Tudja, mikor vonjon be egy tartalommarketinget a marketingstratégiájába

Tartalommarketing-stratégiát tervez? Keressen olyan módszereket, amelyek segítségével megtanulhatja, mikor érdemes bevonni egy tartalommarketinget.

A tartalommarketing-stratégia magában foglalja a webhely forgalmának és márkaismertségének növelését a tartalom online népszerűsítésével. A tartalommarketingesek felelősek a „megosztható” tartalom létrehozásáért, megfelelő platformokon való közzétételéért és a stratégia eredményeinek nyomon követéséért.

Forrás

Mit jelent a tartalommarketing?

A tartalommarketing egy olyan hosszú távú stratégia, amely a célközönséggel való szilárd kapcsolat kialakítására koncentrál, és folyamatosan értékes tartalmat biztosít.

Végül, amikor az ügyfelek vásárlási döntést hoznak, márkahűségük veled van. Megveszik az Ön termékét, és előnyben részesítik azt a versenytársak termékeivel szemben.

Mint még soha, az egyének a mai korban azt akarják érezni, hogy törődsz velük. A világ napról napra zajosabb, és a figyelem felbecsülhetetlen értékké vált. Így az egyszeri hirdetéssel ellentétben a tartalommarketing-stratégia azt mutatja, hogy Ön valóban magasra tartja ügyfeleit.

Mi a tartalommarketinges szerepe?

A tartalommarketing-szakember szerepe messze túlmutat azon, hogy alkalmi blogokat írjon, fülbemászó címmel. Ők a kulcsfontosságú döntéshozók egy olyan tartalommarketing-terv megalkotásában, amely magában foglalja a kutatást, a tweeteket, az online folyóiratokat, a felvételeket, a whitepapereket, a napirendeket, az infografikákat, az e-maileket, a hírleveleket, a webhelyeket és a rengeteg egyéb kommunikációt.

Az ilyen típusú kommunikáció különféle csatornákon és platformokon, például organikus keresési eredményeken, e-maileken, Twitteren, YouTube-on és Instagramon keresztül történik, és az ég a határ.

Ezen kívül a tartalommarketingeseknek a termék életciklusának különböző pontjain a közönség széles köréhez kell igazítaniuk tartalmukat. Az online tartalommarketing magában foglalja a tartalommarketingesek és az organikus és fizetett csapatok együttműködését annak érdekében, hogy az ideális közönség fedezze fel a tartalmat.

Forrás

Ez a foglalkozás széleskörű ismereteket igényel a közönség viselkedéséről. Némelyikük – Mit szeret és mit nem? Hogyan tudnak majd keresni a tartalmaidban? Mi veszi rá őket egy cikk megnyitására? Továbbá mindenekelőtt értéket vonnak ki az üzenetemből?

Miután válaszoltak ezekre a kérdésekre és összeállították a tartalmat, a tartalommarketingeseknek számszerűsíteniük kell a tartalom teljesítményét, és meg kell tervezniük a finomítási és csiszolási módokat. A kattintások, kihagyások, megosztások és a generált leadek figyelése kulcsfontosságú.

Továbbá, akárcsak a digitális marketingesek, a tartalommarketinges elemzés elsődleges tényezője a befektetés megtérülése (ROI). Segíti-e a tartalom több ügyfél megszerzését és konvertálását?

Feltételezve, hogy egy tartalommarketinges „igen”-nel válaszolhat erre a kérdésre, jól végzi a dolgát. Az ideális ügyfelektől kapnak kattintásokat, és bemutatják, hogyan ösztönözheti a releváns tartalom a leendő ügyfeleket az eladás felé.

Olvasni:  Mit jelent valójában egy mobilbarát webhely?

Nap egy tartalommarketinges életében

Az alábbiakban bemutatjuk a tartalommarketingesek mindennapi feladatait a digitális tartalommarketing-stratégia kidolgozása során.

 • Ügyfélkutatás: felmérések összeállítása, személyes és telefonos beszélgetés az ügyfelekkel, hogy megértsük, valójában mik a fájdalmaik
 • Tartalmi ötletelés: A tartalomkutatás olyan tartalmi ötletekké alakítása, amelyek a megfelelő ügyfeleket vonzzák
 • Tartalmi hirdetés: A forgalom átirányítása a tartalomra hálózatokon és befolyásolókon keresztül
 • Az elemzések nyomon követése: A digitális tartalommarketing-stratégia nyomon követése az elemzések kiértékelésével az online tartalommarketing kampány zökkenőmentes működésének biztosítása érdekében
 • B2B tartalommarketing stratégia kidolgozása: A rövid távú üzleti célok meghatározása és szerkesztői naptár létrehozása
 • Tartalommarketing kampányok végrehajtása: Üzleti célok elérése érdekében
 • Együttműködés: Együttműködés tervező- és írócsapatokkal, hogy csúcsminőségű tartalmat biztosítsanak
 • Következetesség: Rendszeres minőségi tartalomszolgáltatás és a kollégák motiválása
 • Nyelvtani készségek: A tartalom szerkesztésének és finomításának képessége
 • SEO készségek: Tartalommarketing terv készítése a legjobb SEO gyakorlatok alapján
 • Tartalom megosztása: Tartalom közzététele különböző platformokon, így biztosítva a kiváló online jelenlétet
 • Ötlet: Ügyfélvisszajelzések megszerzése és olyan ötletek előállítása, amelyek elősegítik az ügyfelek elkötelezettségének növelését

A tartalommarketinges képességei

A tartalommarketingeseknek széles körű képességekre van szükségük. Tudniuk kell, hogyan kell:

 • Használjon ügyfélkezelési rendszert (CMS), például a WordPress-t
 • Ismerje meg a különféle közösségi média platformokat, mint a Facebook, Instagram, Twitter stb.
 • Felügyeli a levelezési rekordokat és az ügyféladatbázisokat
 • Növelje a SEO tartalmát kulcsszavak, hashtagek, képek stb. használatával.
 • A tartalom testreszabása különféle platformokhoz és különböző típusú ügyfelekhez
 • Legyen tisztában az új trendekkel, amint megjelennek, és hozzon létre tartalmat ezekhez
 • Fedezze fel a közönség igényeit, és biztosítson számukra értékes tartalmat
 • Vizsgálja meg a webes mutatókat és tartsa be a határidőket
 • Javasoljon változtatásokat szervezete webhelyén, ha szükséges
 • Gyorsan reagáljon, ha egy adott tartalommarketing-terv nem működik
 • Használja újra a tartalmat különböző csatornákon

Mikor vonjon be egy tartalommarketinget a stratégiájába?

Az Ön online tartalommarketing-stratégiája számos területet lefed. Lehet, hogy van blogod, e-mail marketinget használsz, és esetleg közösségi médiát használsz; vagy a fentiek mindegyike. Ezenkívül a digitális tartalom létrehozásának céljai eltérőek lehetnek.

Néhány szervezet használja ezeket az eszközöket a márkaismertség növelésére, míg mások arra használják őket, hogy kommunikáljanak ügyfeleikkel és növeljék az értékesítést. Ugyanakkor más vállalkozások a keresőoptimalizálás fejlesztésére koncentrálnak, hogy magasabb helyezést érjenek el az organikus keresési eredmények között.

Bármi legyen is a szervezete célja, olyan emberre van szüksége, aki képes kidolgozni és megtervezni tartalommarketing-stratégiáját egy nagyszerűbb képpel!

Egy elkötelezett tartalommarketinges a hirdetési csapatával együttműködve megtervezheti és végrehajthatja a márkastratégiát különböző csatornákon. Ha vállalkozása növekszik, és szeretne egy új demográfiai csoportot kielégíteni, vagy továbbra is releváns maradni a jelenlegi ügyfelek számára, ez nagyon hasznos lehet.

Olvasni:  Hogyan teszteljünk egy WordPress-webhelyet 2024-ban

Hasonlóképpen, egy tartalommarketing-szakértő megvizsgálja a szervezet különböző tartalommal kapcsolatos kísérleteinek elemzését, és a különböző csatornákra helyezi a hangsúlyt, hogy lézerrel csak a jól teljesítő csatornákra összpontosítson.

Mikor érdemes tartalommarketing menedzsert felvenni?

Ez a kérdés több tényezőtől függ. Ha a marketinged online orientált, akkor olyan embert kell felvenned, aki ismeri a közösségi média platformjait. A blogcikkek, fehér könyvek, videók és egyebek fogalmi megfogalmazása és összeállítása egészen más készségeket igényel.

Amikor rájössz, hogy vállalkozása számára itt az ideje egy elhúzódó B2B tartalommarketing-stratégia megvalósítására, a Twitteren és a LinkedIn-en való közzétételen túl, akkor érdemes tartalommarketinges szakembert fogadnia.

A tehetséges tartalommarketing-szakértő tudja, hogyan lehet fokozni a meglévő ügyfelek elköteleződését, és tudja, hogyan szerezzen új ügyfeleket kreatív tartalom elkészítésével.

Forrás

Mindenre kiterjedő stratégiát tudnak kezelni, hogy koherens üzenetküldést biztosítsanak a szervezet webhelyén és a közösségi média platformjain. Szabadúszó szakembereket is bérelhetnek olyan egyedi tartalom létrehozására, amelyet ők vagy kollégáik nem tudnak elkészíteni.

Nem mindenki elég tisztességes író ahhoz, hogy olyan blogokat írjon, amelyek más webhelyekről visszamutató hivatkozásokat szereznek, vagy kiváló videókat készítenek a YouTube-ra. Így a tartalommarketinges egy szimfónia karmesterére hasonlít. Ha úgy gondolja, hogy vállalkozása olyan helyre érkezett, ahol zenekarra van szüksége ahhoz, hogy jól kommunikáljon, most itt az ideje, hogy tartalommarketinges szakembert alkalmazzon.

Forgatókönyvek, amelyekben érdemes tartalommarketinget bevonni

A tartalommarketinges a legnagyobb befektetés a digitális tartalommarketing stratégiájába, még akkor is, ha nagyszerű író vagy, és jól érted a célközönségedet.

Az alábbiakban felsorolunk néhány forgatókönyvet, amikor egy tartalommarketinges a csapatában segíthet a tökéletes tartalommarketing-stratégia kialakításában:

1. Kiváló tartalomkészítés

Ahhoz, hogy online tartalommarketing-stratégiája hatékony legyen, kiváló tartalmat szeretne létrehozni koherens üzenettel, amely minden platformon áthatol. Miért?

Minden új algoritmusfrissítés bevezetésével a Google felülvizsgálja az alacsony minőségű tartalmak felhasználóitól való eltávolításának folyamatát.

Ha van egy ügyes tartalommarketinges a csapatában, az segíthet a következőkben:

 • Eredeti tartalom közzététele webhelyén
 • A kulcsszavak szerves beillesztése, nem csak kulcsszavak kitöltése
 • Hosszú formátumú cikkek készítése szöszmötölés nélkül
 • Győződjön meg arról, hogy a tartalom megfelelően van összeállítva, miközben szem előtt tartja a célközönséget

2. Rendszeres tartalomkészítés

Egy kiváló tartalommarketing-szakember vonzó és konzisztens tartalmat tud készíteni a márkád számára.

A tartalommarketing lényegében egy fokozatos folyamat. Még ha következetesen is megosztasz tartalmat, időre és odaadásra van szükség ahhoz, hogy elég sokáig fenntartsd a tartalommarketing-terv sikeréhez.

Az online tartalommarketing olcsó, és meglepő módon nagyobb megtérülést kínál. A tartalommarketing-stratégiájának kezdeti hónapjaiban valószínűleg nem lesz sok eredmény, de a következő hónapokban fejlődésnek indul majd. Néhány hónappal ezután további növekedést fog látni. Néhány év után könnyen megtérülhet a befektetésének ötszöröse.

A sikeres online tartalommarketing-stratégia következetességet igényel. Egy tartalommarketing-szakember segít a hitelesség és a bizalom kialakításában, a bizalom kialakításában és a márka imázsának megerősítésében. Akár folyamatosan, akár hetente egyszer oszt meg blogokat, vállalkozásának be kell tartania a menetrendet. Ha a tartalom minősége nem egyenletes vagy nem megfelelő, az zavart kelthet a közönség elméjében.

Olvasni:  Hogyan adjunk el egy használt Razer Gaming laptopot online?

Azt is szeretnénk leszögezni, hogy a tartalom következetes közzététele egyenesen arányos a keresőmotorokon való láthatósággal. Minél több új tartalmat tesz közzé webhelyén, annál jobban megtanítja a Google algoritmusát, hogy visszatérjen és keressen új oldalakat az indexeléshez.

Ez viszont felgyorsítja a weboldalak indexelésének ütemét, és gyorsan megjelennek a keresőmotorok oldalain.

3. Koherens üzenetküldés

A tartalom rendszeres megosztása mellett a márka hangjának egységesnek kell lennie. Feltételezve, hogy webhelyének, blogjainak és e-mailes hírleveleinek különböző szerkesztési stílusa van, a közönsége valószínűleg nem fog megbízni a márkában, és összezavarodnak az Ön üzeneteit illetően.

Sok tapasztalatlan tartalomkészítő úgy próbálja ki a koherens üzenetküldést, hogy mindenhol ugyanazt a tartalmat tesz közzé (például – ugyanazt a másolatot használja minden közösségi médiaplatformon), és rossz minőségű tartalommal zárul, ami jobban fáj, mint segít.

Egy tapasztalt tartalommarketinges azonban tudja, hogyan használhatja ugyanazt a nyelvet és a márkaelemeket egy koherens tartalommarketing-stratégiában, amely minden üzenetet személyre szab, így vonzza a célközönséget, kapcsolódik a márka személyiségéhez, és végül segít az üzleti célok elérésében.

4. Taktikai tartalomkészítés

A sikeres tartalomkészítés tökéletes ötvözete a mesterségbeli tudásnak és a tudománynak.

 • A kivitelezés: Míg bizonyos típusú tartalmak egyértelműen műalkotások, mint mások (például a közösségi média grafikái, illetve a közösségi média frissítései), a tartalom óvatos létrehozása a közönséggel való interakció és a marketingüzenetek közvetítése érdekében ügyes és ötletes stratégiát igényel. A kiváló tartalommarketingesek meggyőző, kreatív és izgalmas módon készítenek fontos üzeneteket.
 • A tudomány: Az elemzések nyomon követése és az online tartalommarketing-stratégia csiszolása a haladás fontos szempontja. Egy kiváló tartalommarketing-szakértő felméri márkájának elemzését, különféle cikkeket és üzeneteket keres, amelyek vonzzák követőit, majd tartalmat készítenek márkájának.

Látod az összefüggést a kézművesség és a tudomány között a tartalommarketing tervében? Amikor értékeli az elemzést, tudja, hogy mely adatokra kell összpontosítania, és mit gyűjthet össze a számokból?

Forrás

Bár sok ember tudja, hogyan kell írni, az ismeretek folyamatos értékeléséhez és az online tartalommarketing-stratégiában való alkalmazásához némi tapasztalatra és képzésre van szükség.

5. Keresőoptimalizálás

Korábban foglalkoztunk ezzel a kérdéssel; azonban elég jelentős ahhoz, hogy újra szóba kerüljön.

Feltéve, hogy a közönség el akarja fogyasztani a tartalmat, könnyen meg kell találnia azt. Néha ez azt jelenti, hogy sürgetnie kell őket, hogy kövessék közösségi média fiókjait, vagy iratkozzanak fel a heti hírlevelekre.

Más esetekben ez azt jelenti, hogy meg kell győznie a webrobotokat, hogy helyezzék elég magasra a webhelyet, hogy a felhasználók könnyedén megtalálják a blogbejegyzéseit.

Olvasni:  A Samsung egy tekercsszerűen gördülő kijelzőt mutat be

A téma minden szakértője nem tudja, hogyan kell szándékosan olyan tartalmat létrehozni, amely értéket biztosít az olvasóknak, miközben javítja a keresőmotorok helyezéseit. A tartalommarketingesek tisztában vannak a csapatával való együttműködés aprólékos részleteivel, hogy olyan SEO-barát cikkeket és illusztrációkat állíthassanak össze, amelyekben közönsége megbízhat.

A tartalommarketing hatékony eszköz lehet vállalkozása növekedéséhez, feltéve, hogy az adatok alapján hoz döntéseket, és tanul a versenytársakból. Koncentráljon a tartalommarketing-stratégia elindítására, és kisebb változtatások végrehajtására a magasabb konverziók elérése érdekében.

Kulcs elvitelek

 • A marketingeseknek nagyszerű történetmesélőknek kell lenniük. Képesnek kell lenniük az információk erőteljes és meggyőző közvetítésére. Az adatokkal való munka mellett kiváló minőségű tartalom létrehozásával mutatják be szakértelmüket.
 • A tartalommarketingesek megértik, hogy szükség van vásárlói személyiségekre. Általában ők felelősek átfogó vásárlói személyiségek és fogyasztói profilok létrehozásáért. Ugyanígy tudják, hogyan kell aprólékosan értékelni egy webhelyet, hogy kezeljék és módosítsák a gyenge, értelmetlen, elavult és elhanyagolt tartalmakat.
 • A tartalomnak meg kell győznie valakit jelentős, vonzó és releváns adatokkal. A tartalommarketinges feladata nemcsak ennek meghatározása, hanem a kampány hatékonyságának felmérése is a mutatók elemzésével.
 • Tartalommarketingesként az Ön feladata, hogy kapcsolatot építsen és ápoljon közönségével. A tartalommarketing terv alapvető eszköz, amely lehetővé teszi ezt a kapcsolatépítési folyamatot.
 • A tartalommarketinges munkája magában foglalja azt a képességet, hogy megértse az iparági trendeket, naprakész maradjon a közönség tetszését és nemtetszését illetően, és mindezeket az adatokat felhasználva olyan kritikus döntéseket hozzon, amelyek elősegítik a márka elérését.

GYIK

1. Mi körül forog egy tartalommarketing stratégia?

Hozzon létre értékes tartalmat blogokban, videókban, digitális adásokban és más médiában, hogy vonzza, interakcióba lépjen és megtartsa a közönséget. Ez a stratégia a márka ismertségét, a márkaismertséget és az eladásokat idővel generálja.

2. Mely tulajdonságok tesznek rendkívülivé egy tartalommarketinget?

Egy tartalommarketingesnél a képzelőerő és a kreatív hajlandóság alapvető jellemzők, amelyeket keresnie kell. Ezek azok a tulajdonságok, amelyek segítenek a tartalommarketingesnek abban, hogy különféle nézőpontokból nézze meg a tartalmat, és olyan zseniális ötletekkel álljon elő, amelyek kiemelik a tartalmat.

3. Milyen okok miatt olyan jelentős a tartalommarketing?

A tartalommarketing jelentőségteljes, mivel válaszol a közönség kérdéseire, és segít a bizalom kiépítésében, a kapcsolatok erősítésében és a potenciális ügyfelek számának növelésében. Napjainkban az ügyfelek jó minőségű, rendszeres tartalmakat várnak szeretett márkáiktól.

4. Milyen követelményeknek kell megfelelnie ahhoz, hogy tartalommarketinges lehessen?

Ha tisztességes kommunikátor vagy, intuitív megérzésed van az online trendek megértésére, és erős kreatív készséged van, akkor kiváló jelölt lehetsz. A tartalommarketing-szakember rájön, hogy az online platformok mennyire nélkülözhetetlenek a márkaidentitás kialakításához, az online jelenléthez és végső soron a leadek generálásához.

Új publikációk:

Ajánlott