Útmutató kezdőknek a Kék-óceán stratégia feltöréséhez

A kék óceán stratégia egy nem szokványos üzleti modell, amely segíti a vállalatokat a nem versenyképes környezetben. Ebben a blogban lebontjuk.

A kitaposott ösvény taposásának nem kell mindig sikerre vezetnie. Egy-egy új ötleten vagy stratégián dolgozni nemcsak izgalmas és izgalmas, de hasznos is lehet, ha követi a megfelelő útmutatókat vagy sablonokat. A kék óceán stratégia egy különálló megközelítés, amely a versengésről az új nyílások megteremtésére irányul.

Forrás

Nem mindig előnyös, ha megpróbálunk erős versenyhelyzetben fejlődni (ami a Vörös-óceán stratégia lényege). A kék óceán stratégia az ellenkezője, és a feltérképezetlen területek taposására összpontosít, ami az Ön vállalkozását illeti.

Mi az a Kék-óceán stratégia?

A kék óceán stratégia a versenytársak nélküli működés körül forog, és bár annak tűnik, ez nem monopólium. A legtöbb közönség számára meglehetősen ismeretlen. Ez a jelszó: „Alkoss. Ne versenyezzen.” A kék szín a hatalmas óceánt jelöli senkivel.

hogyan működik a kék óceán stratégia

Forrás

A kék óceán stratégiájával kapcsolatos tudatosság lassan növekszik, mivel a koncepciót új vállalkozások alkalmazzák. A marketingstratégia egy azonos nevű könyvre vezethető vissza, amely 2005-ben jelent meg. Ikonikus és hatásos könyv, világszerte több mint 40 nyelven adták ki, és több mint négymillió példányban kelt el. A könyvet 2015-ben frissítették és új tartalommal bővítették. A szerzők 150 stratégiai lépést tanulmányoztak több iparágban, 100 éven át.

Íme a stratégia néhány jellemzője:

● Üzlet beépítése egy új, ismeretlen piacon

● A vitathatatlan piaci tér megteremtésére összpontosítva

● Nincs verseny, egyszerűen azért, mert nincsenek versenytársak

● Új kereslet megteremtésére való törekvés

● Összehangolja az üzleti tevékenységet a differenciálás és az alacsony költségek érdekében

● Innováció határozott céltudattal

Miért érdemes elfogadni a Kék-óceán stratégiát?

Miért kellene bárkinek is arra gondolnia, hogy a kék óceán stratégiáját kövesse? Főleg, ha nagyon sok a Vörös-óceán stratégiára épülő vállalkozás, amit sablonok és lépésről-lépésre útmutatók alapján aprólékosan követnek. A Vörös-óceán stratégia követőinek szemszögéből ez kissé furcsán hangozhat. Tehát értsük meg, hogyan lehet előnyös a kék óceán stratégia.

1. A verseny legyőzése

A Vörös-óceánban sok játékosnak köszönhetően minden vállalkozás a helyért és a felhasználók figyelméért küzd. Túl sok játékos esetén a kínálat néha meghaladja a keresletet, és ha nincs elég pénzed a versenyhez, nem tudsz túlélni. Más forgatókönyvek között szerepel az a helyzet, amikor a belépési korlátok leküzdhetetlenek, és lehetetlenné teszik a láb megszerzését. Felfalhatja a versenytársait, vagy felfalhatja magát.

Olvasni:  Mi az a tartalom lendkerék? [+Tips to Create One]

A kék óceán stratégia gondoskodik arról, hogy terméke egyedi legyen, miközben megfizethető áron kielégíti az ügyfelek igényeit. Nem fognak versenyezni a szakterületed nagyhatalmú nevei.

2. Az alacsony kereslet leküzdése

Előfordulhat, hogy a piac, amelyen működik, folyamatosan hanyatlik, és előfordulhat, hogy az ügyfelek már nem akarják az Ön termékeit vagy szolgáltatásait. Ha a verseny nem is növekszik, a kereslet csökkenhet, és nincs értelme kitartani egy ilyen helyzetben. Az egyetlen alternatíva a friss legelők keresése a kék óceán stratégia segítségével.

3. Márkaidentitás kialakítása

a különbség a hagyományos és a kék óceáni gondolkodás között

Forrás

Képzeljen el egy olyan helyzetet, amikor Ön új belépő, és márkája ismeretlen, és nincs identitása. Az ügyfelek semmit sem tudnak Önről, és ahelyett, hogy sok erőfeszítést és energiát költene a Vörös óceánban élõ versenytársak közé, akár a kék óceánt is keresheti, és kevésbé elsöprően kezdhet. Itt szerezhet hírnevet magának, és hatékonyan megalapozhatja márkáját.

4. Egészséges ROI

A kék óceán stratégiai könyv követésének másik előnye, hogy magas a befektetés megtérülése (ROI). Az új stratégia végrehajtásának bonyolultsága ellenére szép megtérülésre számíthat. A könyv szerzői 108 vállalat (vörös és kék óceánok) elemzése alapján megállapították, hogy a kék óceán stratégiát követő cégeknél másfélszeres a profit.

Ennélfogva, bár a kék óceán stratégia bővelkedik kockázatokban, és végrehajtása kihívást jelent, megéri, mert az eredmények rendkívül pozitívak. A stratégia fő célja a fogyasztói igények kielégítése. Nem kell aggódnia a verseny miatt, hiszen Ön lesz az egyetlen szolgáltató (vagy a kevesek egyike) a piacon.

5. A növekedés elősegítése

Új vagy több értéket teremthet ügyfelei számára, ha egyensúlyba hozza a termékinnovációt a költségekkel és a hasznossággal. Ez zökkenőmentesen megtehető a kék óceán útvonalán. Ha többen vásárolják meg azt, amit eladsz, az növeli a keresletet.

A kék óceán gondolkodásmódja a megfizethetőséget és az értéket is hangsúlyozza. Az innovációk olyan áron történő bevezetése, amelyet a közönség megengedhet magának, csökkenti a termék megvásárlása előtt álló akadályokat.

5 tipp a Blue Ocean Stratégia használatához vállalkozása fejlesztéséhez

A kék óceán modell dominóhatást fejthet ki vállalkozása más területein is, legyen szó egyedi írási vagy tervezési folyamatokról. Ezért fontos, hogy helyes legyen.

1. Értse meg a kék óceán eltolódás jelentését

Azokat a piacokat, ahol csekély a verseny vagy nincs verseny, kék óceáni piacoknak tekintjük. A váltás előtt tisztában kell lennie azzal, hogy ez mit fog jelenteni. Például a kék óceán stratégiát magában foglaló marketingstratégia nem szabályozza vagy korlátozza az árképzést, mivel az árazás nem tekinthető kritikus kritériumnak a piac megszerzésében.

Olvasni:  Hogyan lehet felgyorsítani a szerkesztői folyamatot a WordPressben az Oasis Workflow segítségével

2. Tanulmányozza a hatókört és építse a felhasználók bizalmát

az úttörők-vándorlók-telepesek térképe

Először nagy vonalakban át kell tekintenie vállalkozásának hatókörét egy adott piacon. Célszerű a könyvben meghatározott úttörő-vándor-telepes térkép megtekintése. Segít felmérni jelenlegi üzleti helyzetét, és azonosítani azokat a területeket, amelyek a legnagyobb növekedési potenciállal rendelkeznek vállalkozása számára. Ezután össze kell állítanod egy csapatot, amely segít megvalósítani a kék óceán stratégiáját.

3. Kövesse a négy műveletből álló rácsot

Az eliminálás-csökkentés-emelés-létrehozás (ERRC) rács egy hatékony négyakciós stratégia, amely a következőket tartalmazza:

● Kiküszöbölése: távolítsa el az ipari üzletág azon jellemzőit, amelyekért már régóta versengenek.

● Csökkentés: döntse el, hol kell csökkenteni az ipari szabványokat.

● Emelje ki: derítse ki, mely iparági szabványokon kell javítani.

● Létrehozása: milyen új funkciókat tud a cég létrehozni, amit mások nem?

4. Fogadjon el egy felbontás-orientált megközelítést

Dolgozzon azon, hogy ügyfelei életét könnyebbé és jobbá tegye. Azonosítsa a problémákat az ügyfelek fájdalmas pontjainak feltárásával, és alakítsa azokat lehetőséggé az új kereslet megragadására.

a vevő használati térképét

Forrás

A márkával kapcsolatos vásárlói élmény hat szakaszból áll, a vásárlástól az ártalmatlanításig, amelyet vevői élményciklusnak nevezünk. E hat szakasz bármelyikét vagy mindegyikét előnyére módosíthatja. A hat szakasz a fenti segédprogram térképen látható. Segítségével olyan segédprogramot hozhat létre, amely könnyen megtérítheti a kétkedő ügyfeleket.

5. Hozzon létre jobb értéket megfizethető költségek mellett

Forrás

A legtöbb kisvállalkozás-tulajdonos korlátozott költségvetéssel rendelkezik, és lehet, hogy Ön is az egyik. A jó hír azonban az, hogy nem kell vagyonokat költenie a változáshoz. És az árak csökkentése nem feltétlenül jelenti azt, hogy kompromisszumot köt a minőségben. A legjobb módja annak, hogy kivételes, páratlan értéket kínálva kitűnjön egymástól. Ennek eléréséhez azokra a tényezőkre kell összpontosítania, amelyeket a költségek csökkentése érdekében meg kell szüntetni.

3 dolog, amit szem előtt kell tartania a Kék-óceán stratégia elfogadása előtt

Mielőtt követné a kék óceán elveit, három kulcsfontosságú tényezőt kell figyelembe venni. Ezek a következők.

1. Perspektíva

A kék óceán stratégia elfogadása ügyes vezetési lépés, alapvetően az Ön nézőpontjával vagy gondolkodásmódjával kapcsolatos. Arról van szó, hogy elszakadjunk a hagyományos, úgynevezett biztonságos üzleti koncepcióktól, és bátran fedezzünk fel felderítetlen, vitathatatlan területeket. A nézőpont megváltoztatása megköveteli, hogy kiterjessze mentális horizontját, hogy kilépjen a kiaknázatlan lehetőségekben és lehetőségekben gazdag területekre. A megközelítésnek tartalmaznia kell, hogy szembeszálljon a meglévő folyamattal egy teljesen új kérdéssor felvetésével, hogy megtudja, milyen új igényeket teremthet.

Az egyik nagyszerű kék ​​óceán stratégiai példa a Salesforce, amely az ügyfélkapcsolati területet illeti, és felhőalapú CRM-szolgáltatást kínált a vállalatoknak, amely alapvetően előfizetésen alapult.

A Salesforce példája azt mutatja be, hogyan tud egy vállalat áttérni a hagyományos hajtásról a kék óceánra, egyszerűen gondolkodási képességeinek finomhangolásával. A dobozon kívüli gondolkodás lehetővé teszi, hogy megkerülje a versenyt, és teljesen új piacot teremtsen magának.

Olvasni:  Acer Aspire Nitro 7 – Teljes áttekintés

2. Eszközök

Ahhoz, hogy szisztematikusan áttérhessünk a kék óceán gondolkodásmódjára, az egyik első dolog, amire alapvetően szükséged van, a megfelelő irányítási eszközök. Alapvető fontosságú, hogy ne feledjük, hogy egy teljesen új területre való áttérés fokozatos folyamat, és soha nem lehet egyszeri változás a politikai kérdésekben. Óriási ugrás ez a cég számára, ezért ügyeljen arra, hogy hol landol, és milyen gyorsan alkalmazkodik az új környezethez. Röviden, az egész folyamatot rendezett módon kell végrehajtani.

Számos változáskezelési eszköz áll rendelkezésre, amelyeket a vállalatok bármikor használhatnak, ha változás történik az üzleti stratégiában. Az ilyen menedzsment eszközök segítenek abban, hogy az átállás zökkenőmentes és zökkenőmentes legyen, nem csak a felső vezetés, hanem az alkalmazottak, vezetők és ügyfelek számára is.

3. Emberségesnek lenni

Biztosítania kell, hogy a kék óceánra való átállás humánus érintéssel járjon. Hacsak nem nyeri el a csapat bizalmát, nehéz lesz lenyugodni. A változás kezelése meglehetősen nagy kihívást jelenthet. A szervezetében nincs öt alkalmazott, aki ugyanazt a választ kapja, amikor arra kérik, hogy osszák meg véleményüket az új stratégiára való átállásról.

hogyan lehet humanizálni a kék óceánra való átállást

Forrás

Ezért a vezérigazgatóknak és a vezetői guruknak az átmeneti időszak során olyan puha kérdésekre kell összpontosítaniuk, mint a motiváció, a vezetés, a kultúra stb. Az attitűdök és a kapcsolatok megváltoztatása soha nem könnyű folyamat, hiszen ezek több éven át rögzültek, nemcsak az emberekben, hanem a szervezet egészében. Ennélfogva, ha emberi érintést adunk az átmenet folyamatához, az segíti az átmenetet.

A vállalatok a kék óceán stratégiáját alkalmazták annak érdekében, hogy vállalkozásukat vitathatatlan terepen állítsák fel. A kék óceán stratégia segít könnyen megtalálni a sikert, csökkenti a kockázatokat és rövid időn belül megnöveli a profitot. Ez azonban hely- és idővonal-központú. Az Apple, a Salesforce és a Ford a legjobb kék óceán stratégiai példák közé tartoznak, amelyek a magas termékdifferenciálódás elérésére összpontosítanak arányosan alacsony költségek mellett.

A hatékony kék óceán stratégiai marketing segít abban, hogy versenymentes környezetben boldoguljon. Ez azonban nem egyik napról a másikra valósul meg; némi erőfeszítést igényel a kék óceán stratégiájának felépítése. A vásárlói hasznosság, az ár és a költség néhány olyan döntő tényező, amely egy életképes kék óceán üzleti modellt hoz létre.

Ha éppen a kék óceán változásának kellős közepén jársz, akkor kiemelkedő, rendkívül vonzó tartalomra lesz szüksége. És a Pepper a hozzáértő és ügyes írók hatalmas hálózatával kielégíti ezt az igényt. A kezdéshez egyszerűen kattintson az alábbi linkre.

Kulcs elvitelek

● A kék óceán stratégia lényege egy olyan piac megszerzése, amelyet más, hasonló vállalkozások nem vitatnak.

● A kék óceán stratégia magában foglalja az alacsony költségű és a magas termékdifferenciálás egyidejű követését, ami a versenyt irrelevánssá teszi.

Olvasni:  Xvid Review – Átfogó útmutató

● Ez a stratégia relevánsabb, ha a kínálat meghaladja a keresletet. Ez a helyzet ma egyre több iparágra érvényes, és a jövőben is érvényesülni fog.

● A vállalkozásoknak meg kell próbálniuk új ágazatokat találni, ahol vitathatatlan piaci részesedést élvezhetnek. A hangsúly az új piacok megszerzésén és új kereslet megteremtésén van egy kiváló termékkel.

GYIK

1. Mit jelent a kék óceán stratégia?

A kék óceán stratégia olyan piacként definiálható, amelyen kevés vagy egyáltalán nincs verseny. A névadó könyv a stratégiát olyan erőfeszítésként írja le, amely egy olyan iparágra összpontosít, ahol kevés vállalat működik.

2. Melyek a sikeres kék óceán stratégiai példák?

Az egyik legjobb kék óceán stratégiai példa a Nintendo Wii, az óriás Nintendo számítógépes játék egyik formája. Már az indulástól kezdve az értékinnovációra összpontosított, amely az elsődleges elv, amelyet minden kék óceáni stratégának követnie kell.
A Yellow Tail, a Casella Wines bormárkája egy másik kiváló példa arra, hogy a kék óceán stratégia tökéletesen működik. Mindössze három évbe telt, mire a márka a legkeresettebb lett az Egyesült Államokban. A Yellow Tail nem a borrajongókat célozta meg. Ehelyett a sör- és puncsivókra összpontosított, alternatívaként kínálva nekik édes bódítószert.

3. Hogyan hasonlíthatom össze a kék óceánt a vörös óceán stratégiájával?

A „vörös óceán” kifejezés olyan erős versenyt jelöl, amely árháborút kényszerít ki. A kék óceán stratégia ezzel szemben egy ismeretlen és meghódítatlan piaci teret jelöl, amelyről kevés vállalkozás tud. A kék óceán stratégiáját alkalmazó vállalkozások új legelőket keresnek, hogy új lehetőségeket nyithassanak meg. Fókuszban a differenciálás és az alacsony költségek elérése áll, és az egyik legjobb kék óceán stratégiai példa az Airbnb, amely nem rendelkezik otthonokkal, üdülőkkel vagy szállodákkal, mégis napjaink egyik legsikeresebb vendéglátó márkája.

4. Miért fontos vállalkozásom számára a kék óceán stratégia elfogadása?

A kék óceán stratégiát alkalmazó vállalatok célja, hogy vitathatatlan terepen alapítsanak üzleti tevékenységet, ahol nagy teret engednek a növekvő piacoknak. Kerülik a vörös óceán stratégiáját, amely a túlfejlett és telített piacokon való versenyzésre összpontosít, ahol a verseny erős. Bármely vállalat, amely a kék óceán stratégiáját alkalmazza, könnyen sikereket ér el, kevesebb kockázattal találkozik, és rövid időn belül megnövekedett nyereséget realizál.

5. Milyen előnyökre számíthatok a kék óceán stratégia beépítésétől?

A kék óceán stratégia segíthet azonosítani a vitathatatlan piacokat, elkerülve ezzel az érett, telített piacokat, ahol a lehetőségek alacsonyak az erős verseny miatt. A verseny legyőzésének legjobb módja, ha eltávolodunk a hagyományos üzleti modellektől. Segít bővíteni keresletét és növelni a jövedelmezőséget. Sőt, új ötletekkel könnyedén hozzáadhat értéket a cégéhez, amellett, hogy jobb élményt nyújt ügyfelei számára.

Új publikációk:

Ajánlott