Útmutató a SEO drótvázakhoz

A SEO a sikeres weboldal elengedhetetlen eleme. De mikor kezd el gondolkodni a SEO bevonásán? Már az elején – a SEO drótkeretezés idején. Lássuk hogyan.

A drótvázak úgy definiálhatók, mint egy durva vázlat megjelenítése annak, aminek lennie kell; időnként teljesen megtervezett megjelenésű, de nem működik, és a fő felhasználói felület alapvető reprezentációja. A drótvázak célja, hogy lehetővé tegyék a felhasználóknak és a webhelytulajdonosoknak gondolataik és ötleteik megjelenítését, valamint vizuális megjelenítést anélkül, hogy a funkcionális tervezésre fordított időt és erőfeszítést megterhelnék.

 • A drótváz lehet olyan egyszerű, mint egy durva vázlat tollal és papírral, vagy egy kifinomult tervezés, amelyet drótkeretező szoftverrel készítettek el.
 • A drótvázas kialakítás nem azt mutatja meg, hogyan fog működni egy webhely, hanem azt, hogy hogyan fog kinézni.
 • Például képet ad arról, hogy az egyes dizájnelemek hol lesznek elhelyezve, és a webhely áramlását a felhasználó szemszögéből.

Forrás

Ha drótvázat tervezett, az sok különböző szinten működik, például az ügyfele számára az ötlet vizuális megjelenítését. A drótvázak módosítása sokkal egyszerűbb, mint egy teljesen megtervezett és működőképes webhely módosítása, amely a végrehajtandó változtatások összetettségétől függően rendkívül nehézkes lehet. Egy másik szempont, amelyet figyelembe kell venni, hogy amikor átadja ezt a tervet a fejlesztőnek, világos és tömör vázlattal dolgozhat.

A drótváz elemei

A drótváz tervezése során a webhely funkcionalitására, elrendezésére és szerkezetére kell összpontosítania. Ideális esetben a drótváznak a SEO-val is foglalkoznia kell.

 • A drótkeretezés segíthet a jobb oldali elemek tervezésében a SEO integrálása érdekében a tervezési szakaszban.
 • A SEO drótkeretezésének kezdettől fogva történő integrálása megkönnyíti az összkép fenntartását és az egyes oldalak, kulcsszavak és navigáció sajátosságainak átgondolását.
 • További munkát és fejfájást takarít meg a későbbi fejlesztés során.
 • A SEO drótvázak lehetővé teszik a tervezők számára, hogy megtervezzék és megtervezzék az általános esztétikát, a felhasználói folyamatokat, valamint a képek és a szövegezés közötti jobb egyensúlyt, miközben lehetővé teszik a fejlesztők számára, hogy a webhely funkcionalitására összpontosítsanak.
 • Lehetőséget ad az összekapcsolásra, leadek generálására és konverziókra is.
Olvasni:  5 A reklámkampányok alapjai

Mindig van konfliktus a tartalom és a képek között egy webhelyen, akár több képnek, akár több szövegnek kell lennie a magyarázathoz. Ez a konfliktus leggyakrabban abból adódik, hogy a tervezők a tartalom helyett inkább a webhely dizájnjára és megjelenésére helyezik a hangsúlyt. Hajlamosak vagyunk félretenni a tartalmat a tervezési folyamat során.

De ha ezt a szempontot, különösen a SEO-t figyelembe veszik a tervezés során, akkor egyensúlyt lehet elérni a weboldal esztétikai és tartalmi aránya között. A SEO drótkeretezés, amely magában foglalja és a tervezési folyamat során arra összpontosít, a SEO drótvázolás.

Miért fontosak a SEO drótvázak?

A drótvázolás elengedhetetlen eszköz minden hálózati vagy alkalmazási küldetésben. Lehetővé teszi az ügyfél, a tervező és a fejlesztő számára a koncepció megjelenítését. Megtekintheti a webhely szerkezetét anélkül, hogy a webhely elrendezési elemei, például a színárnyalatok és a fényképek eltérítenék. A legtöbb tervező úgy véli, hogy egy egyszerű SEO drótváz tervezése végül időt takarít meg, az egyszerűség pedig segít javítani a tervező, a fejlesztő és az ügyfél feladatát.

Forrás

 1. A drótvázak egyértelművé teszik a projektjeit, lehetővé téve, hogy az összes interakción és elrendezési igényen keresztül dolgozhasson.
 2. A drótvázak arra késztetik ügyfeleit, hogy mérlegeljék kívánságaikat, és lehetővé teszik számukra, hogy meghatározzák elképzeléseiket, és hogy mi legyen az elsődleges céljaik.
 3. A rendelkezésre álló drótvázak megkönnyítik, hogy megvitassák ötleteit a csoporttal, és meghatározzák, hogy a terv hogyan működjön az Ön elképzeléseit illetően.
 4. A drótvázak abban is segíthetnek, hogy nagyobb hatékonysággal közvetítsék webhelye alapvető üzenetét, és korai szinten kapjanak visszajelzést.
 5. A drótvázak világos képet adnak a fejlesztőnek azokról az elemekről, amelyeket kódolniuk kell. Hogyan módosítható a formátum kisebb készülékeknél? Milyen legyen a tartalom hierarchiája? Hogyan reagál a navigáció a kisebb monitorokra?
 6. A drótvázak megkönnyítik a tervezők számára a webhely számos részének elrendezését, ami szabadon folyó folyamatot eredményez.

Miután betekintést nyert abba, hogy mit keresnek a felhasználók, fontos gondoskodni arról, hogy minden weboldal helyesen és hatékonyan legyen elhelyezve a tipográfiai hierarchia szempontjából, és hogy a fontos kulcsszavak védettek és ismétlődőek legyenek. További szempontok, amelyeket figyelembe kell venni, az oldallinkelés, a fényképcímkék, a jelölések és a vonatkozó metatények. Ezek a szempontok segíthetnek a rangsor javításában is.

Forrás

Hogyan készítsünk SEO drótvázat

1. Találja ki a weboldal szerkezetét

 • Először is gondolja át a webhely releváns oldalait. Milyennek kell lennie a weboldal felépítésének? Döntse el ezt a webhely elrendezésének beállításakor. Milyen célt szolgál a szerkezet?
 • A kezdetektől fogva drótvázolja a nyomást gyakorló szervezeteket. Minél jobban meghatározott a webhely szerkezete, annál egyszerűbb Ön és ügyfelei számára is eligazodni.
 • Készítsen előnyben részesített webhely-struktúrát vagy webhelytérképet. A használhatósági gyakorlatok követése érdekében elengedhetetlen az oldalon történő navigáció egyszerűsítése. Előrelátható, logikus hierarchiával rendelkező webhely-struktúrát szeretne létrehozni, amely a legfelső szintű oldalakra és a releváns aloldalakra specializálódott.
 • Ideális esetben a kezdőlappal kell kezdenie az oldal tetején; ez az alapvető céloldal. Ezt követően érdemes az oldalakat fontosságuk sorrendjében elrendezni. Ezután megrendelheti őket a megfelelő alosztályaikban, és végül a személyes termék/szolgáltatás/cikk oldalakon.
 • Ez robusztus weboldal-hierarchiát és intenzitást hoz létre, ami egyszerűbbé teszi a webhely navigálását a felhasználók számára, és kevésbé bonyolulttá teszi az olyan keresőmotorok számára, mint a Google és a Yahoo.
Olvasni:  10 legjobb tervező, akit követni kell az Instagramon

Forrás

2. Kutatási kulcsszavak

Az egyes weboldalak eredményeinek azonosítása megalapozza a következő lépést: a kulcskifejezések ismeretét. Az aktívan keresett kulcsszavak beépítése, amelyek relevánsak lehetnek az oldal tartalmához, releváns keresőmotor-eredményeket biztosít.

Ha minden oldal célját megtudja, gyorsabban megtalálhatja a leghasznosabb kulcsszavakat az alcímekhez és oldalcímekhez. A SEO drótkeretezés ezen túlmenően előnyt jelent a permalink nevek, leírások és metacímkék bővítésében.

Forrás

Ebben a szakaszban egyensúlyt kell találnia a kritikus kereskedelmi vállalati álmok, az ügyfelek kívánságai és a verseny között, majd elkezd a pozitív kulcsszavakra és kifejezésekre összpontosítani az internetes webhely hosszában.

A kulcsszótanulmányok segítenek erős weboldal-nevek kiválasztásában, amelyek összhangban lehetnek azzal, amit a felhasználók keresnek, és végül megtöltheti az oldalakat ezekkel a hasznos kulcsszavakkal. Ezután megkezdheti a kulcskifejezések fontossági sorrendbe állítását, vagy olyan oldalak létrehozását, amelyek extra SEO drótkeretezést kínálnak webhelyének azon elemeihez, amelyek nagyobb jelentőséggel bírnak, vagy amelyeket kiemelni szeretne.

3. Állítsa össze összefüggően

A részletes és logikus webhelyszerkezettel és a releváns, kikutatott kulcsszavakkal felvértezve mostantól SEO tartalmat is beilleszthet a drótvázba. Miután eldöntötte a SEO tartalmat, megépítheti a SEO drótvázas navigációt, és minden irányban megadhatja a megfelelő kulcsszavakat.

Ideális esetben a fejlesztőknek a legfontosabb adatokat a legfelső vagy a második szintű könyvtárban kell tartaniuk; és hozza létre az igényeinek megfelelő linkstruktúrát a tervezési és a felhasználói szempontok alapján.

4. Kiszolgálja a keresőmotorokat

A szilárd SEO drótváz érvényre juttatásának első lépése az olyan keresőmotorok mögött meghúzódó elvek megértése, mint a Google és a Yahoo. A keresőmotor első számú célja, hogy a lehető leggyorsabban és legmegfelelőbb választ adja a felhasználónak. Ezt szem előtt tartva logikailag és emberközpontú orientációval kell rendszereznie a SEO drótvázát, majd a webhelyet.

Olvasni:  Bitcoin digitális valuta – Minden, amit tudnod kell

Amikor egy keresőmotor átvizsgálja webhelyét, hogy indexelje a keresési eredményeket, utánozza egy személy útvonalát egy internetes oldalon. Ha ezek a felhasználói utak jobban vannak optimalizálva, akkor webhelye magasabb rangot kap. Ennek eredményeként megnő a weboldal forgalma.

Ezért létfontosságú a SEO drótváz megtervezése, és végül a webhely szerkezetének beállítása a releváns kulcsszavak megjelenítéséhez és a keresőmotor akadályainak megkerüléséhez. Minél egyszerűbb a szerkezet és az intenzitás, a keresőmotorok annál könnyebben tudják feltérképezni és indexelni.

5. Használható oldalnevek

Legyen lehetőségei a lehető leggyorsabban és legkönnyebben navigálhatók. Törekedjen arra, hogy az oldalnevek tömörek, világosak, könnyen olvashatóak és megjegyezhetőek legyenek. Ezenkívül próbálja meg mindig nyolc alternatíva alatt tartani a navigációt, amikor csak lehetséges.

Ha elsődleges lépésként ügyfelei igényeire összpontosít, jobb oldalt és alacsonyabb visszafordulási arányt hoz létre, amelyet a keresőmotorok, például a Google és a Yahoo a minőség és a relevancia kritikus mutatóinak tekintenek.

Mivel egyes kifejezések szorosan kapcsolódnak a megcélzott kulcsszavakhoz, és tekintélyes látogatókat vonzanak a webhelyre, megérdemlik, hogy foglalkozzanak velük. Példa erre egy kulcsszótanulmány, amely kimutatta, hogy azok, akik a „hővisszaállítás” kifejezésre keresnek, nagyobb valószínűséggel keresnek a „fűtők” kifejezésre. Így, bár lehet, hogy nem kulcsszavak, néhány szót le kell fedni a SEO drótváz tartalmában.

Forrás

Bár ismeri a SEO drótkeretezését a webhelyek tervezésében, szükséges, hogy a tervezés korai szakaszában szerepeljen. Ez biztosítja, hogy egy egyszerű domaint kapjon a keresőmotorok indexeléséhez. Kulcsszavakban gazdag anyagot is tartalmaz majd, amely azt a lexikont célozza meg, amelyet a felhasználók valóban keresnek. Ez megkönnyíti a webhely megtalálását, és nagyobb forgalmat biztosít a webhelynek.

A célokat meg kell tervezni, és ezek megvalósítása az elejétől a végéig körültekintő tervezést igényel. Ez magában foglalja a SEO drótkeretezésen keresztüli SEO szempontokat és egyéb tervezési szempontokat. Ha SAz EO drótkeretezés kezdettől fogva nem szerepel az elrendezésben, ha később hozzáadja a terveit, akkor a tervek szokatlannak tűnhetnek, és a SEO-tartalom foltozottnak tűnik. Ezen túlmenően, ha a webhelyet a felhasználók szemére vetik, a találati arány csökkenni fog, és minden optimalizálási erőfeszítése hiábavaló lehet.

Olvasni:  Blogbejegyzés-ötletek gyűjtése 30 perc alatt (8 egyszerű módszer)

Ez az oka annak, hogy a SEO drótvázak olyan kulcsfontosságúak a drótkeretezési fázis egy pontján.

Kulcs elvitelek

 • A keresőoptimalizálók bevonása a drótkeretezési folyamatba segít egy kevésbé zsúfolt és kiegyensúlyozott webhely felépítésében. A SEO drótkeretezést bele kell foglalni a tervezési folyamatba.
 • Sok drótváz tervező nincs teljesen tisztában azzal, hogy a SEO hogyan befolyásolja az általános felhasználói élményt és a felhasználói útvonalakat. Ez a kulcsfontosságú pontja a SEO-központú drótkeretezésnek, amely képes létrehozni vagy összetörni a weboldalt.
 • Elengedhetetlen annak felismerése, hogy az olyan motorok, mint a Google és a Yahoo, hogyan rangsorolják az oldalakat az algoritmusa alapján. Sokszor a felhasználó első interakciója az Ön webhelyével egy adott oldalon keresztül történik, miután hosszas keresést végez a keresőmotorban.
 • Ezután visszafelé folytatják az Ön weboldalának felfedezését, egy egyedi témától kezdve a kezdőlapra és más oldalakra való navigálásig, hogy megvizsgálják a tervezést. A teljes weboldaltervezés értékeli a SEO-tanulmányokat, és nem korlátozza a navigációt egy kezdőlapra vagy a felülről lefelé irányuló mentalitásra.

GYIK

1. Szükséges-e drótkeretezés?

A drótkeretezési folyamat rendkívül fontos, mivel ez az interfész kialakításának gyökere. Segít meghatározni az információs architektúrát, a felhasználói áramlást és a logikát.

2. Mi az an SEO drótváz?

A drótváz egy webhely/alkalmazás sematikus ábrázolása, amely magában foglalja a navigációt, a funkcionalitást, az oldal tartalmát és a használhatóságot. A drótvázak felbecsülhetetlen értékűek a tervezési szakaszban, mivel lehetővé teszik a projekt legfelső szintű funkcionális szempontjainak tesztelését, mielőtt bármilyen fejlesztés megtörténne.

3. Mi a különbség a drótváz és a folyamatábra között?

A drótvázak az elrendezést és a statikus tartalmat kommunikálják, de nem interakciókat.
A folyamatábrák részletesen lefedik az interakciókat, de kihagyják a felhasználói kontextust.
A drótvázak segítenek dokumentálni az összetett interakciókat, ahol a tartalom vagy az elrendezés néhány oldalon megváltozik.

4. Hogyan működnek a drótvázak?

A drótváz az oldal interfészének kétdimenziós illusztrációja, amely a tartalom, a rendelkezésre álló funkciók és a tervezett viselkedések helykiosztására és prioritásaira összpontosít. Ezen okok miatt a drótvázak általában nem tartalmaznak semmilyen stílust, színt vagy grafikát.

5. Milyen típusú drótvázak vannak?

1. Alacsony hűségű drótvázak.
2. Középhűségű drótvázak.
3. Nagy pontosságú drótvázak

Új publikációk:

Ajánlott