Technikai írás: mi ez és miért fontos a marketingben?

A vállalatok technikai írásokat használnak termékeik és szolgáltatásaik marketingjére, és megoldást kínálnak az ügyfelek problémáira. Íme, miért érdemes neked is használni.

Mindannyian tudjuk, hogy a tartalomkészítés fontos a piacon tekintélyes pozícióra törekvő vállalkozások számára.

A vonzó tartalommal rendelkező webhely könnyen vonzza az ügyfeleket, akik jobban elköteleződhetnek a márkával. A technikai írás pedig minden cégnél az írás elengedhetetlen műfaja.

A műszaki írás döntő szerepet játszik bármely projektterv vagy használati útmutató kidolgozásában. Itt van minden, amit tudnia kell róla, és arról, hogyan teheti ezt vállalkozása javára.

Mi az a műszaki írás?

Forrás

A technikai írás teljesen eltér a hagyományos írástól, és nem tartalmaz semmiféle virágnyelvet vagy összetett szókincset. A Műszaki Kommunikációs Társaság a technikai írást olyan tartalomként határozza meg, amely a következő tulajdonságok bármelyikét mutatja:

  1. A tartalomnak bármilyen technikai témáról kell szólnia, például orvosi eljárásokról, számítógépes alkalmazásokról vagy egyéb technikai dolgokról.
  2. A weboldalakon, közösségimédia-platformokon vagy súgófájlokon keresztül történő bármilyen kommunikáció technikai jellegű írásnak tekinthető.
  3. Bármilyen műszaki témában, például hogyan kell megtenni, a műszaki írások közé sorolható a tartalom, amely bármilyen műszaki témában útmutatást nyújt.

Az ilyen típusú tartalmakat egy műszaki író biztosítja, akinek elsődleges feladata a közönséggel való kommunikáció bármilyen technikai témáról. A közölt információk pedig elsősorban a technikai nehézségekkel küzdő, gyors megoldást kereső felhasználóknak szólnak.

Olvasni:  A 10 legjobb tartalomterjesztési platform, amelyre figyelni kell

A technikai írás jellemzőinek megértése

Műszaki írás

Forrás

A marketing minden technikai írása olyan jellemzőket követ, amelyek megkülönböztetik őket az írás egyéb formáitól. Ezek a tartalmak nagyon különböznek a tudományos vagy kreatív írástól. És ha valaki technikai marketing tartalmat szeretne létrehozni, akkor ezeket a jellemzőket bele kell foglalnia a tartalomba.

1. Világosság

A technikai írás célja, hogy világosan közölje az információkat, hogy a felhasználó ne találkozzon zavarokkal vagy félreértésekkel. Ezért a műszaki tartalom írója világos és tömör mondatokat használ.

2. Egyenesség

Az ilyen stílusú tartalom nem foglal magában semmilyen irodalmi eszközt. A használt nyelv közvetlen és lényegre törő.

3. Pontos és könnyen érthető

A technikai írás mindig a tárgyra és a lépésekre koncentrál, és az íróknak nem szabad a bokrok között vergődniük. Az ilyen típusú tartalmak célja, hogy megoldják azokat a technikai problémákat, amelyekkel az emberek naponta szembesülnek, ezért nem tartalmazhatnak nehezen érthető szavakat.

4. Részletes

A tartalom legyen részletes és informatív, akárcsak a tankönyvekben. Erre a stílusra azért van szükség, mert ezt az információt olyan emberek keresik, akik bármilyen témában részletes és informatív útmutatókat keresnek.

5. Strukturált és lefölözhető

A technikai írás nagyon strukturált írásmódot követ. Ennek egyik oka az, hogy az írásforma lépésről lépésre szóló utasításokat tartalmaz az olvasók számára.

Továbbá az információt úgy kell bemutatni, hogy a felhasználók átfuthassák és gyorsan megtalálják a keresett információt. Minden műszaki írónak leíró fejlécet kell használnia, és az olvasó kényelme érdekében tartalmaznia kell egy indexet.

A technikai írás mint kulcsfontosságú marketingeszköz

Sok vállalat használja a technikai írást a marketingben, hogy növelje lábnyomát a globális piacon. Ez a fajta írás többnyire a cégek súgójában történik.

Olvasni:  Látható kupon és kedvezmény kódok

Célja, hogy segítsen nekik megérteni, hogyan működik egy termék vagy szolgáltatás, és hogyan háríthatják el a felmerülő problémákat. Íme néhány módszer, amellyel a márkák használhatják a technikai írást.

1. Márkaépítés

Az útmutatók és a problémamegoldó tartalom a közönséggel való interakció legjobb módjai. Egy vállalat technikai írást használhat ilyen tartalom létrehozásához, amelyet aztán párosíthat a márka személyiségével. Ez biztosítja, hogy a tartalom egyértelműen tükrözze a vállalat munkáját.

2. Bizalom kiépítése

Azok a cégek, amelyek alaposan le tudják írni termékeiket, megfelelően értékesíthetik azokat. Például, ha az ügyfél egy márkától szeretne okostelefont vásárolni, részletes termékleírást kell keresnie. És ha ez a leírás nem világos és koherens, akkor nagyobb valószínűséggel fordulnak el. Ezért a cégeknek technikai írásra van szükségük, hogy bizalmat építsenek ki ügyfeleikben.

3. Hozzon létre egy vásárlói közösséget

Az interneten jelenlévő különböző technikai tartalmak alapos vizsgálata során kiderül, hogy ezeknek az oldalaknak a megjegyzésrésze fokozza a felhasználók elköteleződését. A megjegyzés rovat is elemezhető, hogy megtudja, mit gondolnak a felhasználók a cég által kínált termékről és szolgáltatásról. A vállalat ezt követően felhasználhatja ezt az információt terméke jobb marketingjére.

4. Marketingesítse jobban a terméket

A technikai írás hatékony marketingeszközként használható, ha SEO optimalizált. Ezek az informatív cikkek jobban átadhatják üzenetét, mivel a felhasználók részletes információkat kapnak a termékről. Ezért az a vállalat, amely keresi az értékesítési mutatóinak növelésének módjait, használhat technikai marketingtartalmat.

Mi a technikai írás célja a marketingben?

A technikai írás jelentősége a marketingben

Forrás

A technikai írás célja, hogy informatív tartalmat mutasson be a felhasználók számára, amelyekkel kapcsolatba léphetnek. Az ilyen típusú tartalmak célja az elköteleződés növelése azáltal, hogy hosszú formátumú tartalmat nyújtanak, és választ adnak az ügyfelek összetett kérdéseire.

Olvasni:  A 10 legjobb fordítóipari trend 2024-ben

A műszaki tartalom írója olyan informatív tartalmat készíthet, amely érdeklődést válthat ki. Egyszerűen a marketinget úgy nevezhetjük, hogy érdeklődést kelt, és arra készteti a vásárlókat, hogy figyeljenek bármely konkrét termékre.

A marketing technikai írásának néhány alapvető célja:

● Egy vállalat újonnan bevezetett termékeinek és szolgáltatásainak népszerűsítése.

● Olyan tartalmat hozzon létre, amely a célközönség számára széles körű információkat nyújthat egy témáról.

● Bármilyen marketing vagy promóciós tartalom kiegészítéseként működik.

● A termék részletes és informatív leírásával tájékoztatni az ügyfeleket bármely termék USP-jéről.

● Megerősíti a vállalat pozícióját egy adott iparágban vagy résben azáltal, hogy megoldásokat kínál az ügyfelek problémáira.

● A műszaki írás elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet bármely konkrét műszaki koncepcióra. A részletes és strukturált tartalom bármely felhasználó számára érthető, így a cégek könnyen kommunikálhatnak ügyfeleikkel.

● Segíti a vállalatokat, hogy szélesebb közönséget érjenek el, mivel több felhasználót vonz be a megjegyzések szakaszban folyó vitákon.

● A vállalatok úgy építhetik hitelességüket és ismertségüket az ügyfelek körében, hogy minden információt megadnak termékeikről és szolgáltatásaikról. Céljuk, hogy a termékükről minden információt ellássanak a vásárlóknak, így minden átlátható legyen a termékkel kapcsolatban.

Néhány példa a technikai írásra

Példák a műszaki írásra

Forrás

A műszaki írás legáltalánosabb példái a következők:

● Vállalati dokumentumok, például alkalmazotti kézikönyvek, üzleti jelentések és tájékoztató kézikönyvek új alkalmazottak számára.

● Különböző termékek használati útmutatói.

● Oktatási kézikönyvek.

● Fehér könyvek és esettanulmányok tudományos célokra.

● Konkrét bejelentésekhez használt sajtóközlemények.

Becsomagolás

A technikai írás a legjobb módja annak, hogy minőségi tartalmat generáljon bármely webhelyen. Jobban bevonja a közönséget, és javítja a vállalat hitelességét. Ezenkívül a vállalatok felhasználhatják az ügyfelek kérdéseinek megoldására azáltal, hogy olyan tartalmat hoznak létre, amely elhárítja azokat a problémákat, amelyekkel az ügyfél egy termék használata során szembesülhet.

Olvasni:  Gyakori blogírási hibák – hogyan kerüljük el őket?

A cégek online véleményeket nézhetnek meg termékeikről, és megtudhatják ügyfeleik gyakori problémáit. A műszaki tartalomíró ezt az információt felhasználhatja vonzó tartalom létrehozására a problémák megoldására vonatkozó lépésenkénti utasításokkal.

GYIK

1. Hol használják a műszaki írást?

A technikai írást olyan cégek használják, amelyeknek el kell magyarázniuk szolgáltatásaikat ügyfeleiknek. A legtöbb technológiai vállalat elsősorban ezeket használja, mivel folyamatosan olyan tartalmat kell készíteniük, amely elmagyarázza termékeiket és elhárítja a problémákat.

2. Miben különbözik a technikai írás az írás egyéb formáitól?

A technikai írás egyfajta írás, amely inkább a kulcsfogalmak magyarázatára összpontosít. Ezek strukturáltak, és azért vannak megírva, hogy elmagyarázzák, hogyan szólal meg egy termék. Ezenkívül részletes lépéseket is tartalmazhat, amelyeket a felhasználók követhetnek a termékkel kapcsolatos technikai problémák megoldása érdekében.

3. A műszaki írás jó karrierút?

Sok író gyakran kerüli a technikai jellegű írást, mert nagyon korlátozott mennyiségű munka áll rendelkezésre ebben a műfajban. A sok műszaki dokumentációt igénylő cégeknek azonban folyamatosan szükségük van műszaki tartalomíróra.

4. Mi a haszna a technikai írásnak a marketingben?

A technikai írás felhasználható a marketingben egy termék vagy szolgáltatás népszerűsítésére az ügyfelek felé azáltal, hogy tájékoztatást adunk róluk. Ezáltal az ügyfelek tudomást szereznek a termék általános szolgáltatási szolgáltatásairól, és jobban érdeklődhetnek iránta.

Új publikációk:

Ajánlott