Útmutató az Ace B2B TikTok marketingstratégiájához 2024-ban

Bár a TikTok viszonylag újonc a közösségi médiában, csak 2016 szeptemberében indult, már széles körben elterjedt. Vizuális stílusának és a tartalomkészítők együttműködését lehetővé tevő funkcióinak köszönhetően a TikTok hatékony marketingeszközzé vált a B2C-ben.

A legtöbb B2B vállalat számára azonban a platform alacsony helyet foglal el a többi közösségimédia-marketing platformhoz képest. A LinkedIn az a webhely, amely leginkább kapcsolódik a B2B hálózatépítéshez és a szakmai kapcsolatok építéséhez.

Bár a TikTok érkezése ezen mit sem változtatott, az egekbe szökő népszerűsége és
1 milliárd aktív tag világszerte méltó versenyzővé tették az új B2B stratégiák számára.

Itt közelebbről megvizsgáljuk a B2B TikTok marketingstratégia fontosságát.

TikTok demográfiai adatok?

TikTok demográfiai adatok?

A platformot néha elutasítják, mivel kizárólag a Gen Z. A statisztikák azonban azt mutatják, hogy a felhasználói bázis sokkal szélesebb, mint azt először gondolta volna: a tagok több mint 30%-a 25-44 éves, és körülbelül 40%-uk 18-24 év közötti. éves.

Ugyanez a tanulmány azt mutatja, hogy a 21-40 évesek 74%-a aktívan részt vesz vállalkozása vásárlási döntéseiben, és már rendelkezik digitális stratégiával a B2B értékesítéshez.

Ezek a számok egyértelműen azt mutatják, hogy a B2B marketingnek még bőven van mozgástere a TikTok érettebb felhasználóinak eléréséhez, és most lehet a tökéletes alkalom arra, hogy kihasználja erejét. Csak azért, mert a platform nem hemzseg a B2B marketingesektől, még nem jelenti azt, hogy az is marad.

A B2B TikTok marketingstratégia előnyei

1. Márkaismertség

A B2B marketingstratégiákkal kapcsolatos feltételezések népszerű kritikája az, hogy az érzelmeknek nincs helye a kampány hangsúlyaként. A LinkedIn B2B Intézete szerint azonban az érzelmi B2B marketingstratégiák jelentősen felülmúlják a „logikai marketing” technikákat.

Olvasni:  A végső útmutató a digitális tartalomstratégia létrehozásához

Míg a közösségi médiában a racionális marketing arra összpontosít, hogy elmondja a közönségnek, miért érdemes használnia a termékét, az érzelmi marketing a „kire” összpontosít, ami exponenciálisan növeli a márka ismertségét. Az érzelmi elemekkel való vezetés ösztönzi a kapcsolatok kialakítását, amiben a TikTok kiváló. Ily módon a TikTok különösen alkalmas arra, hogy segítsen több leadet vonzani az értékesítési csatorna tetején.

Kiváló példa erre a TikTok hirdetési megoldása a márkaismertség növelésére. A TikTok legújabb hirdetési lehetősége a Branded Mission, és lehetővé teszi a márkák számára, hogy meghatározzák hirdetési igényeiket, majd az alkotók eredeti videókat küldhetnek be, amelyek megfelelnek ezeknek az igényeknek. A márka ezután elfogadja és népszerűsíti kedvenc videóját a megnövekedett hirdetési forgalom révén.

Ez mindenki számára előnyös: az alkotók új közönségeket érhetnek el megnövelt tartalommal, míg a márkák a TikTok közösség jó minőségű, céljaiknak megfelelő tartalmakat hasznosíthatnak. Az alkotók közönségének ennek eredményeként történő növekedése szintén hozzájárul a követő kampányok sikeréhez.

2. Platformok közötti fellebbezés

A többcsatornás élmény létrehozása azt jelenti, hogy felhasználói platformjuktól függetlenül ugyanazokhoz az információkhoz férhetnek hozzá. A TikTok megkönnyíti a felhasználók számára a tartalom megosztását a platformokon belül és a platformok között.

Ha már vannak informatív videóid, a TikTok segítségével reklámozhatod őket. Rövidítse le a blogján, webhelyén, YouTube-on és más közösségi hálózatokon terjesztett hosszabb videókat fogyasztható darabokra, amelyek konkrét problémák megoldására összpontosítanak. Lehet, hogy te is átírást formázni a videóból származó hangot írott tartalommá, ha szükséges.

Ezzel a promócióval nemcsak bővíti a közönségét, hanem nagyobb megtérülést is biztosít a már létrehozott tartalom újrafelhasználásával. Ez segít abban, hogy vezető szerepet töltsön be, és felajánlja iparági szakértelmét. Azok a nézők, akik látják a rövidített verziót, rákattinthatnak a teljes videóra is a webhelyen, ami jó minőségű forgalmat generál.

3. Lead Generation

A TikTokon lead-generáló hirdetésekkel a felhasználók bármikor megoszthatnak információkat magukról anélkül, hogy elhagynák az alkalmazást. Ez a folyamat automatizált, így leegyszerűsödik. A felhasználói élményt nem szakítják meg a hosszadalmas űrlapok vagy a céloldalak betöltésére való várakozás.

Ehelyett a Tiktok egy azonnali formában opció, amelyhez videó és információk is csatolhatók a termékekről vagy a futó kampányról. A lead gen ilyen módon történő megvalósítása lehetővé teszi a marketingesek számára, hogy teljes mértékben kihasználják a TikTok által hirdetett mobil-első hirdetés előnyeit. Ez nagyon hasznos a potenciális vásárlók, különösen a nulladik generációs és a millenniális vásárlók megcélzásakor, mivel az ilyen korcsoportokhoz tartozó felhasználók előnyben részesítik a mobilt az asztali számítógépekkel szemben.

Olvasni:  Hogyan garantálják a legjobb csapatok a tartalommarketing sikerét?

A TikTok lead gen ezenkívül zökkenőmentesen beépül a CRM-be, lehetővé téve a platformmal rögzített potenciális ügyfelek teljes felügyeletét, így tökéletes kiegészítője lehet
lead generáló kampányok.

4. A felhasználó által generált tartalom kihasználása

Nagy mennyiségű felhasználó által generált tartalmat is létrehozhat olyan duettekből vagy alkotókból, akik megkettőzik a hangot (ha létrehozza saját hangját). Ez növelheti a márkaismertséget, és több látogatót vonz vissza webhelyére.

Ezenkívül a TikTok nagy felhasználói bázisa és a gyorsan gördülő videóstílus megkönnyíti mások számára, hogy láthassák tartalmadat. A megfelelő közönség elérésének és a vírus terjedésének valószínűsége nő, ha optimalizálja a tartalmat az algoritmus szerint (erről később).

5. Keresletgenerálás

A sikeresség fontos szempontja keresletgenerálás Az erőfeszítés megkönnyíti a közönséggel való elköteleződést, és a TikTok a tökéletes platform erre.

A TikTok algoritmusának erőssége az, amit a legtöbb ember érdekesnek talál. Lebilincselő és élvezetes élményt generál az olyan anyagokra adott válaszok alapján, amelyek a felhasználókat a platformon tartják.

Ennek eredményeként nagyobb felhasználómegtartási arány mint a legtöbb más közösségi oldal. Valóban, a
Kantar 2021-es tanulmánya azt mutatja, hogy a TikTok-felhasználók 35%-a azt állítja, hogy az alkalmazás letöltése után összességében kevesebb más videóanyagot néz meg.

Keresletgenerálás

A TikTok nem pusztán levonja a többi közösségi média platformot. Egyre kevesebben veszik igénybe a televíziózást és a streaming szolgáltatásokat, és ehelyett többen a TikTok vizuális tartalom-hírcsatornáit részesítik előnyben. Néhány elköteleződési funkciót is kínál, mint például:

Kérdések és válaszok

A TikTok kérdés-felelet funkciója minden videót elköteleződési lehetőséggé varázsol. A TikTok a Kérdések és válaszok kérdésként jelölt megjegyzéseket azonosítja, így könnyebben azonosíthatja őket és válaszolhat rájuk.

Közvetítsd rajongóidnak a TikTok Live-on

Követőit élő beszélgetésbe is bevonhatja. Az élő közvetítéseknek a TikTok-videókkal ellentétben nincs időkorlátja. A leghűségesebb követőid értesítést kapnak, amikor élő adásban vagy, így könnyen pillanatképet kaphatsz arról, hogy hányan foglalkoznak rendszeresen a tartalmaddal.

B2B márkák a TikTok sikeres használatával

A TikTok egy gyorsan bővülő platform, és a marketingesek lassan felismerik a benne rejlő lehetőségeket. A B2B világ legnagyobb márkái közül néhány már beugrott a pályára, és a legtöbbet hozza ki ebből a platformból, többek között:

Olvasni:  Mi várható a tartalommarketingtől az első 90, 180 és 365 napban

Adobe kreatív szoftver

A világ legnagyobb tervezőszoftver-márkája a TikTok segítségével demonstrálja képességeit és növeli márkája ismertségét. A platformot arra is használják, hogy bemutassák márkájuk személyiségét.

Shopify

Az oldalt főként fogyasztói tippek és technikák megosztására, valamint más felhasználók által hashtag kampányai részeként készített videók népszerűsítésére használja.

Nyelvtanilag

ugyanazt a stratégiát követi, mint az Adobe és a Shopify, ami azt jelenti, hogy a platformot arra használják, hogy bemutassák termékeiket, kapcsolatba lépjenek közösségükkel, és használhassák a felhasználók által készített videókat hashtag kampányaik részeként.

Hogyan hozzunk létre egy sikeres TikTok marketingstratégiát

TikTok marketingstratégia

1. Azonosítsa közönségét

Az elérhető közönség eltérő lesz, ha tartalmat készít egy olyan platformra, mint a TikTok. Igen, törekednie kell a B2B közönség megszólítására, de meg kell céloznia a vásárlási bizottsághoz kapcsolódó vagy közvetlenül a benne szereplő személyeket.

A TikTok az ötletek, nézetek és tapasztalatok cseréjéről szól a B2B közösség számára. Ennek eredményeként a marketingnek beszélnie kell azokkal az egyénekkel, akik felelősek csapatuk tájékoztatásáért az információkról.

Azonosítsa a szektorában azokat a fontos döntéshozókat, akik valószínűleg kapcsolatba lépnek a Tiktokkal, és alapozza meg tartalmi stratégiáját rájuk és érdekeikre.

2. Használja az Eszközöket

A közösségi média egyik legidőigényesebb része a bejegyzések nyomon követése és ütemezése, különösen, ha több csatornán keresztül szerveznek kampányokat.

Ezért olyan eszközök használata, mint pl SocialPilot, egy közösségi automatizálási és ütemezési eszköz a tartalmak közösségi médiában való közzétételéhez és megosztásához, felbecsülhetetlen értékű lehet. Lehetővé teszi továbbá, hogy egy helyen merüljön el az egyes platformok közösségi elemzésében, így jobb áttekintést kaphat a kampány általános teljesítményéről.

3. Együttműködés a befolyásolókkal

A TikTok influencer marketing a közösségi média marketing hatékony típusa, amely vállalkozások vagy szolgáltatások népszerűsítésére összpontosít a platform népszerű tartalomkészítőin keresztül. Ez a hógolyó-marketing általában olyan kihívásokkal történik, mint a táncok, kozmetikumok és hashtagek, és a közönség bevonására törekszik, hogy trendeket és figurákat hozzon létre.

Az Adweek szerint az influencer marketing 11-szer jobban teljesít, mint a tipikus bannerhirdetések. Érdemes megfontolni a mikrobefolyásolók alkalmazását is, akiknek szűkebb, de elkötelezettebb és elkötelezettebb közönsége van. Ezenkívül lényegesen olcsóbbak, mint a felső szintű influencerek, ami magasabb ROI-hoz vezethet.

4. Optimalizálja a TikTok algoritmust

A TikTok algoritmusa szabályozza, hogy mely videók jelenjenek meg a „For You” oldalon. Megjeleníti minden felhasználónak az általuk az alkalmazásban tanúsított viselkedésükkel megjelölt preferenciáinak és érdeklődési köreinek megfelelően összeállított tartalmakat, így további, nekik tetsző TikTok-videókat találhatnak és nézhetnek meg.

Olvasni:  A TikTok Influencer Marketing elsajátítása: Találja meg a márkájához illőt

Íme néhány TikTok algoritmus-javaslat, amelyek segítenek a tartalom láthatóságának növelésében.

Válassza ki a megfelelő hashtageket

A hashtagek segítenek a TikTok algoritmusának felismerni a videóid kontextusát, és megmutatni azokat a releváns embereknek, így elérheted célközönségedet.

Győződjön meg róla, hogy kiváló minőségű videofelvételt használ

Ahhoz, hogy a tartalmat jobban optimalizálja a TikTok algoritmushoz, feltétlenül készítsen jó minőségű videóanyagot. Ehhez nincs szükség díszes felszerelésre. A telefon és a jó világítás megteszi a trükköt.

Használja a Felkapott hangot

Mivel a TikTok algoritmus a népszerű hangzású videókat és azok trendjeit részesíti előnyben, ügyeljen arra, hogy azonosítsa és kihasználja a trendeket és a hangot, mielőtt elveszítenék relevanciájukat. A trendeket tárgyaló fiókok követése a felkapott hang megtalálásának egyik módja.

Következtetés

A TikTok egy fantasztikus közösségi média, amelyet létrehozása óta sok vállalkozás alábecsült és figyelmen kívül hagyott. Ha nem dolgoz ki vállalati céljaihoz specifikus stratégiát, annak számos előnye származik.

Hozzáférést biztosíthat vállalkozásának olyan közönséghez, amely más platformokon nem rendelkezik. Ha most időt fektet a közönség és a követés kialakításába, az a jövőben kétségtelenül kifizetődik rendszeres erőfeszítéssel és nagyszerű tartalommal. Ha úgy dönt, hogy vállalkozása számára használja, érdemes a Linkedinnel együtt használni.

Gyakran Ismételt Kérdések

A TikTok jó marketingre?

Igen, a TikTok hatékony a marketingben, mert jelenleg az egyik legnépszerűbb közösségi média platform. 2021 szeptemberétől havi 1 milliárd aktív felhasználójával a platform kiváló terep az elköteleződéshez és a széles közönség eléréséhez.

A TikTok jó az eljegyzéshez?

A TikTok jól ismert magas szerves interakciós arányáról. Valójában a kutatások azt mutatják, hogy a TikTok elkötelezettsége 15%-kal magasabb, mint más platformokon.

Hogyan használhatják a márkák a TikTok kihívásait vállalkozásuk bővítésére?

A folyamatban lévő kihívásban való részvétel a legegyszerűbb és legjellemzőbb módszer a marketingesek számára a TikTok kihívások üzleti célú kiaknázására. Ötleteket kell azonosítania, hogy kihasználhassa a felkapott TikTok kihívás népszerűségét, amely megfelel az Ön márkájának és megoldásának.

A TikTok kihívásai arra is ösztönzik a felhasználókat, hogy készítsék el videóikat az Ön cégéről. Az ilyen típusú felhasználók által generált tartalom növeli a márka hitelességét, és segít ügyfeleket vonzani.

Új publikációk:

Ajánlott