Útmutató a Facebook hírfolyamához: Tekintse meg, mit szeretne most

A Facebook hírfolyamod ma zavaró lehet. Néhány éve találkoztam egy nővel, akit Sallynek fogok hívni. Ő az ügyfelem, és csak minimálisan használta a Facebookot. Azt akarta, hogy bejegyzései megjelenjenek a fő Facebook hírfolyamban. Sally azonban nem tudott a barátlista funkcióról.

Sally bővíteni akarta a vállalkozását, és rájött, hogy valóban szüksége van egy Facebook-oldalra, és több tudására a Facebook használatában.

Nagyon segített megérteni, hogy a nem bloggerek és nem marketingesek hogyan használják a Facebookot. Előfordulhat, hogy családtagokról készült fényképeket keresnek, és ritkán tesznek közzé önmagukat. Mások személyes hírforrásként vagy arra használják kémkedni a barátok és a család után.

Ezért készítettem egy útmutatót a Facebook hírcsatornájához, hogy többet lásson arról, amit szeretne a közösségi hálózaton.

A hírfolyam – amit most tudnod kell

Ma a hálózat algoritmusának változásaival érdemes lehet megváltoztatni a Facebook hírfolyamát. Lehet, hogy ma csak releváns tartalmat szeretne látni.

A Facebook inkább kommunikációs szükséglet, nem pedig marketingeszközként vagy vállalkozásként való használata. Az emberek felkeresik a Facebookot, hogy kapcsolatba léphessenek családjukkal és barátaikkal, ezért a közeli barátok listája még mindig olyan népszerű.

Facebook hírfolyamod – listák

Miközben Sally és én megvizsgáltuk, hogyan kell használni a Facebookot, fogalma sem volt a Facebook-listák működéséről. Nem számít, miért vagy hogyan kell létrehozni és használni őket.

A továbbiakban elmagyaráztam, hogy a családtagjai esetleg nem akarják látni az ingatlanüzletével kapcsolatos bejegyzéseit.

Vagy az ingatlanügyfelei nem akarnak képeket látni róla a barátaival nyaralni stb. Kezdte érteni a képet, és izgatott lett!

Most vágjon bele a Facebook hírfolyam-algoritmus legújabb változásaiba. És fiam, örülök valaha, hogy felvettem Sallyt a listáira? Az általunk létrehozott Facebook-listák továbbra is segítenek neki eligazodni a hírfolyam legújabb módosításaiban.

A Facebook folyamatosan változik, és prioritásuk az, hogy beszélgessünk egymással, mélyebb és értelmes interakciókba bonyolódjunk, és olyan megjegyzéseket hagyjunk, amelyek beszélgetésekhez vezetnek.

Olvasni:  Mesterséges intelligencia a digitális marketingben – A végleges útmutató

Ennek ellenére valóban a dolgok tetején kell maradnunk, különben lemaradunk.

A Facebook listák használata

Még mindig lehet létrehozni listák a Facebook ismerősei közül. Azért használják őket, hogy ne kelljen mindent megosztani mindenkivel.

Feladás listákra

A Facebook-listák segítségével szabályozhatod, hogy mi jelenjen meg a hírfolyamodban. Egyetlen gombnyomással a barátokkal való beszélgetéstől az üzleti információkra válthat.

Ezek a létrehozott listák segítenek abban, hogy csak azokkal az emberekkel ossza meg a dolgokat, amelyeket felvett ezekre a listákra. Létezhetők „érdeklődési” listák is. Olyan dolgok, amelyek érdeklik Önt, és hasonlóképpen használja a listákat.

Nézi a lista hírfolyamát

Ez egy nagyszerű módja annak, hogy megnézze, mit tesznek közzé a listákon szereplők.

Léphet a listára, és csak azt a hírcsatornát láthatja a főbb Facebook hírcsatornája helyett. Sok időt takaríthat meg. (Ugyanúgy, mint a Twitter listák.)

nézd meg “100 fantasztikus Facebook-lista, amelyet követni kell (és Bypass Edgerank)”, Scott Ayres. Scott kijelenti, körülbelül egy éve – nagyjából ugyanabban az időben, amikor az idővonal elindult.

Azelőtt a listákat leginkább barátok rendszerezésére használták. A Facebook-listák lehetővé teszik, hogy a felhasználók között olyan személyek is szerepeljenek (beleértve a nem barátokat is) ésoldalakat.

A 100 érdeklődési kört olyan kategóriák szerint rendezték el, mint – közösségi média, üzlet, sport, politika, zene, művészet, élelmiszer stb.

Facebook Barátlista bezárása

Ha valakit közeli baráttá tesz, szinte minden alkalommal látni fogja a bejegyzéseit a Facebook hírfolyamában és az értesítésekben. Sallynek nagyon tetszett ez a funkció, és azon töprengett, miért nem látta néhány barátja bejegyzését.

Az Instagramon is elérhető, de egy kicsit másképp használják.

Látta őket személyesen, és megkérdezték tőle, hogy lát-e valamit konkrétan erről vagy arról a Facebookon. Megdöbbent.

Vagy felveheti közeli barátait személyes Facebook-oldalukról:

Fent láthatod, hogy hozzáadtam Vishwajeet blogger barátomat Tech Biz Masters.

Ismerősök Facebook listája

Ezek azok a barátok, akikkel kevesebbet szeretne megosztani.

Választással kizárhatja ezeket az embereket, amikor közzétesz valamit Barátok, kivéve ismerősök ban,-ben közönségválasztó. Imádom ezt a funkciót, próbáltad már?

Korlátozott barátok a Facebookon

Ez azoknak szól, mint a szüleid, gyerekeid vagy főnökeid, akikkel barátkozni szeretnél, de nem szeretnél bejegyzéseket látni. Itt egy kis alattomos trükk, de működik.

Olvasni:  Mire kell figyelniük a szabadúszó tervezőknek álláskereséskor?

Ha felvesz valakit a Korlátozottak listájára, akkor felveszi, vagy közzéteszi a tiédet

A Facebook hírfolyam módosításának egyéb módjai

Állítsa be hírfolyamát a „legfrissebbre” –

Ez nagyszerű, ha belefáradt abba, hogy ugyanazokat a régi dolgokat nézze, és a legfrissebb dolgokat kapja meg a legjobb történetekkel szemben, ami a beállított preferencia. Tehát, ha szeretné látni a legutóbbi bejegyzéseket, módosítania kell.

Ez nagyszerűen működik minden olyan friss hír esetén, amelyet Ön is szeretne lépést tartani.

Lásd az első lehetőséget a Facebook hírfolyamában

Tudtad, hogy módosíthatod, kinek a bejegyzéseit és oldalait látod először? Legfeljebb 30 oldalt és személyeket választhat ki, akiknek a bejegyzéseit a többi között elsőként fogja látni.

Ez egy nagyszerű funkció, mint a barátlista.

Ez a funkció a Facebook Beállítások lapján található – személyes FB-oldalának jobb felső sarkában. Aztán ezt látni fogod, ha rákattintasz.

Ez egy nagyszerű módja annak, hogy megtekintse a Facebook-oldalak bejegyzéseit, amelyek általában elvesznek a Facebook hírfolyamában. Sally használhatja ezt az új Facebook-oldalához, így rajongói láthatják az összes bejegyzését. Természetesen ezt a Facebook-adminisztrátora is megteheti helyette.

Természetesen itt is hasznos a profi megjelenésű Facebook-oldal.

Ha megmutatja oldalának követőinek ezt a trükköt, az segíthet, hogy oldala a hírfolyamban maradjon.

Értesítések a Facebook hírfolyamán

Ha nem kap értesítést, akkor nem fogja látni őket az értesítésekben. Általában ezt nézem először. És ha beállítja a mobilját, hogy zajt vagy rezgést adjon, azonnal értesítést kap.

Érdemes lehet rendkívül szelektívnek lenni, amikor az értesítések használatát választja.

Kattintson a Bejegyzések elemre

Ha olyan bejegyzéseket lát, amelyek nem érdeklik Önt, lehetősége van rá. A jobb oldalukra kattintva megtekintheti a választási lehetőségeket.

Tekintse meg alább a Facebook hírfolyamodban lévő bejegyzésekkel kapcsolatos aktuális Facebook-választási lehetőségeket:

Ezek a lehetőségek, mint például a Facebook szundi gombja, kiválóan működnek a választások idején, és amikor világszerte nagy a feszültség a hírek miatt.

Meg tudod akadályozni, hogy mások megcímkézzenek téged a Facebookon?

Igen, ma számos lehetőség áll rendelkezésre a Facebook adatvédelmi beállításaiban, amelyekkel szabályozhatja a nem kívánt címkézést a saját idővonalán.

Előfordulhat, hogy bosszankodni kezd családjával és barátaival, akik olyan dolgokat szeretnének megosztani a hírfolyamában, amelyekkel esetleg nem ért egyet. Előfordulhat, hogy személyes hírfolyamában nem talál professzionális megjelenést.

Végül is ez a saját Facebook-fala (feed.)

Ha felcímkéznek a Facebookon, az olyan, mintha valaki bejönne az otthonába, és táblákkal teleszórja az udvarát. Ne feledd, a jelek arra utalnak, hogy nem akarsz ott lenni.

Olvasni:  Hogyan tudják az IT-cégek minimalizálni a fennakadásokat a Covid-19 világjárvány idején, és biztosítani az egészséges üzletmenetet?

Előfordulhat, hogy Ön is szereti, ha felcímkéznek, ezért a legjobb tanácsom az, hogy ezt tegye Ezt követően ügyeljen arra, hogy ha Önt megcímkézték, azt mások is láthatják. A Facebook ismét lehetőséget ad ennek megváltoztatására.

Van irányításod. Az alábbiakban megtudhatja, hogyan módosíthatja Facebook idővonalát és címkézési beállításait:

Facebook Story Preferences

Ezzel a lehetőséggel módosíthatja, hogy mit lát az emberektől. Ezután elnémíthatja vagy archiválhatja a történeteket. Itt is kiegészítheti történetét. A Facebook-történetek csak 24 óráig maradnak fenn.

A Facebook-történetek abban hasonlítanak a Snapchat- vagy Instagram-sztorikhoz, hogy 24 órán belül eltűnnek.

Valójában jobban irányíthatja Facebook hírfolyamát, és értékes időt takaríthat meg a Facebookon. Ezek a lehetőségek asztali számítógépen és mobilon is elérhetők.

Különböző Facebook-hírcsatornák a Facebook-hírfolyamodhoz

Azt is vegye figyelembe, hogy számos különböző hírcsatorna közül választhat. Létezik a Csoportok és az Oldalak hírcsatorna.

Ha segít rajongóidnak és ügyfeleidnek megtanulni, hogyan tekintsenek be az oldalak hírcsatornájába, az segít a blogbejegyzéseidet és cikkeidet kedvelő embereknek megtalálni a vállalkozásod oldalát.

Valójában jobban irányíthatja Facebook hírfolyamát, és értékes időt takaríthat meg a Facebookon. Ezek a lehetőségek asztali számítógépen és mobilon is elérhetők.

Változások a Facebook algoritmusában

Naponta több mint 2,96 milliárd ember használja a Facebookot. (2024, Omnicore ügynökség statisztika.)

A Facebooknak az évek során meg kellett változtatnia azt a módot, ahogyan az emberek megtekintik a Facebook hírfolyamaikat.

Egy átlagos Facebook-felhasználó naponta 300 bejegyzést néz meg.

Ezért szinte lehetetlen mindent megnézni, amit mindenki közzétett. Még akkor is, ha csak néhány barátod volt, és több oldalt is kedveltél. Mostantól vannak szponzorált bejegyzések és kapcsolódó bejegyzések.

Vannak Facebook események és hirdetések. Át kell vágnod ezt a Facebook rendetlenséget.

Jelenleg több mint 100 000 különböző tényező játszik szerepet Facebook algoritmus. Néhány legfontosabb, amit érdemes megjegyezni:

A Facebook algoritmusának legfontosabb tényezői

  • Elköteleződés – Ha megjegyzést írsz egy barátod bejegyzéséhez vagy egy oldal bejegyzéséhez, nagyobb valószínűséggel többet fogsz látni tőlük.
  • Relevancia – Ha a témák relevánsak ahhoz, amiről bejegyzést írsz stb., akkor gyakrabban láthatod a bejegyzéseiket.
  • Megosztás – Ha egy bejegyzést megosztasz, akkor több bejegyzést láthatsz az adott személytől vagy oldaltól.
  • Idő – Az, hogy mennyi időt tölt egy bejegyzés olvasásával, szintén befolyásolja a Facebook hírfolyamát. Minél több időt töltesz egy olvasással, annál valószínűbb, hogy a jövőben több hasonlót fogsz látni a Facebook hírfolyamodban.
  • Egy bejegyzés kedvelése – A kedvelések értéke az idő múlásával csökkent, de még mindig kis tényező.
  • Bejegyzés elrejtése – A jövőben valószínűleg kevesebbet fog megjelenni az adott személytől vagy oldaltól a Facebook hírfolyamában.
  • Videó – A videók rangsorolnak a Facebook algoritmusában. Főleg, ha a videók 3 percesek vagy hosszabbak!
  • Linkek – A link közzététele befolyásolhatja azt is, hogy hányan látják azt. A legjobb, ha egy megjegyzéssel kezdi, majd megosztja a link URL-képét. Ha megoszt egy linket, a legjobb, ha a link előnézeti formátumát használja. Ha csak egy fényképet oszt meg, jobb, ha nem tesz közzé linket a feliratban.
Olvasni:  Pályaváltás a Wow napjaiban – mit tegyünk először

Folytassa az ügyfelek elérését a Facebookon

Bár a Facebook hírfolyam változásai drasztikusan érintették az üzleti oldalakat, ez nem jelenti azt, hogy ne lenne remény a hűséges és értékes ügyfelek elérésére. Csak a hozzáállásunkon kell változtatnunk

Most „értelmes interakciókon” keresztül kell elérnünk őket. Amikor cikket ír, amelyet közzé szeretne tenni az oldalán, győződjön meg arról, hogy az beszélgetéseket kezdeményez a felhasználók között.

A megjegyzések kulcsfontosságúak a Facebook hírfolyamában. Csak ne kényszerítse az embereket a megjegyzésekre, mert ez „eljegyzési csalinak” számít, és ez ma nem-nem.

Ezért tegyél fel nyitott kérdéseket, de ne mondd nekik, hogy „oszd meg, ha egyetértesz” vagy „kattints egy like-ot”. Találja meg a módját, hogy releváns és időszerű témákról írjon, hogy rávegye az embereket a tartalmaira.

Befektethet élő videók, podcastok és Facebook csoportoldal létrehozásába is. Természetesen mindez megváltozhat, amikor a Facebook még több változtatást hajt végre az algoritmuson.

És végül, de nem utolsósorban, használj néhány videót és tekercset a Facebook-oldalad bejegyzéseiben.

Következtetés: Facebook hírfolyam frissítések

Hogyan használod ma a Facebook hírfolyamodat? Gyakran használod a barátlistát megosztáskor? Mi a kedvenced a Facebook hírfolyamodban, amit személyre szabhatsz?

Mit tanácsolna még Sallynek? Szeretnék többet megtudni az alábbi megjegyzésekben.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott