TikTok cégeknek: Minden, amit tudnod kell 2024-ban

A legtöbb közösségi média platformot kezdetben a tömegek hiteltelenítették. Azt mondták, ezek „divatok”, amelyek gyorsan elmúlnak. Nem is tévedhettek volna nagyobbat. A Facebook, a Twitter, az Instagram és a TikTok lettek személyes és szakmai életünk szükséges részei.

A 2018-as bevezetése után a TikTok az egész közösségi média világát meghódította. A Musical.ly alkalmazásból származik, amelyet egy kínai cég vásárolt ByteDance és adott a jelenlegi neve és formája. És most az üzleti életben is a TikTok-ba különült el.

Egyesek azt gondolhatják, hogy a TikTok tartalom az tiszta szórakozás pihe. De az alkalmazás által ilyen rövid idő alatt szerzett felhasználók puszta száma bizonyítja, hogy miért ez az egyik legjövedelmezőbb közösségi média marketingeszköz.

Miért érdemes a TikTok for Business alkalmazást használni?

A globális kedveltség oka az, hogy a TikTok kreatív szabadságot adott a tömegeknek, különösen a fiataloknak. A platform forradalmasította a rövid formátumú videótartalmakat, ahogyan azt még soha más közösségi alkalmazás nem tette.

A számok a platform sikeréről beszélnek. Itt van néhány TikTok statisztikák érdemes megemlíteni:

TikTok statisztikák

 • A felhasználók több mint 90%-a ezen a platformon vannak 50 éves kor alatt.
 • Legnagyobb demográfiája 18-24 év közötti, ebből 60%-a nő és 40%-a férfi.
 • A platform hatalmas 1 milliárd aktív felhasználó havonta.
 • Egy átlagos felhasználó megnyitja az alkalmazást 8-szor naponta.
 • Az alkalmazásnak vége volt 3 milliárd telepítés világszerte.

Pontosan ez az oka annak, hogy a TikTok for business egy hely a márkák számára. Emellett számos lehetőség kínálkozik növeli a TikTok nézettségét és terjessze ki márkája elérését egy hatalmas közönség számára.

Ezenkívül a TikTok algoritmusai nagyon megkönnyítik az új tartalom felfedezését. Ez nagyon hasznos a célközönség elérését szolgáló stratégiák feltérképezéséhez. A TikTok tartalom létrehozása ugyanolyan egyszerű, és szinte megköveteli kevés vagy semmi befektetés.

Tartalom létrehozása

Ha megfelelő típusú tartalmat készít, amelyet az emberek végül szeretnek, nem kell sok időbe telnie, hogy megfelelő figyelmet kapjon. Vegyen jelzéseket a nagy játékosokakik kihasználják a TikTok lehetőségeit az üzleti életben.

Használjon tartalommarketing-eszközöket a bejegyzések hatékony tervezéséhez és ütemezéséhez, és használja ki a TikTok teljes potenciálját. Elkezdhet tartalmat készíteni felkapott témákban, követni aktuális hashtagek, kihívásokban való részvétel, stílusokkal és szerkesztési lehetőségekkel való játék, és még sok más. Végtelen lehetőségek állnak rendelkezésre, amelyeket a tartalomosztályon kipróbálhat. Semmi sem elég bizarr ehhez a platformhoz.

Ez a legjobb hely a határok feszegetésére és a hagyományostól való eltérésre. De egy marketingesnek elsősorban üzleti szempontból kell gondolkodnia. Ehhez először a megfelelő típusú fiókra lesz szüksége – egy üzleti TikTok-ra.

Olvasni:  Ingyenes online logókészítő és letöltési szolgáltatások, amelyeket be kell jelentenie 2024-ban

Állítsa be a TikTok for Business fiókját

A TikTok üzleti marketingre való használatához először rendelkeznie kell egy alapvető TikTok-fiókkal, amelyet elég könnyű létrehozni. Ezt követően működő üzleti fiókká alakításához kövesse az alábbi egyszerű lépéseket:

1. lépés: Érintse meg a három pontot a képernyő jobb felső sarkában.

2. lépés: Válassza a „Váltás Pro-fiókra” lehetőséget.

3. lépés: A megadott lehetőségek közül válassza az „Üzleti” lehetőséget.

4. lépés: Válassza ki a márkájához legmegfelelőbb kategóriát, és kattintson a „Tovább” gombra.

válasszon kategóriát

5. lépés: Adjon hozzá egy e-mail-azonosítót és egy webhely URL-címét a profilhoz.

És készen áll arra, hogy élvezze a TikTok előnyeit az üzleti életben. Most kezdjük el felfedezni a TikTok városát!

Hogyan kell használni a TikTok for Business?

Különféle témákat próbálhatsz ki, többféle tartalomstílussal kísérletezhetsz. A TikTok lehetővé teszi a videókat a kettő között 15-60 másodperc. Mostantól vicces és szórakoztató klipeket vagy pillanatfelvételeket készíthet cége mindennapjairól. Az instrukciókat vagy a barkácsolást is szívesen nézik az emberek.

Mielőtt azonban mélyen belemerülne a TikTok üzleti világába, szükség van egy cselekvési tervre, valamiféle ellenőrző listára. Tehát itt van egy világos térkép, egy útmutató, amely segít fellendíteni marketingjét ezen a platformon.

1. Ismerkedjen meg a platformmal

Miután belép egy új közösségi platformba, az első dolog, amit meg kell tennie, hogy elérje belülről tudja. Egy olyan hálózatnál, mint a TikTok, a funkciók és a tartalom végtelen áramlásával, némi átvizsgálásra van szükség ahhoz, hogy megértsük a dolgokat.

Fogyassz annyi tartalmat amint tudsz. Ez betekintést nyújthat abba, hogy milyen stílusban szeretné építeni a márkáját. Tesztelje a szerkesztési funkciókat, a zenei könyvtárat, a szűrőt, az emberek által kedvelt tartalom hosszát. Ez olyan dolgokat mutat meg, amelyeket egyetlen cikk sem fog.

Fogyassz annyi tartalmat

Ne felejtsd el kövesse a számlákat amelynek a tartalmát szereted. Talán viszonozzák a szerelmet!

2. Nézze meg a versenyzőket

A versenytársak kreatív és inspiráló közösségimédia-kampányaira való figyelés bölcs lépés minden vállalkozás számára, legyen az kicsi vagy nagy. Ugyanez vonatkozik a TikTok üzleti marketingre történő használatára is.

Fedezze fel, milyen típusú tartalomstratégiát alkalmaznak kulcsfontosságú versenytársai a TikTokon, kövesse az általuk indított kihívásokat, figyelje meg az esetlegesen megkezdett trendeket, együttműködésüket stb.

a TikTok felhelyezése

Íme egy példa arra, hogy két vezető divatmárka követi ugyanazt a trendet. A Louis Vuitton és a Dior klipeket tett közzé vásárlóikról, akik kibontották termékeiket. Ez a formátum általános a divatmárkáknál. Nemcsak a netezők, hanem a nagy influencerek is segíthetnek az ilyen akciókban.

3. Határozza meg a célközönséget

A célközönség azonosítása döntő szerepet játszik a tartalom sikerében. Jelenleg több mint egymilliárd ember használja rendszeresen aktívan az alkalmazást. Igen, a többség a Gen-Z kategóriájú, de sokan ezen a korosztályon felüliek is rászoktak a TikTok-ra.

Alakítsd ki a tartalmat egy egyértelműen meghatározott célcsoport számára, és figyelje, ahogy elárasztják a nézetek és a lájkok!

4. Állítson be egyértelmű célokat

Most, hogy feltérképezte a TikTok üzleti területét, ideje dolgozni. A célok kitűzése mindig világos perspektívát ad arra vonatkozóan, hogy mit szeretnél elérni.

Céljai számszerűsítésére kiváló módszer az, ha SMART-ként konstruálja meg azokat. Azaz:

 • Különleges
 • Mérhető
 • Elérhető
 • Ide vonatkozó
 • Időhöz kötött
Olvasni:  10+ módszer, amellyel a kisvállalkozások javíthatják az ügyfelek megtartását

Így a céljai számszerűsíthetők, és többnek tűnnek reális és megvalósítható.

5. Tartalom tervezése, létrehozása és gondozása

A közösségi médiában és a digitális világban bámészkodó emberek tudják, hogy a tartalom a király. Ezért most elérkeztünk a legfontosabb lépéshez, a tartalomalkotáshoz.

Az alapvető napirend megléte sokat segít. Csinálj egy tartalmi naptár és jelölje be a dátumokat, amikor ki szeretné adni a videóit. Használhatja a közösségi média naptár eszközeit a feladat egyszerű kezeléséhez. Ne hagyja ki a különleges napokat. Ünnepi ünnepnek tűnhet, de a TikTokerek ilyenkor dolgoznak a legtöbbet!

tartalmi naptár

A videók készítése során tartsa szem előtt az alábbi szempontokat:

 • Ügyeljen arra, hogy egyenletesen és jól megvilágított helyeken fényképezzen.
 • Ne tegye túl komolyra a témát. Még az üzleti marketinghez a TikTok is szórakoztató hely.
 • Használja a módokat és szűrők vizuális megjelenésének javításához vagy szórakoztató elemek hozzáadásához.
 • Válassz egy kiváló filmzenét a videódhoz. A TikTok végtelen zenei könyvtárral rendelkezik.
 • Adjon hozzá leírást és releváns hashtageket.
 • Jelölje meg azokat az embereket, akiket meg szeretne ismerni.
 • Döntse el, hogy szeretné-e az emberek remixelni és reagálni.

Ezeket a dolgokat érdemes szem előtt tartani, amikor videóidat készíted. És ahogy haladsz tovább, új utak kezdenek megjelenni kreativitásod táplálására.

De mi van, ha kifogy az újabb ötletekből?

A GWI úgy találta, hogy több mint A TikTok-felhasználók 50%-a saját tartalmat töltött fel. Tehát képzelje el, mekkora mennyiségű tartalom árasztja el a platformot. Miért nem használja ki?

A legjobb lenne az egészség megőrzése az eredeti és a felhasználók által generált tartalom aránya. A szabvány az 40% és 60%. Használja ki a már meglévő és sikeres tartalmat, hogy kihasználja a TikTok előnyeit az üzleti életben.

A felhasználó által generált tartalom közvetlen megosztása mellett a reakció ill duett videók. Itt készíthetsz valami újat az előző klipből, hozzáadva az ízedhez. A felhasználóknak ez a zökkenőmentes együttműködése gyakran vezetett néhány nagyon vírusos videóhoz.

duett videók

6. Engage En Masse

Bármely vállalkozás vagy márka számára, amely megpróbálja feltörni a közösségi médiában, önmagában nem elegendő a tartalom létrehozása. Be kell vonni az embereket, bevonni őket és fenn kell tartani az érdeklődésüket.

Engage En Masse

Kommentelj, lájkold és oszd meg a TikTokers társaik tartalmát, élesíts, kérdezd meg a közönség véleményét, és végezz szavazást, hogy úgy érezzék, a véleményük fontos számodra. Csak légy proaktív.

Ez azt jelenti, hogy ha nagy a közönsége, akkor lehetősége van rá megjegyzések elrejtése a TikTok Live-on hogy távol maradjon a zavaró tényezőktől és fenntartsa a figyelmét.

A közösségi média lehallgató eszközei nagy segítséget nyújtanak annak nyomon követésében, hogy mit mondanak rólad a közösségi platformokon és más weboldalakon is. Márkaemlítések, megjegyzések, konkrét kulcsszavak, figyelheti őket, hogy jobb kommunikációt tartson fenn, és könnyen „hallgathassa” a a közönség véleménye.

7. Vigyázzon az elemzésekre

Miután alkotóként megtette a maga részét, az eredményeket keresné. A TikTok for Business elemzései, mint bármely más platform, olyan statisztikákat adnak, amelyek megmutatják, hogy az erőfeszítései működnek-e vagy sem.

A TikTok az üzleti marketinghez hihetetlenül szemléletes, mert szekciós adatokat ad.

 • Áttekintés: Videómegtekintések, profilmegtekintések, kedvelések, megjegyzések, megosztások és videók.
 • Követő: Nem, legnépszerűbb területek, az idő, amikor a követők a legaktívabbak, a legnézettebb tartalom típusa, a hallgatott hanganyagok.
 • Tartalom: Felkapott videók, összes videómegtekintés, teljes lejátszási idő, átlagos megtekintési idő, kedvelések, megjegyzések, megosztások, a teljes videó megtekintése, a közönség elérése, megtekintés szakaszonként és régiónként stb.
 • Élő lap: Összes megtekintés, teljes idő, új követők, top, nézőszám, egyedi néző, gyémántok stb.
Olvasni:  A közösségi média mutatói, amelyeket minden hónapban gondosan nyomon kell követned

Ezeken kívül vannak hashtag-megtekintések és elköteleződési arányok is, amelyeket megnézhet, amelyek rendkívül hasznosak bármely TikToker számára.

8. Kihívások

Az őrület kihívásokat – merült fel, miután a TikTok belépett a képbe. Minden olyan kihívás, amely felkelti a tömeg figyelmét, futótűzként terjed. És az egész világ, még ha nincsenek is a platformon, tud róla.

Így mindig elindíthat egy új trendet vagy kihívást, majd megcímkézhet egy másik felhasználót, aki viseli a fáklyát. Ha van egy jó ötleted, és elég sokan elfogadják a kihívást, lehet, hogy csak vírus terjed. A hozzáadott szórakozás az út mentén bónusz.

Kihívások

De ne feledje, hogy egyetlen bejegyzés is el tudja indítani vírusos, az is lehetséges, hogy eltarthat egy ideig, mire megszerezheti ezeket a nézettségeket és követőket. Tehát menj az árral, és élvezd a folyamatot.

A TikTok napjaink egyik leghíresebb közösségi médiacsatornája, de ne feledje, hogy ez nem hasonlít egyetlen más platformhoz sem. Ha megtervezi marketingstratégiáját, az úgy növeli a sikerét, ahogy azt egyetlen más közösségi média csatorna sem tudná.

Reklám a TikTokon

A platform 2020-ban vezette be a TikTokot az üzleti életben, és ezzel együtt jött fizetett hirdetések. Azóta a világ összes márkája beugrott a pályára, a nagymértékben áthatolt platformot és annak sikerét kihasználva.

Íme az ötféle hirdetés, amelyet a TikTok for business kínál felhasználóinak:

 • Felülnézet: Ezek naponta egyszer jelennek meg, amikor a felhasználó megnyitja az alkalmazást.
 • Feedben: Megjelenik a felhasználó „For You” feedjében.
 • Márkás Hashtag kihívások: Fizetett márkakihívások, amelyeket a márkák szponzorálnak, és arra ösztönzik a felhasználókat, hogy kövessék és készítsenek kapcsolódó videókat.
 • Márkahatások: Márkához kapcsolódó szűrők és matricák, amelyeket az emberek használhatnak a videóikban.
 • Márkaátvételek: Ez a hirdetés az első dolog, amit a felhasználó lát, mielőtt megnyitja a felhasználói tartalmat az alkalmazás megnyitásakor.

Kihívások

Ezek a hirdetések előnyösek lehetnek márkája számára, feltéve, hogy kiválasztja azt a formátumot, amely megfelelő módon éri el célját. A fizetett hirdetések nagy áldásosak a közösségi média marketingesei számára, akik mostantól hozzáférhetnek az alkalmazás hatalmas közönségbázisához ezeken a hirdetéseken keresztül.

TikTok cégeknek: néhány teendő és mit nem szabad

Bár ez egy szórakoztató platform, ahol az emberek különféle típusú tartalmakkal és témákkal kísérletezhetnek, ezt mindig meg kell tennie játssz okosan. Íme néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani.

Teendők

 • Tartsd meg kreatív és szórakoztató. A TikTok egy szórakoztató platform.
 • Mindig lőj be portré (függőleges) irányultság.
 • Próbáld meg beilleszteni a tartalmat jól megvilágított terek.
 • Használat zenemivel ez a TikTok tartalomidentitás nagy részét képezi, és segít szórakoztatóvá tenni a videókat.
 • Lépj be a trend sávjába. Vegyen részt a kihívásokban és hozzon létre újakat, és jelöljön meg másokat.
 • Lépjen kapcsolatba a TikTokkal közösség.
 • Együttműködik influencerekkel. Ez segít növelni az elérést és hitelességet adni.
 • Lenni hiteles. A trendek követése rendben van, de valami friss és eredeti elkészítése egyedi identitást épít.
 • Legyen rendszeres. Elengedhetetlen, hogy legyen a következetes tartalomáramlás eljövetel. Segít abban, hogy az első napokban felfigyeljenek rád, és később leköti a követői figyelmét.
 • Használja a közösségimédia-kezelési eszközöket, hogy extra előnyt szerezzen azáltal, hogy figyelemmel kíséri tevékenysége minden aspektusát, például az elköteleződés figyelését.
Olvasni:  Legjobb közelgő PHP-események és konferenciák 2024-ban

Ne tedd

 • Ne keverje össze a TikTok tartalmat más platformok tartalmával. Ennek a platformnak a hangja és jellege teljesen eltér a Youtube-tól, az Instagramtól, a Facebooktól stb. Ugyanaz a tartalom itt nem fog működni.
 • Ne próbálja az egész közönséget megcélozni. Egy adott szakaszra összpontosítva hatékonyabbá teszi marketingjét.
 • Ne legyen minden jól felépített és tökéletes. Az emberek is szeretnek látni spontán és őszinte videók.
 • Ne aggódjon a használat miatt díszes felszerelés.
 • Ne készítsen azonnal értékesítési hirdetések. Így nem fogsz felfigyelni.
 • Ne keveredj bele a komment szekció háborúi. Az eljegyzés nagyszerű, de a haszontalan civakodás nem az.

Következtetés

Az indulás óta a TikTok az egyik legtöbbször letöltött és használt közösségi média platformok. Természetesen mindenki szeretne egy darabot a tortából. Sok márka sikeresen használta az alkalmazást üzleti vagy személyes márkáinak a Holdra emelésére.

Charli D’Amelio, a legtöbbet követett TikToker 2023 januárjában 17 millió USD bevételre tett szert 2021-ben a TikTok bevételéből. Ez azt mutatja, hogy még a tartalomstratégiai játékot helyesen játszó egyén is akkora méretűvé válhat, mint bármely szervezet.

Éppen maradj aktív és tájékozódjon arról, hogy mi működik az alkalmazáson. Az online emberek figyelme egy pillanat alatt megváltozik. Így minden trend élettartama és a videók futásideje napról napra rövidül. Legyen tehát dinamikus, és változzon a trendekkel.

Reméljük, hogy ez a cikk segített egy kis ötletet szerezni a TikTok használatának megkezdéséhez. Tartsa szemmel a további hasznos dolgokat a közösségi média trükkjeivel és eszközeivel. Ha bármilyen érdekes meglátása van a netezők számára, kérjük, írjon nekünk.

Gyakran Ismételt Kérdések

🌟 Mi az a TikTok for Business?

A TikTok 2020-ban külön elindította a TikTok for Business platformot, amely a márkák számára a fizetett hirdetések futtatására szolgáló csatornák használatára szolgál. Ezek biztosítják a teljes keretet, ahol kiválaszthatja a célokat, véglegesítheti a költségvetést, megtervezheti a célközönséget és az elemzéseket.

🌟 Milyen gyakran teszel közzé bejegyzéseket a TikTok for Business oldalon?

Valójában nincs korlátozva, hogy milyen gyakran tegyen közzé üzleti célokat a TikTokon. De minél több, annál jobb. Hetente legalább háromszor meg kell őriznie a konzisztenciát.

🌟 Ingyenes a TikTok for Business?

Igen, a TikTok üzleti fiókja teljesen ingyenes. De fizetnie kell azért, hogy hirdetéseket jelenítsen meg a platformon.

🌟 Hogyan helyezhetem el a vállalkozásomat a TikTokon?

Vállalkozásának TikTokon való elhelyezésének folyamata nagyon egyszerű. Ha már rendelkezik TikTok-fiókkal, konvertálja azt TikTok for Business fiókká a fiókbeállítások között.

Ellenkező esetben jelentkezzen be közvetlenül üzleti fiókként. Ha ez megtörtént, vállalkozása a TikTokon lesz. Most már csak jó tartalmat kell létrehoznia, hogy a célközönség felfedezze.

🌟 Jobb, ha van TikTok üzleti fiókja?

Ha Ön márka, vagy a platform segítségével szeretne azzá válni, a legjobb, ha van TikTok for Business fiókja. Hozzáférést biztosít fizetett promóciós hirdetések futtatásához, mélyebb felhasználói elemzésekhez, marketingcélokhoz és költségvetési stratégiákhoz, amelyekre egy normál felhasználói fiók nem.

Új publikációk:

Ajánlott