Tippek, trükkök és bevált módszerek az e-mail tervezéshez 2024-re

Olvassa el ezt a blogot, hogy megismerje a legjobb e-mail tervezési gyakorlatokat, tippeket és trükköket a sikeres marketingkampányhoz.

Tartalomjegyzék

 • Az e-mail tervezés fontossága
 • Az e-mail tervezés bevált gyakorlatai
 • Az e-mail marketingtervek típusai
 • 7 tipp és trükk az e-mail tervezéshez
 • Az e-mail tervezés integrálása egy átfogó stratégiába
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A legtöbben e-mailekre ébredünk, nem pedig telefonunk riasztására. A felhasználóknak küldött e-mailek körülbelül 22%-a a kézbesítés első órájában megnyílik – ami azt jelenti, hogy mind a meglévő, mind a leendő fogyasztókat gyorsabban elérhetjük, ha e-mail marketinget alkalmazunk.

Az e-mail marketing, mint online marketing megközelítés másik fontos jellemzője, hogy az összes online módszer közül a legmagasabb ROI-t kínálja.

Tanulmányok kimutatták, hogy az e-mail marketingben, ha elkölt 1 dollárt, valószínűleg körülbelül 36 dollárt kap cserébe. Az e-mail marketingbe való befektetés ilyen magas megtérülése annak köszönhető, hogy az e-mail felhasználói bázis világszerte négymilliárd emberre oszlik.

Ezzel azt a következtetést vonhatja le, hogy az online marketing az e-mail marketinggel kezdődik, és csak a segítségével éri el a várt eredményt.

Ha egy vállalkozás exponenciálisan szeretne növekedni, akkor kötelező megértenie az alapokat, a tippeket és trükköket, valamint a legjobb e-mail marketing tervezési gyakorlatokat. Mielőtt belemerülnénk az e-mail marketing legjobb gyakorlataiba, tippjeibe és trükkjeibe, először is meg kell értenünk, miért elengedhetetlen az e-mail tervezés.

Az e-mail tervezés jelentősége

Forrás

Mindannyian olyan időket élünk, amikor hatalmas mennyiségű információ vesz körül bennünket. A fogyasztókat túlterheli az útjukba kerülő információ, és nem szívesen vesznek részt a kommunikáció minden részén (függetlenül attól, hogy mennyire elkötelezettek a márka iránt). Az embereknek nincs idejük olvasni; ehelyett csak a lényeges információkat böngészik.

Az ülő böngészés intelligens átalakítása aktív olvasással az e-mail marketingben. Az e-mail marketingterv egy esztétikailag hatásos struktúra segítségével logikus utat épít ki a közönség vagy az olvasó számára, és rákényszeríti őket a kívánt cselekvés végrehajtására.

Az alábbiakban felsorolunk még néhány fontos okot, amiért az e-mail tervezés elengedhetetlen.

 1. Lehetséges, hogy elősegítse a márka azonosítását.
 2. Lehetővé teszi, hogy a közönséget bevonja a márkával.
 3. Kapcsolatba léphet a célközönséggel.
 4. Lehetővé teszi, hogy magával ragadja a közönség figyelmét.
 5. Lenyűgöző hatást képes létrehozni.
 6. Lehetőség van arra, hogy tartós hatást fejtsen ki.
 7. Kereskedelmi trükkökkel megingathatja a felhasználókat.
 8. Ereje van termékek reklámozására.
 9. Az egyedi e-mail tervezés szilárd platformot biztosít számos marketingstratégia és taktika kidolgozásához és megvalósításához.

Az e-mail tervezés bevált gyakorlatai

Az e-mail tervezés egy művészet. Bár sok vállalkozó ezt nem veszi észre, az e-mailek optimalizálása jóval azelőtt megkezdődik, hogy az e-mail sablon a felhasználó postafiókjában landolna.

Az e-mail marketingben újoncok megtanulhatják a szakmát, ha összehangolják a márka marketingcélját az e-mail dizájnnal. Mielőtt egy lenyűgöző e-mail marketing tervezésen dolgozna, meg kell válaszolnia a következő kérdéseket:

 • Ki az a TG?
 • Mi az e-mail sablon célja?
 • Mi az a CTA?

E kérdések megválaszolása segít nekünk egy olyan e-mail létrehozásában, amely több felhasználót vonz, és arra kényszeríti őket, hogy megtegyék a kívánt műveletet.

Az alábbiakban bemutatunk néhány bevált e-mail-marketing gyakorlatot, amelyeket az e-mailek kialakításának fejlesztése során be kell építeni.

Forrás

Fenntartja a márka konzisztenciáját

Az e-mail marketing tervezésének összhangban kell lennie az általános marketingstratégiával, és nem szabad bizarr módon kialakítani. Konzisztensnek kell lennie a márkakommunikáció minden formájával, például a weboldallal vagy a közösségi média csatornáival vagy a hirdetésekkel. A legjobb email dizájn megköti és erősíti a márkakommunikációt, és nem teszi tönkre.

Rendben van, hogy megszegjük a normát, és kísérletezők vagyunk a marketingben; a dizájnnak azonban összhangban kell lennie a márka identitásával. Az alábbiakban az e-mailek tervezésének néhány kulcsfontosságú jellemzőjét ismertetjük, amelyeket gondosan kell kialakítani a márkakommunikáció erősítése érdekében.

 1. Szín paletta

A márkakészletnek van néhány elsődleges színe, amelyeket következetesen használnak a márkakommunikáció során. Használhatunk néhány más másodlagos színt, amelyek kiegészítik az elsődleges palettát, de az elsődleges színeket nem módosíthatjuk semmilyen üzleti kommunikációban.

 1. Stílus

Készítsen e-maileket, amelyek összhangban vannak más márkakommunikációs csatornákkal, mint például a webhely vagy a közösségi média tartalma.

 1. Betűtípus
Olvasni:  Hány tweetet tudsz naponta tweetelni úgy, hogy ne legyél kártevő?

Egy e-mail tervnek legfeljebb két egymást kiegészítő betűtípusa lehet, ennél nem több. A betűméret nem lehet túl kicsi; ellenkező esetben az olvasó elveszti érdeklődését az olvasás iránt.

 1. Márkakommunikáció

Az e-mail nyelvének és hangszínének meg kell felelnie a márkaidentitásnak. Ennek tükröznie kell a márka alapvető értékeit és fókuszpontjait.

A marketinges e-mailek mobilközpontú kialakítása

A felhasználók több mint 50%-a a telefonján tekinti meg az e-maileket, és ez az arány az elkövetkező években növekedni fog. Azoknak a vállalatoknak, amelyek 2022-ben és még azt követően is relevánsak szeretnének lenni, alkalmazkodniuk kell a mobil-első e-mail-tervekhez.

A rövid e-mail-tervezés jól használható mobileszközön, és nagyobb a valószínűsége annak, hogy elolvassák. Azok a fogyasztók, akik apró képernyőkön olvassák az e-maileket, nem szeretnek lapozni, ezért kötelező az olvasható betűméret használata.

A képek ne legyenek nehézek a betöltéshez, és legyen egy „alt szöveg”. Az alternatív szöveg hozzáadása az e-mailt is jobban optimalizálja. Javasoljuk, hogy egy alapsablont használjon egyetlen oszloppal, hogy jobban megtekinthesse az e-maileket a mobiltelefonon vagy a lapokon.

Forrás

Használjon e-mail sablont

Az e-mail sablon egy folyamatábra vagy keret, amely a végső cél felé irányítja az olvasó figyelmét. A testreszabott e-mail sablonok leegyszerűsítik és leegyszerűsítik az e-mail tervezési folyamatokat. A tervezési elemeket igény szerint módosíthatjuk úgy, hogy az alapszerkezet sértetlen marad.

Az e-mail-sablonnak élénk színekkel kell rendelkeznie, a tervezési elem körül egy kis fehér szóközzel, hogy a tervezési blokk kitűnjön. Ügyeljen arra, hogy ne legyen túl sok szürke vagy világos árnyalat; ellenkező esetben az e-mail statikusnak és unalmasnak tűnik.

Használja ki a személyre szabás és a dinamikus tartalom erejét

A személyre szabott e-maileket 26%-kal nagyobb valószínűséggel olvassák el, mint a szokásos tömeges e-maileket. Ez lehet olyan egyszerű, mint az olvasó nevének megadása az e-mailben, vagy valami összetett dolog, például e-mailek létrehozása kifejezetten egy adott felhasználói bázis számára.

A dinamikus tartalom olyan marketingtechnika, amely a felhasználói döntésekhez és információkhoz igazodó webhelyek vagy e-mailek létrehozását foglalja magában. Az ilyen szintű személyre szabást lehetővé tevő tényezők és platformok alkalmazásával minden fogyasztó számára személyre szabott e-maileket készíthet.

A marketingszegmentációval a mély személyre szabás túlmutat az alapvető információkon. Pontosabban, vannak más módok is a művelet automatizálására. Az e-mail automatizálási eszközök lehetővé teszik dinamikus tartalom létrehozását az ügyfelek olyan adatpontjai alapján, mint az internetes viselkedés és a vásárlási minták.

Koncentráljon egyetlen alapvető cselekvésre való felhívásra

Tegye egyértelművé, hová kerül a néző a hivatkozásra kattintva. Ha az e-mail számos műveletet igényel, rendezze hierarchikus sorrendbe a cselekvésre ösztönző gombokat.

Használjon kiemelkedő vagy kontrasztos színeket a tervezésben, hogy kiemelje a legjelentősebb feladatot. Az elsődleges CTA-nak az e-mail tetején kell lennie, majd a további CTA-knak. Másodlagos CTA-ként használhatók a szöveges hivatkozású CTA-k vagy a kezdetleges körvonalú gombok.

Hozzon létre egy lenyűgöző tárgysort

Forrás

A tárgysor gyakran utólagos gondolatnak tűnik, de ez az e-mail legfontosabb eleme – ez az egyetlen lehetőség, hogy bátoríts valakit, hogy nyissa meg. Legyen elég meggyőző ahhoz, hogy rávegye a címzettet az e-mail elolvasására, de ne legyen annyira zavaró, hogy figyelmen kívül hagyja.

Gyakran felszólítják az ügyfeleket, hogy sikeres eszközként nyissanak meg egy promóciót vagy kuponkódot tartalmazó e-mailt, de a tárgysor megírása még ilyenkor is művészet. Próbáljon idővel különböző tárgysorokat használni, hogy megtudja, melyek azok, amelyek a legjobban rezonálnak a közönség körében. Egy provokatívabb, de kevésbé értékesítés-orientált kijelentés időnként sikeresebb lehet.

Az e-mail marketingtervek típusai

Az e-mail céljától vagy az e-mailben közölt információktól függően a következő típusú e-mail marketingterveket mérlegelheti:

Üdvözlő e-mailek vagy üdvözlő e-mailek

Forrás

A potenciális vásárlók vagy ügyfelek nem fognak üzletet kötni Önnel az első alkalommal. Várható, hogy az általános perspektíva kevesebb mint egynegyede vezet ehhez először.

Ezenkívül a felüket nem lehet könnyen meggyőzni arról, hogy üzletet kössenek Önnel, még akkor sem, ha képzettek. Ez csak azt mutatja, hogy a potenciális vásárlókkal való különleges kötődés kialakítása elengedhetetlen ahhoz, hogy a végső vásárlási szakaszba kerüljenek.

Amíg a kötvény elősegítéséről van szó, az üdvözlő e-mailek jól jönnek. Ezeket az e-maileket nagyobb valószínűséggel olvassák el, vagy nagyobb az átkattintási arányuk.

A személyes kapcsolat kialakítása elengedhetetlen; az új termékhez vagy szolgáltatáshoz kapcsolódó értékesítési prezentációt bemutathatja, miután létrehozta azt. Az örökké tartó első benyomás képviseli az üzleti szakértelmet és tapasztalatot, és ajtót nyit a jövőbeni lehetőségek előtt.

E-mailes hírlevelek

Forrás

A legtöbb vállalkozó kihasználja az e-mailes hírlevelek erejét, hogy ügyfelei emlékezetében maradjanak. Számos nagy teljesítményű ipari vállalat számára az e-mailes hírlevelek prémium e-mail marketingeszköznek számítanak.

Az e-mailes hírlevelek minden e-mailes marketingkampányt kiemelnek, mivel képesek többet tájékoztatni a cégről, bemutatni az egyéni és szervezeti eredményeket, és még sok minden mást.

Olvasni:  4 Instagram-tipp a jobb profilért

Az e-mailes hírlevelek végső célját azonban még azelőtt kell eldönteni, hogy megfelelő e-mail-sablont készítenénk a kiküldésre. Mit akar elérni az e-mailes hírlevéllel? Szeretne különleges kötődést kialakítani az olvasóval, és az első választása lenni az Ön szektorában? Vagy egyre több olvasót vagy nézőt szeretne arra ösztönözni, hogy iratkozzon fel a listára?

Ha ez a cél és az előrehaladás nyomon követését szolgáló intézkedések megvannak, elkezdhetjük ennek megfelelően kialakítani a levelező hírlevelet.

Személyre szabott e-mailek

A személyre szabott e-maileket gyakran „dedikált e-maileknek” vagy „önálló e-maileknek” nevezik, és ahogy a neve is sugallja, célzott formátumban, egyéneknek, nem pedig csoportoknak vannak összeállítva.

A személyre szabott e-mailre példa lehet egy exkluzív ajánlatról szóló e-mail, egy eseményre szóló exkluzív meghívó, vagy az induláskor a tagsági előnyökről szóló információ.

Ezek az e-mailek kiváló alapot teremtenek a márka vonzó cselekvésre való felhívásához. Sok marketingszakember úgy véli, hogy a személyre szabott e-mailek nem kevesebbek, mint a céloldalak, mivel képesek elérni egy adott cselekvésre való felhívást.

Tranzakciós e-mailek

Ahogy a neve is sugallja, a tranzakciós e-maileket a rendszer kéri, amikor egy felhasználó vagy vevő tranzakciót folytat a vállalattal. Ezek az e-mailek a vállalat közleményei a felhasználó által megtett vagy meghozandó intézkedésekről.

Tranzakciós e-mailre példa lehet egy e-mail, amelyet a vállalat küld a felhasználónak egy csomagra való előfizetés vagy egy termék megvásárlásakor. Ezenkívül az e-mail, amely felkéri a felhasználót egy tranzakció végrehajtására, szintén tranzakciós e-mailnek minősül.

Az online vásárlási platform által a megrendelés visszaigazolásával vagy a szállítmány nyomon követésével kapcsolatos minden frissítés tranzakciós e-mail. Ezek az e-mailek elengedhetetlenek a vevők közötti bizalom és átláthatóság kiépítéséhez, és hozzájárulnak egy hűséges ügyfélbázis kialakításához.

Újraelköteleződési e-mailek

Ha egy márka hosszú ideig statikus előfizetői számot jelző mérőszámokkal találkozik, a marketingszakembereknek fel kell tűrniük az ingujjukat, és el kell gondolkodniuk azon, hogy újra felvegyék a kapcsolatot a felhasználókkal. Az ügyfelekkel vagy felhasználókkal való kapcsolat újraélesztésének egyik legtöbbet bevált módszere az újbóli eljegyzési e-mailek küldése.

Ha már egy ideje kommunikált a felhasználóval, küldhet egy e-mailt, amelyben visszajelzést kér a legutóbbi vásárlásáról. Ha özönleni kezdenek a visszajelző e-mailek, az eljegyzési játék a helyén van. Még akkor is, ha az olvasók leiratkoznak, az általános elkötelezettségi ráta és a márkaismertség javulni fog.

Termékfrissítési e-mail

A termék e-mailjei összetettek; sok olvasó nem szívesebben olvassa vagy rendszeresen kapja meg őket, de ezeknek az e-maileknek az elküldése elengedhetetlen egy szervezet számára.

Még ha hetente vagy havonta el kell küldenie a termékről szóló e-maileket, hogy a felhasználókat az egyedi funkciók használatára vagy új bevezetésekre ösztönözze, az e-mailek nem tűnhetnek túl bosszantónak vagy túl technikai jellegűnek. A termékekkel kapcsolatos e-mailek kevésbé bosszantóvá és érdekesebbé tételéhez rövidek és tömörek legyenek.

Lead generáló e-mail

Forrás

A potenciális ügyfeleket generáló kampányoknak karakterrel és hanggal kell rendelkezniük, hogy több akcióképességet vonzanak a felhasználókból. A potenciális ügyfelek generálására kiküldött e-mailek sorozata számos e-mailt küld ki, amelyek releváns információkat nyújtanak, és a címzett viselkedéséhez igazodnak.

A vezetőket segítő e-mailek arra ösztönzik a leendő felhasználókat, hogy kövessék a marketingszakemberek által kijelölt utat, és tegyék őket értékesítésre készen. Általában azokat a felhasználókat, akik a marketinges e-mailek első sorára reagáltak, a potenciális ügyfelek generáló kampánya megcélozza egy másik, támogató ajánlatot tartalmazó e-mail kiküldésével.

A felhasználók listázása mögött az az indoklás áll, hogy azok a felhasználók, akik reagáltak a nekik küldött e-mailekre, valószínűleg a jövőben a támogató vagy kiegészítő ajánlatokat fogják igénybe venni. Könnyebb kiválasztani és nyomon követni a megfelelő felhasználókat a személyre szabott ajánlatokhoz vagy e-mailekhez.

Magának az e-mail törzsének első sorában azonban meg kell adnia, hogy a címzettek miért kapják meg az e-maileket. Kezdődhet azzal, hogy „Örülünk, hogy felkereste oldalunkat, és felfedezte az általunk kínált termékeket. Úgy gondoltuk, hogy az alábbi javaslatok hasznosak lehetnek az oldalunkon található termékek vásárlásakor.”

Ha ez az ürügy létrejött, és e-mailjei nem idegenek az olvasók számára, a többi tartalmat a szokásos marketinges e-mailek vonalaira szerkesztheti.

Ezen túlmenően a vezetőket segítő e-mailek kiküldésekor a kommunikáció szerkezete vagy szegmentálása, hangneme stb. alapvető szempontok, amelyeket figyelembe kell venni ahhoz, hogy az e-mailek vonzóak legyenek az olvasók számára.

7 tipp és trükk az e-mail tervezéshez

A következő hét alapvető tipp és trükk az e-mail marketing tervezésének hatékonyabbá tételéhez:

A megfelelő fejléc és metaadatok használata

Amikor megnyitunk egy e-mailt, az első dolog, ami felkelti a figyelmünket, az a fejléc vagy az e-mail metaadatai. Általában egy automatizált e-mail marketing rendszer előre kitölti az e-mail címeket a feladó szekciókban. Ennek ellenére szerkesztheti ezeket a helyeket, és testreszabott e-mail címeket helyezhet el a „feladó” vagy a „válasz címzett” lapok elé.

 1. Testreszabott „Feladó” lap
Olvasni:  10 tipp, hogyan építsd ki vállalkozásod online jelenlétét

Használjon hivatalos e-mail címet a „Feladó” és a „Válaszcím” szakaszokhoz, hogy növelje a kézbesítést és annak valószínűségét, hogy a felhasználók megkapják e-mailjeit. Ha a címzettek látják, hogy ki küldi nekik az e-maileket, kevésbé valószínű, hogy leiratkoznak.

 1. Testreszabott „Válasz” fül

Gyakran előfordul, hogy egy vállalat által küldött e-mailt a vállalat vezérigazgatójától küldenek; azonban nincsenek abban a helyzetben, hogy a jövőben visszatérjenek a nyomkövetéshez.

Ezért azt tanácsoljuk, hogy a válasz mezőben adja meg az érintett személy megfelelő e-mail címét, és ugyanannak a névnek ott kell lennie a láblécben, hiteles aláírással.

 1. Vonzó tárgysor

A tárgysor az e-mail kampány és a márka első benyomása; ezért soha nem lehet unalmas, spam jellegű vagy bőbeszédű. Az éles és lényegre törő tárgysor jobban vonzza az olvasót, mint egy részletes, hosszú tárgysor.

Éles előfejléc szöveg

Az előfejléc, amelyet gyakran bevezetőként ismernek, az a szöveg, amely gyakran megjelenik mellette. Az előfejléc az e-mail törzsének és tartalmának előszava. A fejléc előtti szöveg az a tartalom, amely a tárgysor mellett látható az olvasó postafiókjában.

Bár nem minden e-mail szolgáltató kínál automatikusan a fejléc előtti szöveg láthatóságát, mégis kiváló stratégia minden e-mailhez előfejléc szöveget adni. Ez egy jó eszköz az e-mail céljának közvetítésére, és arra, hogy az olvasó mit várhat a levél megnyitásától.

Összefoglalhatjuk az e-mail legfontosabb pontjait, ha bemutatunk néhány fontos tényt a fejlécben. Például, ha az e-mail az olvasónak kínált kedvezményről szól, röviden meg kell említenünk a fejléc alatt.

Sokan úgy gondoljuk, hogy nem kötelező előfejléc szöveget hozzáadni az e-mailhez, de ez ugyanolyan fontos, mint az e-mail tárgysora. Az előfejlécek lehetővé teszik az olvasók számára, hogy előre látják, mit tud nyújtani egy e-mail, ami elősegíti a sürgősség érzését az olvasókban.

Hatékony képek

Ha egy hatékony e-mail kampányról van szó, a képek nélkülözhetetlen eszközt jelentenek. Ha okosan használjuk, a képek képesek arra, hogy a leendő vásárlókat a kívánt művelet felé irányítsák. Gondoskodnunk kell arról, hogy a képek csak az e-mail dizájnt javítsák, és ne nehezítsék a design megértését és betöltését.

Forrás

 1. Nagy felbontású képek

Csak éles és éles, nagy felbontású képeket szabad hozzáadni a tervhez. Az e-mailben hozzáadott képek mérete 1 MB és 5 MB között lehet. A nagyméretű képek betöltése tovább tart, és az ilyen e-mailek valószínűleg a spam mappába kerülnek. A túl kicsi vagy túl nagy JPEG vagy PNG fájlok tönkreteszik a dizájnt, és távolabb tolják az olvasót a márkától.

 1. Érzelmi inger

Mielőtt a képeket az e-mail szerkezete szerint rendezné, elemezze és rendezze a képeket úgy, hogy nagy a valószínűsége annak, hogy valamilyen érzelmet gerjeszt az olvasó elméjében. Azok a képek, amelyekben érzelmek vannak, vagy az alany testbeszédén keresztül folytatott beszélgetés valamilyen formája jobban vonzza az olvasót, mint a termékek vagy tájak statikus képei.

Színpaletta és logó

Az e-mail marketing tervezés minden üzleti marketingstratégia esztétikus és kreatív része. A márka identitását, értékét és prepozícióját képviseli az olvasó előtt.

A márka identitásának konzisztenciája (minden platformon) csak akkor tartható fenn, ha vannak beállított elsődleges és másodlagos márkaszínek és egyedi logó, amelyet a marketingcsapat határoz meg. Annak érdekében, hogy az olvasó egy erőteljes márkaesszenciát adjon, írjon le néhány alapvető és következetes márkagyakorlatot.

 1. Egységes színpaletta

Ahogy korábban említettük, az elsődleges és másodlagos márkaszínek egyetlen készletének következetes használata lehetővé teszi a márkaidentitás hatékony képviseletét.

Ahelyett, hogy minden e-mail küldéskor újrakezdené, és minden e-mail kampányhoz más színsémát rendelne, egyszerűbb és hatékonyabb a márkaszínpaletta elkészítése. Válasszon színeket a márka logója alapján.

 1. Jellegzetes logó

Képzelje el, hogy egy e-mail fejléc olyan, mint egy kültéri reklámeszköz; most képzelje el, hogy hiányzik a cégnév vagy a logó említése. Ez arra készteti a nézőt, hogy tegye meg az előírt műveletet? Biztosan nem. Bármilyen erős is a marketingstratégia, jellegzetes és egyedi márkalogó nélkül nem fog működni.

A márka logója a márkaidentitás döntő eleme. Ezért minden e-mail kampányban láthatónak kell lennie, és megfelelő méretűnek kell lennie. A túl nagy logófájl elfoglalja a képernyőt, a túl kicsi logó pedig nem éles lesz. A logófájlnak megfelelő méretűnek kell lennie ahhoz, hogy gyorsan azonosítható legyen.

E-mail törzse

Miután megkísértette az olvasót, hogy nyissa meg az e-mailt egy tetszetős tárgysorral, az e-mail törzsének feladata, hogy rávegye az olvasót a kívánt művelet végrehajtására.

Használhatja a kész sablonokat az e-mail kommunikációhoz, vagy testreszabhat új formátumot minden típusú e-mailhez. Egyedi sablon létrehozása nem mindig lehetséges; ebben az esetben a célnak megfelelően alakítsa át a beállított sablont.

Forrás

 1. A kevesebb több

Minden tervezési formában, beleértve az e-maileket is, a hüvelykujj szabály a „kevesebb több”. Hozzon létre egy e-mailt, amely összefoglalja az összes közölni kívánt kulcsfontosságú pontot, és lehetőséget ad a felhasználók számára, hogy „további ismereteket szerezzenek”.

Olvasni:  Facebook GIF-hirdetések használata: lépésről lépésre

Egyetlen e-mailben szeretne kommunikálni és mindent lefedni, de az olvasó nem lesz abban a helyzetben, hogy egy ilyen hosszú e-mailt végigmenjen. Engedje meg, hogy az e-mailben lévő vizuális elemek beszéljenek a hosszabb szövegrészek helyett. Próbáljon meg ikonokat vagy néhány hatékony vizuális betétet beszúrni a kommunikáció egyszerűsítésére.

 1. Éles kommunikáció

Mindannyian tudjuk, hogy valamit néhány sorban átadni sokkal bonyolultabb, mint egy kibővített esszét írni egy adott témáról. Az e-mail törzsében azonban el kell sajátítania, hogy mindent egyben közvetítsen. Ha már tudja, hogyan kell egyszerűsíteni az e-maileket, az e-mailek élesek lesznek, és az olvasók könnyebben megértik őket.

CTA gombok

A CTA gombok vagy lapok a kommunikáció következő lépése felé vezetik a felhasználókat vagy az olvasókat olyan utasításokkal, mint a „vásárlás most”, „további információ”, „előfizetés most” vagy „további információ”.

Bármilyen nyelvet vagy utasítást is beszúr ezekre a gombokra, a CTA gombokat úgy jelenítse meg, hogy azok kiemelkedjenek. A cselekvésre ösztönzés ne legyen félreérthető, és legyen egyszerű nyelvezetű, hogy az olvasók gyorsan észrevegyék.

Ezeknek a lapoknak jelezniük kell, hogy mi történik, miután a felhasználó rájuk kattint. Egy üzeneten belül egynél több CTA is lehet, feltéve, hogy fontossági sorrendben jeleníti meg őket anélkül, hogy túlterhelné egymást. Egyesek azt a gyakorlatot követik, hogy a legfontosabb CTA-t az e-mail tetejére teszik, és más CTA-kat a szöveg többi részébe.

Lábléc

Az e-mail láblécében a feladó vagy a forrás adatai láthatók a címzett számára. Az e-mail és a márka hitelességének növelése érdekében a láblécnek tartalmaznia kell néhány fontos részletet a feladóról, például a nevet, a megnevezést, a kapcsolattartási adatokat, a helyet stb. A feladó adatain kívül a lábléc olyan részleteket is tartalmazhat, mint például:

 • A cég neve és fizikai címe
 • Leiratkozás gomb vagy link
 • Egy mód, ahol az előfizetők kitölthetik adataikat
 • Adatvédelmi szabályzat vagy titoktartási záradék
 • A szolgáltató adatai

Az e-mail tervezés integrálása egy átfogó stratégiába

Ha nem biztos abban, hogy vállalkozása számára mi a legjobb e-mail tervezési gyakorlat, készítsen egy listát a célokról és a korábban bevált kampányokról. Ezzel könnyen elérheti céljait. Sok marketinges és tervező folyamatosan kísérletezik különféle stílusokkal, mielőtt kitalálná a vállalkozása számára legmegfelelőbbet.

Az e-mail kampányok kétféle megközelítése lehetséges, mint A és B, hogy tesztelje az e-mail kampányok működőképességét. A legtöbb visszatérést vagy több konverziós arányt elérő kampány lesz az Ön e-mail kampánya a jövőben is.

A felhasználók felének elküldheti az A opciót, a másik felének pedig a B lehetőséget. Az e-mail marketing kampány pontos elemző jelentést ad, és tájékoztatja, hogy melyik e-mail kampány opció működött jobban, mint a másik.

Miután meghódította az e-mail marketing tervezésének készségeit, a kampányokat beépítheti átfogóbb internetes marketingstratégiájába.

Kulcs elvitelek

A következő mutatók a legjobb útmutatók, ha az e-mail tervezés bevált gyakorlatait kell felhasználnunk.

 • Az olvasók olyan e-maileket nyitnak meg, amelyeknek világos és vonzó tárgysora van.
 • A lenyűgöző és nagy felbontású képeket tartalmazó e-mailek általában jobban felveszik a kapcsolatot a közönséggel.
 • A személyre szabott vagy dedikált e-maileket nagyobb eséllyel olvassák el a végéig.
 • A leiratkozási lehetőség feltüntetése a láblécben a jóindulat jele.
 • A márkaidentitást meg kell őrizni képekben, szövegekben és színekben, hogy az olvasó jobban viszonyuljon a márkához.

{Insert general service banner here}

Következtetés

Az e-mail kulcsfontosságú eszköz az emberek nagy csoportjával való kommunikációhoz, és nagyon fontos, hogy a design megfelelő legyen. Az e-maileknek vonzónak kell lenniük a nyelvnek, a kialakításnak és a kattintásra váró CTA-knak.

GYIK

1. Mitől lesz egy nagyszerű email design?

A legjobb e-mail kialakításnak képesnek kell lennie arra, hogy a közönséget az e-mail kampány végső célja felé irányítsa, és jeleznie kell számukra, hogy mi van az e-mailben. Az olvasónak tudnia kell görgetni az e-mailt a stratégiai e-mail tervezés által meghatározott útvonal segítségével.

2. Hogyan javíthatom a email marketing tervezés?

Az e-mailek kialakítása javítható vagy átalakítható tömör cím és tárgysor, lenyűgöző képek és logikus struktúra használatával, amely a kívánt eredmény vagy cselekvésre ösztönzés felé irányítja az olvasót.

3. Mik azok e-mail tervezési bevált gyakorlatok?

A bevált e-mail gyakorlatok közé tartozik az e-mailek egyértelmű előfejlécének megőrzése, beleértve a mobil-first sablonokat az e-mail törzsében, az e-mailek személyre szabása és még sok más.

4. Hogyan tehetem vonzóbbá az e-mailjeimet?

Az e-mail marketingterv vizuálisan vonzó lehet, ha képeket, infografikákat, statisztikákat, grafikonokat és animációkat ad hozzá.

5. Mi az ideális formátum az e-mail tartalomhoz?

Az e-mail hasonló az üzleti levélhez. A lehető legnagyobb gondossággal és pontossággal kell kezelni. Győződjön meg arról, hogy nincsenek nyelvtani vagy elírási hibák. Az e-mail tartalmának ideális formája, ha rövid és tömör (a tartalom hossza nem feltétlenül jelenti a minőségét).

Új publikációk:

Ajánlott