Útmutató az indiai szabadúszó piachoz

Az indiai szabadúszó piac a leggyorsabban növekvő iparágak közé tartozik. Olvassa el ezt a cikket, hogy megtudjon mindent, amit tudnia kell.

Tartalomjegyzék

● Az indiai szabadúszó piac

● Törvények indiai szabadúszók számára

● A legnépszerűbb szabadúszó szerepek Indiában

● Mennyit keresnek a szabadúszók Indiában?

● 5 lépés a professzionális szabadúszóvá váláshoz Indiában bármely területen

A szabadúszó lehetőségek mára beárnyékolták a hagyományos kilenctől ötig terjedő állásokat. A szabadúszó sok ember számára kedvelt munkamódszerré vált, mert rugalmasságot tesz lehetővé.

Az indiai szabadúszó piac egy gyorsan fejlődő iparág, ahol mindenki számára van hely. Ha Ön is szeretné kihasználni ezt az új trendet, ez a cikk kiemeli mindazt, amit tudnia kell az indiai szabadúszó munkáról, és arról, hogyan hozhatja létre saját vállalkozását.

Az indiai szabadúszó piac

A globális szabadúszó piac méretét ekkorra értékelték 2,35 milliárd USD 2018-ban. Azóta a piac mérete at 15,3% és várhatóan USD lesz 9,19 millió 2027-ig. Az indiai szabadúszó piac óriási növekedést mutatott. Jelenleg a második leggyorsabban növekvő szabadúszó piac a világon.

Az indiai startup-kultúra és a globális világjárvány vezérelte ezt a növekedést. Ma már vége van 15 millió szabadúszó Indiában különféle szolgáltatásokkal. India ma a szabadúszók számának 46%-os növekedéséről számolt be 2020 első és második negyedéve között.

Forrás

Míg sok szabadúszó kezdett szabadúszóként dolgozni, hogy kiegészítse jövedelmét a járvány idején, a rugalmasság és a főnököd által biztosított jövedelem arra ösztönözte őket, hogy folytassák ezt a szerepet. A szabadúszók nemcsak tartalomírókra korlátozódnak, hanem grafikusok, fejlesztők, szerkesztők és még sok más területen is.

Ma a szabadúszók iránt nagy a kereslet. A szabadúszókat startupok és kisvállalkozások, valamint nemzetközi vállalkozások és Fortune 500-as cégek alkalmazzák.

Ezek a statisztikák nagyban megmutatják az indiai szabadúszó lehetőségeket. Könnyen szabadúszóvá válhat Indiában anélkül, hogy bármilyen összeget fektetne be.

Míg a szabadúszó egykor részmunkaidős munkának számított, ez nem így van. Manapság a szabadúszó teljes munkaidős munkává válhat, és az Ön bevételének elsődleges forrása lehet. Ha azonban szabadúszó munkát szeretne kezdeni Indiában, ismernie kell a szabadúszókra vonatkozó jogi előírásokat.

Törvények indiai szabadúszók számára

Indiában két fontos törvény létezik a szabadúszók számára. Ezek a következők:

1. Minden kereset jövedelemnek minősül.

Bármely összeg, amelyet szellemi vagy kézi szolgáltatások nyújtásával keres, bevételnek minősül. Ennek eredményeként az összeget fel kell tüntetnie a „Vállalkozás/szakma nyeresége és nyeresége” alatt.

Olvasni:  Útmutató kezdőknek jövedelmező e-mail lista létrehozásához

Az Ön teljes éves bevétele ezeknek a bevételeknek az összege lesz, függetlenül attól, hogy kicsi vagy nagy.

2. A szabadúszók külön levonásban részesülhetnek.

Mivel nem leszel egyetlen cég alkalmazottja sem, nem kapsz olyan juttatásokat, mint a PF. Ez azonban azt is jelenti, hogy minden költséget a zsebéből fizetnek. Ez lehetővé teszi az indiai szabadúszó vállalkozások számára, hogy bizonyos adólevonásokat igényeljenek.

Forrás

Ezek a költségek az utazási díjtól az áramig bármi lehetnek. Az egyetlen kritérium az, hogy közvetlenül kapcsolódjon az Ön szolgáltatásához.

Az engedélyezett költségek a következők:

● Ingatlan vagy munkaterület bérlése: költségként igényelheti, ha irodát bérel a munkájához.

● Eszköz amortizációs költsége: Ez csak a munkához használt tárgyi termékekre vonatkozik, például laptopokra.

● Ingatlanjavítási költségek: Ez magában foglalja a laptopok, PC-k vagy a szolgáltatás nyújtásához használt egyéb eszközök javításának költségeit.

● Irodai költségek: Irodai költségeket igényelhet, például új laptop, nyomtató vagy kellékek vásárlását. Ezen kívül villanyszámlák, telefonszámlák és egyebek is igényelhetők az irodai költségek között.

● Utazási és vendéglátási költségek: Ezt a költséget akkor számíthatja bele, ha egy ügyféllel találkozik. Alternatív megoldásként, ha megbeszéléseket szervez ügyfelei számára, belefoglalhatja a szobák, az étkezés stb. költségeit is.

● Orvosi költségek: Bármilyen egészségügyi biztosítást, amelyet saját magának vásárol, levonható. Ezen kívül itt megadhat bármilyen biztosítást, amelyet házastársa és gyermekei számára vásárol.

Forrás

A fenti ábra bemutatja azokat az előnyöket, amelyeket alkalmazottként kap, és azokat, amelyeket szabadúszóként mutathat ki a levonásokban.

Fontos megjegyezni, hogy ez nem az engedélyezett levonások teljes listája. A választott szereptől függően egyéb levonások is engedélyezhetők. Továbbá előfordulhat, hogy Ön nem jogosult az összes ilyen levonásra, munkája jellegétől függően.

5 legnépszerűbb szabadúszó szerep Indiában

Indiában szabadúszó lehetőségek állnak rendelkezésre Indiában bármilyen háttérrel rendelkező emberek számára. Ezért Indiában bármilyen területen szabadúszó vállalkozást indíthat. Kiválaszthatja az Ön által nyújtott szolgáltatásokat, ügyfeleit és díjait.

Ennek ellenére itt van az öt legnépszerűbb szabadúszó szerep.

1. Tartalomírás

A mindennapi hírek olvasásától a Facebookon és az Instagramon való görgetésig – a tartalom mindenhol megtalálható. A tartalomírás már nem korlátozódik blogok és cikkek írására. Ehelyett pénzt kaphat azért, hogy Instagram-feliratokat, LinkedIn-bejegyzéseket, tweeteket, e-maileket stb.

Forrás

A tartalomírás hatalmas terület. Bármilyen tartalom írásának célja ugyanaz: az olvasó figyelmének felkeltése. Ezért, ha értesz a szavakhoz, a tartalomírás az egyik legnépszerűbb szó.

Néhány készség, amelyre szüksége lesz ehhez a szerepkörhöz:

● Témakutatás és adatértelmezés

● Nyelvtudás (nem feltétlenül angolul, de bármilyen nyelven)

● Jó időgazdálkodás

● Információs szervezőkészség

● SEO megértése

Olvasni:  Útmutató kezdőknek a tartalommarketing nonprofit szervezetek számára történő használatához

2. Digitális marketing

A digitális marketing hatalmas terület. Tartalmazza a PPC-t, a SEO-t, a SEM-et, az e-mail marketinget, a lead generálást és sok más almezőt. Ennek eredményeként elkezdhet szabadúszó munkát Indiában ezeken a területeken, feltéve, hogy megérti a követelményeket.

Forrás

A professzionális digitális marketingszakembereknek ezen részterületek egy részét el kell sajátítaniuk. A digitális marketingesek elsődleges feladata a konverziós arányuk javítása.

Ezt azonban nem csak a PPC vagy a SEO végzi. Ehelyett a marketingszakembereknek több szolgáltatást kell kombinálniuk, hogy javítsák konverziós arányukat az egyes csatornákon.

Néhány készség, amelyre szüksége lesz ehhez a szerepkörhöz:

● A keresőoptimalizálási irányelvek erős megértése

● Szövegírási készség

● Tartalom- és marketingstratégia kialakítása

● Az elemzési eszközök, például a Google Analytics, a Google Ads, a SEMrush stb.

● Friss ismeretek a legújabb trendekről

3. Webfejlesztés

A webfejlesztés a harmadik legnépszerűbb területté vált Indiában. Indiában lényegesen magasabb a szabadúszó állások száma ezen a területen. Ennek eredményeként kamatoztathatja készségeit, és szabadúszó szolgáltatásokat nyújthat.

A szabadúszó webfejlesztők előtér- és háttérszolgáltatásokat egyaránt kínálnak. A Java, Python, JavaScript és PHP ismeretekkel rendelkező fejlesztőkre nagy a kereslet. Ennek eredményeként számos szolgáltatást nyújthat a kód létrehozásától a hibaelhárításig, a megoldásig és még sok másig.

Néhány készség, amit tudnod kell:

● Tesztelés és hibakeresés

● Programozási nyelv(ek)ben való jártasság

● A fejlesztés elmélyült ismerete

● UX és UI fejlesztés

● Tervezési készségek

4. Grafikai tervezés

A grafikai ipar a tartalomíró iparral párhuzamosan nőtt. A grafikusok az ügyfelek vizuális megoldásainak fejlesztésére összpontosítanak. Azonban számos szolgáltatást kínálhat, például logótervezést, marketinggrafikákat, brosúrákat, ipari formatervezést stb.

Mivel a cél az adatok vizuális megjelenítése, dolgozhat PR-csapatokkal, marketingcsapatokkal és sok más céggel.

Forrás

A szükséges készségek a következők:

● Figyelem a részletekre

● A grafikai tervezés szabályainak megértése

● Jártasság a tervezőeszközökben, például az Adobe Photoshopban

● Hálózati készségek

● Kreativitás

5. Blockchain fejlesztés

Számos iparág rendelkezik integrált blokklánc technológiával. Mivel ez egy viszonylag új iparág, nagy az igény a blokklánc technológiát értő szakértőkre.

Forrás

A blokklánc-fejlesztők a projektek széles skáláján dolgozhatnak. A kriptovaluta, az adatstrukturálás, a számítógépes hálózatok, a decentralizált alkalmazások, az intelligens szerződések és még sok más ezen a technológián alapul.

Ezért, ha határozottan ismeri a blokklánc technológiát, felajánlhat szabadúszót Indiában.

Készségek, amelyeket tudnod kell:

● Szoftverfejlesztés

● Adatszerkezetek és algoritmusok fejlesztése

● Nyílt forráskódú projektekben szerzett tapasztalat

Ha készen áll arra, hogy szabadúszóként kezdjen Indiában e területek bármelyikén, olvassa el a szabadúszóknak szóló 13 legjobb tippünket is, mielőtt elkezdi.

Mennyit keresnek a szabadúszók Indiában?

Alapján AmbitionBoxa szabadúszók átlagos jövedelme Indiában 4,1 INR LPA, míg a becsült hazavihető fizetés 30 205 és 31 515 INR között van havonta.

Forrás

Az átlagos éves fizetés a szabadúszó tapasztalatától is függ.

● Az egy évnél kevesebb gyakorlattal rendelkező szabadúszók kevesebb, mint 1 INR LPA-t, míg az 1-2 éves tapasztalattal rendelkezők 2-3 INR LPA-t keresnek.

Olvasni:  A Samsung Jay Y. Lee-t felmentették a 2015-ös fúziós ügyben

● Az átlagfizetés a tapasztalattal tovább növekszik. A 12-15 éves tapasztalattal rendelkező szabadúszók átlagosan 6,6-6,7 INR LPA fizetést keresnek.

Indiában az átlagos szabadúszó jövedelem a szabadúszó kinevezésétől is függhet. A szabadúszó írók 1–6 INR, míg a SEO tanácsadók 3–25 INR között keresnek.

Forrás

A szabadúszó írók munkaóránként 99 és 1000 INR között keresnek. Ez az évek tapasztalatától függ. Amint a grafikon mutatja, az egyéves tapasztalattal rendelkező szabadúszók általában 389 INR-t keresnek óránként, míg az 5-9 éves tapasztalattal rendelkezők 491 INR-t keresnek óránként.

Forrás

A szabadúszó jövedelem az Ön által nyújtott szolgáltatásoktól is függhet. Az alábbiakban látható egy kiállítás, amely bemutatja, hogy óránkénti jövedelme hogyan változhat az Ön által nyújtott készségektől vagy szolgáltatásoktól függően.

Forrás

5 lépés a professzionális szabadúszóvá váláshoz Indiában bármely területen

Indiában nem túl nehéz szabadúszó munkát találni. Az alábbi öt lépést követve elindíthatja szabadúszó vállalkozását Indiában:

1. Határozza meg képességeit

Amint ebben a cikkben már kiemeltük, különböző iparágak számára nyújthat szabadúszó szolgáltatásokat. Azonban melyik szolgáltatást nyújtja szakértelmével?

Az első dolog, amit meg kell határoznia, hogy milyen bevételszerzésre alkalmas készségekkel rendelkezik. Ha van tapasztalatod tartalomírásban, szabadúszó tartalomíróvá válhatsz. A megfelelő készség megtalálása időbe telhet.

2. Ismerje meg piaci normáit

Minden iparágnak megvannak a maga egyedi szabványai. Vegyük például a tartalomírást. Egy marketingcégnek szóló cikk készítése lényegesen különbözik egy gyógyszercég számára készült cikktől. Mindkét szolgáltatás írást foglal magában. A használt szaknyelv, a hangszín és a hossza azonban eltérő.

Ugyanez elmondható minden iparágról és szolgáltatásról. Ezért fontos alaposan felmérni, hogy a képességei melyik piacnak felelnek meg. Szabadúszóként a munka megkezdése előtt időt kell töltenie a választott piac kimondatlan szabályainak megértésével.

3. Állítsa be az árakat

Az árajánlatok összeállítása nehéz feladat. A legtöbb szabadúszó nem határoz meg minden projekthez egy fix árat. Ehelyett egy árkategóriát választanak. Ez lehetővé teszi, hogy az erőfeszítés alapján díjat számítson fel. Átfogóbb projektek a kínálat magasabb szintjével terhelhetők. Ezzel szemben az egyszerűek kevésbé terhelhetők.

Fontos megérteni a piaci árat is. Végezzen alapos kutatást, hogy megértse, mit fizetnek más szabadúszók. Értékelje tudáskészletüket az Önéhez képest, és határozza meg, mennyit kell fizetnie a szolgáltatásaiért.

4. Hozzon létre egy portfóliót

A portfólió létrehozása kritikus lépés a szabadúszó munkában. Növekszik az esélye annak, hogy felvegyék, ha ahelyett, hogy csak beszélne róluk, bemutathatja képességeit. Ideális esetben egy portfóliónak legalább öt résspecifikus mintát kell tartalmaznia, hogy segítsen az ügyfeleknek megérteni az Ön készségeit és sokszínűségét.

Ahogy több projektet hajt végre, tovább bővítheti portfólióját.

5. Közelítse meg az ügyfeleket

Csak miután beállította az árajánlatot és létrehozta a portfóliót, érdemes elkezdenie megkeresni az ügyfeleket. A legtöbb szabadúszó szóbeszéd és ajánlás útján talál munkát. Ezért az első dolga, hogy ügyfeleket találjon a meglévő hálózatán belül.

Olvasni:  7 módszer a közösségi média dizájnvállalkozásként való kihasználására

Indiában azonban más módszerekkel is találhatsz szabadúszó lehetőségeket. A szabadúszók csaknem 49%-a szabadúszó platformoktól és piacterektől is függ, mint például a Pepper Content és a Freelancer, valamint az indiai szabadúszó lehetőségeket kínáló online álláshirdetések.

Forrás

Olvassa el cikkünket arról, hogyan szerezhet több fellépést szabadúszóként, hogy többet megtudjon arról, hogyan növelheti ügyfélportfólióját.

A végén

Indiában egyre egyszerűbb szabadúszó munkát találni, és ha készen áll az ugrásra, pillanatok alatt elindíthatja szabadúszó vállalkozását Indiában. Ebben a virágzó iparágban mindenki számára van hely.

Kulcs elvitelek

● Indiában a szabadúszó munka megkezdése egyszerű, és öt lépésben elvégezhető. Ehhez azonban kitartás és elhivatottság kell. Néhány hónaptól néhány évig is eltarthat, amíg megalapozza magát.

● Minden szabadúszó szerepkör egyedi készségkészlettel rendelkezik, amely alapján meghatározzák az arányokat. Ezeket a szolgáltatásokat akkor tudja nyújtani, ha rendelkezik a szükséges készségekkel és készen áll a tanulás folytatására.

● Az indiai szabadúszók nem kapnak semmilyen juttatást, például egészségbiztosítást vagy PF-et, mivel nem alkalmazottak. Ezeket és más, vállalkozással kapcsolatos kiadásokat azonban a jövedelemadó bejelentésekor érvényesítheti.

● Ez a cikk kiemeli az öt legjobb szabadúszó lehetőséget Indiában. Sok más szerep azonban nem került bele.

● A szabadúszó díjakat teljes mértékben az Ön szakértelme, készségei és tapasztalata határozza meg. Ezért rendszeresen frissítenie kell készségeit, hogy növelje bevételét vagy kamatait. Ez azért történik, hogy megmutassa a javulást, amelyből az ügyfelek profitálhatnak.

GYIK

1. Kell-e szabadúszó szerződést kötnem az ügyfelek számára?

Sok cégnek van szabadúszó szerződése, amelyet felajánlanak Önnek. Azonban használjon szerződést érdekeinek védelmében.

2. Át kell adnom a munkám összes szerzői jogát fizetés után?

Nem, nem szükséges minden szerzői jogot átruházni. A szabadúszók dönthetnek úgy is, hogy birtokolják a szerzői jogokat, és exkluzív hozzáférést biztosítanak. Ezzel azonban nem minden ügyfél ért egyet.

3. Mennyit kell fizetnem szabadúszó tartalomírásért?

A szabadúszó tartalomírás díjai az Ön készségeitől, tapasztalatától és szakértelmétől függenek. Nincs szabványos képlet az árfolyamok kiválasztására. Érdemes utánajárni, hogy mennyit fizetnek azok, akik hasonló tapasztalattal és szakértelemmel rendelkeznek.

4.Hogyan kapok fizetést a munkámért?

A kifizetést közvetlenül az üzleti bankszámlájára kaphatja. Alternatív megoldásként használhat e-pénztárcákat is, például PayTM, PayPal, BharatPay vagy GPay.

5. Regisztrálnom kell a szabadúszó vállalkozásomat Indiában?

Nem, nem kell regisztrálnia szabadúszó vállalkozását. Csak akkor kell jogilag bejegyeztetnie vállalkozását, ha bevétele meghaladja az évi 20 millió INR-t.

6. Használhatom ugyanazt a bankszámlát személyes és szabadúszóként?

Igen, használhatja ugyanazt a fiókot. Javasoljuk azonban, hogy segítsen elkülöníteni a személyes kiadásokat az üzleti kiadásoktól. Ez megnehezítheti a jövedelemadó bejelentését.

Új publikációk:

Ajánlott