Útmutató a szabadúszó közösségimédia-javaslat elkészítéséhez

Szeretnéd fejleszteni szabadúszó karriered? Ismerje meg, hogyan tehet szabadúszóként közösségi médiaajánlatot, hogy sikeresen eljusson az ügyfelekhez.

A szabadúszó egy olyan foglalkoztatási rendszert jelent, amelyben az egyént egyetlen munkáltató sem szerződteti hosszú időre. Ehelyett a szabadúszó különböző szervezetekkel dolgozik rövid távon vagy szerződéses alapon, anélkül, hogy kifejezetten egyetlen munkáltató mellett lenne elkötelezve. Figyelembe véve, hogy a szabadúszóként több munkáltatónál kell dolgozni, a hálózatépítés az önfoglalkoztatás szerves része.

Különféle módszerek léteznek arra, hogy a szabadúszók hálózatba szervezzék és értékesítsék tudásukat. Ezek közé tartozik a közösségi médiában való jelenlét kiépítése, a blogírás, a portfóliója fejlesztése, a potenciális ügyfelek számára történő bemutatás, az ajánlások és vélemények gyűjtése, a szabadúszó webhelyek használata stb. Ebben a blogban megtudhatja, hogyan készíthet szabadúszó közösségi médiás ajánlatot, hogy több ügyfelet találjon. és jobb hálózatokat építeni.

Mi az a közösségi média ajánlat?

A közösségimédia-ajánlat kiemeli szolgáltatásait, munkakörét és készségeit a szakmai célok összefüggésében. A cél az, hogy az Ön képességeit piacra vigye, mint az ügyfél lehetséges követelményeinek megfelelő megoldást, és felvegye Önt.

Megemlítheti tapasztalatait és lehetséges módjait, amelyek segítségével az ügyfél hatékonyabban érheti el szakmai céljait. Ha Ön közösségimédia-menedzser, vagy hasonló szakmában dolgozik, a közösségi média szabadúszó ajánlata a legjobb módja annak, hogy a leendő ügyfeleket megszólítsa.

Miért van szüksége közösségi média ajánlatra szabadúszóként?

A szabadúszó közösségimédia-ajánlat hivatalos levélként működik, amely rávilágít arra, hogy milyen módon tervezi felhasználni képességeit és készségeit az ügyfél érdekében. Ez egyértelmű határokat biztosít mindkét fél számára. Világos tartományt ad a várható munkaterhelésről.

Az ajánlat lehetővé teszi, hogy megindokolja potenciális ügyfelét, miért jobb választás versenytársaihoz képest. Az ajánlatban megoszthatja szakértelmét és képességeit. Bármilyen releváns múltbeli tapasztalat is megemlíthető.

Olvasni:  Hogyan indítsunk el egy fordítási vállalkozást a semmiből

szabadúszó közösségi média menedzser/marketinges feladatai

Forrás

A világos játékterv és az egyértelműség bizonyítéka annak, hogy megértette ügyfele céljait. Ez minden bizonnyal jobban lenyűgözi potenciális ügyfeleit, mint egy értékesítési hívás. Ez növeli annak valószínűségét, hogy több ügyfelet szerezzen. Szabadúszóként javaslatokat tehet az üzleti sokrétű fejlesztésére és bővítésére. A blog vége felé mutatunk néhány szabadúszó közösségi média ajánlatsablont a kezdéshez.

Mit kell tennie az ajánlat elkészítése előtt

Mielőtt javaslatot tesz az ügyfele számára, némi háttérkutatást kell végeznie, és ki kell találnia azokat a módokat, amelyekkel tovább javíthatja üzletét. Ezt a következő módokon teheti meg.

A cél az, hogy megmutassa az ügyfeleknek, hogy Ön képes elérni céljait, ezért érdemes Önt választania. Helyes használat esetén a közösségi média szabadúszó ajánlatai nagyszerű eszközt jelenthetnek hálózata bővítésére. Más szavakkal, a folyamat a következő lehet:

1. Határozza meg leendő ügyfele céljait és követelményeit

Hacsak nem foglalkozik leendő ügyfele szükségleteivel, ajánlata nem válik be számukra. Ehhez először meg kell értened őket. Ha bizonyos kérdéseket tesz fel leendő ügyfelének, megkönnyítheti ezt a folyamatot magának.

Kérdezze meg a lehetséges kihívásokról, amelyekkel leendő ügyfele szembesülhet. Milyen módszerekkel próbálták megoldani ezeket a problémákat? Kérdezd meg azt is, hogy van-e idővonaluk e célok eléréséhez. Végül kérdezze meg őket a költségvetésükről. Ez a szakasz jó arra, hogy átérezhesse, milyen problémákon fog dolgozni.

2. Tájékozódjon a közönségükről

Miután megértette leendő ügyfele üzletét és kihívásait, továbbléphet az ideális közönségbázis megértéséhez. Ezzel megtudhatja, hogy stratégiája segít-e leendő ügyfelének felvenni a kapcsolatot a közönségével. Ezenkívül módosíthatja stratégiáját, hogy hatékonyabbá tegye azt a leendő ügyfél közönsége számára.

3. Kutassák fel versenytársaikat

  a piackutatás célja

A következő lépés az, hogy megtudja leendő ügyfele versenytársait vagy hasonló vállalkozásokat, amelyek ugyanazt az ideális közönséget célozzák meg a közösségi médiában. Ezzel képet kap arról, hogy mit csinálnak jól, és hol van szüksége ügyfelének fejlesztésre.

4. Elemezze ügyfele meglévő társadalmi stratégiáját

A legtöbb vállalkozás már aktív a közösségi médiában. Miután megtalálta leendő ügyfele közösségi média fogantyúit, meg kell vizsgálnia azokat, és meg kell próbálnia kitalálni, hogyan javíthatja marketingstratégiáját.

Kezdje azzal, hogy megtudja, mely közösségi hálózatokon aktívak, milyen gyakran posztolnak, mely bejegyzések keltenek nagyobb érdeklődést, tesznek-e fel hirdetéseket stb. Amikor megvitatja saját marketingstratégiáját, megemlítheti azokat a területeket, amelyeket szeretne szeretne változtatni, és miért. Ha pedig a leendő ügyfele nem, akkor kihagyhatja ezt a lépést.

Olvasni:  Új ereklye WordPress: Útmutató a teljesítmény megtalálásához...

5. Készítse el első stratégiáját

Miután végzett a kutatással, gyűjtse össze az összes információt, és dolgozzon ki egy hatékony közösségi média stratégiát. Ezt a stratégiát fogja kiemelni a szabadúszó közösségi média javaslata. Tartalmazza a mit, miért és hogyan. Ezt később is hozzáadhatja ajánlatához, amikor bemutatja ügyfelének.

6 tipp a szabadúszó közösségimédia-javaslat elkészítéséhez

Mielőtt elküldi ajánlatát egy ügyfélnek, ismerje meg igényeit és üzleti céljait. Ez lehetővé teszi, hogy személyre szabja ajánlatát, és kiemelje, hogy képességei hogyan segítenek nekik. Ezért ideális esetben ajánlatot kell küldenie, miután beszélt az ügyféllel, és megértette az igényeit. Ha ez megtörtént, hozzáláthat az üzlethez. Íme néhány lépés a lépéshez.

1. Mutassa be magát vagy az ügynökségét

Kezdje azzal, hogy bemutatja magát, az Ön által nyújtott szolgáltatást és azokat a csapattársakat, akikkel együtt dolgozik. Röviden beszéljen közösségimédia-tartalomkészítő szolgáltatásairól, szakértelméről és tapasztalatáról. A cél nem az önéletrajz másolása, hanem képességeinek és szakmai tapasztalatainak összegzése. Itt arra kell törekednie, hogy készségeivel lenyűgözze a potenciális ügyfeleket, és meg kell határoznia, miért különbözik versenytársaitól.

Megemlítheti az Ön vagy ügynöksége által elnyert díjakat vagy elismeréseket is. Ezenkívül megemlítheti néhány korábbi vagy jelenlegi ügyfele nevét. Befejezheti a bemutatkozást néhány gyors, szórakoztató tény vagy történet megosztásával, hogy megtörje a formális monotonitást és építsen bizalmat.

2. Megemlíteni az ügyfél problémáinak megoldásait

Ha már megbízható, hozzáértő szakemberré vált, beszélhet arról, hogyan járulhat hozzá az ügyfél üzletéhez. Kezdje ügyfelei igényeinek áttekintésével. A korábban végzett háttérkutatás segíthet ebben a szegmensben.

a legfontosabb közösségi média kihívások

Amikor a versenyről van szó, említse meg az ügyfél vállalkozásának lehetséges fejlesztési területeit. Megadhat néhány indokot, hogy az ügyfél miért nem tudja elérni a céljait, és megtudhatja, hogyan segíthet ebben. A cél annak egyértelművé tétele, hogy Ön megérti, mit akar az ügyfél, és megvan a képessége az ügyfél problémás területeinek hibaelhárítására. Világos, elérhető célokat kell felvázolnia, amelyeket akkor kíván elérni, ha az ügyfél felveszi Önt.

3. Oszd meg terved csupasz csontjait

Ezután megbeszélheti a lehetséges cselekvési tervét az ügyfél problémáinak megoldására. Tisztázza a követendő munka körét, elvárásait és stratégiáit. A tervnek tartalmaznia kell egy durva ütemtervet.

Például, ha Ön közösségimédia-menedzser, beszélhet a különböző közösségimédia-platformokról, amelyeken aktív lesz, a bejegyzések jóváhagyásának rendszeréről és egy hozzávetőleges idővonalról, hogy milyen gyakran fog tartalmat közzétenni. Beszélhet a tartalomkezelési folyamatról, amely magában foglalja az eszközök létrehozását, a szükséges szövegírást, a képkezelést, az elemzést stb. Mindezek együtt egy praktikus kezelési tervet alkotnak.

Olvasni:  Kötelező blogok minden szabadúszó író számára

4. Állítson be határidőket vagy mérföldköveket

Ebben a szegmensben meghatározhat bizonyos mérföldköveket, kulcsfontosságú teljesítménymutatókat (KPI), valamint határidőket a jobb áttekintés és a jövőbeli elemzés érdekében. Ezek a mérföldkövek az egyes ügyfelek egyedi igényein és időhöz kötött céljain alapulhatnak. Itt megoszthatja a várható teljesítéseket egy adott időszakra vagy a jelentési ciklusra vonatkozóan. Például, ha közösségi média marketingkampányt tervez, megemlítheti azt az időkeretet, amelyre azt tervezi.

5. Beszéljen múltbeli tapasztalatairól

Ennek a résznek az a célja, hogy meggyőzze ügyfelét arról, hogy tudja, miről beszél, nem csak a tervek elkészítése, hanem a gyakorlati szempontok tekintetében is. A legjobb módja ennek az, ha megosztja korábbi munkatapasztalatait vagy ügyfelei észrevételeit.

Ezt megteheti korábbi vagy jelenlegi ügyfelek beszámolóinak megosztásával. Esettanulmányokat oszthat meg korábbi munkái alapján, ahol kiemelheti, hogyan oldotta meg a problémákat és hogyan hozott változást. Ha megemlíti azokat a módokat, amelyekkel segítette ügyfeleit bizonyos célok elérésében, az is jó módja annak, hogy szavatolja szakértelmét. Próbáljon konkrét lenni tények, dátumok vagy statisztikák segítségével.

6. Rögzítse a megállapodás részleteit

Az előző szakaszok célja az volt, hogy meggyőzze a potenciális ügyfelet az Ön szakértelméről, készségeiről és képességeiről. Miután ezt megtette, továbbléphet a partnerség működésének leírására. Megadhatja a fizetési feltételeket tartalmazó szerződéses megállapodást (órában, projektalapon dolgozik-e stb.) A számlázási ciklust és a fizetési feltételeket egyértelművé kell tenni, hogy elkerülje a jövőbeni félreértéseket.

Ezután beszélhet arról, hogyan kommunikáljon, milyen gyakran tervez értekezleteket, a munkaidőt stb. Végül említse meg a felmondási időt, amely meghatározza azt a felmondási időt, amelyet Önnek vagy ügyfelének meg kell adnia véget vet a megállapodásnak. Ha előre megadja a feltételeket, elkerülheti a káros hatásokat, ha valami rosszul sül el.

A javaslatot szükség szerint módosíthatja. Ha mindkét fél elégedett, véglegesítheti az üzletet, és működő partnerséget építhet ki. Ez megtehető úgy, hogy felkérjük az ügyfelet a szerződés aláírására, vagy megbeszéljük a találkozót. Hiperhivatkozásokat adhat az ajánlatához, hogy a folyamatot egyszerűbbé és kényelmesebbé tegye ügyfele számára.

Szabadúszóként a hálózatépítés és az új ügyfelek szerzése fontos feladat. Ennek jó módja, ha személyre szabott szabadúszó közösségi médiaajánlatot oszt meg leendő ügyfelei számára. A fent említett irányelvek alapján lenyűgöző közösségi média szabadúszó javaslatot tehet.

Olvasni:  A közösségi média 15 leginkább figyelmen kívül hagyott előnye

A legjobb közösségi média ajánlatsablonok, amelyeket érdemes kipróbálni

Annak érdekében, hogy jobb képet adjunk mindarról, amiről már szó esett, összeállítottunk egy kis listát a szabadúszó közösségi média ajánlatsablonokról.

1. Közösségi média javaslatsablon – In Living Color, a közösségi média vezérigazgatója

egy közösségi média ajánlatsablon

Forrás

Ez egy 11 oldalas sablon amely lehetővé teszi, hogy a célkitűzésektől és a projekt ütemezésétől a fizetési feltételekig és az ügyfelek beszámolóiig mindent megadjon. Testreszabható, ami azt jelenti, hogy válthat képeket, betűtípusokat és színeket. Segít abban is, hogy a megfelelő információkat helyezze el a sablonon.

2. Kockás közösségi média marketing ajánlatsablon, Venngage

közösségi média marketing javaslat

Forrás

Ebben a sablonban fontos szakaszokat is felvehet, például a projekt mérföldköveit, a projekt céljait, a fizetési ütemezést és a szerződési feltételeket. A Venngage-en egyszerűen testreszabhatja a sablont, és lecserélheti a meglévő elemeket olyanokra, amelyek egyediek az Ön márkájára. Egyedülálló dolog ebben a sablonban, hogy a végén helyet kapott a fejlövések számára, így személyes hangulatot kölcsönöz a szabadúszó közösségi média ajánlatsablonnak.

Kulcs elvitelek

● A szabadúszó közösségi média ajánlat megosztása jó módja annak, hogy új ügyfeleket szerezzen.

● A közösségi média szabadúszó ajánlata tartalmazza az Ön korábbi tapasztalatait, beszámolóit, szakértelmét és a leendő ügyfelei problémáinak megoldására való képességét.

● Ha szabadúszó közösségimédia-ajánlatot szeretne tenni, háttérkutatást kell végeznie leendő ügyfeléről és versenytársairól, és stratégiákat kell kidolgoznia problémáik megoldására.

● Amikor még csak most kezdi, segítséget kérhet a szabadúszó közösségi média ajánlatsablonokból.

GYIK

1. Mi az a közösségi média ajánlat?

A közösségimédia-javaslat felvázolja azokat a módokat, amelyekkel a közösségi média készségeit és szakértelmét felhasználva megoldhatja a leendő ügyfél problémáit.

2. Hogyan készítesz egy közösségi média stratégiát?

Stratégiát alakíthat ki, ha kapcsolatba lép egy leendő ügyféllel, és többet megtud a céljairól és kihívásairól. Ennek és néhány további háttérkutatásnak köszönhetően stratégiát dolgozhat ki, amely segíti őket céljaik elérésében. Ezt a stratégiát bemutathatja nekik szabadúszó közösségimédia-ajánlatában, találkozón vagy híváson.

3. Milyen egy jó közösségi média kampány?

Egy jó közösségi média kampány jó tartalmat is tartalmaz. Lenyűgöző marketingstratégiára és a közönséget vonzó tartalomra van szüksége.

4. Mi a közösségi média marketing?

A közösségi média marketing (SMM) az, amikor egy vállalat termékeit és szolgáltatásait a közösségi médiában értékesíti. Ez a marketing egyik legjobb módja az ügyfelek bevonására és megtartására

Új publikációk:

Ajánlott