Több Twitter-követő – Hasznosnak bizonyul-e több követő?

A Twitter (most X néven) véget ért 360 millió felhasználó világszerte, így az egyik legígéretesebb közösségimédia-platform az ügyfelek vonzására és megtartására törekvő vállalkozások számára.

A közösségi média követői, különösen a Twitter követői nem csupán számok; olyan közösséget képviselnek, amely felhasználható márkaépítésre, marketingre és vásárlói elkötelezettségre.

Ha szeretnél felkerülni a Twitterre (X), vagy már a platformon vagy, de nem volt szándékodban több követőt szerezni, ez a cikk neked szól. A cikk megvitatja a több Twitter-követő jelentőségét a vállalkozások számára, és azt, hogyan teheti ezt meg nagyon releváns követőket szerezzen az X platformon.

A Twitter (X) követőinek jelentősége a vállalkozások számára

Minél több követőd van a Twitteren (X), annál könnyebben éred el a célközönséget és növelheted a konverziót. Számos előnnyel járhatnak a vállalkozások, ha szilárd jelen vannak a Twitteren.

Itt van néhány közülük:

Fokozott márka láthatóság és ismertség

A Twitter követői szélesebb közönségnek tárják fel márkáját. Ha nagy a követői szám, megnő annak az esélye, hogy a tweetjei megjelennek azok idővonalán, akik nem követnek téged. Amikor követői kapcsolatba lépnek a tartalommal, az megjelenik a követőik hírfolyamában, és szélesebb közönséget érhet el.

A követők és nem követők újratweetei és megjegyzései a Twitter algoritmusát is arra késztetik, hogy az Ön tweetjeit értékesnek és több közönség elérésére érdemesnek tekintse. Emiatt több ember idővonalára tolja el tweetjeit, növelve ezzel a márka láthatóságát és ismertségét.

Vásárlói hűség

A hűséges ügyfelek értékes eszközök a vállalkozások számára, mivel visszatérő vásárlókká és a márka büszke szószólóivá válnak.

Egy erős Twitter (X) közösség felépítése elősegíti a hűség érzését követői körében. Ha rendszeresen osztogatsz értékes információkat, válaszolsz a kérdésekre, és kapcsolatba lépsz követőiddel, az megerősíti a köteléket köztük és a márkád között.

Olvasni:  Hogyan kezdje el egyszerűen kezelni a közösségi médiát több helyen működő vállalkozások számára

Piackutatás és visszajelzés

A Twitter követői értékes betekintést nyújthatnak az ügyfelek preferenciáiba, véleményébe és visszajelzéseibe. A beszélgetések nyomon követése és a közvélemény-kutatások lebonyolítása nagy felhasználói bázissal rendelkező közösségi médiaplatformokon, például a Twitteren, segíthet a vállalkozásoknak megérteni a piaci trendeket, és ennek megfelelően módosítani stratégiájukat.

Minél több Twitter-követővel rendelkezik, annál nagyobb az esélye arra, hogy értékes termék- vagy szolgáltatásinformációkat és visszajelzéseket kapjon. Egy jól kidolgozott szavazás vagy tweet arra késztetheti követőit, hogy olyan létfontosságú információkat tárjanak fel, amelyekre termékei vagy szolgáltatásai fejlesztéséhez szüksége van.

Valós idejű kommunikáció

A Twitter (X) egy olyan platform, ahol a vállalkozások valós időben léphetnek kapcsolatba célközönségükkel. Ez elengedhetetlen az időben történő bejelentésekhez, promóciókhoz és az ügyfelek aggályainak azonnali kezeléséhez.

Sok vállalkozás használja ki a Twittert a hatékony konfliktuskezelés és kommunikáció érdekében. Az információ gyorsan terjed X-en; ezért az, hogy hogyan kezeli a kommunikációt és a konfliktusok megoldását az alkalmazásban, meghatározza, hogy hány ügyfelet tud vonzani.

Hitelesség és tekintély

A Twitter követőinek kiépítése nem séta a parkban; nem teheti meg anélkül, hogy folyamatosan kiadná az értéket. Az emberek csak azokat a fiókokat követik, amelyeket értékesnek találnak.

Ha azonban már nagy Twitter-követőt építettél ki, több társadalmi bizonyítékod van arra, hogy több követőt vonzzon. Vannak, akik követni fognak a Twitteren való nagy követőid miatt.

A réséhez kapcsolódó releváns és értékes tartalmak folyamatos megosztása nagyszerű módja a hitelesség növelésének és a hasonló érdeklődésű követők vonzásának.

Együttműködési és partnerségi lehetőségek

A márkák és iparági befolyásolók gyakran keresnek olyan fiókokat, amelyek jelentős követői vannak, hogy partnerek és együttműködjenek. Ha helyesen csinálja, ez nagyobb láthatóságot, megnövekedett ügyfélbázist és bevételt jelenthet egy vállalkozás számára.

7 stratégia, hogy több követőt szerezzen a Twitteren (X)

Íme hét kulcsfontosságú stratégia, amelyek segítségével több követőt szerezhet a Twitteren (X):

1. Optimalizálja profilját

A hiányos és nem tetszetős profil eltántoríthatja X felhasználót attól, hogy kövessen. Az egyik gyakori dolog, amit megfigyelhetsz a hatalmas követőkkel rendelkező Tweepekkel kapcsolatban, hogy jól optimalizált profillal rendelkeznek, világosan feltüntetve, hogy kik ők és mit csinálnak.

Ezért ahhoz, hogy több követőt szerezzen X-en, létre kell hoznia egy profilt, és megfelelően optimalizálnia kell egy tiszta profilképpel, egy lenyűgöző életrajzzal, valamint egy hivatkozással a webhelyére vagy más releváns forrásokra.

A Twitter-szerte elszórt harcsa- és botfiókokkal egy jól optimalizált profil megkülönbözteti Önt másoktól, és jól körülhatárolt identitást ad márkájának.

2. Ossza meg a releváns és hasznos tartalmat

A tweeted minősége egy másik tényező, amely vonzza a követőket a profilodhoz. Ha tweetjei relevánsak, vonzóak és értékesek a célközönség számára, akkor segíthetik a növekedést a platformon.

Fókuszáljon a kiváló minőségű, releváns tartalom létrehozására, amely mélyen rezonál a célközönség számára. Válaszoljon kérdésekre, amelyekre kétségbeesetten választ keresnek, adjon hozzá kiváló minőségű képeket és videókat, és használja a szavazásokat és a hashtageket az elkötelezettség növelésére.

Olvasni:  Hogyan kezelhetsz több Facebook-oldalt anélkül, hogy megőrülnél

Az olyan népszerű tweepek, mint Kim Garst, Madalyn Sklar, Kim Kardashian és mások megértik ezt, és ezért tudták több százezer és millió követőre növelni fiókjukat.

3. Vizuális tartalom közzététele

A közösségi médiában a vizuálok virágoznak, mivel az emberek fogékonyabbak rájuk, mint bármely más érzékszervi médium. Kutatások kimutatták, hogy az emberi agy gyorsabban dolgozza fel a képeket, mint a szöveget. Ez azt mutatja, hogy a legtöbb tweep miért nem tud tweetet írni anélkül, hogy ne adna hozzá egy vizuális elemet, amely elvezeti az álláspontját.

Ezenkívül a Twitter rendelkezik egy kép- és videókeresési szűrővel, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kiszűrjék a szöveges tartalmat, amikor vizuális elemeket tartalmazó tweeteket keresnek. Ha jó minőségű vizuális elemet ad hozzá a tartalomhoz, az vonzóbbá teszi azt, jobb kontextust biztosít, és nagyobb eléréshez és elköteleződéshez vezet.

4. Következetesen tegye közzé

Az X-fiók bővítésének egyik leghatékonyabb stratégiája, hogy folyamatosan jelenjen meg, még akkor is, ha nincs kedve hozzá. A közzététel következetlensége a láthatóság és az elkötelezettség csökkenéséhez vezethet.

Állítson össze következetes közzétételi ütemtervet, és győződjön meg róla, hogy szigorúan betartja azt. Használhat olyan eszközöket, mint a TweetDeck, Hootsuite, Sprout Social és még sok más, hogy átfogó tartalomnaptárt hozzon létre, és előre ütemezze tweetjeit.

A következetesség bizonyítja követőinek és követőiknek, hogy Ön hiteles, és lehetővé teszi az algoritmus számára, hogy szélesebb közönség számára jelenítse meg tweetjeit.

5. Vegyen részt másokkal

A hatékony Twitter (X) marketingstratégia magában foglalja a másokkal való tudatos interakciót, hogy felkeltse érdeklődésüket az Ön márkája és termékei iránt. A hozzászólások megválaszolása vagy a hozzászólások újratweetelése nélküli közzététele büszkének, érdektelennek vagy tudattalannak tűnhet a követőiről.

Ez csökkenti a növekedést, mivel a legtöbb követő nem követi, a többi felhasználó pedig habozna követni.

Aktívan kapcsolatba kell lépnie a követőivel és a nem követőivel azáltal, hogy válaszol a megjegyzésekre, reweet-el releváns tartalmat, és tesz közzé felhasználók által generált tartalmat. Gondoskodjon arról is, hogy részt vegyen a Twitter csevegéseiben és tereiben, mivel ezek több lehetőséget biztosítanak a célközönséggel való interakcióra és a célközönség vonzására.

6. Hashtagek használata

A hashtagek elengedhetetlenek a láthatósághoz a legtöbb közösségi média platformon, és a Twitter az egyik leghatékonyabb hely.

Kutasson és használjon releváns, felkapott hashtageket tweeteiben, hogy javítsa láthatóságukat. Ha releváns és értékes információkat tweetel, és releváns hashtagekkel támasztja alá azokat, az gyorsabban eléri a célközönséget, ami több követőt eredményez.

7. Futtasson kampányt

Egy másik módja annak, hogy több Twitter (X) követőt vonzzon, egy kampány futtatása. Az ínycsiklandó ajánlatok és kedvezmények közzététele arra készteti követőit, hogy retweeteljenek mások számára. Ez több ember idővonalára tolja el tweetjeit, ami arra készteti őket, hogy kivizsgálják, és végül követni tudják.

Olvasni:  6 népszerű LinkedIn marketingeszköz, amellyel több leadet szerezhet

Ezenkívül kihasználhatja a Twitter-hirdetéseket a láthatóság növelésére. A Twitter-hirdetések lehetővé teszik, hogy meghatározott demográfiai és érdeklődési köröket célozzon meg, biztosítva ezzel, hogy tweetjei csak az ideális célközönség számára jelenjenek meg.

Hogyan akadályozza meg az X (Twitter) követési korlát és arány, hogy több követőt szerezzen?

A Twitter napi követési korlátja 400, a fiókkövetési limit pedig 5000. Ha eléri ezeket a számokat, előfordulhat, hogy meg kell várnia, amíg fiókja több követőt kap, mielőtt további fiókokat követhet.

Ez a korlátozás jelentősen befolyásolhatja követőinek növekedési stratégiáját, mivel egyes követők türelmetlenek lehetnek, és leállíthatják a követést, ha észreveszik, hogy nem követte vissza őket.

Van azonban néhány módja ennek a korlátnak a megkerülésére, például az Önt nem követő fiókok követésének megszüntetése és a fokozatos növekedési stratégia követése.

Gyakran ismételt kérdések a több Twitter-követő jelentőségéről

Hogyan szerezhetnek a kezdők Twitter követőket?

Ha kezdőként szeretne Twitter-követőket szerezni, kezdje profiljának optimalizálásával, releváns és értékes tartalmak közzétételével a célközönség számára, kövesse a releváns fiókokat, stratégiailag vegyen részt a bejegyzéseikben, és következetesen tweeteljen.

Ezenkívül népszerűsítheti X-fiókját más platformokon, részt vehet Twitter-csevegésekben, kihasználhatja a trendeket és a hashtageket, valamint optimalizálhat a keresésre.

Milyen gyakran kell posztolni a Twitteren, hogy több követőt szerezzen?

Alapján Hootsuite, napi 2-3-szor posztol, elég ahhoz, hogy márkád aktív és elkötelezett maradjon a Twitteren. És minél aktívabb és elkötelezettebb a márkafiókja, annál nagyobb az esélye arra, hogy több követőt vonzzon.

Míg a Twitteren napi 2400 tweet limit van, semmi más nem akadályozza meg, hogy annyit csipogjon, amennyit csak akar. Ugyanakkor figyelembe kell vennie követőit is, és azt a tényt is, hogy a napi többszöri tweetelés miatt fontos információkról maradhatnak le.

A mindennapi bejegyzések növelik a követők számát?

Igen, a mindennapi közzététel növelheti követői számát a Twitteren. A közösségi média platformok, mint például a Twitter, a Facebook, az Instagram stb., megkövetelik, hogy naponta megjelenjen, hogy megtartsa követőit, és minél többet vonzzon.
A közösségi média algoritmusai a konzisztens fiókokat részesítik előnyben, szélesebb közönség számára mutatják meg őket, ami megnövekedett követést eredményez.

Mi az előnye annak, ha vannak Twitter-barátaid?

A Twitter-barátok azok az igazi követők, akik folyamatosan foglalkoznak a tweeteivel, és felveszik a kapcsolatot, ha egy napig nem jelennek meg a platformon. Ők azok a követők, akik rajongókká váltak, és bármit megtehetnek a márka sikeréért.

Melyik Twitter-követők száma jobb az Ön számára?

Minél több Twitter-követőd van, annál jobban megtalálhatja a célközönséged. Azonban meg kell értenie, hogy az ideális célközönség 10 000 követője jobb, mint ha több mint 100 000 követője van, akik nem osztoznak hasonló érdeklődési körökben a márkával.

Olvasni:  6 érv a mozgógrafika használatára a digitális marketingben

Hogyan követheti nyomon, hogy ki követi és ki nem követi Önt a Twitteren?

A Twitter egyetlen funkciója sem teszi lehetővé annak nyomon követését, hogy ki követi Önt, és kik szüntetik meg a követést. Mindazonáltal nyomon követheti, hogy kik követtek, illetve kik szüntették meg a követést, ha felkeresi a profilját, és átnézi a követői és követői listáit, vagy olyan eszköz, mint a Fedica.

Új követői a követőlista tetején jelennek meg. És ha végignézi a következő listát, láthatja azokat, akiket követ, akik nem vagy már nem követnek.

Alternatív megoldásként, ha ismersz valakit, aki korábban követett téged, megnyithatod a profilját, és ellenőrizheted, hogy követ-e még téged. Ha igen, akkor a profiljuk tetején a „követi” felirat jelenik meg, de ha nem, akkor nem fogja látni ezt a szöveget.

A Twitter-követők határozzák meg az elérést és az elköteleződést?

Számos tényező járul hozzá ahhoz, hogy egy magánszemély vagy vállalkozás milyen szintű elérést és elkötelezettséget érhet el a Twitteren. Az olyan tényezők, mint a tartalom minősége, a közzététel következetessége, az időzítés, a hashtagek használata, a látványelemek használata és a fizetett promóció jelentősen hozzájárulnak a platform eléréséhez és elkötelezettségéhez.

Noha ezek a tényezők nagyszerűek, a Twitter-követők száma (X) is meghatározhatja az elérést és az elköteleződést. Amikor tweetet ír, különösen hashtag vagy fizetett promóció nélkül, azt csak a követői láthatják. A mostani követőid száma határozza meg a tweetben elért elérhetőséget és elkötelezettség szintjét.

Például, ha 100 követője van, és mindannyian újratweetlik az Ön tweetjét X-en, a tweet automatikusan láthatóvá válik a követőik számára, növelve ezzel az elérést. Ha ez egy vonzó tweet, akkor a követői követői is kapcsolatba léphetnek vele, így X algoritmusa értékesnek tekinti a tweetet, és szélesebb közönség számára is megmutatja.

Növelje az eladásokat és a megtérülést több Twitter-követővel – Következtetés

A nagy Twitter-követés sok mindent jelenthet vállalkozása számára. Megnövekedett láthatósághoz és márkaismertséghez, hatékonyabb Twitter marketingstratégiákhoz, és ami a legfontosabb, megnövekedett eladásokhoz és ROI-hoz vezethet.

Ideális célközönségedből hatalmas Twitter-követést vonzhatsz magadhoz, ha folyamatosan releváns és értékes tartalmat teszel közzé, kapcsolatba lépsz követőiddel, és ínycsiklandó kampányokat futtatsz.

Remélhetőleg megtanulta a Twitter-követők fontosságát vállalkozása számára, és megtanulta a nagyszerű stratégiákat, amelyek segítségével több követőt vonzhat.

Milyen egyéb stratégiákat használ a követők vonzására a Twitteren? Tudassa velem a megjegyzés rovatban.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott