Twitter-marketingstratégia: Miért van rá szüksége az Ön vállalkozásának, és hogyan hozzon létre egyet

United Airlines, Redbull, Audi és Starbucks.

Első pillantásra nehéz lehet megérteni, miért hoztuk össze ezeket a márkákat. A piaci népszerűségükön kívül mi a közös még bennük?

Csodálatos Twitter marketing stratégia.

A neves márkák világszerte a népszerű közösségimédia-platformok elérésére támaszkodnak, hogy interakcióba léphessenek és kapcsolatba léphessenek meglévő és potenciális ügyfelekkel. Sőt, óriási A B2B marketingesek 50%-a és a B2C marketingesek 40%-a használja a Twittert, hogy felerősítse márkája láthatóságát.

A saját Twitter-marketingstratégia kidolgozása jelentheti azt a különbséget, amelyre szükség van a felhasználói elkötelezettség növeléséhez és a piac kiemelkedő márkáinak kivívásához. A hatásos terv azonban szisztematikus megközelítést ír elő világosan meghatározott elemekkel és célokkal.

Kíváncsi vagy többet megtudni?

Haladjon tovább, hogy megértse a Twitter marketingstratégiájának fontosságát, és azt, hogy miként válogathat egyet márkája számára.

Miért érdemes kihasználni a Twitter marketingstratégiát?

A Twitter a Facebookkal párosul, mivel az egyik legnépszerűbb közösségi média platform világszerte. A számok alátámasztják ezt az állítást, mivel a platform napi 240 millió aktív és bevételszerzésre alkalmas felhasználóval büszkélkedhet. több mint 430 millió aktív közönség.

De ez még nem minden.

Ezek a felhasználók aktívan részt vesznek a márkák hirdetéseiben és promócióiban, becsült értékkel Évente 35%-os növekedés a globális hirdetési elköteleződésben.

Ezzel, hozzáférhet egy széles ügyfélkörhöz, amely különböző demográfiai csoportokhoz tartozó személyekből áll. Az Ön termékeivel és szolgáltatásaival való interakciójuk és elköteleződésük ötletet ad preferenciáikról is, így személyre szabott adatbázist hozhat létre..

Olvasni:  17+ legjobb SEO-eszközök ügynökségek számára [Top Rated in 2024]

Ezenkívül a Twitter marketingstratégia a következő előnyök szinonimája is.

 • Hozzáférés az értékes vásárlói információkhoz. Ezek segíthetnek azonosítani a trendeket és megérteni azokat a témákat, amelyek felkeltik a felhasználók érdeklődését, és beépíthetik őket marketingstratégiájába.
 • A márkaidentitás létrehozása és kialakítása a különböző témákról szóló beszélgetések indítására összpontosít, hogy megnyerje az azonos nézetű közönséget.
 • Elkötelezett márkaközösség kialakítása a releváns megbeszélések elindításához vagy azokban való részvételhez, valamint a felhasználók elköteleződését jutalmazza az oldalon megjelenő kiáltások révén.

Nem meglepő módon egy gondosan megtervezett marketingstratégia kialakítása azt ígéri, hogy fellendíti kampánya eredményét és növeli a teljes bevételt. A hibabiztos stratégia kialakításához azonban a Twitter és a platformon működő dolgok jól járatos bonyolultsága szükséges.

A Twitter marketingstratégia alapjai

A Twitter marketingstratégia mögött meghúzódó alapvető cél a követők számának növelése és a következetes márkaidentitás ápolása. A több követő nagyobb elkötelezettséget jelent, ami a jövedelmezőség és a konverziók növekedéséhez vezet.

Ennélfogva a Twitter marketingstratégiája különböző tartalmak létrehozása és terjesztése körül forog, hogy olyan felhasználókat csábítson, akik megfelelnek a márka által meghatározott ideális ügyfélprofilnak. Ez a stratégia a Twitter népszerűségére támaszkodik, hogy elérje a felhasználók maximális számát, és hangsúlyozza a márka láthatóságát a felhasználók körében világszerte.

Négy elemből áll.

 • Kutasson személyiségvásárlást. Ennek célja, hogy azonosítsa az egyes ügyfelek preferenciáit, és személyre szabott és személyre szabott marketing erőfeszítéseket tegyen lehetővé az igényeiknek megfelelően.
 • Tervezzen tartalmat úgy, hogy a közzétett tartalom releváns és egyedi legyen.
 • Ütemezze be a bejegyzések közzétételét, amikor a célközönség nagy része aktív.
 • Tegye közzé és elemezze bejegyzéseinek hatását az elköteleződés, a forgalom és a megosztások tekintetében.

Nézzük Wendy példáját. Gyorséttermi cég, amely konzisztens márkaidentitást és stílust alakított ki pimasz válaszaival, gyors észjárásával és popkultúra-referenciáival a Twitteren.

A Twitter marketingstratégia alapjai

A cég naponta kétszer ütemezi posztjait, és gyakran válaszol azoknak a felhasználóknak, akik megemlítik a hivatalos tájékoztatót, és a szarkazmusra támaszkodva szórakoztatják a felhasználókat. Így azok az emberek, akik követik a Wendy’s-t a Twitteren, megismerik annak ajánlatait, és felkeresik legközelebbi üzleteiket, miközben bocsánatot kérő sülteket élveznek.

Olvasni:  Hogyan válhat vírusossá a tartalommal – Végső útmutató 2024-hoz

4 végrehajtható lépés egy robusztus Twitter-marketingstratégia létrehozásához

A Twitter eredetileg a felhasználók összekapcsolására szolgált, de exponenciálisan túlnőtt elsődleges célján. Amellett, hogy több millió profilt tárol, megbízható központtá vált a márkájuk népszerűsítését és a felhasználók figyelmét felkelteni kívánó vállalkozások számára.

A vállalkozások használhatják a Twittert marketing a márkaismertség növelése és üzletük bővítése érdekében. Ezért nem meglepő, hogy a vállalkozások innovatív Twitter-marketing stratégiákkal teszik meg a legjobb tudásukat.

De vajon mindegyik egyformán hatékony? Sajnos nincs.

Egy kifogástalan Twitter marketingstratégia megtervezéséhez be kell jelölnie bizonyos négyzeteket, például:

1. Hozzon létre egy fiókot vagy ellenőrizze azt

Az első lépés egy személyre szabott Twitter-fiók létrehozása, amelyet márkájának szenteltek. Ez egyetlen egységként működik a webhelyen zajló összes márkakommunikációhoz.

Előre döntse el a márka hangját, hangszínét és stílusát a platformon végzett összes interakció során. Ezenkívül töltse ki a fontos részleteket, például a fogantyút, az életrajzot és a profilképet, hogy megkülönböztető profilt hozzon létre a márkához.

Ha már rendelkezik fiókkal, végezzen auditot a Twitter Analytics segítségével, hogy felmérje fiókja általános teljesítményét. Ellenőrizze a legjobb választ kapó tweeteket, és azonosítsa a közönség érdeklődési mintáit a relevánsabb marketingstratégiák kidolgozásához.

2. Tűzz ki jól meghatározott célokat

Alkalmazza a SMART keretrendszer hogy meghatározza Twitter marketingstratégiája céljait. A céloknak nem feltétlenül kell tartalmazniuk a végső célt. Valójában több mérföldkövet is megemlíthet az út során, például:

 • Bizonyos számú követő megszerzése hetente vagy havonta
 • A forgalom átirányítása a tartalomban lévő visszamutató linkeken keresztül a webhely forgalmának maximalizálása érdekében
 • A hatékony ügyfélszolgálatra való összpontosítás az ügyfelek megtartásának növelése érdekében

Használjon konkrét KPI-ket, mint például az elköteleződés, a retweet, az értékesítés és a követések, hogy ellenőrizze bejegyzései általános elérését és hatását, és kombinálja a Twitter Analytics szolgáltatással, hogy teljes áttekintést kapjon Twitter-kampányairól.

3. Kutatási trendek és hashtagek

A hashtagek népszerű módja a felhasználók számára, hogy olyan témákat keressenek, amelyek felkeltik az érdeklődésüket, és a hashtagek okos használatával beszélgetéseket indíthatnak, és javíthatják a felfedezhetőséget. A megfelelő hashtagek segítségével jelentős forgalmat vonzhat, és több, ideális ügyfélprofiljához illeszkedő felhasználóval kapcsolatba léphet.

Olvasni:  Hogyan indítsa el és fejlessze saját online bevásárlóközpontját

Ellenőrizheti versenytársai oldalait, ha zavarban van a releváns hashtagekkel kapcsolatban.

Íme egy lépésenkénti illusztráció egy robusztus hashtag stratégia engedélyezéséhez.

 • Ellenőrizze a hashtag használati eseteit, és győződjön meg a használatáról a Twitter kereső funkciójával.
 • A láthatóság javítása érdekében tartsa meg a márkájához vagy iparágához kapcsolódó hashtageket.
 • Fogalmazzon meg egy világos és tömör hashtaget, hogy elkerülje a félreértelmezéseket, miközben tudatában marad a felhasználóknak a márkáját illetően. Kerülje a közelmúltbeli tragédiára vagy eseményre utaló hashtagek használatát.
 • Szerelje be hashtageit a márkakommunikáció más formáiba, hogy több felhasználót irányítson oldalára.
  Ne lépje túl a hashtag hosszát néhány szónál tovább.

Kutatási trendek és hashtagek

A Coca-Cola #ShareACoke az egyik legklasszikusabb példája a helyesen elkészített hashtageknek. Ez a digitális kampány arra késztette az embereket, hogy osszák meg szeretteikkel egy üveg kólát.

Ennek érdekében a cég minden rokon számára személyre szabott palackokat készített. A kampány elindításával a Coca-Cola hatalmas, felhasználók által létrehozott tartalmat kapott a Twitteren magánszemélyektől világszerte, ami több palackeladást eredményezett.

4. Hozzon létre egy személyre szabott közösségi média stílus útmutatót

A márkahang következetessége kritikus fontosságú ahhoz, hogy a felhasználók kapcsolatba kerülhessenek az Ön márkájával. Hasonlóan ahhoz, ahogy minden embernek jellegzetes személyisége van, a márkának is meg kell mutatnia egyedi kommunikációs módját, hogy megkülönböztesse a versenytársaktól.

Ezt úgy érheti el a legjobban, ha stílus útmutatót készít a márkához.

Dolgozzon együtt grafikus csapatával, és hívja meg az alkalmazottakat a hangnem, a szakzsargon, a tartalom hosszának és a márkaszínek meghatározásához. Szerelje be ennek a stílusismertetőnek több elemét tartalmi naptárába, hogy felkészülhessen bejegyzései sajátosságaira.

Social Media Style Guide

Használhat olyan platformot is, mint pl SocialPilot hogy nyomon követhesse Twitter marketingkampányait egyetlen platformon. Támaszkodjon a beépített funkciókra, például a bejegyzések ütemezésére, az elköteleződési adatok elemzésére és a csapattal való hatékony együttműködésre, hogy zökkenőmentesen, valós idejű betekintést nyerjen marketingkampányaiba, és beépítse a változtatásokat az elköteleződés javítása érdekében.

Olvasni:  Hogyan készítsd el első versenytárs-elemzését

Twitter Analytics eszköz SocialPilot

Tweet exponenciálisan nő

A Twitter által a közelmúltban tapasztalt kudarcok ellenére továbbra is a Twitter egyike leggyorsabban növekvő közösségi média platformok, amelyhez minden nap több felhasználó csatlakozik. A digitalizáció jelenlegi korszakában a hagyományos marketing módszerek túl drágák lehetnek anélkül, hogy jelentős eredményeket hoznának.

Ehelyett a Twitter napi több mint 400 millió aktív felhasználójára támaszkodhat, hogy felerősítse a márka láthatóságát, és intrikát keltsen a leendő ügyfelek körében.

Keverje össze a stratégiákat, hogy a legtöbbet hozza ki marketingkampányaiból a KPI-k nyomon követésével, az elérhető célok meghatározásával, hashtagek használatával, és stílus útmutatóval biztosít konzisztenciát a márkakommunikációban.

Kiterjedt tervezéssel és előrelátással a közösségi média marketing a bevételnövelés egyik leghatékonyabb formája. Alternatív megoldásként támaszkodhat a szolgáltatásaira a tartalommarketing ügynökség és hasznosítsák szakértelmüket közösségi média jelenlétének növeléséhez!

Függetlenül a döntésétől, a Twitter marketingnek kedvező eredményeket kell hoznia a márka növekedése és láthatósága szempontjából.

Gyakran Ismételt Kérdések

Miért jó marketing stratégia a Twitter?

A Twitter körülbelül 400 millió aktív felhasználónak ad otthont világszerte, akik számos médiát fogyasztanak a platformon. Az innovatív marketingstratégiák megalkotása és megvalósítása minden bizonnyal intrikát kelt köztük, növelve a forgalmat anélkül, hogy jelentős erőforrásokat emészt fel.

Milyen marketingstratégiák vannak a Twitteren?

A stratégiák, amelyek segítenek kiemelkedni a Twitteren:

 • Releváns és fülbemászó hashtagek használata
 • Egyedi és egységes márkaidentitás kialakítása
 • Felhasználói elköteleződés nyomon követése a Twitter Analytics segítségével

Milyen típusú marketinget csinálhatok a Twitteren?

A Twitter lehetővé tette digitális marketing kampányok lebonyolítását. Ezekben a kampányokban különféle online kommunikációs csatornákon keresztül érheti el a felhasználókat, és megismerheti őket márkája egyediségével.

A Twitter alkalmas B2C marketingre?

Mivel a Twittert főként közösségi média platformként használják a rendszeres felhasználók, tökéletes a B2C marketingesek számára, akik reklámozni szeretnék kínálatukat. A napi több mint 400 millió aktív felhasználóval a B2C marketingszakemberek a Twitter Analytics és más marketingeszközök kombinációját használhatják a konverziók növelésére.

Új publikációk:

Ajánlott