Tippek és eszközök a webhely SEO teljesítményének méréséhez

A webhely SEO teljesítménye döntő fontosságú annak elemzésében, hogy megéri-e a SEO terén tett erőfeszítéseit. Ez a blog arról szól, hogyan mérheti a webhely SEO teljesítményét.

Ha komolyan gondolja webes jelenlétét, nyomon kell követnie webhelye SEO teljesítményét. A SEO teljesítménye minden digitális marketing stratégia elengedhetetlen része. Segítségével azonosíthatja a fejlesztendő területeket, nyomon követheti a kampányok sikerét, és biztosíthatja, hogy tartalma a megfelelő emberekhez jusson el. De hogyan méri a webhely SEO teljesítményét?

A webhely SEO teljesítményének mérése számos olyan elemet és mérőszámot foglal magában, amelyek nyomon követésével biztosíthatja, hogy webhelye jól teljesít, és a legtöbbet hozza ki a SEO erőfeszítéseiből.

SEO teljesítmény

Forrás

Ezek az elemek közé tartozik a kulcsszavak rangsorolásának nyomon követése, a visszamutató linkek elemzése, a webhely sebességének figyelése, a felhasználói elkötelezettség mérése és még sok más. Ha megérti ezeket a mutatókat, és idővel nyomon követi őket, jobb képet kaphat SEO teljesítményéről és arról, hogy milyen változtatásokra van szükség a fejlesztés érdekében.

Ezenkívül különféle eszközök segítségével gyorsan és egyszerűen mérheti webhelye SEO teljesítményét. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogyan mérheti webhelye SEO-teljesítményét, valamint néhány olyan eszközt és technikát, amelyek segítségével ezt hatékonyan végezheti el. A megfelelő megközelítéssel és felügyelettel biztosíthatja, hogy webhelye mindig a legjobb teljesítményt nyújtsa, és a legtöbbet hozza ki SEO erőfeszítéseiből.

3 csatorna a SEO teljesítmény mérésére

Forrás

Ahhoz, hogy webhelye SEO szempontjából jól teljesítsen, meg kell mérnie a teljesítményét. Ezt többféleképpen is megteheti, mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

1. Használjon webelemző eszközöket.

Ezek részletes információkat adhatnak arról, hogy az emberek hogyan találják meg webhelyét, és mit csinálnak rajta, miután megérkeztek. Felállításuk és értelmezésük azonban bonyolult lehet, ezért ha nem biztos a használatukban, a legjobb, ha felvesz valakit, aki igen.

Olvasni:  21 ingyenes és fizetős blogolási tanfolyam kezdőknek
Webelemzés

Forrás

2. Kérdezze meg ügyfeleit vagy ügyfeleit, hogyan tudtak meg Önről.

Ez megtehető felmérések útján vagy egyszerűen személyes megkérdezéssel. Ez egy gyors és egyszerű módszer, de nem ad annyi részletet, mint a webelemző eszközök.

3. A keresőmotorok rangsorolását is használhatja a SEO teljesítményének mérésére.

Ez megmutatja, hogy webhelye mennyire teljesít a potenciális ügyfelek vagy ügyfelek megtalálása szempontjából. Fontos azonban megjegyezni, hogy a rangsorok több tényezőtől függően ingadozhatnak, ezért nem szabad a siker egyetlen mércéjeként használni őket.

).

Forrás

Összességében több különböző módon mérheti a SEO teljesítményét. Hogy melyiket választja, az az Ön igényeitől és erőforrásaitól függ.

Hogyan ellenőrizzük a webhely SEO teljesítményét

Számos módszer létezik a webhely SEO teljesítményének mérésére.

A Google Analytics képes megmutatni, hogy hányan találják meg webhelyét organikus kereséssel, és milyen kulcsszavakat használnak. Ezenkívül a webszerver naplói megmutatják, hogy mely URL-eket kéri és milyen gyakran. Így képet kaphat arról, hogy mely oldalakat találják meg a keresőmotorok, és mennyire népszerűek.

Több tényezőt is mérhet a SEO teljesítményének ellenőrzéséhez. Íme néhány nyomon követendő kulcsmutató:

 1. Organikus forgalom: Az organikus keresési eredményekből a webhelyére érkező látogatók száma. Ezt a Google Analytics szolgáltatásban az „Akvizíció” > „Minden forgalom” alatti „Munkamenetek” mutató követésével mérheti.

Forrás

 1. Kulcsszavak rangsorolása: Kövesse nyomon, hogy webhelye hogyan rangsorol a kulcsfontosságú célkulcsszavakra, olyan eszközzel, mint a SEMrush vagy a Moz.
 1. Visszafelé mutató linkek: Ellenőrizze, hogy webhelyén hány visszamutató hivatkozás található egy olyan eszközzel, mint a Majestic vagy a Moz. Minél több jó minőségű visszamutató linkje van, webhelye jobban teljesít a keresési eredmények között.
 1. Átkattintási arány (CTR): azt méri, hogy az Ön hirdetését a keresési eredmények között megtekintő emberek milyen gyakran kattintanak a webhelyére. A magasabb CTR azt jelenti, hogy hirdetései relevánsabbak és vonzóbbak a keresők számára. A Google Analytics szolgáltatásban a CTR-t az „Akvizíció” > „Keresőmotor-optimalizálás” > „Lekérdezések” menüpontban mérheti.
Olvasni:  Hány befolyásoló van 2024-ben? Új adatok, számítások és amp; Diagramok

Eszközök a webhely SEO teljesítményének mérésére

Feltételezve, hogy olyan webhely-mutatókat keres, amelyek a SEO sikerét jelzik, itt van néhány eszköz a kezdéshez:

 1. Google Analytics: Ez az ingyenes eszköz részletes betekintést nyújt abba, hogy a felhasználók hogyan lépnek kapcsolatba webhelyével. Használhatja olyan tényezők nyomon követésére, mint az oldalmegtekintések, a visszafordulási arány és az átlagos webhelyen töltött idő. Azt is megmutatja, hogy az emberek mely kulcsszavakkal találják meg webhelyét, ami segíthet optimalizálni a tartalmat, és ellenőrizni a webhely SEO teljesítményét.

Forrás

 1. Moz: Ez a fizetős eszköz számos funkciót kínál a SEO teljesítményének nyomon követésére. Az olyan szabványos mutatók mellett, mint az oldalmegtekintések és a kulcsszavak rangsorolása, alaposabb elemzést nyújt a linképítésről és a közösségi média elköteleződéséről.
 1. Semrush: Ez egy másik fizetős eszköz a Moz-hoz hasonló funkcióval. A részletes teljesítménykövetés mellett néhány hasznos kutatási funkciót is kínál, amelyek segítségével új kulcsszavakat és optimalizálási lehetőségeket lehet azonosítani.
 1. Webmestereszközök: Ezzel az ingyenes eszközzel nyomon követheti webhelye teljesítményét a Google szemszögéből. Megjeleníti a keresőoptimalizálási teljesítményét befolyásoló hibákat és problémákat, valamint az arra vonatkozó adatokat, hogy oldalai hogyan jelennek meg a keresőmotorok eredményoldalain (SERP-k).
 1. Screaming Frog: Ez egy ingyenes eszköz, amellyel feltérképezheti és elemezheti webhelyét technikai SEO problémák miatt. Ez azonosítja a hibás linkeket és egyéb problémákat, amelyek ronthatják webhelye láthatóságát a keresőmotorok eredményei között.
 1. Search Console: Ez a hivatalos Google-eszköz, amellyel nyomon követheti webhelye teljesítményét a keresési eredmények között. Segítségével nyomon követheti a kulcsszavak rangsorolását, megjelenítéseit és átkattintási arányát, valamint azokat a hibákat és indexelési problémákat, amelyek befolyásolhatják webhelye láthatóságát.

Tippek a webhely SEO teljesítményének javításához

 1. Értékelje webhelye jelenlegi SEO teljesítményét. Használjon olyan eszközt, mint a Google PageSpeed ​​Insights vagy a WebPageTest, hogy képet kapjon arról, hogy webhelye jelenleg hol tart a SEO teljesítményét illetően.
 2. Győződjön meg arról, hogy webhelye megfelelően van optimalizálva az összes keresőmotor számára. Ez magában foglalja a címcímkék, a metaleírások és a fejléccímkék optimalizálását.
 3. Javítsa webhelye tartalmát. Győződjön meg róla, hogy webhelye minden tartalma kulcsszóban gazdag és informatív. Ez segít javítani a webhely rangsorolását a keresési eredményoldalakon.
 4. Növelje webhelye backlink profilját. A SEO teljesítményének egyik legkritikusabb tényezője a webhelyére mutató linkek száma és minősége. Próbáljon meg kapcsolatba lépni más webhelyekkel az iparágában, hogy megtudja, érdekli-e őket az Ön webhelyére mutató hivatkozás.
 5. Rendszeresen figyelje SEO teljesítményét. Használjon olyan eszközöket, mint például a Google Analytics, hogy nyomon kövesse, hogy webhelye idővel hogyan teljesít a keresési eredményoldalakon. Ez segít folyamatosan azonosítani azokat a területeket, amelyek fejlesztésre szorulnak webhelyének optimalizálása érdekében a jobb SEO-eredmények érdekében.
 6. Fontolja meg SEO tanácsadó vagy ügynökség igénybevételét. Ha nincs ideje, erőforrása vagy szakértelme webhelye megfelelő optimalizálásához, fontolja meg egy professzionális SEO tanácsadó vagy ügynökség felvételét, hogy segítsen elérni a legjobb eredményeket.
Olvasni:  Az Arm új CPU- és GPU-kialakítást jelentett be a Cortex-X4 mellett

Becsomagolás

A webhely SEO teljesítményének mérése elengedhetetlen ahhoz, hogy webhelyét a keresőmotorok láthatósága érdekében optimalizálja. Ha megérti, mely tényezők a legfontosabbak ezeknek a mutatóknak a nyomon követéséhez és mérésével, javíthatja online jelenlétét, és több organikus látogatót szerezhet. Akár webelemző szoftvert használ, akár saját kezűleg méri az egyes mutatókat, elengedhetetlen, hogy figyelemmel kísérje webhelye keresőoptimalizálási teljesítményének változását az idő múlásával, hogy szükség szerint módosíthassa.

Ha követi ezeket a tippeket, biztosíthatja, hogy webhelye SEO-teljesítménye megfelelő legyen, és tartalma teljes mértékben kiaknázza a benne rejlő lehetőségeket. A keresőoptimalizálási teljesítmény csúcsán maradva idővel tovább fejlesztheti és növelheti internetes jelenlétét.

Kulcs elvitelek

 1. Kövesse nyomon webhelye organikus forgalmát a Google Analytics segítségével.
 2. Keresse meg az organikus forgalom növekedését vagy csökkenését, hogy felmérje SEO erőfeszítései hatékonyságát.
 3. Ellenőrizze webhelye rangsorolását a Google Search Console-ban, hogy megtudja, hol áll a fontos kulcsszavak helye.
 4. Használjon más SEO-eszközöket webhelye SEO teljesítményének bizonyos szempontjainak mérésére, például a linkek népszerűsége és a közösségi média elköteleződése.
 5. Elemezze versenytársai SEO stratégiáit, és használja őket teljesítménye viszonyítási alapjaként.
 6. Figyelje a SERP-k változásait, hogy megtudja, mely kulcsszavak irányítják a forgalmat webhelyére.
 7. Kövesse nyomon webhelye visszamutató linkjeit, és készítsen stratégiát a linkek minőségének idővel történő javítására.

GYIK

1. Melyek a webhely SEO teljesítményének általános mutatói?

Egy weboldal SEO teljesítményének mérésére több mutató is használható.
Néhány gyakori mutató:
1. Az oldal organikus látogatóinak száma,
2. Az oldalra mutató linkek száma,
3. A webhelyen töltött átlagos idő,
4. A visszafordulási arány,
5. Az átváltási arány

2. Milyen gyakran kell ellenőriznem webhelyem SEO teljesítményét?

Olvasni:  Mi az a GPT-3 AI: Minden, amit tudnod kell

Minden hónapban ellenőrizze webhelye SEO teljesítményét. Ha azonban módosítja webhelyét vagy blogját, érdemes gyakrabban ellenőriznie.

3. Milyen gyakori hibákat követnek el az emberek a webhelyük SEO teljesítményének mérése során?

1. Nem követi nyomon az összes megfelelő mérőszámot
2. Nem számító mérőszámok követése
3. Egy mérőszámra támaszkodva
4. Nem tűz ki célokat

4. Mi a legjobb módja a webhelyem SEO teljesítményének mérésére?

Nincs egyetlen „legjobb” módszer webhelye SEO teljesítményének mérésére. Céljaitól és célkitűzéseitől függően a mérésük legjobb módja eltérő lehet. Néhány tipp azonban a webhelye SEO teljesítményének mérésére vonatkozik
1. Annak meghatározása, hogy mely mutatók a legfontosabbak vállalkozása számára,
2. Célok és benchmarkok meghatározása,
3. Eredményeinek összehasonlítása versenytársaival

5. Hol találhatok további információkat a webhelyem SEO teljesítményének méréséről?

Webhelye keresőoptimalizálási teljesítményének mérésével kapcsolatban további információkat találhat, ha online tájékozódhat, részt vesz webináriumokon és szemináriumokon, vagy konzultál egy SEO szakértővel.

Új publikációk:

Ajánlott