Twitter-algoritmus: mi ez, és hogyan tegyük az Ön számára 2024-ban

Az olyan platformok, mint a Facebook és a Twitter, teljesen megváltoztatták a kommunikációt és az információfogyasztást. És bár ezek a platformok folyamatosan fejlődnek, egy dolog változatlan maradt – az algoritmus.

Az algoritmusok a kezdetektől fogva a közösségi média részét képezik, és továbbra is jelentős szerepet fognak játszani abban, hogy a felhasználók hogyan interakcióba lépnek a tartalmakkal ezeken a platformokon. A lehető legjobb felhasználói élmény biztosítására tervezett algoritmusokat folyamatosan frissítjük és finomítjuk e cél elérése érdekében.

Például a Twitter algoritmusa számos változáson ment keresztül az évek során.

2018-ban, a platform frissítette algoritmusát, hogy segítsen kiszűrni a zaklató üzeneteket és a nem megfelelő tartalmakat. A változtatás célja egy biztonságosabb környezet és megbízható felhasználói élmény létrehozása volt.

2020-bana Twitter megváltoztatta algoritmusát, és a félretájékoztatás elleni küzdelemre összpontosított.

Az új algoritmus értelmében a hamis vagy félrevezető információkat tartalmazó tweetek kevésbé lesznek láthatóak a felhasználók idővonalain. Ez a változtatás az álhírek terjedésére válaszul történt közösségi média platformok a 2016-os amerikai elnökválasztás során.

2022-ben a Twitter algoritmusa ismét megváltozott.

A Twitter algoritmus magyarázata

A Twittert több algoritmus működteti, amelyek a platformon megjelenő dolgok minden részletét kezelik. Ez az ajánlott fiókoktól, amelyeket a felhasználók bármikor követni szeretnének, a népszerű tweetekig terjed.

A fő algoritmus, amellyel a felhasználók interakcióba lépnek, az határozza meg, hogy mi jelenjen meg az idővonalukon. Ez az algoritmus folyamatosan fut a háttérben, válogatja és szűri a tweeteket, hogy megtalálja az egyes felhasználók számára legrelevánsabbakat.

Az algoritmus különféle tényezőket vizsgál annak meghatározásához, hogy mely tweetek jelenjenek meg a felhasználó idővonalán.

Ezek a tényezők a következők:

  • A felhasználó korábbi interakciói a Twitteren
  • A tweet népszerűsége
  • Az elkötelezett felhasználók száma (retweetek, kedvelések, megjegyzések)
  • A tweet közelmúltja
  • A tweetben szereplő tartalom típusa

Ez csak néhány tényező, amelyet az algoritmus figyelembe vesz. E tényezők pontos súlyozása azonban folyamatosan változik, ahogy a Twitter frissíti az algoritmust.

Hogyan változott a Twitter algoritmusa 2024-ben?

2022-ben A Twitter több változtatást is végrehajtott az algoritmusán. E változtatások közül a legjelentősebb a „Témapontszámok” bevezetése. Ezeket úgy tervezték, hogy tweeteket jelenítsenek meg bizonyos témákban, amelyek a felhasználókat érdekelhetik.

Hogyan számítják ki a téma pontszámát?

A Twitter az erről a témáról szóló tweetekkel kapcsolatos elkötelezettséget vizsgálja. Ez magában foglalja az olyan tényezőket, mint a témával kapcsolatos tweetek száma, a tweetek retweetelési gyakorisága és a felhasználók állandó keresése a témában.

Olvasni:  6 elkerülendő Facebook marketing hiba

Ezen tényezők alapján a Twitter minden témához pontszámot rendel. Minél magasabb a pontszám, annál valószínűbb, hogy az adott témával kapcsolatos tweetek megjelennek a felhasználók idővonalain.

A témapontszámok mellett a Twitter lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy váltsanak a Kezdőlap és a Legújabb tweetek idővonalai között. A Kezdőlap idővonala továbbra is algoritmikusan van meghatározva, míg a Legújabb idővonal fordított időrendben jeleníti meg a tweeteket.

Ez a változtatás válaszul történt felhasználói visszajelzések hogy jobban ellenőrizni akarták az idővonalaikon megjelenő dolgokat. A felhasználók a beállítások között válthatnak a két idővonal között.

A Twitter idővonalának megértése

Most, hogy megvizsgáltuk, hogyan működik a Twitter algoritmus 2022-ben, nézzük meg, hogyan befolyásolja azt, amit a felhasználók az idővonalaikon látnak.

Amikor megnyitja a Twittert, elsőként a Kezdőlap idővonala jelenik meg. Ez az idővonal az Ön által követett emberek tweetjeit tartalmazza, és olyan témákról, amelyekről a Twitter úgy gondolja, hogy érdekelni fogja Önt.

Az algoritmus megvizsgálja az Ön korábbi interakcióit a platformon, hogy meghatározza, szerinte mely tweeteket szeretné látni.

Ha például a múltban hasonló tartalmat kedvelt, kommentált vagy retweetelt, az algoritmus nagyobb valószínűséggel jeleníti meg az ilyen típusú tweeteket az idővonalon.

Ezenkívül az algoritmus figyelembe veszi a tweet népszerűségét és azt is, hogy milyen közelmúltban tették közzé. Az algoritmust úgy alakították ki, hogy a felhasználóknak minden pillanatban a legnépszerűbb és legrelevánsabb tartalmat jelenítse meg.

Ha egy tweet vírusos, és nagy érdeklődést vált ki, nagyobb valószínűséggel jelenik meg az idővonalon, még akkor is, ha nem követi a közzétevőt.

Biden elnök

Biden elnök egyszavas tweetje vírusos lett, és megjelent a felhasználók idővonalain, akik nem is követik őt.

Az algoritmus az újabb tartalmakat is előnyben részesíti. Így, ha utoljára egy ideje nyitotta meg a Twittert, az alkalmazás megnyitásakor az első dolog, amit látni fog, az a legfrissebb tweetekkel teli idővonal.

A „Legfrissebb” idővonalra is bármikor válthat. Ez az idővonal fordított időrendben jeleníti meg a tweeteket, így a legfrissebb tweetek mindig felül jelennek meg.

A Legújabb idővonalra váltáshoz lépjen a beállításokhoz, és kapcsolja ki a „Mutasd először a legjobb tweeteket” opciót.

Melyek a Twitter algoritmusának elsődleges rangsorolási jelei?

Amint láttuk, a Twitter-algoritmus sok különböző tényezőt figyelembe vesz a tweetek rangsorolásakor.

Először azonban az algoritmus néhány elsődleges jelet vesz figyelembe annak meghatározásakor, hogy mely tweetek jelenjenek meg.

1. Frissség

A Twitter-algoritmus egyik elsődleges rangsorolási jele a frissesség. Az algoritmust úgy tervezték, hogy először a legfrissebb tweeteket jelenítse meg a felhasználóknak.

Ez az oka annak, hogy nagyobb valószínűséggel látja az Ön által követett emberek tweetjeit az idővonalának tetején. Még ha ezek a tweetek nem is keltenek nagy érdeklődést, mégis előnyben részesítik őket, mivel újak.

Olvasni:  Minden idők 5 inspiráló közösségi médiakampánya

A közelmúlt jelzése annak is köszönhető, hogy nagyobb valószínűséggel lát újabb tartalmakat az Ön által követett emberektől, még akkor is, ha utoljára régebben érintkezett velük.

Ha valaki, akit követsz, valami új tweetet ír el, az nagyobb valószínűséggel jelenik meg az idővonalad tetején, mint egy régebbi tweet ugyanattól a személytől, még akkor is, ha a régebbi tweet jobban elkötelezi magát.

2. Relevancia

Az algoritmus figyelembe veszi, hogy miről tweetelt, és mi tetszett, mihez fűzött megjegyzést és mit írt újra.

Ezen információk alapján meghatározza, hogy mely tweeteket találja leginkább érdekesnek. Ezenkívül, ha korábban hasonló tartalommal foglalkozott, az algoritmus nagyobb valószínűséggel jeleníti meg az ilyen típusú tartalmat az idővonalon.

Az algoritmus a tweet általános népszerűségét is figyelembe veszi a relevanciájának meghatározásakor.

Ha egy a tweet nagy érdeklődést vált ki más felhasználóktól, nagyobb valószínűséggel jelenik meg az idővonaladon, még akkor is, ha nem követed azt a személyt, aki közzétette.

3. Eljegyzés

Az algoritmus előnyben részesíti azokat a tweeteket, amelyek nagy érdeklődést keltenek, például kedveléseket, megjegyzéseket és retweeteket.

A nagy elkötelezettségű tweetek nagyobb valószínűséggel jelennek meg az idővonalon, még akkor is, ha nem olyan személyektől származnak, akiket követ. Ennek az az oka, hogy az algoritmus a magas elkötelezettséget annak jeleként értelmezi, hogy a tweet érdekes és releváns.

Az algoritmus azt is megvizsgálja, hogy a tweet milyen típusú elköteleződéseket kap.

Például egy tweet, amely sok lájkot kap, nagyobb valószínűséggel kerül a felszínre, mint egy tweet, amely csak néhány lájkot kap. Ennek az az oka, hogy a tetszésnyilvánítások az elköteleződés gyengébb formájának minősülnek, mint az egyéb tevékenységek, például a megjegyzések és a retweetek.

kent roth

Példa egy egyszerű, vicces, de nagyon lebilincselő tweetre

Az algoritmus a nagyszámú kedvelést annak jeleként értelmezi, hogy a tweet népszerű, de nem feltétlenül releváns vagy érdekes.

Másrészt a megjegyzéseket és újratweeteket tartalmazó tweetek nagyobb valószínűséggel jelennek meg, mert értékesebb elkötelezettségnek tekintik őket. Ennek az az oka, hogy a megjegyzések és a retweetek azt mutatják, hogy a felhasználók időt szakítanak a tartalommal való interakcióra, ami határozottan jelzi, hogy az releváns.

4. Multimédiás

A multimédiás tweetek, például képek, videók és GIF-ek nagyobb valószínűséggel jelennek meg az idővonalon, mint a média nélküli tweetek. Ez azért van, mert a multimédiás tweetek lebilincselőbbek, mint a média nélküli tweetek.

A Twitter algoritmusa előnyben részesíti azokat a tweeteket is, amelyek bizonyos típusú médiát tartalmaznak.

Például, a képeket tartalmazó tweetek nagyobb valószínűséggel láthatók, mint a videókat tartalmazó tweetek. Ennek az az oka, hogy a képek feldolgozása kevesebb időt és erőfeszítést igényel, mint a videók feldolgozása.

Olvasni:  A 3 legjobb felhasználói felület-tervezési esettanulmány minden kreatív számára, amelyet érdemes elolvasni

A A Twitter-algoritmus emellett előnyben részesíti a natív videót tartalmazó tweeteket a beágyazott videóval szemben. Ennek az az oka, hogy a natív videó magasabb szintű felhasználói élményt nyújt, és kevésbé valószínű, hogy elűzi az embereket a Twittertől.

Most, hogy ismeri a Twitter algoritmus működését, optimalizálhatja tartalomstratégiáját, hogy minél többen lássák tweetjeit.

Íme néhány tipp:

1. Hozzon létre olyan tweeteket, amelyek relevánsak a közönség számára

Ha figyelembe veszi, hogy mit tud a közönsége érdeklődési köréről, olyan tweeteket hozhat létre, amelyek nagyobb valószínűséggel relevánsak számukra.

Ez segít biztosítani, hogy tweetjei gyakrabban jelenjenek meg az idővonalukon. Az adatok relevánsak megőrzése segít elkerülni, hogy az algoritmus spamként jelölje meg.

A közönség számára releváns tweetek létrehozásának egyik példája Lyft volt a 2016-os választások során.

Ha a tweeteket és a marketingkampányokat az aktuális eseményekhez igazítja, akkor erősebb lendületet kaphat az elköteleződésben, és biztosíthatja, hogy több szem lássa az üzenetet:

lyft

2. Vegyen részt más felhasználók tartalmával

Más felhasználók tartalmaival való kapcsolatfelvétel nagyszerű módja annak, hogy növelje annak esélyét, hogy tweetjeit látják.

Nagyobb valószínűséggel fog megjelenni az idővonalukon, amikor valaki más tweetjét kedveli, kommentálja vagy újratweeteli.. És ha követőik látják a nevedet az idővonalukon, nagyobb valószínűséggel nézik meg a profilodat, és követni kezdenek.

A esettanulmány A Wendy’s, a népszerű étteremlánc bizonyítja, hogy a felhasználók megjegyzéseibe való bekapcsolódás vírusválasz láncokhoz vezethet, amelyek növelik az elkötelezettséget és a követőket.

kai gyepek

3. Használjon multimédiát a tweetjeiben

Mint említettük, a multimédiás tweeteket nagyobb valószínűséggel látják a felhasználók. Így, ha növelni szeretné tweetjei láthatóságát, lehetőség szerint adjon meg képeket, videókat és GIF-eket.

Ez nem csak a tweetjei elköteleződését segíti elő, hanem olyan felhasználókat is létrehozhat, akik élvezik multimédiás tartalmait, és megosztják másokkal.

Nissan Motors nagyszerű példája annak, hogyan használhatja multimédiát tweeteiben, hogy felkeltse a felhasználók figyelmét, és ösztönözze őket, hogy interakcióba lépjenek az Ön bejegyzéseivel, szavazzanak, részt vegyenek ajándéktárgyakban vagy szavazzanak témákról.

Nissan Motors

4. Hozzászólás a Strategic Timesnál

Miközben nincs tökéletes idő a Twitteren való közzétételhezbizonyos idők jobbak, mint mások.

Általánosságban elmondható, hogy a legjobb idő a közzétételre hétköznap reggel, este és hétvégén. De egy kicsit kísérleteznie kell, hogy megtudja, mi a legmegfelelőbb a közönségének és a tweetelési ütemezésének.

A közösségi média közzétételének automatizálásához olyan megoldásokat használhat, mint a SocialPilot hogy segítsen megtervezni tweetjeit egy bizonyos időszakra.

Tweets könnyedén

A bejegyzések idő előtti ütemezésével biztosíthatja, hogy közösségi média tevékenységei konzisztensek maradjanak, és soha ne hagyja ki a lehetőséget, hogy tartalmat osszon meg követőivel.

5. Használjon hashtageket, hogy szélesebb közönséget érjen el

A hashtagek nagyszerű módja annak, hogy elérd azokat a felhasználókat, akik nem követnek téged.

Ha hashtageket használ tweetjeiben, nagyobb valószínűséggel fog megjelenni az adott téma iránt érdeklődő felhasználók kereséseiben és idővonalaiban.

Olvasni:  A Sprout Social szolgáltatásai és kiadásai, amelyeket szerettél 2024-ban

A hashtagek segítségével kapcsolatba léphet más felhasználókkal is, akik ugyanarról a dologról beszélnek.

Ne feledje, hogy tweetenként csak néhány hashtaget használjon, mint túl sok használata esetén a tweet spam jellegűnek tűnhet.

willcoley

6. A GYIK beépítése

Ha azt szeretné, hogy a lehető legtöbb ember lássa a tweetjeit, próbálja meg beépíteni a GYIK-et.

Az emberek mindig az interneten keresik a választ kérdéseikre, és ha egy tweetben hasznos választ tud adni, akkor nagyobb valószínűséggel szerez elköteleződést és követőket.

Olyan márkák, mint Jet Blue és Nike emelje ügyfélszolgálatukat a következő szintre a Twitter használatával, hogy gyorsan válaszoljon az ügyfelek termékeivel vagy szolgáltatásaival kapcsolatos panaszaira vagy aktuális kérdéseire.

nike támogatás
nike támogatás

Az ügyfélszolgálati problémákra való nyilvános reagálás segít megkülönböztetni őket más márkáktól, amelyek nem kínálnak kényelmes módokat az ügyfelek számára, hogy választ kapjanak kérdéseikre.

Twitter: Egy folyton változó algoritmus

A Twitter algoritmusa folyamatosan fejlődik, de vannak hatékony módszerek, amelyekkel a márkák biztosíthatják, hogy maximalizálják közösségi média erőfeszítéseik eredményét. Ez azt jelenti, hogy bejegyzései következetesek, relevánsak, SEO-optimalizáltak, és hasznos információkat nyújtanak szélesebb közönség számára.

Ha megérti azokat a fontos tényezőket, amelyeket a Twitter algoritmusa használ a releváns tartalom azonosítására és népszerűsítésére, akkor gyorsan kamatoztathatja a platform kiterjedt elérhetőségét, és növelheti követői számát.

Gyakran Ismételt Kérdések

🌟 Miért nem nézik meg a tweetjeimet?

Előfordulhat, hogy tweetjeit nem nézik meg különböző tényezők miatt, mint például a vonzó tartalom hiánya, a bejegyzések időzítése vagy gyakorisága, vagy a releváns hashtagek hiánya. Az is előfordulhat, hogy rossz kulcsszavakat használ, vagy nem a megfelelő nézőközönséget célozza meg.

🌟 Hogyan tehetem vonzóbbá a tweetjeimet?

Néhány dolgot megtehet annak érdekében, hogy tweetjei kitűnjenek a többi közül:

  • Használjon erős látványelemeket, amelyek történetet mesélnek el vagy üzenetet közvetítenek
  • A hashtageket takarékosan használja, és csak akkor, ha hozzáadott értéket jelent a tweetje számára
  • Legyen világos és tömör a nyelvezet
  • Legyen kreatív a Twitter funkcióinak (szálak, @említések stb.) használatával kapcsolatban.

🌟 Milyen gyakran tweeteljek?

Tweeteinek gyakorisága attól függ, hogy mennyi tartalmat kell megosztania, és milyen elkötelezettségi szintet szeretne elérni. A naponta közzétehető tweetek ideális száma egy és három között van, ami lehetővé teszi a minőségi tartalom és a követők elkötelezettségének kiegyensúlyozott keverékét. A gyakoribb tweetelés azonban előnyös lehet, ha aktívan próbálja növelni láthatóságát.

🌟 Milyen hosszúak legyenek a tweetjeim?

A tweetek általában nem haladhatják meg a 280 karaktert, de célszerű rövidebb tweeteket használni a közönség elköteleződése érdekében. Célozzon legfeljebb 140 karaktert. Az üzenet tömörsége biztosítja, hogy észrevegyék és újratweeteljék. Fontolja meg a blogbejegyzésekre vagy más tartalomra mutató hivatkozásokat. Ez több információt ad a követőknek, miközben ösztönzi őket az elköteleződésre.

Új publikációk:

Ajánlott