Útmutató kezdőknek a hosszú formátumú tartalom létrehozásához és felerősítéséhez

Szeretne több értéket nyújtani felhasználóinak? Lehet, hogy itt az ideje, hogy hosszú formátumú tartalmat készítsen. Csatlakozzon hozzánk, amikor lebontjuk a folyamatot ebben a blogban.

A HubSpot tanulmánya szerint a 2250 és 2500 szó közötti szószámú tartalom vonzza a legtöbb organikus forgalmat. Azt is mondják, hogy minél hosszabb a tartalom, annál magasabb a helyezése a keresőmotorok eredményoldalain (SERP). A hosszú formátumú tartalomnak azonban jó minőségűnek és alaposan átvizsgáltnak kell lennie, és meg kell egyeznie a felhasználó szándékával.

a hosszú formátumú tartalom előnyeit

A digitális marketingben használt különféle tartalomtípusok közé tartozik a rövid és hosszú formátumú tartalom. Több mint 600 millió blog létezik. Csekélynek tűnik az esélye annak, hogy kitörjön ebből a zűrzavarból, hacsak nem hoz létre következetesen eredeti, vonzó és jó minőségű tartalmat. Míg a rövid formátumú tartalomnak egyértelmű szerepe van a technológia által vezérelt rohanó világunkban, a hosszú formátumú tartalom korántsem elavult. Tudtad, hogy a hosszú formátumú tartalmak átlagosan 77,2%-kal több linket kapnak, mint a rövid cikkek (a Backlinko tanulmánya szerint)? De mi is valójában a hosszú formátumú tartalom? Olvasson tovább, hogy megtudja.

Mi az a hosszú formátumú tartalom?

Hosszú formátumú tartalom minden olyan tartalom, amelynek szószáma meghaladja az 1000-et. Lehetőséget nyújthat arra, hogy mélyreható marketinganyagokat készítsen, és értékes tartalmakon keresztül kapcsolatba kerüljön célközönségével. Általánosságban elmondható, hogy a cél az, hogy értéket és információt nyújtsunk a közönség széles körében.

fontos statisztikák a hosszú formátumú tartalmakra vonatkozóan

Forrás

Nem elég azonban hosszú formájú tartalmat létrehozni; fel kell erősítenie és népszerűsítenie is kell. A megfelelő embereket kell elérnie, hogy javíthassa potenciális ügyfelek generálásának sebességét. Ebben a blogban megvitatjuk a hosszú formátumú tartalom bevált gyakorlatait és a hosszú formátumú tartalmak népszerűsítésére használható stratégiákat. A későbbiekben még szó lesz a tartalomerősítésről, annak módjáról, valamint annak fontosságáról a hosszú formátumú tartalomalkotásban.

A hosszú formátumú tartalom bevált gyakorlatai

Lehetőség van arra, hogy a hosszú formátumú tartalmakat vezető mágnessé varázsolja cége számára. Olvassa el ezeket a tippeket, hogy megtudja, hogyan.

1. Ismerje meg a célját

Mi a célja a hosszú formátumú tartalmaidnak? Mit akarsz elérni a létrehozásával? Ha meg tudja válaszolni ezt a két kérdést, akkor képes lesz a hosszú távú munkáját az üzleti igényeknek megfelelően finomítani.

Olvasni:  SEO automatizálás: 4 kulcsfontosságú eszköz, amelyet nem szabad kihagyni

Ha az a cél, hogy valami jól kutatott és értékeset kínálj, ami segít a felhasználóknak jobb döntésben, akkor ennek megfelelően kell haladnod a kutatásban. Ha megoldásokat tervez, akkor a tartalomnak választ kell adnia a kérdésekre. A fenti két kérdésre adott válasz segít CTA-k kidolgozásában és azok hatékony beillesztésére a tartalomba.

2. Adjon értéket

Amikor a felhasználó online keresést végez, gyors és informatív válaszokra van szüksége. Például amikor a legjobb könyveket keresik, nem csak a nagyszerű könyvek listájára vágynak. Azt is tudni akarják, miért jók, milyen eredményeket ért el a szerző, és hogyan válasszon egyet egy adott helyzethez.

tippeket a tartalom értékessé tételéhez

Forrás

Minden kérdésnek megvan a célja, és a tartalomnak kell a válasznak lennie. A szándékot azáltal kell teljesítenie, hogy elmélyült és éleslátó. Ha a hosszú formátumú írása nem kínálja az említett információkat, előfordulhat, hogy az emberek nem tekintik meg, ami a láthatóság és a keresőmotorok rangsorolásának csökkenéséhez vezet.

3. Maradj hű az ígéretedhez

Olyan tartalmat kell létrehoznia, amely megfelel annak, amit a felhasználónak kínál. A kulcs az, hogy ne ígérjünk túl és ne teljesítsünk alul. Ha betartja az ígéretét, az emberek szeretni fogják a tartalmat, és több felhasználó követi majd vállalkozását. Ez nemcsak a látogatások számát növeli, hanem a hitelességét is javítja. A webtartalom írásának első számú szabálya, hogy mindig hiteles tartalmat adjon ki.

4. Fedezzen fel különböző témákat

A hosszú formátumú tartalom készítése során fontos a releváns témák kiválasztása. Az összetett témák kiválasztásával többet fedezhet fel, és megakadályozhatja, hogy bárhol elakadjon. Ennek az az oka, hogy a témát mindig különböző cikkekre bonthatja. A témának sok teret kell hagynia az írónak, hogy belemenjen a részletekbe és a márkarelevánsság megállapításába.

5. Válassza ki a megfelelő formátumot

Használhat különféle típusú hosszú formátumú tartalmakat, például cikkeket, listákat, blogokat, fehér könyveket stb. A formátum segít a szükséges információk azonosításában, és segít eldönteni a tartalom hosszát. Meg kell határozni a tartalom számára legmegfelelőbb formátumot, mivel ez segít a tartalom zökkenőmentes létrehozásában. Kipróbálhat két formátumot is összekeverni, a témától függően.

10 stratégia hosszú formátumú tartalom létrehozására

Az alábbiakban néhány hasznos és gyakorlati tippet tárgyalunk a konverziókat elősegítő, hosszú formátumú tartalom létrehozásához.

1. Kezdje egy rövid bemutatkozással

A bevezető olyan, mint a történeted horogja. Készítheti vagy eltörheti a darabot. Írd le úgy, hogy a közönség szívesen elolvassa az egész darabot. Ezért elengedhetetlen, hogy a bevezetés rövid, édes és izgalmas legyen. Képet kell adnia az olvasóknak arról, hogy mire számíthatnak, mégsem adjon fel mindent.

2. Tegye érthetővé és beszélgetőssé

tippek a társalgási íráshoz

Az olvasókat jobban érdekli, ha tisztán értik a tartalmat. Az egyszerű kifejezések használata még vonzóbbá teszi számukra az olvasási élményt. Használjon átfogó és rövid mondatokat hosszú formátumú tartalom létrehozása során. Ezenkívül a tartalomnak párbeszédesnek kell lennie, hogy az olvasók kapcsolatba léphessenek a tartalommal.

3. Használjon elegendő látványelemet

Az olvasók elkötelezettségének fenntartásához elengedhetetlen a látványelemek használata. Segítenek megtörni a szöveg által előidézett monotóniát. A tartalom minőségi vizualizációval történő felosztása javíthatja a hosszú formájú munka általános vonzerejét.

Olvasni:  Hogyan tölthet le és tölthet fel fájlokat az FTP-kiszolgálón a Python használatával?

4. Használjon multimédiát

A multimédiás használata az egyik rendkívül hatékony módszer az olvasó befektetésének és elkötelezettségének megőrzésére. A jó minőségű képek és videók, statisztikai diagramok, GIF-ek és a multimédiás egyéb formái segítségével hozzáadott értéket adhat a hosszú formátumú tartalomhoz.

5. Használjon magával ragadó címeket és rövid bekezdéseket

szkennelhető tartalom létrehozásának módjai

Írjon lenyűgöző címeket és alcímeket. Ez a kulcs a nagyobb forgalom vezetéséhez. Végezzen kutatást, hogy megértse, mi a legmegfelelőbb az Ön számára. Emellett fontos elkerülni a hosszú bekezdéseket. Bontsa fel a tartalmat rövid bekezdésekre és pontokra, hogy beolvasható legyen.

6. Tartalmazzon szakértői meglátásokat

Mindannyian észrevettük az influencer marketing és a szakértői vélemények erejét. Megvettél volna egy terméket, mert az általad követett influencer kezességet vállalt érte. A befolyásolók és a szakértők nagyszerű módja annak, hogy elérje célpiacát. Segítenek feltárni a résben rejlő kiaknázatlan lehetőségeket. Azonban meg kell szólítania a megfelelő embereket a célpiacon, hogy értékessé tegye azt.

Lépjen kapcsolatba szakértőkkel, jegyezze fel, mit mondanak a témáról, és adja hozzá őket a műhöz. A tartalom nagyobb forgalmat fog elérni, ha ezek a szakértők megosztják azt közösségi csatornáikon.

Amikor másokkal együttműködik, ügyeljen a következőkre:

 • Mindig kellő elismerést ad nekik, amikor hozzáteszi a betekintést.
 • Lépjen kapcsolatba velük, miután a darab megjelent.
 • Jelöld meg őket a közösségi csatornákon, hogy munkád hitelessé váljon.

7. Fedezze fel a vendégküldési lehetőségeket

Semmi sem lehet jobb, mint egy vendégposzt, amely javítja az elérést. A vendégküldés lehetővé teszi, hogy kiváló minőségű tartalmat tároljon webhelyén, ezáltal javítva hitelességét. Ez általában azt jelenti, hogy egy iparági szakértő vagy gondolatvezető közzéteszi a tartalmat egy harmadik fél webhelyén. Ez segít a szerzőnek organikus forgalmat szerezni, és segít abban, hogy olyan márkaként pozícionálja magát, amelynek tartalmára az emberek számíthatnak.

8. Küldjön e-maileket a hálózatára

Használja ki a gondosan felépített hálózatot, hogy növelje az újonnan közzétett tartalmak olvasóközönségét. Segít abban is, hogy ápolja az Önnel már kapcsolatban álló közönséget, és növelje weboldala látogatottságát.

 • Bepillantást engedhet közönségének a tartalomba egy hírlevél segítségével. Mondja el nekik, mit várhatnak a darabtól.
 • Szegmentálja az e-mail listát, mielőtt elküldi a felhasználóknak. Segít abban, hogy a felhasználók ne rosszkor kapják meg a tartalmat.
 • Ne használjon egyetlen üzenetet a tartalom népszerűsítésére. Ügyeljen arra, hogy személyre szabja az e-mailt, ha több listára küldi.

9. Oszd meg a közösségi csatornákon

Ha tartalmat oszt meg közösségi csatornáin, több látogatást és elköteleződést érhet el. Ez az egyik legfontosabb módja annak, hogy kapcsolatba lépj a közönséggel, és népszerűsítsd új tartalmaidat.

Az emberek azért követnek téged, mert tudni akarják, mit akarsz mondani. Érdekli őket a márkád, és szeretik, amit csinálsz.

 • Előfordulhat, hogy ugyanazt az üzenetet naponta többször is meg kell osztania. Meg kell próbálnia a tartalmat úgy rendelni újra, hogy szélesebb közönséghez jusson el.
 • Módosítsa a tartalmat annak a platformnak megfelelően, amelyen közzéteszi.
 • Ha több embert szeretne elérni, győződjön meg arról, hogy mindenki látja a tartalmat, aki felkeresi közösségi csatornáját. Tehát rögzítse a bejegyzést, és megjelenik a tetején.
Olvasni:  Az Instagram kiemeli a kilátásokat a növekedés és a növekedés ösztönzése érdekében; Maximalizálja az elérést

10. Reklámozza a tartalmat több tartalom felhasználásával

tartalom újrahasznosítása

Forrás

Időnként előfordulhat, hogy több tartalmat kell létrehoznia hosszú távú munkája népszerűsítéséhez. Írjon egy rövid bejegyzést, amely az eredeti tartalom egy aspektusára mutat rá. Arra kérheti az embereket, hogy látogassák meg a linket, vagy tegyenek meg bármilyen más megfelelő műveletet.

 • Vegye ki a tartalom egy részét, amely kapcsolatba lép az emberekkel. Ez fájdalmas pont lehet az emberekben. Emelje ki, és nyújtson megoldásokat rövid formátumú tartalom felhasználásával.
 • Ügyeljen arra, hogy olyan cselekvésre ösztönzőket adjon hozzá, amelyek arra késztetik a felhasználókat, hogy megtegyék a szükséges lépéseket.

A fenti kép egy példa arra, hogyan bonthatja át a hosszú formátumú tartalmat kisebb darabokra promóciós célokra.

Ezek a tippek lehetővé teszik, hogy világosan írd le a tartalmat, segítve a kapcsolatot a közönségeddel. A cél a hosszú formátumú tartalom minőségének megőrzése, hogy az azonnal meg tudja vonzani a közönséget.

Mi az a tartalomerősítés, és hogyan lehet ezt megtenni?

a tartalomerősítés jelentése

Forrás

A tartalomerősítés egy olyan fogalom, amelyet a tartalom értékének növelésére használnak azáltal, hogy különféle formátumokban újrahasznosítják és több csatornán terjesztik. Csak a legjobb tartalmat erősítse fel, hogy az valóban hozzájárulhasson a sikerhez. Ez egy olyan megközelítés, amely segít tartalmainak szélesebb közönséghez jutni. Számos technikát és módszert alkalmaznak a hosszú formátumú tartalom elérhetőségének növelésére.

1. Reális célokat tűzz ki

Tudja meg, mit szeretne elérni a tartalombővítés révén. Kövesse ezt a jelenleg használt terjesztési csatornák felsorolásával. Piackutatással tájékozódjon a legjobban teljesítő csatornákról, és válassza ki az Ön számára megfelelő tartalmat. Végül tudd, milyen reakciót szeretnél a közönségedtől.

A reális célok kitűzése és a gyakorlati eredmények elvárása segíthet a tartalombővítés fontosságának felismerésében. Ugyanilyen fontos a hosszú távú munkája növekedésének mérése a folyamat során.

2. Válassza ki a megfelelő csatornákat

A tartalomerősítéshez elengedhetetlen a megfelelő csatornák használata. Kezdje az aktuális csatornák értékelésével, és értse meg, mely csatornákat érdemes használni. Használjon bármilyen meglévő csatornát, amely nagymértékben hozzájárul a célközönség eléréséhez. Különféle platformokat is használhat.

3. Használjon különböző típusú tartalmat

A tartalombővítés sikerét segíti a különböző csatornák felhasználása az ügyfelek figyelmének felkeltésére. Alapvető fontosságú, hogy más csatornákon különböző típusú tartalmakat használjon, az üzleti követelményektől és az ügyfél útjának szakaszától függően. Kezdheti a következőkkel:

 • Az interakció pontjának és a vásárló útjának felvázolása a vásárlás előtt
 • A csatornák és a tartalom hiányosságainak feltárása az interakció minden pontján
 • A feltárt hiányosságok pótlása tartalom segítségével vagy a hiányzó terjesztési csatornák felhasználásával
 • A tartalom értékelése és optimalizálása minden lépésnél, valamint a fejlesztési területek ellenőrzése

Mi a tartalomerősítés jelentősége?

a tartalom különböző szintjeit

Forrás

A tartalombővítés fontos szerepet játszhat abban, hogy kitűnjön. Megállapítást nyert, hogy a vállalatok erőfeszítéseket tesznek jó minőségű és páratlan tartalmak létrehozására, hogy hozzájáruljanak a közönség közötti bizalom kiépítéséhez. A probléma azonban a megfelelő közönség elérésében van. Ezért a célközönség eléréséhez elengedhetetlen a tartalom bővítése.

A tartalomerősítés segítségével növelhető a tartalmad elérése és láthatósága. Ez segít a visszamutató linkek számának növelésében, ami végül segít a webhely láthatóságának javításában. A minőségi visszamutató linkek és az értékes tartalom hozzájárulhat a SERP-k magasabb rangjához, ami megnövekedett konverziókat, forgalmat és leadeket eredményez. A tartalom bővítése hozzájárul a márka nagyobb említéséhez, a SEO optimalizálásához és a márka népszerűsítéséhez.

Olvasni:  Forradalmasító üzleti növekedés: 5 játékot megváltoztató innovatív technológia

A hosszú formátumú tartalom kiváló értéket kínál az olvasóknak. Megoldások nyújtásával segíti a vállalkozásokat a felhasználókkal való kapcsolattartásban egy gyakori probléma kapcsán. A hosszú távú munkáknál azonban elengedhetetlen a türelem, nem csak a megalkotása során, hanem a népszerűsítés során és a visszatérésre várva is. A hosszú formátumú tartalom hosszú távú; nem egyik napról a másikra hoz eredményt.

Kulcs elvitelek

 • A hosszú formátumú tartalom egy hatékony marketingstratégia, amely mérhető eredményeket biztosít. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy mélyreható, éleslátó és értékes információkat kínáljunk az olvasóknak.
 • A hosszú formátumú tartalmak népszerűsítéséhez fontos a különböző stratégiák értékelése és a hatékonyak kiválasztása.
 • A hosszú formátumú tartalmak népszerűsítése és bővítése a megfelelő csatornákon az Ön igényei szerint kulcsfontosságú annak biztosításában, hogy eljusson a célközönséghez.
 • A legjobb tartalom felerősítése fontos, a meglévő tartalom értékelése pedig segíthet azonosítani, mi a legjobb az Ön számára.

GYIK

1. Mi az a hosszú formátumú tartalom?

A hosszú formátumú tartalom a tartalommarketing egyik fajtája. Ez egy olyan tartalom, amely több mint 2000 szót vagy részletes információt tartalmaz egy témáról. A hosszú formátumú tartalom vonzóbbnak tekinthető, és sok olvasót vonzhat le hosszú ideig. Hatékony tartalommarketing-stratégia a vállalatok számára, amelyek érdekes és releváns, mélyreható információkkal tudják felkelteni a közönség figyelmét.

2. Miért működik a hosszú formátumú tartalom?

A hosszú formátumú tartalom részletesen felölel egy témát, és az olvasók minden választ kaphatnak egy helyen. A hosszú formátumú tartalom használata hozzájárul az olvasók elköteleződési idejének növeléséhez a weboldalon.

3. Hogyan készítsünk hosszú formátumú tartalomformázást?

Mivel a hosszú formátumú tartalmat a közönség figyelmének hosszabb időre való megragadására használják, a dizájn és a formátum is hozzájárul a sikerhez. A hosszú formátumú tartalom formázásakor négy módszert kell figyelembe venni:
A tartalom lebontása címsorok és alcímek használatával: A tartalom különböző szakaszok szerinti feldarabolása javítja a keresőoptimalizálást. A leíró alcímek használata segít az olvasóknak tudni, mi következik. A hosszabb vagy nehezebb szakaszok pontokban történő lebontása is segíthet. Az alcímeknek meg kell felelniük a cikk vázlatának.
Kapcsolódó képek hozzáadása a tartalom lebontásához: Hogy az olvasók könnyebben el tudják olvasni a hosszú tartalmat; létfontosságú, hogy a tartalmat releváns fotók segítségével bontsa le, mivel ez segít értéket teremteni és növelni az elkötelezettséget.
Listák használata: A listák használata javítja a cikk szerkezetét és megjelenését. Ez megkönnyíti az olvasó számára a tartalom átvizsgálását.
Tartalomjegyzék hozzáadása: Áttekintést ad az olvasók számára a rendelkezésre álló információkról, és közvetlenül azokhoz a részekhez ugorhatnak, amelyek iránt jobban érdeklődnek.

4. Hogyan tervezzünk hosszú formátumú tartalom írását?

A tervezés elengedhetetlen, ha nagyszerű tartalmat írunk. Kutatása szempontjából fontos a téma meghatározása, a célközönség meghatározása és a célok kitűzése. A tartalom mélységét, terjedelmét, a siker mérésére szolgáló mutatókat és a hangszínt is meg kell határozni, mivel ezek segíthetnek a cikk megfelelő megírásában és a kívánt eredmények elérésében.

Új publikációk:

Ajánlott