget két különböző stratégiának. Ehelyett két olyan stratégiának kell tekinteni őket, amelyek jól illeszkednek egymáshoz. Ha hatékonyan együtt használják őket, akkor az eladások és a megtérülés jelentős növekedését tapasztalhatja.

Ezekkel a stratégiákkal együtt minden vállalatnak a tartalommarketing hatókörére is összpontosítania kell, hogy ezek a stratégiák hatékonyan működjenek. Az olyan technikákat, mint a webdizájn, a SEO és a leadkezelés, optimalizálni kell, hogy jól működjenek a tartalommarketinggel és a bejövő marketingstratégiákkal.

Olvasni:  Mi az Err_Connection_Refused hiba és hogyan javítható

Következtetés

Míg a tartalommarketing és a bejövő marketing meglehetősen különbözik egymástól, a vállalatának nem ezekre a különbségekre kell összpontosítania, hanem azt kell kitalálnia, hogy ez a két stratégia mit tehet a vállalkozása számára.

Míg manapság a tartalommarketing a divatszó, számos olyan kulcsfontosságú feladat, amely túlmutat a tartalommarketing keretein, mint például a technikai SEO, webdizájn és leadkezelés, a bejövő marketing minden eleme, segítheti vállalkozását a digitális világban.

Ha megtalálja a módját, hogy mindkét stratégiát jól működtesse, az eladások és a bevételek növelése a tortúra lépésévé válik.

Kulcs elvitelek

 • A tartalommarketing – a hagyományos marketinggel ellentétben – egy olyan marketingstratégia, amely a tartalom különféle formáit, például blogokat, e-könyveket, ismertetőket, videókat és podcastokat használja fel, hogy vonzza az ügyfeleket és konvertálja őket.
 • A bejövő marketing egy általános kifejezés, amelyet a közönség vonzására és konvertálására használnak rendkívül releváns és célzott tartalom használatával.
 • Mindkettő ugyanúgy hangzik, nem? Valójában azok lehetnek! Az alapvető különbség azonban abban rejlik, hogy a tartalommarketing a bejövő marketing általános kifejezés része, amely a kimenő marketinggel szemben az ügyfelek elhozására összpontosít.
 • Sok szakértő azonban úgy véli, hogy ez fordítva is megtörténhet, mivel a tartalommarketing egy folyamatos kreatív folyamat, amely szavatolja, hogy izgalmas tartalomra van szükség a közönség vonzására, a bejövő marketing pedig a potenciális ügyfél ügyfélré alakításának konkrét lépéseiről szól. Így a tartalommarketing a jelek szerint sokáig fog létezni.

GYIK

1. Melyik a hatékonyabb – inbound marketing vagy outbound marketing?

Az inbound marketingben a stratégia integrált és csatornákon átívelő. A kimenő marketingben a lineáris stratégiák korlátozott marketingerőforrásokkal járnak. A bejövő marketingben az elosztás következetes és ismétlődő. Az outbound marketingben változatos és nem folyamatos.

2. Mi az engedélyalapú marketing két előfeltétele?

Az első az, hogy olyan médiumokon keresztül kommunikálj, amelyekben a közönség megengedte, hogy kommunikálj.
Másodszor, az emberek által feltett kérdések megválaszolásához és a válaszok online eszkalálásához a kérdésre várva.
Mindkét helyiség engedély alapú.

3. Milyen típusú üzenetküldést használnak a kimenő marketingben?

A kimenő marketingben az üzenet homályos és duplikált. A korlátozott munkaterülettel, legyen szó egy újsághirdetésről vagy néhány másodpercről a rádióban, a kimenő marketing célja az volt, hogy kitűnjön. Ha tudja, hol fog megjelenni a hirdetés, megpróbálhatja rákényszeríteni az üzenetet, hogy megfeleljen a közönségnek. Ennek nincs nagy sikeraránya.

4. Milyen üzenetküldést alkalmaznak a bejövő marketingben?

A bejövő marketingben az üzenet hasznos és konkrét. Nem kényszerítik rád, és az üzenet jól, vonzó módon jelenik meg, és készen áll a fogyasztásra, amikor az kényelmes. Ennek az üzenetnek minőségi tartalma van, amely leköti és oktatja a látogatót. Úgy tervezték, hogy válaszoljon az ügyfél kérdésére, és kitöltse az üres helyeket.

5. Mi a figyelemre méltó jellemzője a bejövő marketingnek?

A bejövő marketing engedélyt ad a jelentéstételre, amely zárt hurkú, ami azt jelenti, hogy lehetővé teszi számunkra, hogy nyomon kövessük egy személy IP-címét attól a pillanattól kezdve, amikor az a webhelyre kerül. Azt is tájékoztatja, hogy az IP-cím hogyan került oda, és a webhelyen eltöltött idő százalékában.

Új publikációk:

Ajánlott