Ügyfélszolgálat a Twitteren – Hogyan lehet gyorsítani és Hatékony

Módszereket keres arra, hogy gyorsabbá és hatékonyabbá tegye a Twitter ügyfélszolgálatát vállalkozása számára? Ha igen, van néhány kulcsfontosságú dolog, amit megtehet annak érdekében, hogy ügyfelei megkapják a szükséges segítséget. Előfordult már, hogy csalódott volt egy szolgáltatásban vagy termékben, és tweetelt róla?

Évekkel ezelőtt a múlt héten elvesztettem az internetes szolgáltatásomat, és tartásban hagytak, és azt mondták, hogy menjek online érte – tényleg? Internetkapcsolat nélkül kicsit nehéz megtenni. (Hála istennek a droidomért) A tartás után fel tudtam hívni valakit, és vissza kellett hívniuk a mobilomon, amiről lemaradtam, mivel alacsony volt a hangerő.

Aztán tweeteltem a Droidomról, és másodperceken belül volt valaki, aki válaszolt, és a problémákat percek alatt megoldották. MOST ez nagyszerű a vállalkozások számára.

Példák a szolgáltatásra a Twitteren

Még 2013-ban mentettem el néhány példát, amikor megdöbbentett a Twitteren a közösségi média használata közben kapott ügyfélszolgálat gyorsasága.

További nagyszerű példák

Amint alább látható, más vásárlási problémáim is voltak, és a Twitteren keresztül ezeket is meglehetősen gyorsan megoldották. Sokkal egyszerűbb, mint keresni egy számot, és órákig várakoztatni. Az ügyfélélmény a Twitteren gyorsabb és könnyen megoldható volt.

Olvasni:  Példák sikeres B2B digitális marketingkampányokra a Zohotól és a Freshdesktől

Azonban még lassabb az e-mail küldése és a válasz megvárása, ami akár 24 órát is igénybe vehet. Kinek van erre manapság ideje, főleg ha kávéra van szüksége, vagy képeket készít a Canvával?

Mit jelent ez kisvállalkozóként? Jobb, ha készen áll arra, hogy válaszoljon a tweetekre Vevőszolgálat a Twitter út! Mivel nem lehet online a hét minden napján, a hét minden napján – Önnek is aludnia kell.

Szerencsére van néhány módja ennek a nagyszerű ügyfélszolgálatnak a Twitter közösségi hálózaton. (Ezeket a tippeket más közösségi hálózatokon is alkalmazhatja az ügyfélszolgálathoz.)

Íme 6 tipp a Twitter ügyfélszolgálatának javítására:

1. Értesítések beállítása

Kapjon értesítéseket mobiltelefonján vagy egy gyakran használt e-mailre. Bárhol tölti a legtöbb időt, oda kell eljutnia az értesítéseknek.

Így gyorsan válaszolhat bármilyen kérdésre vagy aggályra. Minél gyorsabban tud válaszolni, annál boldogabbak lesznek az ügyfelek.

2. Hozzon létre egy dedikált ügyfélfiókot a szolgáltatáshoz

Győződjön meg arról, hogy rendelkezik külön ügyfélszolgálati fiókkal. Ez biztosítja, hogy ügyfélszolgálati csapata gyorsan és egyszerűen tudjon válaszolni a kérdésekre és aggályokra.

Olvasni:  Hogyan készítsünk olyan nyitóoldalt, amely konvertál

Ezenkívül képesek lehetnek kommunikációt kialakítani az ügyfelekkel.

Ehhez használja a Twitter márkájú fogantyúját, és jelöljön ki valakit, aki felelős.

3. Hallgassa meg a márkaemeléseket

Használjon olyan eszközt, mint pl Márka24 amely automatikusan értesíti Önt, ha márkáját említik a Twitteren. Az ilyen eszközök segítenek gyorsan reagálni, még mielőtt az ügyfelei a segítségét kérnék.

Beépíthet hashtageket a lehallgató eszközébe, hogy figyelemmel kísérhesse azokat a márkájához, valamint a márkanevéhez a különböző közösségi média csatornákon.

Használhatja azonban az ehhez hasonló lehallgatási eszközöket is, hogy ellenőrizze versenytársait, valamint a közösségi hálón. Ha nem kapják meg a szükséges ellátást, kapcsolatba léphet velük a Twitteren.

Nem csak ez, de befolyásos személyeket is találhat a rést, hogy építse márkáját a közösségi médiában.

4. Béreljen fel valakit vagy építsen csapatot

Ha a vállalkozásod nőtt, és felvehetsz valakit, aki figyeli közösségi csatornáidat, mindenképpen tedd meg. A hét minden napján, 24 órában megfigyelő csapat létrehozása nagyszerű módja annak, hogy egy vállalkozás gyorsan reagáljon bármely márka közösségi média csatornáján.

Legalább 3 embernek a nap 24 órájában rendelkezésre kell állnia fiókja figyeléséhez. (Lehet, hogy ügyeletesek, mert előfordulhat, hogy egy napig nem kap semmit.)

5. Ismerje meg, mikor kell offline módban befejezni

Ahogy a fenti példában is láthatta a kávéfőzővel kapcsolatban, megadtak egy telefonszámot a szükséges műveletek elvégzéséhez. Más esetekben telefonhívást kaptam egy vállalkozástól, hogy befejezzem a beszélgetést, szemben a közvetlen üzenetekkel a Twitter-hálózaton.

Az ügyfélszolgálat ezen módszerének használatával a Twitteren megerősíti kapcsolatait ügyfeleivel, és megerősíti marketingstratégiáját.

6. Építs Twitter listákat

Miután megkapta ezeket a kérdéseket a Twitter közösségi hálózatán, kezdje el összeállítani a Twitter-listát, hogy nyomon követhesse célközönségét. A Twitter listák nagyszerű módja annak, hogy szervezett maradjon a közösségi hálózaton.

Olvasni:  10 példa a hatékony szalaghirdetésekre

Nem csak ez, hanem megnézheti a Twitter hírcsatornáját és az otthoni hírcsatornáját, hogy jobban összpontosítson arra, amit ügyfelei ezen a közösségi hálózaton csinálnak.

Te jössz

Használta a Twittert vagy más közösségi oldalakat egy céggel kapcsolatos problémák megoldására? 2013 óta nagy sikereket értem el légitársaságoknál és más, Twitter-ügyfélszolgálatot nyújtó vállalkozásoknál is.

Mindig is gyorsabb és sokkal hatékonyabb módszer volt, mint a végtelenségig e-mailben vagy telefonon keresztül elérni a márkákat.

És ha a Twittert használta ügyfélszolgálatra – remek ügyfélszolgálatot talált a Twitteren más márkákkal? Használod ma a márkádhoz? Szeretnék többet hallani róla az alábbi megjegyzésekben.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott