Útmutató a hatékony webíráshoz lépésről lépésre

Íme egy lépésenkénti útmutató a hatékony webíráshoz, amellyel a látogatókat potenciális ügyfelekké alakíthatja. Tanulja meg, hogyan írhat webes cikkeket ebben a blogban.

A jó internetes írás a jó weboldal éltető eleme. Látogatóit akkor fogja érdekelni a webhelye, ha vonzónak találják a rajta található tartalmat. Bár a látványelemek nagy szerepet játszanak a webhely megjelenésének javításában, a webes szövegírás az, amely még jobban elkötelezi őket. A jól megírt és az internetre helyesen optimalizált tartalom biztosan jobb helyezést ér el a keresőmotorok eredményoldalain (SERP).

Mi az a webírás?

A webes írás lényegében az internetre való írás. Ez az online tartalom írásának folyamata, amely a közösségi médiában található bejegyzésektől, cikkektől, blogoktól, hirdetésszövegektől és egyebektől terjedhet. A webtartalom írásának nagy piaca van, és sokféle tartalomtípusra van kereslet.

Forrás

Jelentések, kiáltványok, e-mailes hírlevelek, fehér könyvek, értékesítési példányok, termékleírások és még sok más: a webtartalom mindezt magába foglalja. A webtartalom-írók, más írókhoz hasonlóan, lehetnek fizetett egyének, vagy dolgozhatnak szabadúszóként. Rendelkeznek domain és SEO ismeretekkel a kivételes íráskészségen kívül. Ugyanilyen fontos, hogy megértsük, mi működik a weben és a felhasználói szándékkal.

6 tipp a webíráshoz

Most, hogy van egy alapötlete a webírásról, ismerjük meg, hogyan írhat hatékony webes cikkeket néhány egyszerű lépésben.

1. Ismerje meg közönségét és céljait

Ha azt szeretné, hogy a webszövegírás konvertáljon, először meg kell tudnia, kire célozza azt. Kezdésnek jó kiindulópontja a vásárlói személyiség. Ezek az ideális vásárló kitalált ábrázolásai, amelyek magukban foglalják demográfiai adatait, tetszéseit és nemtetszéseit, vásárlási szokásait és így tovább. Ezután célzott másolatot készíthet, amely nemcsak elkötelezi magát, hanem konvertálja is.

Olvasni:  Mi az a Fortnite? Főbb jellemzők és útmutató

Tisztában kell lenned a céljaiddal is. Ez potenciális ügyfelek generálása, márkaismertség, vagy az induláskor több értékesítés bevonása? Ha tisztában van a céljaival, könnyedén irányíthatja a felhasználókat a kívánt művelet megtételére.

2. Írjon tömör bevezetőt

  hogyan kell bevezetőt írni

Az emberek figyelme rövidebb az interneten. Tehát a nyitó bekezdésnek meg kell ragadnia őket. Próbálja meg első személyben írni a webes cikkeket. Ez elősegíti a személyes kapcsolat kialakítását az olvasókkal. Beilleszthetsz egy anekdotát vagy humoros élményt is, amely magával ragadja az olvasót. Röviden: adjon okot az olvasónak, hogy folytassa a cikk olvasását.

3. Legyen jól kutatott

Az idézetek, tények és érvek jól kutatott internetes cikkeket készíthetnek. Ügyeljen arra, hogy a nyelvezet egyszerű legyen, mivel az olvasónak meg kell tudnia érteni a cikk fő érvét. Annak érdekében, hogy webes írása hatékony legyen, próbálja meg létrehozni az érvelést történet formájában. Használjon bizonyítékot a megerősítéshez.

4. Optimalizálja az internetre

A kulcsszavak elengedhetetlenek ahhoz, hogy minden internetes cikk előrébb kerüljön a keresőmotorok eredményei között. Számos kulcsszókutatási eszközt használhat a felhasználói szándék kiaknázására, és ennek megfelelően kulcsszavak felvételére. Győződjön meg arról, hogy metacímkéket is ad hozzá minden cikkhez.

Az interlinkek ugyanolyan fontosak SEO szempontból. Segítenek az olvasóknak navigálni a webhely más oldalain. Egy webcikk több szakasza érdekes módon összekapcsolható interlinkek segítségével. Abban az esetben, ha bármilyen további információra vagy háttér kontextusra van szüksége, az simán megtehető hiperhivatkozások használatával. De ne használja őket túlzottan, mert ez megszakíthatja az olvasás folyamatát. Mindig győződjön meg arról, hogy relevánsak.

5. Legyen tömör és beolvasható

Az egyik legfontosabb dolog, amit meg kell jegyezni az internetes írás során, hogy a tartalomnak mindig élesnek kell lennie. Legyen egyszerű a nyelvezet, és kerülje a felesleges zsargont internetes cikkek írásakor.

Olvasni:  55 digitális marketingstatisztika a 2024-re való felkészüléshez
hogyan lehet a tartalmat szkennelhetővé tenni

Forrás

Ezenkívül győződjön meg arról, hogy a darab beolvasható. Írjon úgy, hogy az olvasók könnyen emlékezzenek a tartalomra. Szegmentálja cikkét alcímekkel, vagy rendezze az információkat szakaszokba. Felvehet felsorolásjeles vagy számozott listákat is, hogy érdekes olvasmány legyen a cikk. Ezzel kevésbé lesz nehéz szöveg. A beolvashatóság mögött az a lényeg, hogy az olvasót ne érezze túlterheltnek a tartalom.

6. Következzék jól

Győződjön meg arról, hogy következtetése teljesnek hangzik. Szépen össze kell foglalnia mindazt, amit a cikkben tárgyalt. Célszerű visszakanyarodni az anekdotához vagy a példához, amellyel elkezdted. Ez segít a közönségnek a bezártság érzésében, amikor elolvassa a webes cikket.

Nem számít, milyen jól megírt a tartalom, hiábavaló, ha nem szól az olvasóknak, hogy cselekedjenek. Ezért ügyeljen arra, hogy a darab vége felé határozott cselekvésre ösztönzést adjon, attól függően, hogy milyen műveletet szeretne az olvasóitól.

Mennyire fontosak a webes cikkek a tartalommarketingben?

a webírás célja

Forrás

A jó tartalom az, ami megkülönbözteti webhelyét az interneten elérhető információk tengerétől. Ha az Ön webtartalma a kívánt üzenetet juttatja el a közönséghez, akkor teljesíti webírói erőfeszítéseit, és egyben biztosítja webhelye sikerét. A jól megírt webes cikkek rendkívül fontosak a tartalommarketinges erőfeszítései sikeréhez, mivel növelik webhelye látogatóinak számát.

A helyesen elvégzett webírás az, ami ténylegesen rá fogja csalni a közönséget, hogy még jobban elköteleződjenek a weboldalon megjelenő cselekvésre való felhívásban. A tartalommarketing a jól kidolgozott webes cikkeken alapul. Elengedhetetlen, hogy megbízható kommunikációs vonalat alakítsunk ki ügyfelei és a márka között, és ez webes tartalmakon keresztül érhető el. Hatékony webes tartalommal szakértővé válhat, és felhívhatja a figyelmet termékeire és szolgáltatásaira, miközben megtartja a közönség figyelmét.

Olvasni:  Végső útmutató a legolcsóbb webhelykészítő kiválasztásához

Mivel az internetes kommunikáció nagyban különbözik a nyomtatotttól, azonnal le kell vonnia a látogatókat, és áttekinthetővé és beolvashatóvá kell tennie a tartalmat. Webíróként a tartalom létrehozásakor szem előtt kell tartania az összes SEO alapvet. A legfontosabb, hogy ne feledje, hogy a sikeres webírás a megtalálható, olvasható és érthető tartalom kiegyensúlyozott keveréke.

GYIK

1. Melyek a jó webírás kulcselemei?

A jó webírás néhány fontos eleme:
● A közönség alapos ismerete
● Lenyűgöző eset megfogalmazása
● Gondoskodjon arról, hogy tartalma a keresőmotorokhoz legyen optimalizálva
● Az olvasók szem előtt tartása és igényeik kielégítése
● Kerülje a kulcsszavakkal való tolongást
● Címsorok használata
● Egyszerű nyelvhasználat
● Győződjön meg arról, hogy a tartalom jó minőségű és értékes a közönség számára, és olvasás közben természetesnek tűnik, nem pedig kivételesen prédikáló.

2. Miben különbözik a webes írás az írás egyéb formáitól?

A webes tartalom célja, hogy gyorsan olvasható legyen. Más szóval, azzal a céllal írták, hogy jól szkennelhető legyen. A marketing céllal írt cikkek általában rövidebbek a szavak számát tekintve, és a nyelvezet is éles. A számozott listák és felsorolásjelek gyakrabban használatosak a webes írásban.

3. Melyek a hatékony írás alapelvei?

A hatékony írás néhány alapvető elve, akár webes, akár nyomtatott formában, a következők:
● Rövidség
● Pontosság
● Revízió
● Világosság
● Egyszerűség
● Hangsúly

4. Melyek a legjobb eszközök az íráshoz?

Néhány jó alkalmazás, amelyet az írók használhatnak webes tartalom írásához: MS Word, Google Docs, Reedsy, WriteRoom, Hemingway Editor, Grammarly, Ulysses, iA Writer és Storyist.

Új publikációk:

Ajánlott