Tesla telefon: Minden, amit tudnod kell

A Tesla köztudottan időről időre mókás termékeket dob ​​piacra, legyen szó a Cybertruck ihlette gyerekeknek szánt elektromos autóról, logókkal ellátott esernyőkről, sípokról vagy akár tequiláról. Most olyan pletykák keringenek az interneten, amelyek arra utalnak, hogy a cég a hírek szerint Tesla Phone Pi/P nevű okostelefonokba fog beszállni.

Bár magától a cégtől nincs hír, a legtöbb Tesla telefonról szóló pletyka a Youtube videó a 2021 februárjában feltöltött Adrstudiodesign-ból. A videóban egyértelműen az szerepel, hogy ezek csak a tervező ötletei, nem valódi kiszivárogtatások vagy részletek. Rendereket tettek rájuk weboldal is.

Emellett a telefon pletykázott funkciói a sci-fi határvonalának számítanak, legalábbis jelenleg. Az olyan szolgáltatások, mint a Neuralink-támogatás és a Mars-kapcsolat túl fejlettek ahhoz, hogy pillanatnyilag a valósághoz közel álljanak.

Ha azonban ez még mindig nem elég ok arra, hogy azt higgye, hogy ezek csak pletykák, akkor elégnek kell lennie Elon Musk tweetének, amelyben kijelenti, hogy „az okosórák és a telefonok a tegnapi technológia”.

Noha Musk nézetei az okostelefonok gyártásával (vagy az okostelefonok jövőjével) kapcsolatban változhatnak a technológiai fejlődéssel, nem úgy tűnik, hogy egy Tesla telefon szerepelne a vállalat közeljövőbeli ütemtervén.

Nem ez az első alkalom, hogy egy autógyártó megpróbál bejutni az okostelefonok világába. Híres márkák, mint például a Porsche, a Mclaren és még a Ferrari is próbálkoztak okostelefonok gyártásával, de ezek általában olyan cégekkel együttműködtek, amelyek már okostelefonokat gyártottak.

Nem lehetetlen, hogy a Tesla okostelefont készítene, de várhatóan hónapokkal a piacra dobás előtt kapunk egy bejelentést. Az előrendelések is előre megnyílnak, hasonlóan a Tesla Cybertruckjához.

Olvasni:  10 figyelemre méltó műszaki vállalkozó, akit ismernie kell
Tesla telefon: Minden, amit tudnod kell

Egyes pletykák 2022-re vagy 2023-ra teszik az indulási dátumot, de Musk tweetje elég bizonyíték ahhoz, hogy elhiggyük, ez nem fog megtörténni. Persze a Tesla készíthetne egy telefont, de ez nem fog megtörténni a jelenleg az interneten lebegő információkkal, és a tényleges megjelenési dátum sokkal távolabbi jövőben lesz.

Egy olyan fejlett technológiai csomaggal rendelkező telefon, mint a Tesla telefon, könnyen többe kerül néhány ezer dollárnál. Míg a technológia egyre olcsóbb lesz, ahogy a telefon a tömegek felé csordogál, az első iteráció közel sem lenne olcsó.

Feltételezve, hogy a Tesla telefon Model Pi/P valódi, könnyen számíthat 1000 dolláros árcédulára.

Itt semmi másra számíthatsz, mint a zászlóshajó specifikációi. Bár nem vagyunk biztosak abban, hogy milyen SoC-t fog futtatni a telefon, 16 GB RAM-ra, 1-2 TB tárhelyre és körülbelül 6,5 hüvelykes AMOLED kijelzőre számíthatunk.

Tekintettel arra, hogy a telefon a Teslától érkezik, itt egészen elképesztő funkciókra számíthatunk. Íme, mit mondanak a pletykák.

Musk Starlinkje bejöhet, hogy közvetlenül a telefonba épített műholdas internettámogatást nyújtson. Érdekes lenne azonban látni, hogy a Tesla hogyan rejti el a műhold jeleinek felfogásához szükséges óriási antennát a telefon testében anélkül, hogy a jelerősségben kompromisszumot kellene kötni.

Az autó távirányítói a telefon egyik meghatározó jellemzői lesznek. Végül is ez egy Tesla telefon. Jó esély van rá, hogy a telefon előre telepítve lesz egy alkalmazással, amely az autó alapvető funkcióit, például a zárást/feloldást, a médiavezérlőket és a jármű beidézését hajtja végre. Ezek a vezérlők közvetlenül a telefon operációs rendszerébe is beépíthetők a jobb integráció és a felhasználói élmény érdekében.

Olvasni:  A legjobb 7 laptop 25 000 INR alatt
Tesla telefon: Minden, amit tudnod kell

A Tesla telefon másik híresztelése a napelemes töltési képesség. A Tesla napelemeket gyárt, és tud egy-két dolgot az akkumulátorok építéséről és újratöltéséről, így nem meglepő, hogy a telefon napenergiával is működhet.

Még egy Elon Musk ötlet, a Neuralink támogatást a Tesla telefonhoz lehetne biztosítani. A Neuralink jelenleg egy agyimplantátumon dolgozik, amely lehetővé teszi a számítógép vagy a telefon vezérlését. Lehetséges, hogy a Tesla telefon a Neuralink alkalmazást használja ennek a funkciónak az integrálására.

Tesla telefon: Minden, amit tudnod kell

A pletykák szerint a Tesla telefon kriptovalutát fog bányászni. Elon Musk meglehetősen hangos a kriptográfia kapcsán, de ehhez komoly hardver kell a telefonban, hogy ezt ki tudja hozni. A Tesla telefon MarsCoint bányászhat, amiről Musk maga is Twitteren írt.

Figyelembe véve Elon múltját, biztosan nem lehet leírni azt a gondolatot, hogy valamelyik cége ne készítsen ilyet. Más projektjei azonban azt mutatják, hogy a telefon nem biztos, hogy az előrevezető út. Ha a Neuralinknek sikerül olyan látnoki agyi implantátumot létrehoznia, mint amilyennek Musk tervezi, akkor a telefonok feleslegesek lehetnek, amint azt a fent említett tweet is alátámasztja. Musk szerint a telefonok és az okosórák a „tegnap” eszközei.

Ha azonban Musk úgy dönt, hogy egy telefont szeretne, egy Tesla telefon vagy eszköz nagyjából úgy nézhet ki, mint a pletykák. A műholdas internet és a beépített vezérlők a Tesla autók számára biztos megoldás lenne, és bár a kriptobányászat és a Neuralink támogatás valószínűtlennek tűnhet, soha nem lehet biztos abban, hogy Elon mivel lep meg minket a jövőben.

Új publikációk:

Ajánlott