Útmutató a szabadúszó projektekhez

A szabadúszó átvette az uralmat a világon, különösen a jelenlegi járvány idején. Az egyik fő oka annak, hogy a foglalkoztatható egyének a szabadúszó projekteket részesítik előnyben a szokásos munkákkal szemben, az a rugalmasság, amelyet kapnak.

Forrás

A szabadúszó munkavállalóknak, más néven szabadúszóknak nem kell 9 és 18 óra között az asztalukban ülniük; akkor kezdhetik és fejezhetik be a munkát, amikor akarják, feltéve, hogy az megfelel a megrendelő által megadott határidőnek. A szabadúszó azt is megakadályozza, hogy az egyének túl sokat dolgozzanak, és ne kapjanak fizetést ugyanazért. Valójában a szabadúszó az egyik legkeresettebb szerep 2022-ben.

Tippek több szabadúszó projekthez

● Vegye fel a kapcsolatot korábbi ügyfelekkel, akikkel jó kapcsolatot ápolt. Hívja fel őket, hogy tudják hollétüket, és érdeklődjenek általános jólétükről, ahelyett, hogy közvetlenül kérnének munkát.

● Gyakran jó ötlet egy tapasztalt szabadúszóval dolgozni, hogy megtanulja a szakma tippjeit és trükkjeit. Ez a stratégia jól működik egy szabadúszó fotós vagy író esetében.

Forrás

● Ne feledje, hogy betette a lábát a szabadúszók világába, hogy fenntartsa a munka és a magánélet egyensúlyát, miközben ésszerű mennyiségű pénzt keres. Ha a munka mennyisége túl sok, és nem ad időt magadra vagy szeretteidre, ne felejts el nemet mondani. Az ügyfeleknek meg kell érteniük, hogy értékelik a teret és az időt.

Olvasni:  4 tipp egy közösségi média marketing kampány megvalósításához

● Folyamatosan ellenőrizze a hálózati webhelyeket, például a LinkedIn-t, hogy keressen új szabadúszó fellépéseket. A # segítségével keressen megfelelő szabadúszó lehetőségeket.

Ne felejtsen el nyelvtanilag helyes és udvarias e-maileket írni az ügyfeleknek, függetlenül attól, hogy elvárja-e, hogy üzletet adjanak Önnek.

A szabadúszó realitásai

Az általa kínált nagy szabadság miatt a szabadúszók úgy érezhetik, hogy a szabadúszó projektek egyszerűek. A saját főnökének lenni a felelősség megosztásával jár. Íme néhány olyan valóság, amellyel minden szabadúszónak meg kell felelnie egy bizonyos időpontban.

1. Az elutasítás a tanulási folyamat része.

Szabadúszóként előfordulhat, hogy egyszerre több ügyféllel kell dolgoznia, különféle feladatokkal zsonglőrködve. Ez gyakran a stabilitás érzetének csökkenéséhez vezet. Az ügyféligények gyakran változhatnak a vállalati igények függvényében, a költségvetés vagy a készségek vagy a meglévő ügyfél-szabadúszó kapcsolat függvényében.

Forrás

Lehet, hogy gyakori az elutasítás, de a túlélés trükkje az, hogy semmilyen ilyen helyzetet nem veszel a szívedre. Próbáld meg beépíteni a kapcsolat pozitívumait, és lépj tovább. Több munka mellett idő kérdése, hogy mikor kezdenek el beszélni rólad.

2. Csatlakozz szabadúszó közösségekhez

Keressen hasonló szabadúszók közösségét támogatásért és elszámoltathatóságért. Egyes közösségekkel való kapcsolattartás útmutatást és motivációt ad a katonához.

Forrás

3. Emelje ki képességeit

A vállalatok nagy százaléka szabadúszókat alkalmaz, hogy betömjék a teljes munkaidős alkalmazottak képzettségi hiányosságait. Ha legutóbbi fellépésének munkaköri leírása meghatározza a tehetségek egy meghatározott körét, és Ön rendelkezik velük, feltétlenül hangsúlyozza ezeket a vállalattal folytatott levelezésében.

Forrás

4. Folyamatosan építse a csővezetéket.

A szabadúszó iparág elsősorban egy számjáték, ahol a szabadúszóknak előadásokat, bemutatkozó leveleket és hideghívásokat kell küldeniük, hogy szabadúszó projekteket online kapjanak. Még akkor is, ha az ütemterv zsúfolt, és az üzlet egészséges, kulcsfontosságú, hogy folyamatosan bővítse a csatornáját.

Olvasni:  8 népszerű ReactJS webalkalmazási példa [Updated]

Például tapasztalt szabadúszók finomhangolják a bemutatókat, és új ötleteket agyalnak ki, miközben számos projekten dolgoznak. Ne felejtse el folyamatosan kiemelni jelenlétét a közösségi médiában új hirdetésekkel.

5. Gondoljon túl a helyieken

A szabadúszó lehetővé teszi a szakemberek számára, hogy távoli helyekről dolgozzanak, ami azt jelenti, hogy többé nem szükséges a vállalattal azonos földrajzi területen tartózkodniuk. A jobb tehetségek akkor válnak elérhetővé, amikor a vállalatok a helyi gazdaságon túlra tekintenek. Ha szabadúszóként képzettebb, mint egy másik személy az irodához közeli területen, akkor nem veszíti el az állását.

6. Karbantartsa a dokumentumokat

Miközben saját magának dolgozik, nemcsak a szolgáltatások nyújtásáért, hanem a könyvelésért is felelős. A szervezet segíthet elkerülni a hibákat és baklövéseket az útvonalon, különösen az adószezonban.

A könyvelésen kívül vezessen nyilvántartást az ügyfeleknek küldött legfrissebb fájlokról anélkül, hogy minden e-mailtől függne. Ha szükséges, vásároljon extra tárhelyet, például külső merevlemezt. Az írásos dokumentumok, mint szabadúszó projektek portfóliót alkotnak, amelyet el lehet küldeni az ügyfélnek.

A következetes munkafolyamat fontossága

Miután úgy döntött, hogy egy teljes munkaidős állás mellett vagy azzal, hogy szabadúszó lesz, fontos, hogy állandó bevételi forráshoz jusson. A folyamatos munkafolyamat nemcsak rendszeres bevételt biztosít, hanem segíti a hosszú távú ügyfélkapcsolatok kialakítását is. Nem kell öt vagy több órát és pénzt töltenie a hirdetések megjelenítésével. Ehelyett a marketinget és a hálózatépítést be kell építeni a napi tevékenységeibe.

Saját közösséget is alapíthat. Hasznos lenne, ha van egy csoport ember, akik ugyanabban a szakmában jártasak vagy újoncok, akikre vissza lehet fordulni. Lehet, hogy kezdetben nehéz elindítani a közösséget, de a jutalmak kiválóak, ha elkészült. Végül is nem a munkával való elégedettség az egyik oka annak, hogy szabadúszó szerepet vállaljunk?

Olvasni:  Csökkentse vállalkozása rejtett költségeit a profit maximalizálása érdekében

A végén

Bár a szabadúszó egy olyan szerep, amely szabadságot és munka-magánélet egyensúlyt biztosít az embernek, megvannak a maga kihívásai. Bármely magánszemély számára elengedhetetlen, hogy ismerje a szabadúszó munka hullámvölgyeit, mielőtt elkezdi.

És ha ezt megtette, ne felejtse el folyamatosan hálózatba lépni társaival, ügyfeleivel és másokkal. Ez egy biztos módszer a rendszeres munkabeáramlásra.

GYIK

1. Szabadúszóként kell saját könyvelési nyilvántartást vezetnie?

Amikor saját magának dolgozik, nemcsak a szolgáltatások nyújtásáért, hanem a könyvelésért is felelős. A rendszerezettség segíthet elkerülni a hibákat és baklövéseket az útvonalon.

2. Mi történik, ha egy ügyfél nem ad több feladatot?

Az ügyféligények gyakran változhatnak a vállalati igények függvényében, a költségvetés vagy a készségek vagy a meglévő ügyfél-szabadúszó kapcsolat függvényében. Lehet, hogy gyakori az elutasítás, de a túlélés trükkje az, hogy semmilyen ilyen helyzetet nem veszel a szívedre.

3. Mi a legjobb módja annak, hogy több munkát szerezzen?

Regisztráljon a legnépszerűbb szabadúszó portálokon, építsen kapcsolatokat és vegye fel a kapcsolatot referenciákkal. A Pepper Content egy ilyen portál.

4. Hogyan maradhat naprakész egy szabadúszó?

Vegyen részt a szakterületén alapuló új szabadúszó tanfolyamokon, hogy naprakész legyen a legújabb fejleményekről.

Új publikációk:

Ajánlott