Ügynökségi beszéd: Hogyan adjunk el tartalommarketinget az ügyfeleknek

„A nagy tudás nagy felelősséggel jár”, ezért az ügynökségeknek meg kell találniuk a legjobb módszert ügyfeleik oktatására, és gyengéden a tartalommarketing felé terelni őket.

A marketingügynökségek és a tartalomkészítők gyakran nehezen tudnak javaslatokat benyújtani az ügyfeleknek. Mégis, vannak esetek, amikor a terület szakértőiként az ügynökségeknek meg kell osztaniuk ügyfeleikkel és potenciális ügyfeleikkel azokat a stratégiákat, amelyek a legjobbak lennének üzleti céljaik eléréséhez. Ilyen stratégia lehet a tartalommarketing. Ahogy a híres Spiderman idézet is megismétli: „A nagy tudással nagy felelősség is jár”, ezért meg kell találnunk a legjobb módszert ügyfeleink oktatására, és gyengéden egy jobb út felé terelni őket.

Íme néhány módszer, amellyel ügyfeleit bevonhatja a tartalommarketing láncába:

1. Tájékoztassa ügyfeleit a tartalommarketing relevanciájáról

A tartalommarketing jelentősége soha nem volt nagyobb, mint az internet korában. A tartalom mindent felölel, amit az interneten lát: a 280 karakteres tweettől a klubházi ülésig és a videótól a blogbejegyzésig vagy e-könyvig. Egy közösségi médiában megjelenő hirdetés potenciálisan több millió megtekintést generálhat egy terméket népszerűsíteni kívánó vállalkozás számára. A blogok eredményeképpen a 434% az indexelt oldalak számának növekedése és az indexelt hivatkozások 97%-os növekedése. Mégsem minden vállalkozás ismeri a tartalommarketingben rejlő lehetőségeket. Ez jóval túlmutat az értékes tartalom létrehozásán, és szorosan kötődik egy eredményorientált megközelítéshez, amely hatással van a lényegre.

Bár ügyfelei látják az érdemet abban, hogy tartalmat töltsenek fel közösségi médiájukon, az Ön feladata, hogy segítsen nekik megérteni egy átfogó tartalommarketing-terv és tartalomstratégia szükségességét, amely túlmutat a platformokon és formátumokon. A tartalomjáték többé nem a termékek eladásáról szól; egy jól tájékozott és aktív vásárló kiszolgálásáról szól, aki sokkal több tartalmat szeretne fogyasztani, mielőtt vásárlási döntést hozna. Ha ez nem elég ösztönző a tartalommarketingbe való befektetéshez, akkor mi az?

Olvasni:  Hogyan végezzünk SEO-t e-kereskedelmi webhelyeken: technikák, eszközök és amp; Legjobb gyakorlatok

2. Biztosítson iparági alapú, átfogó kontextust

Amikor ügyfeleit a tartalommarketing előnyeiről oktatja, szilárd kutatásokon és tényeken alapuló tartalommarketing-stratégiát kell felállítania. Egyre több vállalkozás csatlakozik az internethez. Indiában az elmúlt néhány évben az e-kereskedelmi vállalkozások és az online hirdetések folyamatos növekedése volt tapasztalható. Az indiai e-kereskedelmi cég felvásárlása Flipkart az amerikai óriás Walmarttól 2018-ban egyértelműen jelzi a digitális jelentőségét, és azt, hogy a tartalom e digitális óriások marketingsikerének kulcsfontosságú pillére.

A tartalommarketing ötletének értékesítése során ajánlja fel a legfrissebb statisztikákat és inspiráló betekintéseket, amelyek az ügyfél iparágáról szólnak. Adjon holisztikus képet a tartalom múltjáról, jelenéről és jövőjéről, valamint annak erejéről az ügyfél világából származó példák segítségével. Valójában gyűjtsön adatokat a megcélzott ügyfelek meglévő ügyfélbázisából, hogy érvényesítse a dolgozatát.

3. Adj nekik értéket a pénzükért

A tartalommarketing rendkívül költséghatékony, költséges 61%-kal kevesebb, mint a hagyományos marketingnél, több vállalat fektet be a legújabb tartalommarketing eszközökbe, hogy behatoljon a piacra. Tudatosítsa az ügyfelet a tartalomba való befektetés hosszú távú előnyeiről úgy, hogy reális előrejelzéseket oszt meg egy meghatározott költségvetésről. Hasonlítsa össze ugyanezt egy hagyományos hirdetési modellel, amely biztosan horpadást okoz a zsebükben. Tegyen félre egy kis költségvetést, hogy ügyfelével együtt fedezze fel a piacot. Ezzel a folyamattal értéket teremt az ügyfél számára, aki első kézből ismerheti meg a tartalommarketing folyamatát.

Végül, ahogy elemzi az eredményeket, tartalommarketing-stratégiája kifinomultabbá válik, és ügyfelei bizalmat kapnak a munkafolyamatban.

4. Az ügyfél céljait hozzárendelni a tartalommarketing folyamathoz

Mielőtt elkezdené a stratégia létrehozását, bizonyos célokat kell kitűznie. Az ügyfél igényeinek megértése kulcsfontosságú, mielőtt javaslatot tesz arra, hogy milyen megközelítést kell követnie. Általában ezek a célok a következő kategóriákba sorolhatók: márkaismertség, lead generálás, elkötelezettség, megtartás, értékesítés. Ezen célok mindegyike leképezhető a tartalommarketing folyamattal a marketingcsatorna segítségével. Attól függően, hogy ügyfele mire összpontosít ebben a negyedévben, többet fektethet oda tartalomkészítési és -terjesztési erőfeszítéseiből. Például, ha a cél a figyelemfelkeltés, nagy hangsúlyt kell fektetni a Tölcsér teteje tartalom létrehozására, hogy egy hatalmas folyamatot generáljunk. Ha a cél a konverzió, akkor több értékesítési tartalom, például vásárlói beszámolók létrehozására összpontosíthat.

Olvasni:  Google Discovery Ads: Mik ezek és hogyan kell használni őket

5. Legyen eredményorientált

A végső döntés mindig számokon alapul. Ezért nagyon fontos, hogy bemutassa ügyfelének, hogy a tartalom mérhető, és valós hatással van az eladásokra. Néhány könnyen mérhető tartalmi mérőszám:

  • Weboldal forgalom
  • Oldalmegtekintések
  • Weboldalon eltöltött idő
  • A közösségi média ROI
  • Oldal rangsorolása
  • Visszafordulási arány
  • Leadek generáltak és így tovább.

Megoszthatja a ma létező eszközöket is az eredmények nyomon követésére, és reális idővonalakat állíthat be, amelyekkel nyomon követheti minden élőben megjelenő tartalom hatását. Az eredményorientált stratégia segít előre jelezni az új trendeket, és előmozdítja ügyfele nyerő stratégiáját. Állítsa be az elvárásokat ügyfeleivel és munkatársaival.

Ha ügyfelei, írói és tervezői tisztában vannak azzal, hogy mire számítanak, minden projekthez a legjobb biztosítékot nyújtják. A hatékonyság és a morál megőrzése hatalmas tényező, amely befolyásolja a tartalommarketinget. Különösen akkor, ha ügynöksége sok íróval és tervezővel dolgozik együtt, az eredményorientált megbeszélések és összefoglalók megőrizhetik azt a hiteles megközelítést, amelyet ügyfele megérdemel.

Kalapáccsal verd be a szöget!

Bármely vállalkozás esetében az ügyfelekkel folytatott kommunikáció meghatározza, hogy milyen értéket hoz az asztalra. Győződjön meg róla, hogy sok infografikát, e-könyvet, webináriumot és egyéb tartalomformát ad hozzá tartalommarketing-stratégiájához. csak azért, hogy megtudja, mi illik a legjobban a projekthez. Mindig törekedjen a legjobb eredményekre, és biztosítsa, hogy a csapatban mindenki ugyanazt a célt kergesse. Ügyfeleivel való kapcsolatának növekedésével frissebb és találékonyabb módszereket kell bemutatnia a márkaértékük online népszerűsítésére. Hiszen egy ügyfél azért keresi fel Önt, mert te egy varázsló vagy a szavakkal.

Új publikációk:

Ajánlott