Útmutató kezdőknek a közösségi média marketing eszközeihez!

Tartalomjegyzék

 • Bevezetés
 • Mi az a közösségi média marketing?
 • Közösségi média marketingeszközök
 1. Közösségi média ütemezési eszközök
 2. Social Media Analytics eszközök
 3. A közösségi média bevonására szolgáló eszközök
 4. Facebook menedzser
 5. Animoto
 6. Venngage
 7. Canva
 8. SocialOomph
 9. ContentCal
 10. Kicksta

A közösségi médiát a mai világban nem kell bemutatni. A márkák most többet költenek a közösségi médiára, hogy elérjék célközönségeiket. A közösségi média hirdetési költségvetése 2014-ről 2016-ra megduplázódott. 2018-ra több mint 89 milliárd dollár.

Az emberek napi 3-4 órát töltenek különböző közösségi média platformokon szórakoztatás, tanulás, játék stb. Önálló országgá vált. Az emberek most virtuálisan csatlakoznak, és bővítik hálózatukat.

Vegyük fontolóra a Facebookot, egy közösségi média platformot, amely több mint 1,5 milliárd felhasználóval rendelkezik szerte a világon. Ez azt jelenti, hogy a világon minden ötödik ember használja a Facebookot.

 • Az észak-amerikaiak több mint 50%-a használja a Facebookot.
 • Az amerikaiak több mint 80%-ának van társadalmi profilja.
 • Az ázsiaiak több mint 40%-a használja a Whatsappot vagy a Facebookot.

A közösségi média térnyerésével az emberek pszichológiai következményeknek is tanúi vannak: A félelmet attól, hogy nem tartózkodnak a mobiltelefonjuk közelében, „nomofóbiának” nevezik.

Tehát mi is pontosan a közösségi média marketing?

A közösségi média marketingje létrehozza és leköti a közönségét a közösségi média platformokon, például a Facebookon, az Instagramon, a YouTube-on, a Pinteresten stb. A közösségi média platformjain végzett közönségelköteleződés révén webhelyére irányíthatja őket, és több potenciális ügyféllel növelheti üzleti lehetőségeit.

Legyen szó közösségi média marketingről vagy keresőmarketingről – a tartalom a király.

Tehát hány közösségi média platformunk van jelenleg?

A Wikipédia szerint több mint 200 aktív közösségimédia-platformunk van szerte a világon, bár ezek közül csak néhányat használunk naponta.

A közösségi média platformokon való közzététel során fontos három dologra összpontosítani:

Ahogy egyre többen csatlakoznak az internethez, a marketingszakembereknek több közösségi média platformon kell bevonniuk a közönséget.

Olvasni:  ROI-elemzés a közösségi média marketinghez: mit kell tudni

Íme néhány érdekes közösségi médiastatisztika:

 • Jelenleg több mint 4 milliárd közösségi média felhasználó van világszerte.
 • A Facebook a legnépszerűbb közösségi média platform.
 • A marketingesek 73%-a úgy gondolja, hogy a közösségi média marketing „valamennyire hatékony” vagy „nagyon hatékony” volt vállalkozása számára.
 • A közösségi böngészők 54%-a használja a közösségi médiát termékek kutatására.
 • Azoknak a fogyasztóknak a 71%-a, akiknek pozitív tapasztalataik vannak egy márkával a közösségi médiában, valószínűleg ajánlja azt barátainak és családtagjainak.
 • A fogyasztók 49%-a függ a közösségi médiában megjelenő influencer ajánlásoktól.
 • Naponta 500 millió aktív Instagram-történetet töltenek fel világszerte.
 • A közösségimédia-felhasználók 91%-a mobileszközökön keresztül éri el a közösségi csatornákat.

Útmutató a legjobb közösségi média marketingeszközökhöz

Forrás

Merüljünk el mélyen a különböző közösségi média marketing eszközökben, és hogyan segíthetnek Önnek:

1. Közösségi média ütemezési eszközök

A közönség elköteleződésének sok platformja mellett hogyan gazdálkodhat marketingszakértőként azzal, hogy mindegyiken bejegyzéseket készít és tesz közzé? Ez egy időigényes folyamat. Íme néhány eszköz, amelyek segíthetnek ebben:

 • Hozzászólástervező: Elköteleződéshez készült közösségimédia-ütemező
 • Feedly: lépést tartani a domain vagy iparág témáival és trendjeivel
 • CoSchedule: Minden tartalommarketing tevékenységének megtervezéséhez, megszervezéséhez és végrehajtásához
 • Levehető: Az összes közösségi média platform integrálása és stratégia végrehajtása egy lépésben
 • Tervezhető: Közösségi média marketing menedzsment eszköz

Tekintse meg ezeket a platformokat, hogy szinkronizálja a tartalmat a csapatai között, és ütemezze azt a közösségi média platformokon. Ezek az eszközök segítenek Önnek:

 • A tartalom megosztása több közösségi média platformon egyszerre
 • A közösségimédia-naptár tervezése és rendezése
 • A tartalom ütemezése és közzététele egy lépésben

2. Social Media Analytics eszközök

Forrás

Az adatok nyomon követése több közösségi média platformon nehéz lehet. Ennek ellenére az alábbi elemző eszközök használatával a marketingszakemberek könnyedén nyomon követhetik a különböző platformok teljesítményét, figyelemmel kísérhetik a közösségi média kampányait, jelentéseket készíthetnek, nyomon követhetik az elkötelezettséget, versenytársak elemzését és még sok mást.

 • HubSpot: A legnépszerűbb marketingplatform, amely rendelkezik az összes szükséges erőforrással a közösségi média stratégiájának megvalósításához
 • A Google Analytics: Ezt nem kell bemutatni, mivel marketingszakemberként a Google Analytics kötelező közösségi média marketingeszköz
 • Curalate: Az egyik legnépszerűbb közösségimédia-marketing eszköz a vizuális tartalom termékekkel és szolgáltatásokkal való összekapcsolására
 • BuzzSumo: Tartalmi ötletek, meglátások és befolyásolók felfedezése.
 • Koppintson az Influence elemre: Tartalomkészítők és befolyásolók részvételi piaca
Olvasni:  Útmutató a közösségi média tippjeihez, amelyekkel kitűnhetsz: 5 legjobb tipp

3. Social Media Engagement eszközök

Az egyik legfontosabb oka annak, hogy márkáját a közösségi médiában helyezze el, az, hogy megnyerő közönséget szerezzen. Számos közösségimédia-marketingeszköz segíthet nyomon követni az elköteleződést közösségi platformjain, megtekintheti a márkaemlítéseket, és kijelölheti a csapat tagjait, hogy megoldják a közönség konkrét kérdéseit a platformon.

 • Fontolja meg az együttműködési eszközöket
 • Irányítási rendszerek felülvizsgálata
 • Feladatkezelő és címkéző eszközök

4. Facebook menedzser

Ez egy minden az egyben legjobb közösségimédia-marketing eszköz a közösségimédia-stratégiához, amely szintén segít az ügyfélélmény javításában. A chatbotokkal a Facebook Managert közösségimédia-marketing eszközként használhatja stratégiájának megtervezéséhez és a közönség folyamatos kapcsolattartásához.

5. Animoto

A Social Bakers szerint a Facebook 10-szer nagyobb víruselérést mutat, mint bármely más platform, míg a videótartalom 1200%-kal több megosztást generál.

A videoformátumokra való egyre nagyobb hangsúlyt fektetve fontos, hogy a közönséget minőségi videótartalommal vonják be. Az Animoto segíthet fantasztikus tartalom létrehozásában, és leköti a közönség figyelmét. Ez az egyik legjobb közösségi média marketing eszköz, amely sablonokkal, témákkal és stock zenékkel van felszerelve.

6. Venngage

A Venngage által összegyűjtött adatok szerint a marketingesek több mint 40%-a állítja, hogy az infografika a vizuális média legvonzóbb formái közé tartozik.

A Content Marketing Institute és a MarketingProfs szerint a vizuális tartalom létrehozása a marketingesek egyik legfontosabb prioritása. A megkérdezett marketingszakemberek több mint 50%-a szándékozik ezt a jövőbeli marketingtevékenységeibe beépíteni.

A B2C vállalkozások számára az elsődleges prioritás az, hogy vonzó tartalmat hozzanak létre, amely vizuálisan vonzó és érthető. És mi lehet jobb, mint az infografika az ügyfelekkel való kapcsolattartáshoz?

Használja ezt a közösségi média marketing eszközt vizuálisan vonzó tartalom létrehozásához, és növelje ügyfelei megtartási arányát.

7. Canva

Ez az egyik legjobb közösségi média marketing eszköz, amellyel a marketingesek vizuálisan vonzó tartalmat hozhatnak létre. A Canva számos ingyenes és prémium dizájnt kínál, amelyek segítségével közösségi médiában posztokat, képeket blogokhoz, e-könyvekhez, prezentációkat, fotókollázsokat, videókat stb. hozhat létre.

8. SocialOomph

A SocialOomph egyfajta közösségi média marketingeszköz, amely segíthet növelni közösségi média termelékenységét. A különféle Twitter-marketingeszközök közül ez az eszköz lehetővé teszi Twitter-fiókjának hatékonyabb kezelését. Egyszerűen ütemezheti a frissítéseket, és nyomon követheti rajta a közösségi média tevékenységeit.

Olvasni:  Hasonlítsa össze a Python vs JavaScriptet: melyik, hol és mikor?

Dolgozhat a piszkozatokon is, és később visszatérhet hozzájuk. Ezt a közösségi média marketing eszközt használhatja kulcsszavak, hashtagek, említések és retweetek nyomon követésére.

9. ContentCal

A ContentCal egy kiváló közösségimédia-marketing eszköz a csoportos együttműködéshez, amely segíthet Önnek és csapatának tartalmak előállításában és közzétételében. Lehetővé teszi vizuális tartalomnaptár egyszerű megtervezését és jóváhagyási útvonalak beállítását. Ezenkívül több mint 2000 alkalmazáscsatlakozóval, kategóriacímkékkel a tartalomkezeléshez, részletes statisztikákkal, valamint egy tartalomközponttal rendelkezik a tartalomötletek tárolására és megosztására. Ez egyben az egyik legköltséghatékonyabb közösségi média marketing menedzsment eszköz kis és nagy csapatok számára.

14 napos ingyenes próbaverzió áll rendelkezésre a Pro és Company csomagokhoz. Ingyenesen használhatja, hogy kipróbálja a funkcióit.

10. Kicksta

A Kicksta az az alkalmazás, amelyet akkor használhat, ha szervesen szeretné bővíteni Instagram-fiókját. Ez az Instagram-marketingeszköz leegyszerűsíti a webhely nagy organikus követőinek növelésének folyamatát. Ezenkívül automatikusan kapcsolatba lép a közönség bejegyzéseivel, és követőket keres az Ön által megadott fiókokhoz.

A legjobb eredmény elérése érdekében válasszon befolyásolók, riválisok és más gondolati vezetők profilját a résén.

Következtetés

A közösségi média hálózatokon való hirdetéséhez a közösségi média marketing eszközei nagyon fontosak. A 2021-es legnépszerűbb közösségimédia-marketing eszközök listája segítséget nyújt a tartalom létrehozásában, a bejegyzések automatizálásában és az interakció növelésében.

Használja a fent vázolt legjobb közösségimédia-marketing eszközöket, hogy sikeresen hirdesse a márkát a közösségi médiában, és figyelje meg ROI-ját. Még ha nem is rendelkezik nagy költségvetéssel, a listán szereplő ingyenes eszközök használatával fellendítheti marketingjátékát.

Azt is fontos észben tartani, hogy ahogy egyre többen csatlakoznak az internethez, egyre több eszközt fogunk látni a piac megszólítására. Marketingszakemberként összpontosítson a legjobb közösségi média marketingeszközökre, amelyek időt takarítanak meg és segítik az okos munkát.

Vállalkozás- és márkamarketingesként határozza meg célközönségét, és azt, hogy melyik platformon a legaktívabb. Nem kell minden közösségi média marketing eszközt használnia. Próbáljon ki olyan új platformokat, mint a Medium (a legnagyobb blogolási webhely), a LinkedIn (professzionális hálózati platform a hálózat kiépítéséhez), a Tumblr (mikroblog-platform, első számú GIF-ek) és más befolyásoló marketingplatformok, például a TikTok, az Instagram Reels és még sok más.

Olvasni:  Google memóriajáték – A végső útmutató és tippek a játékhoz

Ossza meg kedvenc közösségimédia-marketing eszközeinek listáját, és hogyan segítette meg időt takarítani?

GYIK

1. Hogyan kell használni Instagram marketing eszközök?

Ezeket a taktikákat használhatja a különféle Instagram marketingeszközök optimális használatához:
1. Optimalizálja profilját
2. Készítsen Instagram-stratégiát a célközönség és a célok világos meghatározásával
3. Legyen tartalmi stratégiád
4. Vegyen részt a közönséggel
5. Mérje meg teljesítményét

2. Mi a legjobb ingyenes közösségi média marketing eszköz?

A puffer a legjobb ingyenes közösségi média marketing eszköz. Ez az alkalmazás megkönnyíti a bejegyzések ütemezését és közzétételét olyan nagy közösségi hálózatokon, mint a Facebook, Twitter és Instagram. Ingyenes és prémium opciókkal is rendelkezik, az ingyenes csomag ideális azok számára, akiknek nincs sok igényük.

3. Hogyan lehetnek hasznosak vállalkozásunk számára az Instagram Marketing Eszközei?

Az Instagram marketingeszközei segítenek abban, hogy a legtöbbet hozza ki a platformból, hogy növelje márkája láthatóságát. Segítségükkel megtervezheti, ütemezheti és értékelheti Instagram-bejegyzéseit. Egyes eszközök segíthetnek a konverziók számának növelésében is.

4. Soroljon fel néhány legnépszerűbb Twitter-marketingeszközt, amelyet üzleti marketing arzenáljában tarthat.

A BuzzSumo, a RiteTag, a SocialRank, a Trendsmap, a Sprout Social, a ClicktoTweet, a Daily 140 és más termékek célja, hogy kiegészítsék meglévő közösségi média marketing menedzsment programját vagy platformját.

5. Javasoljon néhány platform-specifikus közösségi média marketing eszközt.

1. Ha Ön gyakori Twitter-felhasználó, a FollowerWonk részletes elemzést tud nyújtani adatairól. Mivel az eszköz a Moz eszköztárának része, érdemes megnézni, hogy használja-e a Moz-t analitikai jelentésekhez.
2. Ha nagy Pinterest-felhasználó vagy, nézd meg a Tailwind and Buffer új Pinterest ütemezési funkcióját.
3. Ha szeretné jobban megérteni ügyfeleit és közösségét, és csábító közösségi média marketingkampányokat szeretne tervezni, a Facebook Audience Insights elengedhetetlen kelléke a Facebook-felhasználóknak.

6. Melyek a közösségi média marketing leghatékonyabb influencer marketing eszközei?

Az alábbiak a legjobb befolyásoló marketing eszközök, amelyeket közösségi média marketingedhez használhatsz:
1. Buzzsumo
2. Felemelkedés
3. Érintse meg az Influence gombot
4. NinjaOutreach

Új publikációk:

Ajánlott