Útmutató a közösségi médiához kisvállalkozások számára

Tartalomjegyzék

 • Bevezetés
 • Hogyan segíthet a közösségi média a közösségi vállalkozásoknak
 • Miért van szüksége közösségi média stratégiára kisvállalkozása számára?
 • Hogyan készítsünk közösségi média stratégiát kisvállalkozások számára
 • Útmutató a közösségi médiához kisvállalkozások számára
 • A közösségi média értéke a kisvállalkozások számára
 • Társadalmi célok kitűzése kisvállalkozása számára
 • Közösségi média tippek kisvállalkozások számára
 • Közösségi média eszközök kisvállalkozások számára
 • Következtetés
 • Kulcs elvitelek
 • GYIK

Az elmúlt évtizedben exponenciálisan nőtt a közösségi média használata világszerte. A legfrissebb statisztikák azt mutatják, hogy a közösségi médiát használók száma eléri 4,20 milliárd, a teljes lakosság mintegy 53,6%-a. Egyedül Indiának van 448 millió aktív közösségi média felhasználók.

Forrás

Mivel az emberek egyre több időt töltenek a közösségi média alkalmazásain, az ilyen platformok a tartalommarketing-stratégia egyik legértékesebb eszközévé váltak bármilyen méretű vállalkozás számára. De ebben a blogban csak a fontosságáról fogunk beszélni közösségi média kisvállalkozások számára.

A kisvállalkozások a közösségi médiát használhatják közönségük megtalálására, kapcsolattartásra és velük való kapcsolatfelvételre. A közösségi média hatékony platform lehet az ügyfelekkel való interakcióban a márka ismertségének növelése és a kisvállalkozások számára leadek generálása érdekében. Ha jól csinálja, a közösségi média rövid időn belül növelheti online jelenlétét, és növelheti eladási grafikonját.

Először is tudnod kell, mit jelent a közösségi média marketing. Egyszerűen fogalmazva, a közösségi média platformok vállalkozása és termékei vagy szolgáltatásai népszerűsítésére közösségi média marketingnek nevezik. Ez a fajta marketing segít a vállalkozásoknak erősebb ügyfélkapcsolatok kialakításában, növelni az elérést, és még hiteles és erős márkaimázst is kialakítani.

A COVID-19 kihívásokkal a kisvállalkozások pénzügyei jelentősen csökkentek.

A Dun & Bradstreet felmérése szerint „…a kisvállalkozások több mint 82%-ának volt negatív COVID hatása…”

Forrás

De még alacsony költségvetés mellett is, a közösségi média segíthet nagy célok elérésében.

A közösségi média marketing előnyei közül néhány:

 • Alacsony költségű, de hatékonyabb marketing és reklámozás; így rugalmas kampányokat futtathat a közönség elérése és több potenciális ügyfél generálása érdekében.
 • Segít szegmentálni és megcélozni ügyfeleit különböző demográfiai adatok (pl. életkor, hely, nem stb.) alapján. Ez különféle elemző eszközök és felmérések segítségével valósítható meg.
 • Lehetőségek állnak rendelkezésre az ügyfelekkel való jobb kapcsolattartásra különböző bejegyzéseken, eseményeken és csoportokon keresztül.
 • A közösségi média az egyik legkedveltebb ügyfélszolgálati eszköz. Segít válaszolni a kérdésekre, problémákra és visszajelzésekre.

Miért van szüksége közösségi média stratégiára kisvállalkozása számára?

A közösségi média marketingstratégia olyan, mint egy cselekvési terv. Ez eligazítja, hogy mit fog közzétenni, milyen közösségimédia-platformokat fog használni, és milyen mérhető céljai vannak.

Egy jól megtervezett és jól kivitelezett közösségi média stratégia növelheti a márkaismertséget, bővítheti ügyfélkörét, valamint növelheti az értékesítést és a bevételt.

Például at FreshMenuaz volt a megközelítésük, hogy digitális marketingkampányokat tervezzenek és hajtsanak végre a márkájuk népszerűsítésére.

Az élelmiszerek eredetéről szóló lenyűgöző cikkekkel tartják fenn a közönség érdeklődését. Hogy minél több vásárlót vonzanak, gyakran versenyeket rendeznek, és kuponokat bocsátanak rendelkezésre.

Hogyan készítsünk közösségi média stratégiát kisvállalkozások számára

Az alábbiakban bemutatunk egy útmutatót a hatékony digitális marketingstratégiák létrehozásához és végrehajtásához:

1. Mérhető célok kitűzése

Mindezek a lépések megfélemlítőnek tűnhetnek, de ahogy egyik lépésről a másikra haladsz, a dolgok a helyükre kerülnek. Tehát a célok kitűzésével kell kezdenie. Mit akarsz csinálni a közösségi médiával? Ez növeli az eladásokat vagy a forgalmat, vagy a márka imázsát építi? Ezeket a kérdéseket kell feltenned magadnak.

Olvasni:  10 Hatékony vezetői kommunikációs stratégia

A megfelelő célok kiválasztásával nyomon követheti előrehaladását, és megtudhatja, mely kampányok hatékonyabbak.

A helyes cél:

 • Jól meghatározott és releváns
 • Mérhető
 • Elérhető

Forrás

2. Azonosítsa és válassza ki a megfelelő közösségi média platformokat

Minden közösségi média platform különbözik egymástól, megvannak a maga előnyei és hátrányai. Tehát meg kell felelnie igényeinek és célközönségének az egyes közösségimédia-platformok tulajdonságaival vagy jellemzőivel. Ez segít kiválasztani a legrelevánsabb platformot kisvállalkozása számára. És idővel más platformokon is kiterjesztheti jelenlétét.

A 3 legnépszerűbb közösségi oldal alábbi listája segít kiválasztani a vállalkozása számára legmegfelelőbb platformot:

Instagram

Az Instagram, amely a közösségi média hálózatok közül a legvonzóbb, a harmadik legnagyobb felhasználói bázissal rendelkezik. A Backlinko szerint az Instagram havi aktív felhasználóinak száma 1 milliárd.

A bejegyzésekkel és történetekkel megtervezheti Instagram-jelenlétét, hogy összhangban legyen vállalati céljaival és közönsége vágyaival.

Forrás

Az Instagram ideális számodra, ha a célod:

 • Termékeit vagy szolgáltatásait működés közben bemutatni
 • Hatalmas vásárlói bázis megcélzása, különösen a millenniumi és a Z generáció
 • Termékek értékesítése és márkaimázs kialakítása
 • Hogy növelje a márkája rajongótáborát

A közzéteendő tartalom – Történetek, képek, videók és körhinta

BÓNUSZ TIPP: Az Instagram egyedülálló és hatékony funkcióval rendelkezik, az úgynevezett User Generated Content (UGC). Használhatja az Instagramot termékeihez vagy szolgáltatásaihoz kapcsolódó organikus, felhasználók által generált tartalmak (UGC) létrehozására és megosztására.

Facebook

A havi 2,6 milliárd aktív felhasználóval a Facebook a legnépszerűbb közösségi média platform világszerte, így nem gond a prioritások meghatározása.

Kisvállalkozásként szeretnél pontosan célzott marketingkampányokat lebonyolítani, bármilyen költségvetésből is döntesz, és a Facebook-hirdetések ezt lehetővé teszik. Ha az emberek kedvelik a Facebook-oldaladat, valószínűleg érdeklődnek a frissítések iránt.

Forrás

A Facebook ideális számodra, ha a célod:

 • Ezredéves vagy idősebb generációk megcélzása
 • A potenciális ügyfelek generálása vagy konverziója elsősorban
 • A lehető legtöbb személy megcélzása vagy egy nagyon koncentrált közönség

Hozzászólás tartalma: Facebook-hirdetések, képek és videók. A változatos tartalom leköti a közönséget.

BÓNUSZ TIPP: Maradjon laza és barátságos, de ügyeljen arra, hogy értéket biztosítson közönségének.

Twitter

A Twitter emberek és vállalkozások hatalmas hálózata, amelyek nagyon zökkenőmentesen és gyors ütemben kommunikálnak. A Backlinko adatai szerint ez az egyik legszélesebb körben használt közösségimédia-platform a hírek számára, napi 187 millió felhasználóval. A Twitter rövid tartalmi része fantasztikus hely vállalkozása népszerűsítésére.

Forrás

A Twitter ideális az Ön számára, ha a cél:

 • A Z generáció vagy a millenniumi korosztály megcélzása
 • A márkaismertség növelése és az ügyfélkapcsolatok erősítése
 • A magasabb jövedelmű és iskolai végzettségű emberek megcélzása

A közzéteendő tartalom – Interaktív, de rövid tweetek és szemet gyönyörködtető képek és videók

BÓNUSZ TIPP: Legyen könnyű, és maximalizálja az elköteleződést.

3. A bejegyzések létrehozása és ütemezése

A közösségi média marketingjében kulcsfontosságú a következetesség.

Tekintse közösségi médiáját vállalata hangjának, értékeinek és személyiségének kiterjesztésének. Tedd márkád identitását digitális marketinged részévé, és hagyd, hogy minden bejegyzés tükrözze egyedi identitásodat.

A posztokat előre meg kell terveznie (legalább egy héttel előre), hogy márkája aktív maradjon a közösségi médiában.

4. Eszközök használata céljainak és növekedésének nyomon követésére

Szinte készen áll a kezdésre, most, hogy rendelkezik minden szükséges tudással egy közösségi média marketingterv elkészítéséhez.

Győződjön meg arról, hogy rendszeresen nyomon követi teljesítményét azáltal, hogy személyre szabott jelentéseket hoz létre, amelyek bemutatják az Ön számára legfontosabb mutatókat (céljaitól függően).

Annak felméréséhez, hogy milyen típusú tartalom működik, elemezze a mutatókat, például az organikus elérést, az átkattintásokat és a követői demográfiai adatokat.

Magabiztosnak lenni!

Nincs más dolgod, mint tervet készíteni, és elkezdeni posztolni, tweetelni, feltölteni és megosztani, miközben értéket adsz közönségednek, és ápolod a márka iránti érdeklődésüket.

Rövid időn belül követni kezdenek, és a rajongói klubod tagjává válnak. És egy kis erőfeszítéssel könnyedén vásárlóivá és vásárlóivá alakíthatja őket. Sok szerencsét.

Egy nélkülözhetetlen Közösségi média útmutató kisvállalkozásoknak

Üdvözöljük, kisvállalkozási marketingesek!

Ha van egy kisvállalkozásod, valószínűleg sok időt töltesz azzal, hogy a legfrissebb közösségimédia-marketing tanácsokat kapd.

Jelenleg közel kétszer annyi aktív közösségimédia-felhasználó van, mint öt évvel ezelőtt. Ezek az egyének naponta átlagosan 2 órát 25 percet töltenek a közösségi médiában.

A kisvállalatok ezt a nagyjából 2,5 órát a következőkre használhatják fel:

 • Növelje a márka ismertségét
 • Hozzon létre ügyfélkapcsolatokat
 • Közvetlenül a közösségi oldalakon keresztül értékesíthet

A közösségi média értéke a kisvállalkozások számára

2020-ban a 16 és 64 év közötti internethasználók 47%-a több időt töltött a közösségi médiában, mint 2019-ben. És ezek az emberek nem csak céltalanul böngésznek; az e-kereskedelmi vásárlások is felfelé ívelnek. Ez hangsúlyozza a a közösségi média jelentősége a kisvállalkozások számára. A közösségi média az elkövetkező években egyre fontosabbá válik az eladások fellendítésében, az ügyfélszolgálat biztosításában és a márka ismertségének növelésében.

Olvasni:  Hogyan mérheti a közösségi média ROI-ját az ügyfelek igényei alapján

Bár a közösségi médiát különféle célokra lehet használni, íme néhány, amelyek jelentős hatással vannak a kisvállalkozásokra:

Alacsony költségű márkafelismerés ingyenes közösségi média fiókok vagy alacsony költségvetésű márkaismertségi kampányok révén

 • Érje el célközönségét

Célzott elérés olyan technológiákkal, mint az Instagram-hirdetések vagy a Facebook-hirdetések, amelyek meghatározott demográfiai csoportokat (pl. életkor, nem, fizetés, hely stb.) céloznak meg.

 • Alapozza meg cége hírnevét gondolkodó vezetőként

Bármelyik szektorban is dolgozik, a közösségi média lehetőséget ad arra, hogy gondolati vezetőként pozicionálja magát – a szakterületéhez kapcsolódó kérdésekre vonatkozó tudás forrásaként.

A Facebook-események és a Facebook-csoportok felhasználhatók események népszerűsítésére.

A közösségi média gyors és egyértelmű kommunikációs módot biztosít.

Társadalmi célok kitűzése kisvállalkozása számára

Sok marketinges, aki fantasztikus munkát végez a közösségi médiában, nem tudja bizonyítani, hogy erőfeszítései pozitív hatással vannak az üzletre. Szinte minden alkalommal ennek az az oka, hogy nem érted a célokat kitűzni.

A megfelelő célok kitűzése segíthet megmutatni az elért eredményeket, és kitalálni, mely technikák hatékonyak. Ez nagyban megkönnyíti a közösségi médiában való jelenlétének bővítését.

A célok kitűzése azonban kihívást jelenthet. Tehát attól függően, hogy a felhasználók hova szeretnének mozogni a tölcsérben, mit csinálnak a társaik, és milyen iparágban dolgozik, három alternatív módszert mutatunk be a célok szűkítésére:

1. Célok kiválasztása a csatorna alapján

A közösségimédia-marketing célja soha nem lehet csak a tervek felhalmozása és a tartalom kirobbantása. Fogyasztói, valamint a közösségi hálózatok nem jutalmazzák Önt a csak közzétételre irányuló megközelítésért.

A túlzott reklámozás a leggyakoribb oka annak, hogy az emberek nem követik Önt a közösségi médiában.

okok miatt a felhasználók leállítják a követést a közösségi oldalon

Igen, tartalmat kell létrehoznia a márka ismertségének, elérésének és általános láthatóságának növelése érdekében. Ezzel azonban nem ér véget. Ehelyett a közösségi médiában való jelenlétét a csatorna szempontjából vegye figyelembe.

Minél mélyebbre jut a tölcsérben, annál fontosabb, hogy válaszoljon a fogyasztóinak és erősebb kapcsolatokat építsen ki.

Nem számít, hogy a tölcsér mely lépéseire optimalizál, ügyeljen arra, hogy figyeljen ügyfeleire, és válaszoljon rájuk utazásuk minden szakaszában.

2. Célok kiválasztása társai tanulmányozásával

Bár a tölcsér remek kiindulópont a célok meghatározásához, tanácsot is kérhet közösségi média marketinggel foglalkozó kollégáitól. Fontos észben tartani, hogy ha túlterheltnek vagy irritáltnak érzed magad a közösségi média marketingjével kapcsolatban, akkor mások ugyanazokon a nehézségeken mennek keresztül, mint te.

a közösségi marketingszakember legnagyobb céljai

A közösségi média marketingesek fő céljai a következők:

 1. Növelje a közösség részvételét a márka ismertségének növelésével
 2. Növelje webhelye látogatóinak számát
 3. Válasszon célokat iparág szerint

Ha ezek az ügyfelek a sikerességük alapján határozzák meg közösségi céljaikat, akkor ezeket a betekintéseket felhasználhatja saját céljainak kiválasztásához.

Íme néhány olyan cél, amely biztosítja, hogy értékes hatást érjen el:

Felsőoktatási célok

 • Közönség elköteleződése (lájkok, válaszok, megosztások stb.)
 • A beiskolázás és a megtartás növelése
 • Pozitív iskolai hírnév
 • Leendő hallgatók toborzása
 • Hajtson az öregdiákok adományaira
 • Megnövekedett rendezvények látogatottsága
 • Következetes hang az osztályokon keresztül

Internetes és szoftveres célok (B2B)

 • Márkaismertség és figyelmesség
 • Vezető generáció
 • Versenytárs elemzés
 • A közönség elköteleződése
 • Növelje az ügyfelek hűségét (+CX) és csökkentse a lemorzsolódást
 • Ügyfélszolgálati hatékonyság

Kiskereskedelmi célok

 • Keressen új értékesítési lehetőségeket
 • Fedezze fel a márka bővítési lehetőségeit
 • Hírnév-kezelés
 • Növelje az ügyfelek elégedettségét
 • Inspirálja az ügyfelek hűségét
 • Termékbevezetési elemzés
 • Összehasonlító elemzés

Nonprofit célok

A közönség elköteleződése sokkal többről szólhat, mint a nonprofit szervezetek marketingszámairól. Ne felejtse el figyelembe venni egyedi cégét és azokat a legfontosabb feladatokat, amelyeket a közösségi médiában kell elvégeznie. Ezek a következők lehetnek:

 • Az adományozók toborzása és megtartása
 • További önkéntesek toborzása
 • Ügy és márkaismertség építése

Ingatlancélok

Az ingatlanpiac nagyon versenyképes iparág lehet, és a közösségi média felhasználása segíthet a versenytársak túladásában. A közösségi média használatával lépést tarthat az iparági trendekkel és a közelgő technológiával. Vegye figyelembe a következő célokat:

 • Márkaismertség és figyelmesség
 • Vezető generáció
 • Hírnév-kezelés
 • Vevőszolgálat
 • Pozitív vélemények
 • Ügyfélszolgálat/támogatás a megtartáshoz és a hűséghez

Életmód és fitnesz célok

A közösségi médiában az életmód és a fitnesz elengedhetetlen. Nemcsak az életmód- és fitneszmodellek osztják meg anyagaikat, hanem az ezeket szállító cégek is. Ha tárgyaidat az ilyen befolyásolók közelében tartod, az segít a radarjukon maradni.

Közösségi média tippek kisvállalkozások számára

Íme néhány szakértő által javasolt közösségi média technika, amellyel bemutathatja személyiségét és jobban megismerheti fogyasztóit, miközben fejleszti a márkáját.

Olvasni:  Mi az a megosztott tárhely? Meghatározás & Útmutató

1. Állapítsa meg, mely mutatók fontosak

Mielőtt elkezdené a jelentések futtatását, döntse el, mely mutatók fontosak Önnek és vállalatának. Bár könnyen megragad az olyan számokban, mint a követők és a kedvelések, ezek a mutatók nem mindig hasznosak a vállalkozás számára. A helyi cégek például többet profitálnak egy kis helyi követőből, mint egy hatalmas követőből, amelybe olyan emberek tartoznak, akik soha nem látogatnának el fizikai helyszínekre.

Mivel a közösségi média sok információt kezel, ez az egyik első dolog, amit a kis cégek csökkentenek.

2. Jelentések segítségével elemezze, hogy mi működik (és mi nem).

Miután eldöntötte a fontos mérőszámokat, ügyeljen arra, hogy rendszeresen nyomon kövesse azokat azáltal, hogy egyedi jelentéseket készít, amelyek kiemelik az Ön számára legfontosabb információkat. Ne felejtsen el odafigyelni az üzleti döntéseket megalapozó adatokra, például az elemzésekre, amelyek jelzik, hogy az Instagram Shop Grid vagy az Instagram Shop Post tartalom növeli-e az eladásokat.

A jelentések segítségével elemezheti az olyan adatokat, mint az elköteleződési arányok, az átkattintások és a követői demográfiai adatok, hogy megtudja, milyen típusú tartalomra reagál közönsége.

3. Legyen saját személyisége

Rajongói a közösségi médiában keresik a termékeidet és szolgáltatásaidat, de kitartanak mellette, mert értékelik a stílusodat. Tekintse közösségi médiáját vállalata hangjának, hangnemének és személyiségének kiterjesztésének.

Fontolja meg a következő kérdéseket, amikor létrehozza márkaszemélyét:

 • Milyen a hangod? (Vicces, könnyed, komoly, tanulságos stb.)
 • Mi az elsődleges érdeklődési köre a munkán kívül?
 • Mik az alapvető meggyőződései?
 • Milyen haverjaid vannak? (Más márkák vagy személyek, akiket csodál, helyi vállalkozások stb.)

Tegye a márka identitását a márkaépítési szabványok részévé, és hagyja, hogy bejegyzései tükrözzék egyedi személyiségét.

A kalandmacskák például macskás vicceken keresztül mutatják be vidám természetüket, és népszerűsítik hiedelmeiket azáltal, hogy felfedik azokat a jótékonysági szervezeteket, amelyekhez hozzájárulnak – miközben természetesen jó adag gyönyörű cicát mutatnak be.

4. Használja ki nagyszerűen a közösségi médiát, hogy kiváló ügyfélszolgálatot nyújtson

Az ügyfélszolgálat a vállalati lojalitás nagy része. A legtöbb 18 és 54 év közötti egyén úgy gondolja, hogy a közösségi média jó hely a segítségnyújtáshoz. A fő következtetés az, hogy a fogyasztók többsége a közösségi médián keresztüli támogatásra számít, és gyakorlatilag egyformán hajlamosak dicsérni vagy kritizálni az Ön válaszát, ezért legyen kiváló. A közösségi média kiváló ügyfélszolgálata három tényezőre vezethető vissza: gyorsaságra, hangnemre és eredményekre. Az emberek azonnali válaszokat várnak az együttérző egyénektől, akik készek kezelni a nehézségeket.

5. Hozzon létre egy feladási ütemtervet

A közösségi média gyakran visszaszorul a kisvállalkozások „ha van időm” kategóriába. A következetlen tevékenység viszont egyik márkának sem tesz jót.

A jó hír az, hogy nem kell a nap 24 órájában, a hét minden napján a közösségi médiában lenni. Előre tervezhet, hogy garantálja, hogy márkája folyamatosan jelen legyen a közösségi médiában. Először döntse el, milyen gyakran kíván közzétenni az egyes hálózatokon. Miután megállapította az alaphelyzetet, a Buffer közzétételi képességeit kihasználva hetekre előre ütemezheti a cikkeket, így biztosítva, hogy vállalkozása soha ne dőljön el a közösségi médiában.

Ráadásul, ha előre felkészül, több időd lesz más helyekre is.

Közösségi média eszközök kisvállalkozások számára

Számos eszközre van szüksége a közösségi média stratégiájának minden szakaszának sikeres kezeléséhez. Meg kell győződnie arról, hogy kiegészítik egymás képességeit és gyengeségeit.

Általában háromféle közösségi média eszköz létezik:

1. Hallgató platformok

A Salesforce Marketing Cloud egy példa a lehallgatási platformra (amely korábban Radian6 néven volt ismert). Ezek a rendszerek figyelemmel kísérhetik a különböző közösségi média oldalakat, hogy lássák, mit mondanak az emberek az Ön cégéről. Tudást szerezhet a legfrissebb iparági hírekről és trendekről, amelyek hasznosak lesznek, amikor eljön a tartalom generálásának ideje. Meg fogod érteni, mi számít a célközönségednek, és mi érdekli őket.

2. Kiadói platformok

Az anyagok közzétételére szolgáló platformok segítenek elérni a globális közönséget. A tartalom létrehozása után az utolsó dolog, amit tennie szeretne, az az, hogy időt tölt a közzétételével. Ezek a platformok egyszerűbbé teszik az információk egyszerre több platformon történő elosztását. Könnyen elkészíthető egy közzétételi ütemterv, ami egyszerűvé teszi az információk rendszeres terjesztését.

3. Versenyképes elemzési platformok

Más eszközök a felhasználókra, míg a társadalomelemző eszközök a vállalkozásokra és az ágazatokra koncentrálnak. Nyomon követheti a vállalata számára fontos mutatókat. Ez magában foglalja az első érintésre történő elemzést, a többcsatornás elemzést, a tartalomelemzést és az időzítési elemzést.

Olvasni:  10 grafikai tervezési tanfolyam, amelyet még ma el kell végeznie

A legfontosabb az, hogy felmérheti versenytársai tartalmát. Ezért olyan hasznosak az olyan versenyképes intelligencia eszközök, mint az Unmetric. Képes lesz arra, hogy alapos képet kapjon arról, hogy mi működik az ágazatában. Gyorsan azonosíthatja a forró témákat és a feltáratlan területeket.

Ingyenes eszközök

Az ingyenes eszközökről is fontos beszélni. Számos ingyenes közösségi hálózati eszköz áll rendelkezésre, amelyek segíthetik vállalkozását. Íme néhány a legjobbak közül:

 • Google Alerts
 • Hootsuite
 • TweetDeck

A Facebook, a Twitter és más közösségi média platformok is rengeteg natív funkciót kínálnak. Ezekkel az eszközökkel többek között említéseket kereshet, közösségi fiókokat kombinálhat, és bejegyzéseket ütemezhet.
A probléma az, hogy ezen eszközök egyike sem átfogó. Csak részadatokat tudnak majd gyűjteni, és annyi lehetőségük lesz, mint más eszközök. Remek kiindulópont ezek, de nem elegendőek ahhoz, hogy teljes képet nyújtsanak.

Mindezen eszközök együttes használata

 • Hallgatás és elemzés: Ha vállalkozására hivatkoznak a közösségi médiában, a lehallgató eszközei értesíthetik Önt. Használhatja analitikai platformját annak ellenőrzésére, hogy elég hamar válaszol-e, és hogyan fogadják a válaszait, miután válaszolt. Ha párhuzamosan használja, akkor a lehető legsikeresebben tudja bevonni a közönségét.
 • Közzététel és elemzés: Ha hatékony elemzőeszközöket használ, adatok széles skálájához férhet hozzá. Tudni fogja, hogy milyen anyag hatékony, hol hatékony, és mikor az ideális időpont a közzétételre. Egyedül is meg tudod csinálni.
 • Ennek eredményeként megfigyelhetjük, hogy minden eszköz egyedileg közelíti meg a közösségi médiát. Előfordulhat, hogy együtt dolgoznak, hogy segítsék az Ön cégét a közösségi médiával és a kereskedelmi célokkal kapcsolatos összes célkitűzés teljesítésében. Ezeknek az eszközöknek a tényleges értékét a tandem működési képességük határozza meg.

Következtetés

Már tudja, milyen létfontosságú a közösségi média jelenléte, de többet kell tenned, mint csak megjelenni. A kisvállalkozások közösségi médiája a hitelesség és a következetesség miatt virágzik.

Cége méretétől függetlenül a közösségi média platformok segíthetnek abban, hogy jobban elkötelezzék magukat a közönség felé, új leendő fogyasztókat érjenek el, és növeljék a márka ismertségét. Kezdje kicsiben, ha a lehetőségek elsöprőnek tűnnek.

Bővítse erőfeszítéseit és növelje közönségét, ahogy felfedezi, mi működik. Az egyik legjobb dolog a közösségi médiában a kisvállalkozások számára, hogy az eszközöket bármikor bármilyen módon használhatja a vállalata és a költségvetése számára.

Azt is el kell ismernünk, hogy a közösségi hálózatok a valóság új dimenzióját képviselik, amely utat talált az üzleti szektorba. A marketingesek több mint 90%-a azt állítja, hogy üzleti céllal használja a közösségi médiát, és több mint 60%-uk állítja, hogy a közösségi médián keresztül új ügyfeleket szerzett.

Kulcs elvitelek

 • Egy jól megtervezett és jól kivitelezett közösségi média stratégia növelheti a márkaismertséget.
 • Tudnod kell, mit jelent a közösségi média marketing.
 • A megfelelő célok kiválasztása segíthet nyomon követni fejlődését.
 • Kezdésként válassza ki kisvállalkozása számára a legrelevánsabb közösségi média platformot.
 • A megfelelő célok kitűzése segíthet megmutatni az elért eredményeket.
 • A közösségi média eszközöket használhatja említések keresésére, közösségi fiókok kombinálására és bejegyzések ütemezésére.

GYIK

1. Miért van szüksége kisvállalkozásának közösségi média stratégiára?

A közösségi média stratégia a leghatékonyabb módja az erős ügyfélszolgálat biztosításának, segít a márkaismertség és hírnév építésében, valamint javítja webhelye forgalmát és a márka tekintélyét az interneten.

2. Hasznosak a közösségi média eszközök a vállalkozásom számára?

Hatalmas lehetőségük miatt a közösségi média eszközökre van szükség ahhoz, hogy bármilyen platformon jelen legyenek. A közösségi média hatóköre óriási.

3. Miért van közösségi média menedzsment kisvállalkozások számára fontos?

A megfelelő eszközökkel bármely kisvállalkozás, mérettől függetlenül, segít a hatékonyság növelésében és a tényleges eredmények elérésében az összes közösségi tevékenység központosításával.

4. Mi a legjobb közösségi média platform kisvállalkozások számára?

Különféle platformok állnak rendelkezésre a kisvállalkozások marketingjére, mint például a Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, LinkedIn, Snapchat, Reddit stb.

5. Hogyan vonhatod be hatékonyan közönségedet a közösségi média marketingbe?

Tartalom létrehozása és terjesztése a meglévő és potenciális fogyasztókkal való kapcsolatok megerősítése érdekében. Az online jelenléted és a márka ismertsége az egekbe fog szökni.

6. Javasoljon néhány közösségimédia-tartalmi ötletet az ügyfelek kiváló elköteleződéséhez.

A közönség bevonásának titka az olvasók oktatása, kérdések feltevése, tartalom újracsomagolása, látványelemek beépítése és megoszthatóvá tétele.

7. Hogyan használhatom ingyenesen a közösségi médiát kisvállalkozásom marketingjére?

Az organikus közösségi média marketing használatával ingyenesen hirdetheti márkáját a közösségi médiában. Minden olyan közösségimédia-tevékenységet, amely nem tartalmaz szponzorált promóciót, és ingyenes közösségi média platformokat használ a követők létrehozására és a velük való kapcsolatteremtésre, szerves közösséginek nevezzük.

Új publikációk:

Ajánlott