Több domain hosting: Hogyan válasszuk ki a legjobb tárhelytervet több webhely kezelésére

Korábban bármely tárhelyszolgáltató megfelelő volt ahhoz, hogy segítsen webhelyek tárhelyén.

A webhelyek és webszolgáltatások egyre bonyolultabbá válása miatt a megfelelő tárhelyszolgáltató kiválasztása elengedhetetlen az online sikerhez.

Ez duplán igaz mindenkire, aki egyszerre több domaint szeretne kezelni. Ha nem a megfelelő tárhelycsomagot választja, megbéníthatja webhelyeit, és frusztrálhatja közönségét és ügyfeleit.

Nem kell azonban pánikba esni. Készítettünk egy könnyen követhető útmutatót, amely mindent tartalmaz, amire szüksége van a megfelelő többdomain-tárhely megoldás kiválasztásához.

A következőkre térünk ki:

Mi az a többdomain hosting?

A többdomain-tárhely egy olyan tárhely-elrendezés, amely lehetővé teszi több webhely hosztolását ugyanabból a fiókból. Ez abban különbözik a szokásos tárhelyszolgáltatástól, hogy egyetlen tárhelytervet használ több webhelyhez, ahelyett, hogy minden egyes webhelyhez külön-külön tárhelyet használna.

Ideális esetben a többdomaines webtárhely-terv korlátlan számú webhely vagy domain fogadását teszi lehetővé. A legtöbb ügyfélnek nincs szüksége erre a rugalmasságra, ezért a tárhelyszolgáltatók különböző, több domainre kiterjedő csomagokat kínálnak, hogy megfeleljenek az ügyfelek változó igényeinek.

A többdomain hosting tökéletes olyan vállalkozások számára, amelyeknek több webhelyet kell kezelniük.

Tegyük fel például, hogy van egy ügynöksége, amely több ügyfél webhelyét kezeli. A többdomaines tárhelycsomaggal tetszőleges számú, különböző domainnévvel rendelkező webhelyet kezelhet ügyfelei számára, amelyek mindegyike ugyanazon a fiókon található.

Vagy mi van akkor, ha termékeinek vagy szolgáltatásainak más közönsége van? Megpróbálhat több webhelydomaint és fiókot kezelni, de ez könnyen kicsúszik a kezéből, ahogy az üzlete, valamint a termék- vagy szolgáltatáskatalógusa növekszik.

A jobb megoldás egy többdomaines webtárhely-fiók létrehozása. Ezután az egyes márkák külön webhelyét kezelheti anélkül, hogy különböző fiókokat követne nyomon, így csapata idejét és erőforrásait takaríthatja meg a domainkezeléssel kapcsolatban.

Gyorsabb sebesség a Hostinger szervereken

Erősebb biztonság, skálázhatóság és tárhely-támogatás

Olvasni:  Hogyan árazza fel termékeit: 10 kiskereskedelmi árképzési stratégia, amelyet az e-kereskedelmi üzletek elfogadhatnak

A többdomain hosting előnyei és hátrányai

Nézzük át ennek a tárhelycsomagnak az előnyeit és hátrányait. Az Ön használati esete határozza meg, hogy ezek az előnyök és hátrányok mennyire befolyásolják a többdomaines tárhely használatára vonatkozó döntését.

A több domain hosting előnyei

A többdomaines webtárhely számos előnnyel jár, többek között:

 • Könnyű kezelhetőség: Mivel a többdomaines tárhelycsomag egyetlen fiókot használ, mindent egy irányítópultról kezelhet. Ide tartoznak a domain nevek, webhelyek, e-mail címek, névszerverek, parkolt domainekés fájltároló. Több tartományra kiterjedő terv nélkül minden webhelyhez külön adminisztrátori vezérlőpultokkal kellene foglalkoznia.
 • Csökkentett költség: Amellett, hogy időt takarít meg azzal, hogy összes webhelyét egyetlen tárhelyfiókból kezeli, a többdomaines tárhely-elrendezéssel pénzt is megtakaríthat. Az egyes webhelyekhez külön tervvel járó költség exponenciálisan nőhet. Ezzel szemben a többdomaines tárhelycsomaggal, amely lehetővé teszi a webhelyek számának növelését további költségek nélkül, és az előny nyilvánvalóvá válik. Például a Hostinger Maker csomag lehetővé teszi, hogy akár öt WordPress webhelyet is tároljon ugyanazon a tárhelycsomagon, azonos havi díj mellett.
 • Zökkenőmentes bővítés: Egy többdomaines tárhelyfiók azt jelenti, hogy nem kell minden alkalommal bejelentkezési hitelesítő adatokat keresnie, amikor több tárhelyet szeretne hozzáadni valamelyik webhelyéhez, vagy teljesen új webhelyet szeretne létrehozni. Könnyen hozzáadhat új domaineket vagy kezelheti a meglévő domaineket egyetlen irányítópultról. Ezenkívül könnyebben kezelheti a webhelyek erőforrásait, és szükség szerint növelheti vagy csökkentheti azokat.

A több domain hosting hátrányai

Most pedig nézzük meg a többdomaines webtárhely árnyoldalait:

 • A tárhely költségei gyorsan emelkedhetnek: Több domain tárhely használata pénzt takaríthat meg. De megfelelő ellenőrzés nélkül a terv költsége könnyen kicsúszik az ellenőrzés alól. Ez különösen igaz azokra a tárhelyszolgáltatókra, amelyek felosztó-kirovó árat kínálnak, ahol csak az Ön által használt szolgáltatásokért kell fizetni, semmi több. Drága számlát állíthat ki, ha több webhelye is nagy forgalomnak indul anélkül, hogy figyelmeztetéseket kapna.
 • A támadások fokozott kockázata: Fennáll a rosszindulatú támadások kockázata a tárhelytervben szereplő webhelyek között. Ez a kockázat sokkal nagyobb az olyan tárhelycsomagok esetében, amelyek megosztott erőforrásokat használnak, például IP-címeket és tárhelyet.
 • Csökkentheti a SEO teljesítményét: Ha több hasonló tartalmú webhelye van, például aldomainjei, nehéz nyomon követni, hogyan teljesít a tartalom a keresőmotorok eredményoldalain (SERP). A tartalom megkettőzése ronthatja a felhasználói élményt (UX). És számos UX-tényező befolyásolhatja a SEO teljesítményét.
Olvasni:  Hogyan lehet kijavítani a Logitech letöltési asszisztens indítási hibáját?

Mit kell figyelembe venni a többdomaines tárhelycsomag kiválasztásakor?

Most pedig tekintsünk át néhány legfontosabb tényezőt, amelyeket szem előtt kell tartania a többdomaines tárhelycsomag kiválasztásakor:

Tárhely típusa

Minden tárhelyszolgáltató számos tárhely-tervet kínál, és legtöbbjük több domain támogatásával is rendelkezik. Itt arra kell figyelnie, hogy a tárhelyterv egyéb szempontjai megfelelnek-e az Ön igényeinek.

Ha több tartományra kiterjedő tárhelytervet választ, ismernie kell az alábbi főbb tárhelytípusokat:

 • Megosztott tárhely: Általában ez a legolcsóbb lehetőség, mivel az ügyfelek megosztják egymással a szerver erőforrásait. Ez a webtárhely-szolgáltatás a legalkalmasabb kisebb webhelyek számára, amelyek nem számítanak nagy forgalomra.
 • Dedikált szerver hosting: Kizárólagos hozzáférést és ellenőrzést biztosít a szerver felett. Mind a Hostinger, mind a Liquid Web szervereket kínálnak dedikált tárhelyen.
 • Virtuális privát szerver (VPS) tárhely: Egyensúlyt kínál a dedikált tárhely kizárólagossága és a megosztott tárhelyterv költségmegtakarítása között. Egy dedikált szerver költségének töredékéért hozzáférhet egy virtuális szerverhez, ahol webhelyeit tárolhatja.
 • Cloud hosting: A webtárhely ezen formája lehetővé teszi, hogy csak a webhelyéhez szükséges erőforrásokat telepítse. Segítségével könnyedén bővítheti webhelyeit a forgalom növekedésével.

Támogatott domainek/webhelyek száma

Egyes tárhelycsomagok korlátlan domaint kínálnak, míg mások nem.

Ha csak néhány webhely kezelését tervezi, akkor egy domain-korlátozással rendelkező tárhely-terv lehet a megfelelő megoldás.

De ha nem biztos abban, hogy hány domainre lehet szüksége a jövőben, akkor a korlátlan domaint tartalmazó webtárhely-terv sokkal ésszerűbb.

Ha ez az információ nincs megadva, ne habozzon kapcsolatba lépni a hosting céggel további részletekért.

Elérhető sávszélesség

A sávszélesség határozza meg, hogy webhelyei mekkora forgalmat tudnak kezelni, és milyen gyorsan töltődnek be. A webhelyek által elért sávszélesség kritikus tényező az Ön igényeinek megfelelő többdomaines tárhely-terv kiválasztásában.

Ha az a cél, hogy sok webhelyet hosztoljon, akkor a nagy sávszélességű tárhelyterv kiválasztása legyen az elsődleges.

Figyelnie kell a korlátlan sávszélességet kínáló tervekre is. Noha az ajánlat bizonyos mértékig pontos lehet, ezeknek a terveknek a feltételeit megvizsgálva általában feltárul néhány korlátozás, amely hatással lehet webhelye teljesítményére.

A Hostinger jelenleg nem számlázza ki a sávszélesség-használatot vagy a felhőalapú tervek túlterhelését, mint alapértelmezett gyakorlat.

Olvasni:  BigCommerce vs. Magento: A végső összehasonlítás, amely segít a döntésben

Tekintse meg a Hostinger összehasonlítását

Ismerje meg, hogy a Hostinger miként nyújt több értéket, mint bármely más gazdagép

Tárolás

Fontos figyelembe venni a tárhelytervhez tartozó tárhely mennyiségét. Tervez-e több kiváló minőségű médiatartalmat tartalmazó weboldalt? Ugyanazon a tárhelyplatformon fog biztonsági másolatot tárolni webhelyeiről?

Ezeket a kérdéseket kell feltennie a tárolási igények meghatározásához. Sok tárhelyszolgáltató számos tárolási lehetőséget kínál. Ezek néhány gigabájttól a korlátlan tárhelyig terjedhetnek a szilárdtestalapú meghajtókon (SSD) és lemezmeghajtókon.

Szerver kapacitás

A kapacitás a tárhelykiszolgáló processzorának teljesítményére és memóriakapacitására utal. A nagy teljesítményű, több maggal rendelkező szerverek több webhelyre vonatkozó oldallekérést képesek kezelni, és több webhely tárolására is alkalmasak. Ezek is többe kerülnek, mint a kisebb kapacitású szerverek.

A tárolni kívánt webhelyek típusának ismerete segít megérteni, hogy szüksége van-e nagy kapacitású szerverre. Például az e-kereskedelmi webhelyek magasabb feldolgozási követelményekkel rendelkeznek, mint a személyes blogok.

Árazás

A költségvetési korlátok megakadályozzák a legtöbb ügyfelet abban, hogy a legtöbb szolgáltatással rendelkező webtárhelyet válassza. A trükk az, hogy eldöntse, melyik többdomaines tárhelycsomag kínálja a legtöbb pénzt a pénzéért.

Ez nem azt jelenti, hogy a legolcsóbb megoldást választja. Előfordulhat, hogy ez a választás a jövőben fájdalmat okoz Önnek. Ehelyett hasonlítsa össze a különböző szállítók terveit, és összpontosítson azokra a szolgáltatásokra, amelyek a legjobban megfelelnek az Ön igényeinek az elérhető áron.

A jövőbeni frissítések vagy megújítások költségeit is figyelembe kell vennie. Egyes tárhelycsomagok kedvezményes kezdeti árat kínálnak, amely akkor változik, ha a csomag megújítása esedékes, vagy ha úgy dönt, hogy frissít.

További jellemzők

A többdomaines tárhelycsomagokhoz szükséges alapvető funkciókon túl a legtöbb szolgáltató további funkciókat is kínál, amelyek befolyásolhatják döntését.

A gyakori hozzáadott funkciók a következők:

 • Ingyenes domain regisztráció.
 • Gyorsítótárazás.
 • Dedikált IP-címek.

Előfordulhat, hogy ezek a funkciók nem érhetők el minden tárhelycsomaggal, ezért ki kell találnia a kívánt kiegészítőket, és meg kell találnia, hogy mely tervekhez kapcsolódnak. Ahogy az várható volt, általában a drágább tervek rendelkeznek a legtöbb funkcióval.

Felügyeleti eszközök

Milyen felügyeleti platformot tartalmaz a tárhelyszolgáltatás a terveihez? cPanel egy népszerű irányítópult-eszköz, amely megkönnyíti több kiegészítő domain kezelését. Funkcionalitása, alkalmazkodóképessége és viszonylagos egyszerűsége miatt sok szolgáltató keresi.

Olvasni:  WordPress navigátor: Robby McCullough

Liquid Web néhány cPanel-kompatibilis tárhelytervet kínál.

Más tárhelyszolgáltatók házon belüli platformokkal rendelkeznek a webhelyek figyelésére, különösen azok, amelyek menedzselt tárhely-terveket kínálnak. A felhőtárhely-szolgáltatások egyedi felügyeleti irányítópultokkal rendelkeznek.

A választott tárhelycsomagnak tartalmaznia kell egy olyan felügyeleti platformot, amelyet ismer, vagy amelyhez gyorsan alkalmazkodni tud.

Biztonsági jellemzők

A tárhelyszolgáltatók által elérhető biztonsági funkciók a következők:

 • Secure Sockets Layer (SSL) tanúsítványok.
 • Rosszindulatú programok vizsgálata.
 • Secure File Transfer Protocol (FTP).
 • Automatizált biztonsági mentések.
 • Biztonsági figyelmeztetések.
 • Elosztott szolgáltatásmegtagadási (DDoS) védelem.

Míg a tárhelycsomagok tartalmaznak néhány ilyen funkciót, mások felár ellenében vehetők igénybe.

Azt is meg kell fontolnia, hogy mely biztonsági funkciókat támasztják alá a szabályozási követelmények az Ön iparágára vagy a tervezett webhelyek típusára vonatkozóan.

Elérhető támogatási szint

A támogatás szinte minden webtárhely-tervhez tartozik, de a támogatási csapat minősége drámaian változhat.

Egyes tervek támogatást kínálnak e-mailben és élő csevegésben munkaidőben. Mások egy lépéssel tovább mennek, és 24 órás támogatást kínálnak különböző csatornákon keresztül, beleértve a hanghívásokat, csevegést, e-mailt és a közösségi médiát.

Az Ön műszaki szakértelme és a támogatás különböző szintjeihez kapcsolódó költségek segíthetnek meghatározni, hogy mi a legjobb a többdomaines tárhelytervhez.

Web hosting cég hírneve

Az utolsó dolog, amit érdemes megfontolni, az a tárhely-szolgáltató hírneve, amellyel együtt szeretne menni.

A harmadik felek webhelyein található vásárlói vélemények és a szolgáltató tevékenységéről szóló hírcikkek megtekintése sokat elárul a termékek és az ügyfélszolgálat minőségéről.

Az ehhez hasonló kutatások azt is feltárhatják, hogy a tárhelyszolgáltatók hogyan kezelik a rosszindulatú támadásokat. Ez jól mutatja, hogyan mennének a dolgok, ha webhelyeit megtámadnák.

Utolsó gondolatok: Hogyan válasszuk ki a legjobb többdomaines tárhelyszolgáltatót

A többdomaines tárhely megoldás kiválasztása komoly erőfeszítés, mivel a rossz döntés negatívan befolyásolhatja webhelyeinek jövőbeli egészségét és fenntarthatóságát.

Ha azonban figyelembe veszi a fontos részleteket (például a tárhely típusát, az árakat, a támogatott funkciókat, a biztonságot, a támogatást és a szállító hírnevét), rendelkeznie kell a szükséges adatokkal, hogy megalapozott döntést hozzon.

A Hostinger-nél számos felügyelt tárhely-megoldást kínálunk, amelyek többféle domain hosting igényt is kielégítenek, beleértve a felhőalapú tárhelyszolgáltatást is. Nem elégedett jelenlegi tárhelytervével?

Tekintse meg lehetőségeinket, és tudjon meg többet arról, miért bízhat ránk hosting-megoldásai terén.

Új publikációk:

Ajánlott