Útmutató a megfelelő e-mail marketingkampány költségvetésének összeállításához

Nem biztos abban, hogyan kezelje pénzügyeit, ha e-mail marketingről van szó? Ez a blog végigvezeti Önt a következő e-mailes marketingkampány költségvetésének beállításán.

Tartalomjegyzék

 • Miért van szükség e-mailes marketing kampányra?
 • Hogyan építsük fel a tökéletes kampányt
 • Az e-mail kampány költségvetésének különböző összetevői
 • Hogyan tervezzünk költségvetést
 • Hogyan tudhatja meg, hogy kampánya sikeres-e

Az e-mail marketing kampány költségvetésének összeállítása kulcsfontosságú a vállalkozás méretezéséhez. A globális e-mail-felhasználók száma exponenciálisan nőtt, és 2024-ban elérheti a 4,4 milliárdot.

Az innovatív közösségimédia-technológiák újabb formái ellenére az e-mailek itt maradnak. Vállalkozástulajdonosként pedig elengedhetetlen, hogy egy e-mail marketingkampányt ne csak a lead generálására és az üzlet relevanciájának megőrzésére használjunk fel az ügyfelek szemében, hanem adatgyűjtésre és aranybánya építésére is.

Miért van szükség e-mailes marketing kampányra?

Az e-mailes marketingkampány egy olyan célzott marketingstratégia, amely az ügyfelek termék és vállalkozás iránti érdeklődését használja fel, hogy naprakészen tartsa és elcsábítsa őket. Ez a lista általában szervesen összeállított, és olyan előfizetőkből áll, akik önként döntöttek úgy, hogy feliratkoznak az Ön e-mailjeire.

Forrás

Marketing szempontból az e-mail marketingkampányok befektetésének megtérülése rendkívül magas. A kutatások szerint egy e-mail marketing kampány akár 38 dollárt is hozhat minden befektetett dollár után.

Hogyan építsük fel a tökéletes kampányt

A sikeres e-mail stratégiai kampányhoz szem előtt kell tartani néhány dolgot. Sok középvállalkozás felvesz egy ügynökséget, hogy elvégezze ezeket a feladatokat, de ha ön szeretné kezelni ezt a vállalkozást, a következőket kell szem előtt tartania:

1. Legyen célod

A költségkeret és a kampány megtervezése előtt feltétlenül állítson be egy olyan célt, amely segít az irányvonalon maradni. A költségvetés megtervezése hatalmas feladat és befektetés lehet, világos stratégia nélkül pedig a kívántnál többet költhet. Néhány mutató a végső célokhoz:

 • Ólomgenerálás, hogy a lehető legtöbb konverziót érje el az e-mailes marketingkampányból.
 • Hozzon létre egy e-mail listát, amely hosszú ideig tart.
 • Javítsa az e-mail CTR-t
 • Fejlessze ki a bővítési stratégiát
 • Növelje a nyitott árakat
Olvasni:  Útmutató kezdőknek a Screaming Frog SEO használatához

Forrás

2. Szögezd le az e-mail designodat

Egy jól definiált, tesztelt sablon sokkal könnyebbé teheti a munkáját, mintha minden alkalommal újat találna ki. Azonban győződjön meg arról, hogy a sablon működik az Ön számára, és döntse el, hogy inkább az egyedi e-mail-tervekbe fektet be.

A sablon véglegesítése során kezdje a végcéllal és azzal, hogy mit szeretne elérni tőle. A sablonnak nagy teljesítményűnek és vonzónak kell lennie, és minden eszközön működnie kell. Az e-mailnek képesnek kell lennie arra, hogy választ váltson ki az ügyfelekből, legyen szó előfizetésről vagy termék vásárlásáról, vagy egyszerűen csak néhány kattintásról.

Forrás

Ezek alapján tudja majd eldönteni, hogy mennyi pénzre van szükség az e-mail megtervezéséhez. Az ügynökségek általában átalány- vagy óradíjat számítanak fel azért, hogy segítsenek Önnek egy e-mail-sablon megtervezésében és ezeknek a terveknek az e-mail szolgáltatójába való integrálásában.

3. Az e-mail lista pontossága

Míg az Ön e-mailjeire feliratkozók listája természetes, és attól függ, hogy az emberek önként adják meg adataikat, sok fiók inaktív lehet. Ez befolyásolhatja e-mail marketing kampányának eredményeit, és rossz vagy sikeres téves arányt mutat, annak ellenére, hogy pénzt öntött bele.

Vigyáznia kell az ilyen fiókokkal, és rendszeres időközönként el kell távolítania őket. Ezzel biztosíthatja, hogy a legtöbbet hozza ki pénzéből, és nem kell több pénzt kiadnia. Rendelkezésre állnak eszközök az ilyen feladatok elvégzésére, és mennyiségétől, igényétől és költségvetésétől függően befektethet ezekbe.

Forrás

Az e-mail kampány költségvetésének különböző összetevői

1. Kampányteljesítmény-jelentések és elemzések

Ez a mutató lehetővé teszi annak megállapítását, hogy kampánya működik-e vagy sem, és ez a befektetés alapvető eleme. Az e-mail kampányok eredményeinek elemzése segít jobb és megalapozottabb üzleti döntések meghozatalában.

Azt is megtudhatja, hogy e-mail marketingkampánya milyen jól teljesít, és hogy kell-e módosítania a meglévő stratégiát, így pénzt takaríthat meg ahelyett, hogy olyan stratégiára pazarolja, amely úgy tűnik, hogy nem működik.

Ha ezek a statisztikák az ujjai hegyén vannak, akkor vállalkozása előnyhöz juthat, amelyre a tervezett sikerhez szüksége van.

2. Szolgáltató

Az e-mail marketing kampányának hatékonysága kritikus fontosságú. És ebbe beletartozik a műszaki hozzáértés is. Az e-mail szolgáltató vagy az ESP olyan szolgáltatás, amelyet használnia kell ahhoz, hogy célzott e-maileket küldhessen ügyfeleinek az Ön által létrehozott résen belül.

Olvasni:  Útmutató kezdőknek a kattintási csatornákhoz

Az ESP biztosítja az e-mailek hatékony kézbesítését, és használható eredményeket biztosít. Elgondolkodhat azon, hogy miért olyan fontos az e-mailek kézbesítése – erre bármelyik ESP képes. Megjegyezték azonban, hogy az ilyen típusú kampányokkal kapcsolatos legtöbb probléma a teljesíthetőségből adódik. Egy megfelelő ESP segíthet elkerülni a problémákat azáltal, hogy jól felügyelt IP-címlistát biztosít.

Forrás

Az Ön igényeitől függően a választott e-mail platform lesz a befektetés legfontosabb eleme. Erősen ajánlott egy olyan ESP, amely lehetővé teszi az e-mailek leállításának stratégiáját, és eltávolítja az alvó vagy inaktív előfizetőket.

Végezzen alapos kutatást, és válassza ki az Ön számára elérhető legjobb lehetőségeket. Sok platform még ingyenes próbaverziót is biztosít. Néhány ajánlott platform,

 • AWeber
 • Kampányfigyelő
 • WooCommerce

Ezeknek a platformoknak saját USP-ik vannak, például robusztus sablonok és adatintegrációs technikák, testreszabások és eredménykövetők. Válassz bölcsen!

3. Kreativitás eszközei

Bár a technológia határozottan megkönnyíti a munkáját, nem lehet mindent automatizálni. Az ügyfelek által kapott e-maileknek lebilincselőnek és kreatívnak kell lenniük, és ehhez olyan írókra lesz szükség, akik az Ön igényei alapján tudnak ilyen e-mail-másolatokat írni.

A gépek nem tudják megértetni az ügyfelekkel a márkáját vagy vonzerejét. Fiatal és tehetséges írókra van szüksége, akik értik a piacot és az ügyfelek pszichológiáját, és azt, hogy hogyan használják azt hatékonyan egy e-mail marketing kampányban.

A tárgysortól a lenyűgöző tartalomig, ismerje meg, mire van szüksége vállalkozásának, és alkalmazzon olyan tehetségeket, akik teljesíteni tudják. Bár ez házon belül is elvégezhető, elkötelezett munkát igényel, és sok időbe telhet a vállalkozás számára megfelelő tökéletes variáció megtalálása.

Egy cégvezetőnek jobb lenne, ha a témában jártas írók végzik el a munkát, hogy hosszú távon pénzt, rövid távon pedig időt takarítsanak meg.

Forrás

Hogyan tervezzünk költségvetést

1. Állítsa be a célt

Mindenekelőtt számolja ki, mennyit fektethet be, és milyen értéket nyer ebből. A felső határok beállítása segíthet abban, hogy a pályán maradjon, és elérje azt, amit bele akar tenni.

2. Korábbi naptári nyereségek

Ne feledje az előző naptári év bevételeit. A költségvetési terv elkészítése előtt győződjön meg arról, hogy az e-mail marketing kampány pénzügyileg körültekintő-e az Ön és vállalkozása számára.

3. Elemezze a lehetőségeit

Hasznos lehet néhány kulcsfontosságú adat elemzése az alábbiak szerint:

 • Hány ember nyitja meg az e-mailt
 • Hányan kattintanak a linkjeire
 • Mely e-mailek nézték meg a legtöbbet
 • Az e-mail időzítése a nagy teljesítményen alapul
 • Amikor az emberek a legnagyobb valószínűséggel nyitják meg az e-mailjét
 • Valószínűleg hány feliratkozót szerezhet egyetlen kampányból
 • A hirdetett termékeit vásárlók száma
 • Az átlagos bevétel kampányonként, feliratkozónként
 • Hány tényleges leadet alakít át
 • Átlagos ROI a kampányban
Olvasni:  Az erős márkaidentitás kialakításának módjai

Mindezek a fontos információk segítenek kiszámítani kampánya költségkeretét.

4. Állítsa be a költségvetését.

Az üzleti terveknek összhangban kell lenniük a költségvetési stratégiájával. Mindkettő a kötél ellenkező végének tűnhet. Mindannyian hallottuk már azt a mondást, hogy a pénzhez pénzre van szükség.

De ez nem feltétlenül igaz. Amennyit hajlandó befektetni, okosan és hatékonyan felhasználhatja, hogy a legtöbbet hozza el. Hacsak nem egyezteti össze üzleti tervét és költségvetését, előfordulhat, hogy nem tudja a legjobbat kihozni befektetéséből.

A költségvetést és a marketinget nem lehet két különböző szemszögből és különböző osztályok szerint szemlélni egy e-mail marketingkampány esetében. A célstratégia és néhány kritikus kérdés, mint például e taktikák hatása, időigénye, mérésük módja, és hogy melyik stratégia a leghatékonyabb, milyen költségvetés mellett, rendkívül fontosak.

Hogyan tudhatja meg, hogy kampánya sikeres-e

Sikerének elemzése és mérése rendkívül fontos e-mail marketingstratégiája szempontjából, hogy biztosítsa a befektetés megtérülését, amellyel elégedett. Ezt metrikák segítségével teheti meg. A sikerszázalék kiszámításához ossza el ezeket az elküldött e-mailek számával, és szorozza meg 100-zal.

Nyitott árfolyam

Ez az e-mailt megnyitó címzettek százalékos arányára vonatkozik. Még akkor is, ha feliratkozóinak 99%-a naponta ellenőrzi e-mailjeit, kihívást jelent rávenni őket, hogy nyissa meg az e-mailt, és úgy kezelje, mint bármilyen promóciós e-mailt.

Forrás

Ezért elengedhetetlen, hogy kiszámolja, hányan találták érdekesnek a tárgyát. Ezenkívül gyomlálja ki a visszapattanó e-maileket, és ennek megfelelően törölje az e-mail listát.

CTR

Az átkattintási arány azon címzettek százalékos aránya, akik interakcióba léptek az e-mailben említett linkkel. Ezeket egyedi kattintásoknak nevezzük.

Forrás

Konverziós arány

Ez a címzettek százalékos arányára vonatkozik, akik azt tették, amit az Ön szándéka szerint meg kell tennie. Legyen szó szavazáson való részvételről vagy a meghirdetett termék megvásárlásáról. Ezek segítenek fontos üzleti és marketing döntések meghozatalában.

Forrás

Sorolja fel a növekedési ütemet

Ez arra utal, hogy mennyivel növekszik a feliratkozói listája. A márka elterjedését és növekedését jelzi. Ennek a mutatónak a használatával tartalommarketing-stratégiáját ennek megfelelően módosíthatja, hogy megfeleljen az új feliratkozók igényeinek.

Forrás

Leiratkozási arány

Meg kell vizsgálni a kampány negatív és pozitív oldalait. Ügyeljen azokra az előfizetőkre, akiket elveszít. A magas leiratkozási arány fő oka az, hogy az olvasói nem kapnak sok értéket az üzeneteiből. Ez azt jelzi, hogy vállalkozásának több kutatásra van szüksége a közönség és az üzenet közötti kapcsolat megszakadása miatt.

Olvasni:  A lábléc szerkesztése a WordPressben: A végleges útmutató

Forrás

Búcsúzó szavak

Az üzleti életben soha nem létezik egycipős megoldás. A történelem megmutatta nekünk, hogy a kreativitás és a megszokott kihívások hatalmas sikereket hozhatnak. Ne féljen megzavarni, ha magabiztosnak érzi termékét, vállalkozását és azt az értéket, amelyet az ügyfelek számára jelenthet.

A fenti paraméterek ugródeszkaként használhatók a vállalkozásának leginkább megfelelő alapot felépíteni. Az e-mail marketing kampány hasznos marketingstratégia lehet, ha megfelelő piackutatás elvégzése és a vállalkozása számára megfelelő utak kiválasztása után alkalmazzák.

A megfelelő költségvetés félretétele elengedhetetlen ahhoz, hogy pénzügyileg életképes legyen. Jelentősen segíthet a vállalkozás méretezésében, figyelembe véve az ügyfelek közvetlen interakcióit és véleményét.

Kulcs elvitelek

 • Tervezze meg előre a költségvetését
 • Végezzen elegendő piackutatást, hogy életképes információkat gyűjtsön
 • Használja ki a technológiát az üzletfejlesztéshez
 • Elemezze eredményeit, hogy intelligensebb üzleti döntéseket hozzon
 • Béreljen ügynökségeket, hogy a munkát időigényes helyeken és az Ön tudása körén kívül végezzék.

GYIK

1. A költségvetésemből mennyit kell e-mail marketing kampányra fordítanom?

Vállalkozásonként változik, de ideális esetben a teljes marketing költségvetésének összesen 16%-a fordítható e-mail marketingre.

2. Melyik sablon a legjobb e-mail marketing kampányokhoz?

Az interneten szabadon elérhető sablonok széles skálájából választhat. Egy újrafelhasználható, egyszeri sablon kielégítheti az Ön igényeit, vagy befektethet olyan ügynökségekbe is, amelyek egyedi sablonokat készítenek az Ön egyedi igényei szerint.

3. Vegyek fel ügynökségeket a marketingkampányom lebonyolításához?

Bár lehet, hogy nagyon jó az üzleti döntések meghozatala, ezekhez a stratégiákhoz olyan szintű piacértést és kompetenciát, valamint olyan eszközök és technológiák ismeretét kell megkövetelni, amelyek házon belül nem biztos, hogy elérhetőek. Egy ügynökség felvétele személyre szabott véleményeket és elkötelezett erőfeszítéseket hozhat Önnek, hogy a legtöbbet hozza ki befektetéséből.

4. Melyek az e-mail marketinges erőforrások, amelyek fontosak a költségvetésem szempontjából?

– Napi kiadás
– Előfizetők száma
– Elégedett ügyfelek és hajlandóságuk, hogy Önt ajánlják
– Az e-mail automatizálási eszköz és az esetleges akadályok
– A maradék tőke.

5. Mi a legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartani a költségvetésem elkészítésekor?

Számolja ki annak költségét, amire szüksége van. Könnyen befolyásolhatja a piac, és olyan eszközöket választhat, amelyek meghaladják az Ön igényeit és költségvetését. Ragaszkodjon a kitűzött célhoz, és játsszon a megengedhető költségvetésen belül. Rengeteg lehetőség áll rendelkezésre!

Új publikációk:

Ajánlott