Útmutató kezdőknek a pillanatmarketinghez [+Examples]

Ezek a pillanatnyi marketingpéldák minden bizonnyal segítenek abban, hogy elkezdje saját marketingkampányát. További információ itt.

A marketing lényege, hogy új és innovatív módszereket találjon az ügyfelekkel való kapcsolattartásra. Arról is van szó, hogy olyan darabokat vagy kampányokat hozzunk létre, amelyekhez a vásárlók kapcsolódhatnak, így jobban megbízhatnak márkájában. Ennek egyik fontos módja, hogy segítségül vesszük a pillanatokat, és lehetőséget teremtünk belőlük. Ez azt jelenti, hogy a pillanatalapú marketinghez kell fordulni, hogy az üzenetet hatékonyabban eljuttassuk a közönséghez.

Ez a cikk részletesen szól a pillanatmarketingről és annak példáiról. Kezdjük el.

Mi az a pillanatmarketing?

Mielőtt továbblépne, feltétlenül meg kell értenie, mi a marketing pillanata.

Tegyük ezt tisztába – a marketing azt jelenti, hogy a megfelelő időben szállítjuk az információkat. A legjobb hatást az éri el, amikor a márkák a megfelelő időben csapnak le kampányukkal, és ez az a pont, ahol a marketing akcióba lép.

Forrás

Egyszerűbb definíció szerint a pillanatnyi marketing magában foglalja a márkát, amely egy időszerű eseményt használ a valós idejű és releváns vásárlói interakciókhoz. A pillanatmarketing több offline élményt használ, különösen egy TV-műsor vagy esemény kapcsán, hogy a közönség érzelmeit kiváltsa az interakció ösztönzésére.

A Moment Marketing előnyei

1. Időt takarít meg

Minden marketingkampány fő célja a megfelelő közönség elérése a megfelelő időben. Azonban nem kell sok pénzt fektetni a pillanatnyi marketingbe. Ehelyett csak néhány figyelmes emberre van szüksége a csapatában, akik jól ismerik a legújabb trendeket, hogy kiegészítsék marketingstratégiájukat.

Olvasni:  A legnépszerűbb mobilalkalmazás-fejlesztési trendek 2024-ben

2. Fokozza a márka hangját

Az emberek szeretnek lépést tartani a legújabb trendekkel. Az internet korszakát éljük; bármi elérheti a nagy közönségbázist egy szempillantás alatt. És ha kampányai a legújabb trendeken alapulnak, az emberek általában gyorsabban emlékeznek rájuk.

Emlékszel, amikor Rahul Bose televíziós személyiség arról posztolt, hogy egy szállodában egy banánért árat fizettek neki? A Nature’s Basket ezt az esetet a marketingkampányába vitte, és népszerűsítette banánjaikat és egyéb termékeiket, az árakra összpontosítva. Nos, ez nem egy nagyszerű módja a termékek népszerűsítésének?

Forrás

3. Lehetővé teszi a kapcsolatot a közönséggel.

A pillanatmarketing lehetővé teszi, hogy valós időben kapcsolódjon be és társalogjon közönségével.

Ez tovább növeli annak esélyét, hogy a közönség felfedezzen, és kapcsolatot létesítsen velük. Sőt, ha organikus követőket szerez, és kapcsolatot épít ki velük, növeli annak valószínűségét, hogy vásárlóivá válnak.

10 pillanatnyi marketing példa, amely óriási hatást váltott ki

1. Amul

Az Amul egy híres márka, amely szellemes pillanatnyi marketing kampányairól ismert. A vállalat minden lehetőséget figyelembe vesz, hogy termékét a legújabb trendek vagy hírek segítségével népszerűsítse.

Legyen szó kis újság-képregényekről, hatalmas óriásplakátokról vagy akár közösségi médiáról, az Amul az elmúlt 50 évben minden alkalommal a pillanatnyi marketingjátékot élte át. Ami még különlegesebb, hogy hirdetéseik soha nem voltak ismétlődők; minden héten valami újról beszélnek. Az Amul lány egysoros filmjeit pedig nem hagyhatja ki a közönség.

Forrás

2. Netflix

A Netflix soha nem hagyja ki az alkalmat, hogy pillanatnyi marketingkampányokat hozzon létre. Ez az egyik legnézettebb OTT platform, és rendszeresen használja a Twittert, hogy elérje közönségét.

Olvasni:  8 tartalommarketing-stratégia, amely vonzó az idősek számára

A Netflix tweetjeiben az a jellemző, hogy mindegyik a legújabb trendeken alapul, de a túlzott nézelődéshez kapcsolódnak. Legyen szó a híres „Jal lijiye” mémről, vagy a mumbai esőkről, mindegyik jó példa a szarkazmus használatára a platform népszerűsítésére.

Forrás

3. Pepsico

Amikor az ICC Women’s T20 sorozat nagy visszhangot keltett Indiában, közvetlenül a Nemzetközi Nőnap előtt, a Pepsico Shafali Verma márkanagykövete lett. A 16 éves krikettprofi a legújabb „Swagstar” néven jelent meg.

Forrás

A szlogen a Har Ghoont me Swag volt, és a kampány a bajnokság befejezése után is folytatódott.

4. Burger King

2018-ban a Burger King ásott a híres amerikai rappernél – Kanye West, amikor Twitteren arról írt, hogy a McDonald’s a kedvenc étterme. Azt válaszolták: „Azt hiszem, a szemek még mindig csukva vannak”.

Forrás

5. Faasos

Amikor Mumbai súlyos áramszünetet tapasztalt, Faasos azonnali marketinglehetőséget teremtett. Szlogenjük ez volt: „Andheri vagy Andhera, még mindig szállítunk”.

Forrás

Egy másik példa az volt, amikor Faasos elindította a #Sacredwraps kollekciót, ahol a karakterek után nevezték el a wrapeket. A jelentések szerint ez a kampány 47 milliós benyomást keltett, és több mint 45 ezer elköteleződést jelentett.

6. Zomato

Mindannyian szeretjük a Zomato egysoros termékeit, igaz? Legyen szó bármilyen fesztiválról vagy a legfrissebb hírekről, a Zomato mindezt felhasználja kampányaiban. Emlékszel, amikor az Apple piacra dobta az iPhone 11 Pro-t, három kamerával? Íme, mit tett Zomato.

Forrás

A hirdetésszöveg három csészét ábrázolt, amely tökéletesen elhelyezett egy tálcán, amely az iPhone 11 Pro kamerájára emlékeztetett, és a szlogen kevesebb, mint Rs volt. 199. Egy másik példa az volt, amikor Zomato ásott Rahul Bose Banana pillanatában. A kreatív azt mondta: “Kevesebbet kaphat egy banános turmixot és banánt, mint amennyit az 52 éves színész fizetett a banánjáért.”

Olvasni:  Útmutató a Cloudflare Polish használatához: Jellemzők és amp; B...

7. Dominó

Legyen szó pizza népszerűsítéséről a híres internetes sorozatokon keresztül, vagy az embereknek az oltásokkal kapcsolatos oktatásáról – a Domino’s mindig is ott volt. Egyetlen trendet vagy hírt sem hagytak érintetlenül.

Forrás

8. Bisleri

A Bisleri, a híres ivóvízmárka, az ISRO Chandrayaan-2 piacra dobásakor kampányába vette a marketing pillanatát. Kitalálták a kreatív mondást: „Har Space Mission Chandrayaan 2 Nahi, Har Pani Ki Bottle Bisleri Nahi”.

Forrás

Bisleri tudta, hogyan kell a megfelelő időben kiváltani a közönség érzelmeit, ami kampányaikban is megmutatkozik.

9. iXigo

Emlékszel a hírre, miszerint egy indiai családot elkaptak, amikor cuccokat lop egy bali szállodából? Az iXigo ezt az incidenst egy vírusvideó létrehozására és megosztására használta fel, amelyben felvilágosította közönségét arról, mit vigyen magával és mit hagyjon el utazás közben.

A házon belüli csapat készített egy információs videót „Szállodákból elvihető cuccok” címmel, amely vidáman bemutatta az indiánok tengerentúli viselkedését bemutató incidenst.

Forrás

10. Uber

Az Uber a szivárvány színének marketingkampányába való beépítésével támogatta a meleg és büszkeség közösségét. Az Uber Eats kreatívokat osztott meg különböző ételekkel a szivárvány színeiben, a pride közösséget ábrázolva és ezen keresztül támogatva őket.

Forrás

A közönség megszerette a kreatívokat, és reagált is rájuk, ezzel is fokozva a posztok elkötelezettségét.

Ahogy fentebb láttuk, a pillanatnyi marketing több mint trend; ez egy marketing szenzáció. Ez egy okos módja annak, hogy megragadja a szemet, amikor a közönség a legkevésbé várja. Ennek eredményeként a közönség kíváncsian várja Önt, mint márkát, hogy mit kell mondania egy téma vagy hír trendjei során. És ennek nagyobb az esélye arra, hogy a közönség végül vásárlóvá váljon.

Olvasni:  Blooket Join – Teljes útmutató kezdőknek

Új publikációk:

Ajánlott