Tűnjön ki a tömegből, és indítsa el vállalkozása innovációját

Megvannak a képességeid ahhoz, hogy kitűnj a tömegből, amikor megpróbálsz megelőzni a versenytársakat? Úgy tűnik, hogy manapság sokkal nehezebb megtenni.

Könnyű azt gondolni, hogy innováció csak a Szilícium-völgyben vagy a folyamatos változási kultúrával rendelkező vállalatoknál történik. De az igazság az, hogy az innováció bárhol megtörténhet, és bármilyen vállalat meg tudja csinálni, legyen kicsi vagy nagy.

Az üzleti innováció, mérettől függetlenül, segít relevánsnak és versenyképesnek maradni. De mit is takar? Nehéz lehet cége működésén az alapoktól kezdve javítani.

Egyes esetekben ez azt jelenti, hogy át kell tekinteni a vállalat összes kínálatát, és változtatásokat kell végrehajtani az alapvető szinten.

De lehet olyan egyszerű is, hogy új márkajelzést kínálunk egy idősebb vagy fiatalabb ügyfélkörnek. Tehát itt van néhány tipp, amelyek javíthatják a megértést, és segíthetnek az úton.

Az innovációnak nem kell bomlasztónak lennie; csak értéket kell nyújtania ügyfelei számára. Ma megtudhat néhány tippet arra vonatkozóan, hogyan kezdheti el cége az innovációt, és milyen készségekkel rendelkezik ahhoz, hogy még ma kitűnjön a tömegből!

Az iparágspecifikus igények megértése

Függetlenül attól, hogy milyen ágazatban, iparágban vagy résben dolgozik, az üzlet dinamikus és folyamatosan változik. Ez azt jelenti, hogy meg kell értenie ezeket a változásokat, lépést kell tartania velük, ismernie kell a közönségét és elvárásait, sőt be kell tartania a megfelelőséget és az előírásokat.

Az innováció szükségességének megértése modern környezetben is az üzleti élet élvonalába tartozik.

És nem remélheti, hogy az üzletben marad, ha nem kezdi el a folyamatot minél előbb.

Fontolja meg az összes üzleti innovációs ötletet, hogy kitűnjön a tömegből

Szinte egyetlen vállalkozás sem marad fenn változtatások és új ötletek nélkül. Kisvállalkozásként előfordulhat, hogy nincs pénze egy kiváló PR- és marketingcsapat alkalmazásához. De vannak alkalmazottaid.

Olvasni:  Rejtett tartalom és hatása a SEO-ra

Az alkalmazottai a szeme és a füle. És ha van valami mondanivalójuk, akkor hallgass.

Amikor az alkalmazottak új ötletekkel állnak elő, azok valós tapasztalatokon alapulnak, ahol meglátják a hibákat, a növekedési lehetőségeket, és a modern változásra vonatkozó ötleteket.

Hatékony munkafolyamatok létrehozása

A munkafolyamat zavaróvá válhat, ha nem tartja magát a tetején. Folyamatosan akadnak fennakadások és dugulások. De ez határozza meg képességeit az, hogy hogyan kell ezeket kezelni.

A hatékony munkafolyamat kialakításához folyamatosan elemeznie és felül kell vizsgálnia az aktuális irányelveket, és ennek megfelelően módosítania kell. Ki kell emelnie az aggodalomra okot adó területeket, és prioritást kell adnia a konkrét feladatoknak.

A kommunikáció javítása pedig folyamatos visszajelzéssel, képzéssel és szervezéssel.

Termékek és szolgáltatások optimalizálása

Az elavulás is gyakori része az üzletnek. Tehát a keresletnek megfelelően kell alkalmazkodnia a változásokhoz, ha ki tudja elégíteni a kínálatot. Ez azt jelenti, hogy nagy változtatásokat kell végrehajtani a vállalaton belül:

  • Tekintse meg, hol javíthatja vállalkozása jelenlegi termékeit és szolgáltatásait.
  • Ügyeljen arra, hogy széles demográfiai csoportot vonzzon, hogy rendszeres vásárlóvá váljon.
  • Dobja el azokat a termékeket és szolgáltatásokat, amelyekből vállalkozása már nem profitál.
  • Aktívan figyelje a versenytársak tevékenységét, hogy érezze a változásokat.
  • Fogadja el az újabb innovációkat a szolgáltatások terén, mint például a közösségi média marketingje.
  • Találgatások helyett szilárd adatelemzés alapján fejlesszen ki és kínáljon új termékeket.

Az Ön által értékesített termékek és szolgáltatások alapvetően meghatározzák vállalkozását. Ez arra is vonatkozik, hogy az emberek hogyan tekintenek a vállalkozásodra. És fennáll annak a veszélye, hogy irrelevánssá válik, ha nem hajlandó változtatni.

Vegyük például a mesterséges intelligenciát, sok kisvállalkozás nem tette magáévá az AI használatát a vállalkozásában.

Az üzleti innováció magában foglalja az együttműködést

Feltételezheti, hogy ez elképzelhetetlen. De együttműködhet a versennyel az üzlet növelése és az innováció érdekében.

Manapság ez még divatossá válik, és a történelmi versenytársak elkezdenek egymással együttműködni, hogy jobbra változtassák iparágukat.

Például a Siemens és a Philips jobb okostelefon-processzorok fejlesztésén dolgozik egymással. Természetesen ez kockázatos. De Ön garantálja a csodálatos sikert az összehangolt célokkal.

Az alapvető demográfiai adatok kielégítése

A termelésben maradás kulcsfontosságú része, hogy új ügyfeleket vonzzon szolgáltatásaihoz és termékeihez. De szem előtt kell tartania az alapvető vásárlói demográfiai adatokat is. És ez minden üzleti vállalkozásra érvényes.

Például továbbra is kínáljon újításokat Millenáris közönségének, ha ezek teszik ki ügyfelei nagy részét. De ne féljen más szolgáltatásokat kínálni fiatalabb vagy idősebb közönség számára.

Olvasni:  Sajátítsa el a SEO művészetét: A SEO 11 kritikus része

De természetesen egyensúlyozza ki ezt, nehogy elidegenítse a bázisát.

Fektessen be egy terméktervező szoftverbe

A termékek széles skálája segíti a vállalatokat ötleteik megalkotásában, rajzolásában és közlésében. Szerencsére van néhány elérhető vagy megfizethető lehetőség is a legtöbb költségvetési és méretű vállalat számára.

Például a toll és a papír mindig klasszikusnak számít, de ezeknek a vázlatoknak a digitális változatának elkészítése nem mindig egyszerű. Vannak azonban olyan eszközök, amelyek segítségével könnyedén és egyszerűen digitálissá alakíthatja a vázlatokat – például a Skitch!

Egy másik lehetőség egy elektronikai cég PCB-tervezése. Ha gyártó céget üzemeltet, ez a szoftver segíthet abban, hogy ötleteit piacra készítse, olyan prototípus megtervezésével, amely megfelel ügyfelei igényeinek, és segít kitűnni a tömegből.

Legyen elég pénze az innovációhoz, hogy kitűnjön a tömegből

Az innováció sok pénzbe kerül. Ha van elég pénze az innovációhoz, szánjon rá egy kis időt, és ötleteljen az innovatív terméken.

Miután ezt eldöntötte, a lehető leghamarabb tesztelnie kell ötletét az ügyfelekkel, hogy a folyamat korai szakaszában kijavítsa az esetleges problémákat.

Ismertesse alkalmazottait az innováció előnyeivel

Az innováció számos előnnyel járhat vállalata számára, a megnövekedett bevételtől a jobb termelékenységig. Ahhoz azonban, hogy a munkahelyi innováció sikeres legyen, szüksége lesz rá alkalmazottak készek elfogadni az ötletet új termékek, szolgáltatások vagy folyamatok előállítása, amelyek még nem állnak rendelkezésre.

Ezekkel az egyedülálló szolgáltatásokkal és folyamatokkal az Ön szakértelemmel rendelkező cége kiemelkedik a tömegből.

A munkatársak oktatása az innováció előnyeiről nagyszerű módja annak, hogy felkeltse őket egy közelgő projekttel kapcsolatban az osztályukon belül.

Mindazonáltal több információval kell ellátnia őket, mint hogy elmondja nekik, miért kell újítaniuk.

Szánj időt az ötletrohamra

Ha egy vállalkozásban dolgozik, és azt szeretné, hogy cége innovációba kezdjen, ötletbörzeket kell ütemeznie. Ezek a találkozók hetente vagy havonta tarthatók, attól függően, hogy a csoport mennyi időt tölt együtt.

Nem kell túl sokat elfoglalniuk a személyzet napjából, de legalább egy óráig tartanak. Próbálja korlátozni az egyes ötletbörze résztvevőinek számát.

Tíz ember túl sok lehet egy jó párbeszédhez az ötletekről és a lehetséges megoldásokról, így a csoport kicsiben tartása összességében jobb döntéseket eredményez.

Jutalmazza az innovatív alkalmazotti készségeket, hogy kitűnjön a tömegből

Ez azért fontos, mert megmutatja alkalmazottainak, hogy munkájukat és ötleteiket értékelik, ami arra ösztönzi őket, hogy továbbra is kreatívan dolgozzanak.

Olvasni:  15+ hasznos PHP-eszköz a mindennapi webfejlesztők számára: Tegye a fejlesztést gyorssá és élvezetessé

Ez nem csak az alkalmazottak, hanem a vállalat jövője szempontjából is elengedhetetlen. Az emberek nagyobb valószínűséggel maradnak a cégnél, ahelyett, hogy máshol keresnének, amikor úgy érzik, hogy ötleteik megbecsülésre kerülnek.

Egy másik jelentős előny, amit ebből kaphat, a kreativitás növekedése az irodában.

Ha készen áll az innováció megkezdésére, használja ezeket a tippeket a cégénél. Ha nem, akkor van néhány más módszer is az innovatív ötletekhez!

Ne feledje, hogy bárki és mindenki képes innovációra; minden a megfelelő gondolkodásmód kialakításán múlik.

Ez annak a ténynek köszönhető, hogy az internet rengeteg lehetőséget kínál bárki számára vállalkozás létrehozására, legyen szó kézzel készített termékek értékesítéséről vagy munkaerő-közvetítő cég alapításáról.

Manapság több vállalkozás van online, mint valaha.

Legyen aktív a közösségi médiában, hogy kitűnjön a tömegből

Ma fontos a közösségi média befogadása. Ennek természetesen megvannak az előnyei és a hátrányai, de vállalkozásként többnyire nagyon hasznos lehet. Ennek ellenére jó, ha aktívan foglalkozunk vele, és megtaláljuk a közösségi média platformok amelyek a legjobban működnek az Ön vállalkozása számára.

Előfordulhat, hogy az Instagramon, mint platformon vagy a Facebookon jobban teljesítesz. Érdemes tesztelni a vizeket az összes elérhető platformon, mielőtt elkötelezné magát az összes vagy csak az egyik mellett.

Ha aktív vagy a közösségi médiában, az ismertté teszi jelenlétedet. De ügyfelei számára is lehetőséget ad arra, hogy jobban megismerjék Önt és innovációját.

A közösségi média nagyobb esélyt kínál az interakcióra, és ezt a modern világ bármely vállalkozásának feltétlenül használnia kell.

Azok a lehetőségek, amelyeket a közösségi médiában való jó követésből nyerhetsz, már önmagában is sikert jelenthetnek. Nem csak a lehetőségek, hanem az ügyfélszolgálat is azonnal megtörténhet a közösségi médiában. Győződjön meg róla, hogy készen áll ennek megvalósítására.

Csinálj valamit, ami reakciót vált ki – jót vagy rosszat

Minden sajtó jó sajtó, még akkor is, ha ez egy bizonyos mértékig visszaharaphat. Amikor a közönség, vagy bárki más figyelmének felkeltéséről van szó, jó hivatkozni furcsa reklámok a múltból.

Akár kiborítja az embereket, akár idegesíti őket, akár megnevetteti őket, bármilyen érzelmi reakciót vált ki, azt jelenti, hogy jó vagy nem túl jó okból emlékezetessé válik.

Emlékszel a régi Mikey-reklámra a Life gabonapehelyről? Ki tudná ezt elfelejteni? Mikey biztosan ki tudna tűnni a gyerekek tömegéből.

Nézd meg, mit csinál a versenyed

A te versenyed olyan valaki, akire szeretné figyelni, de nem annyira, hogy minden idejét lefoglalja. Ennek ellenére figyeljen arra, hogy mit tesznek a közönség elcsábítása érdekében, és ha van bármi, amit ebből kivehetne, és jobb lenne, akkor miért ne tegye?

Olvasni:  16 típusú bejegyzés a blog forgalmának növelésére (és létrehozásuk)

Kihasználni kreativitás ahol lehet, mert a kreativitás amúgy is sokszor lopás. Ha ezt a versenytársa megtette, valószínűleg többször is megtette korábban.

Hozz létre tartalmat, hogy kitűnj a tömegből

A tartalom a király az interneten, és ez lehet valami, ami nagyon sikeressé tehet téged vállalkozásként. Lesznek olyan napok, amikor tartalmat teszel fel, és az nem teljesít jól.

Mindazonáltal, függetlenül attól, hogy mi az, ami rosszul működik, lesznek olyan napjai is, amikor jól sikerül. Ezért minél több tartalom működik jól, annál jobb.

Ne légy elkeseredve, amikor a tartalom nem úgy teljesít, ahogyan azt remélted. Tanuljon belőle, szedje össze magát, és tegye a következő hirdetési kampányát vagy tartalmát még jobbá, mint korábban.

Nem csak ez, hanem minél több tartalmat készítesz, annál jobb leszel!

Manapság elengedhetetlen, hogy kitűnjön a tömegből, ezért használja ezeket a tippeket, hogy kitűnjön a tömegből.

Változtassa meg vállalati kultúráját

A rossz cégkultúra árthat vállalkozásának. És ez kerülhet neked. Az Egyesült Királyságban például a rossz kultúra miatt felmondó alkalmazottak csaknem 25 millió fontba kerülnek évente a gazdaságnak.

És ez a nagyvállalatokra vonatkozik, nem csak a kis- és középvállalkozásokra. Az olyan márkáknál, mint a Foster’s Beer, a Walmart és a Home Depot, magas a hiányzási arány a rossz vállalati kultúra miatt.

Ebbe beletartozik a pletyka, a személyzeti versengés ösztönzése és a nem társasági munkaidő rákényszerítése a személyzetre.

Te jössz

Mit tud még hozzátenni ahhoz, hogy készségei kitűnjenek a tömegből a mai üzleti életben? Kisvállalkozása segítséget kap, ha elindítja az üzleti innovációs folyamatot. Először tudnod kell, mire van szüksége az ágazatodnak.

Innentől kezdve jobbá teheti termékeit és szolgáltatásait, jobb munkafolyamatot hozhat létre, és azon munkálkodik, hogy vállalati kultúráját a munkahely „helyére” terelje.

Szeretném tudni a gondolatait az alábbi megjegyzésekben!

Az Inspire To Thrive, Inc. tulajdonosa.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott