Több blog futtatása egy webhelyen: 10 legjobb tipp

Több blog kezelése egy webhelyen kihívást jelenthet. Ez néha zavaró, elsöprő tud lenni, és mindig sok a tennivaló. Nem könnyű megjegyezni, hogy az előnyök messze felülmúlják a kemény munkát. Az egyik leggyakoribb dolog, amit az emberek végül megtesznek, ha hónapokig érintetlenül hagyják a blogjaikat. Ez nem jó gyakorlat.

Hibabiztos rendszerre van szüksége a frissítések naprakészen tartásához. Ha szorít az idő, íme tíz tipp, amelyek segítségével kiváló minőségű bejegyzéseket hozhat létre blogjaihoz.

10 módszer több blog futtatására egy webhelyen

1. Ne harapjon le többet, mint amennyit el tud rágni

Jobb, ha egy dolgot a legjobb tudásod szerint teszel, mint túl vékonyra teríteni magad. Gondolja át, mennyi időt tud reálisan a blogjai fenntartására fordítani, és döntse el, mennyit tud kezelni és ragaszkodni hozzá.

Nincs is rosszabb, mint egy statikus blog, amelyet évek óta nem frissítettek. Nagyobb kárt okoz a márkájában, mintha soha nem is létezett volna.

2. Készíts napi tervet

Egy napi tervező segít naprakészen tartani a frissítéseket. Öt különálló blogod van; próbálj meg napi egy bejegyzést írni. Tíz bloggal zsonglőrködsz? Naponta kétszer kell tollat ​​papírra tennie.

Olvasni:  5 hatásos fotószerkesztési tipp, amelyet még ma tanulhat meg

Forrás

Ha ez túl soknak tűnik, akkor érdemes lehet csökkentenie az általa vezetett blogok számát, vagy további segítséget kell nyújtania.

3. Egyszerre egy dolgot vegyél fel.

Ha egy lépésben megpróbálja frissíteni az összes blogját, az katasztrófa receptje lehet. A dolgok zavarosak lehetnek. Elveszíti a fonalat, elveszíti a lelkesedést, és végül elveszíti az olvasóit. Egyszerre vegye fel, és fejezze be, mielőtt egy másikat kezdene.

4. Béreljen segítséget

Számtalan professzionális blogger szívesen nyújt segítő kezet. Nem kell kis vagyont költenie; találjon tapasztalt, megbízható írókat, akik megértik a hangnemét, és ne féljen írásmintát kérni, mielőtt felveszi őket.

5. Verje meg a blokkot

Az „írd, amit értesz” mondás különösen igaz a blogírásra. Sokkal valószínűbb, hogy ragaszkodni fog az ütemtervéhez, és az olvasói is nagyobb valószínűséggel fogják elolvasni, ha némi tekintéllyel és lelkesedéssel tud beszélni a témáról. Ha túl kemény munkának érzi az írást, az meglátszik benne, amit írt.

6. Jegyezze fel

Jó, ha kéznél tart egy tollat ​​és papírt, hogy leírhassa a blogbejegyzésekre vonatkozó ötleteket, amikor és amikor azok megjelennek. Nincs annál rosszabb, mint leülni egy ötlettel – vagy több ötlettel – előállni, és az ihletet megtalálni elfogyott. Értékes időt takaríthat meg az ötletbörze során, ha már összeállította a jó ötletek listáját.

7. Vegye ki a hétvégét.

Még ha le is maradsz a bejegyzésekkel, nincs sok értelme a hétvégén blogolni. A forgalmi adatok csökkenni fognak, és a bejegyzés nem fog olyan eredményeket elérni, mint a hét közepén. Természetesen ez attól függ, hogy milyen ágazatban dolgozik; de alapszabályként logikusabb, ha hétfőre tartogatod.

Olvasni:  5 bevált videószerkesztési technika a vonzó tartalomhoz

8. Győződjön meg arról, hogy értelmes

Azt szeretnéd, hogy a bejegyzéseid rendszeresek legyenek. De ha tényleg nincs mondanivalód, ne írj blogot. A kitöltő bejegyzések egy mérföldnyire kiemelkednek, és azt szeretné, hogy minden frissítés elérjen valamit. Ne pazarolja az idejét azzal, hogy egyszerűen kitölti a helyet. Bízzon benne, hogy egy-két napon belül talál valamit, amiről beszélni szeretne, és várja meg, amíg megérkezik az ihlet.

9. Koncentrálj a kreatív ritmusodra

Lesz egy pont a napnak, amikor a legproduktívabb lesz. Ahol a szavak könnyen áramlanak, és gyorsan átvészelheti a munkaterhelését. És lesznek idők, amikor egyszerűen nem lehet.

Ismerje meg kreatív ritmusát, és próbáljon meg dolgozni ezeken az idősávokon belül. Számos blogot sokkal kevésbé fájdalmasnak tart majd ilyen módon fenntartani.

10. Ütemezze be a szabadságot

Ember vagy, nem egy többszörös blogot futtató gép. Ütemezze be, mikor vesz ki szabadságot, és tegyen néhány előre elkészített posztot a ruhaujjába, hogy fedezze a lazaságot. A blogok folyamatosan ketyegnek, és jól megérdemelt szünetet tarthat.

Forrás

Végső szavak

Több blog futtatása egy webhelyen nem könnyíti meg a bloggerek vagy írók dolgát. De fontos tudni, hogy mi az egyes blogok mögött meghúzódó cél, hogyan tarthatod be az ütemezést, és mikor érdemes visszalépni, és újraértékelni a helyzetet.

Ezek a jó blogger jelzői. Ha ezt megtette, készen áll arra, hogy több blogot is profiként kezeljen.

Új publikációk:

Ajánlott