Útmutató kezdőknek a SEO linképítéshez

Tartalomjegyzék

 1. Mi az a linképítés?
 2. Miért fontos a linképítés?
 3. Hogyan építsünk linkeket a SEO-hoz
 4. Következtetés
 5. GYIK

7,5 millió. Ennyi blogbejegyzés jelent meg minden egyes nap 2021-ben. A tartalommarketing iparág exponenciálisan növekszik, de hogyan különbözteti meg magát másoktól? A hitelesség és megbízhatóság megteremtésével. Másoknak rád kell hagyatkozniuk, amikor információra van szükségük valamiről.

Forrás

Ez az oka annak, hogy Neil Patel, Brian Dean és mások a szakmában kiemelkedtek (nem beszélve arról, hogy tartalmuk sokaknak bevált.) De mi is az a SEO linképítés? Függetlenül attól, hogy webhelyére/weboldalára hivatkozást megosztanak a közösségi médiában, vagy egy másik webhely hivatkozik rá, a visszalinkelés megmutatja a közönségnek, hogy tartalma megbízható, hiteles és megbízható. A blogodhoz mutató linkek beszerzése segít javítani a keresőoptimalizálásban. Ebben a blogban elmondjuk, hogyan kezdje el hatékonyan a linképítést, és megvitatjuk a SEO linképítés bevált gyakorlatait.

Hogyan hozhat létre tartalmat, amelyet az emberek szívesen olvasnának? A linképítés lehet a válasz. A linképítés első lépése a linkelhető eszközök létrehozása, azaz olyan tartalom létrehozása, amelyhez az emberek visszamutató hivatkozásokat szeretnének biztosítani. Néhány példa: infografikák, diagramok, diagramok, GIF-ek és egyéb vizuális eszközök; eredeti, adatvezérelt kutatás; meghatározások vagy megalkotott kifejezések; és hogyan kell bejegyzéseket, oktatóanyagokat és részletes útmutatókat.

Mi az a linképítés?

A linkeket joggal nevezik a web pénznemének. A linképítés az a folyamat, amelynek során az emberek/webhelyek linken keresztül hivatkozzanak webhelye oldalaira. Mivel a Googlebot minden nap oldalak milliárdjait járja át, keresi azokat a linkeket is, amelyeket ezek az oldalak tartalmazhatnak. Emiatt kulcsfontosságú, hogy a linképítés bevált gyakorlatait alkalmazza webhelyén. Mielőtt belemerülnénk a linképítés folyamatába, tudjunk meg többet a linkek három elsődleges típusáról:

1. Organikus linkek

Milyen csodálatos lenne, ha csak a tartalomra koncentrálhatna, és mások automatikusan visszakapcsolnának rád? Az organikus linkelés az, amikor nem kell senkit kérnie vagy megkeresnie, hogy az oldalára mutató linkeket kapjon. Ezek azt jelzik, hogy webhelyét rendkívül megbízhatónak tartják.

2. Fehér kalap linkek

A fehérkalapos linkek arra szolgálnak, hogy a bevált SEO gyakorlatok segítségével forgalmat irányítsanak webhelyére. Ebben a blogban többet fogunk megtudni róluk.

Olvasni:  11 módszer, amellyel jutalmazhatja és javíthatja alkalmazottai tapasztalatát

3. Fekete kalap linkek

Ez egy spam jellegű, rossz minőségű linképítés, amelyet mindenáron el szeretné kerülni. A Black Hat linképítés ellentétes a Google webmesteri irányelveivel, és akár webhelye kitiltásához is vezethet.

Íme három elsődleges linképítési módszer:

 • Szerezzen organikus linkeket azoktól az emberektől, akik felkeresik és kedvelik az oldalát.
 • A meghibásodott linkek újjáépítése és újrahasznosítása.
 • Kérjen vissza linket.

Miért fontos a linképítés?

Hogyan hasznos a backlinking a weboldala számára? Növeli oldalának hitelességét és népszerűségét, mert más webhelyek hivatkoznak rá. A keresőmotorok a linkek segítségével új, jó minőségű weboldalakat fedeznek fel, és meghatározzák, hogy egy oldal milyen helyen szerepeljen a keresési eredmények között.

Ez a jelentés Ahrefs amely megmutatja a keresési forgalom és az adott oldalra hivatkozó oldalak száma közötti összefüggést.

Röviden: a linkek olyanok, mint a szavazatok. A több és jobb linket tartalmazó oldalak nagyobb tekintélyhez, hitelességhez és ezáltal magasabb helyezésekhez vezetnek a keresőmotorok eredményoldalain (SERP). És pontosan ezt akarjuk a SEO linképítéstől a nap végén, igaz?

Bár a linképítés fontos – és a több hivatkozás jobb eredményeket jelent –, a linképítés nem jelenti azt, hogy minden más webhely hivatkozik Önre. Ráadásul nem minden backlink lesz egyformán értékes az Ön számára.

Hogyan építsünk linkeket a SEO-hoz

Hogyan teheted linkképessé az oldaladat? Az organikus linkek nirvánát jelentenek a SEO-stratégiák számára, és a márkáknak keményen kell dolgozniuk, hogy olyan weboldalakat hozzanak létre, amelyekre mások is szeretnének hivatkozni.

Íróként az Ön feladata, hogy kiváló minőségű tartalmat hozzon létre – pontos tények említésével, olvashatóság biztosításával stb. – és integrálja ebbe a SEO legjobb gyakorlatait. De ez egy hosszú távú megközelítés. Hogyan juthatunk el gyorsabban? Íme néhány módszer.

1. Küldjön be vendégblogbejegyzéseket

A vendégblogolás azt jelenti, hogy blogot írsz egy másik vagy népszerűbb webhelyen, és belehelyezed a saját oldalad linkjeit. Noha ez egy népszerű linképítési módszer, vigyáznia kell, nehogy túl sok hivatkozást küldjön az olvasónak.

Tekintsd a linképítést mellékterméknek. Fontolja meg, hogy olyan platformra írjon, amely az Ön résébe tartozik, és nem hoz létre blogot kizárólag a linképítést szem előtt tartva. Bár ez az elsődleges célja, nem hangozhat spam jellegűnek. Ehelyett értékes információkat és betekintést kell nyújtania az embereknek. Ehhez jól kell ismerned a célközönségedet. Válaszolj a bejegyzésedhez fűzött megjegyzésekre – úgy érzi, meghallják az olvasót. Ez a kapcsolatépítés fontos része, ami segíthet linkeket szerezni.

Olvasni:  Útmutató lépésről lépésre hatékony Facebook marketingstratégia létrehozásához

Forrás

2. Lapozzon a forrásoldalakra

A forrásoldalak konkrét témákkal kapcsolatos információkat tartalmaznak. Ez általában külső forrásokra mutató hivatkozások formájában történik. Miután megkereste őket a Google-on, meg kell határoznia, hogy az oldal releváns-e a közölni kívánt információ szempontjából. Lehet az Önéhez hasonló résben, vagy ugyanazt vagy hasonló célközönséget szolgálhatja ki.

Különféle online eszközökkel ellenőrizheti annak az oldalnak a mérőszámait, mint az URL-besorolás (UR) és a domain besorolása (DR). Minél magasabbak ezek a mutatók, annál jobb. Egy további tipp: alakítsa személyre szabott hangját. Mondd el nekik, hogy a bejegyzésed hogyan járulna hozzá az oldalukhoz, és miért szeretnél nekik írni.

3. Társadalmi kapcsolatok

A közösségi linkelés az, amikor valaki terjeszti az Ön linkjét a közösségi média platformjain. Bár a közösségi linkek nem jó minőségű linkek a Google számára, ha folyamatosan és nagy számban jelennek meg, a Google elkezdheti felismerni az Ön oldalát, és végül a webhelyét. Egy weboldalra mutató hivatkozást tartalmazó tweet, Youtube-videó vagy Instagram-sztori mind példák a közösségi linkekre. Amikor linkeket épít a közösségi médiában, ügyeljen arra, hogy a tartalom releváns, értékes és pontos legyen. Ellenkező esetben ez csak spam, és a platform korlátozhatja a bejegyzések közzétételét.

4. Építse újra a megszakadt linkeket

Talált már olyan oldalt, amelynek linkje vagy hibát jelez, vagy nem arra az oldalra vezet, amelyet várt? Az ilyen típusú hivatkozásokat hibás hivatkozásoknak nevezzük. Mi lenne, ha megjavítanád őket? Eszközök, mint pl LinkMiner segíthet megtalálni az ilyen linkeket. Ezután lépjen kapcsolatba ezen oldalak kiadóival, és adja meg a tartalmat helyettesítőként, és jelezze, hogy szeretnének-e hivatkozni az Ön oldalára.

5. Hozzon létre belső hivatkozásokat

A belső hivatkozások azok, amelyek az olvasót ugyanazon a webhely más oldalaira vezetik. Például, ha a hasi zsír csökkentését célzó gyakorlatokról ír, hozzáadhat belső linkeket olyan bejegyzésekhez, amelyek a hasi zsír elvesztéséhez szükséges ételekről, a test más részeiből származó zsír elvesztésére szolgáló gyakorlatokról beszélnek, stb. Ez az egyik legegyszerűbb linképítési gyakorlat, és nagyon hatékony a SEO szempontjából.

6. Használjon könyvtárakat

Webhelyét beállíthatja a megfelelő iparági címtárakba. Ezt a módszert a Google ajánlotta korábban. De miután sok webhely visszaélt vele, a Google kevésbé értékesnek tartotta. Bár a címtárak manapság nem olyan elterjedtek, ha egy résben tevékenykedsz, akkor is segíthetnek. Kerülje az alacsony minőségű címtárakat, vagy azokat, amelyek nem kapcsolódnak az Ön iparágához.

Olvasni:  Útmutató az Ace B2B TikTok marketingstratégiájához 2024-ban

7. Kerüljön fel a „legjobbak” listára

Valószínűleg találkozott már olyan listákkal, amelyek valahogy így hangzanak: „5 legjobb hely a költészet beküldésére”, „15 legjobb plágiumeszköz” és így tovább. Ezek a cikkek sok olvasót vonzanak. Egy ilyen (hiteles) bejegyzés felsorolása és linkelése csodákra képes a forgalom növelésében. Egyszerűen keresse fel ezeket a webhelyeket, és magyarázza el nekik, hogy szolgáltatásai miben különböznek vagy jobbak a többinél.

Következtetés

Mindig legyen nyomós okod arra, hogy mások hivatkozzanak az oldaladra. Erős ösztönzést ad az embereknek, hogy hivatkozzanak a cikkére; tedd fel magadnak a kérdést: „Mit jelent ez nekik?” A legfontosabb dolog, amit itt meg kell jegyeznünk, az az, hogy a linképítés nem csak a SEO fellendítésére szolgál, hanem a célközönséggel való kapcsolatépítésre is.

Íme néhány dolog, amit megtehet egy jó backlink stratégia kialakításához:

 • Hozzon létre hasznos tartalmat webhelyükhöz vendégblogokon keresztül.
 • Mutasson nekik jobb forrást, mint amire jelenleg hivatkoznak (ezt felhőkarcoló technikának nevezik.)
 • A meghibásodott linkek újjáépítése
 • Linkcsere ajánlata.
 • Érje el a forrásoldalakat.
 • Keresse meg a webhelyére mutató hibás vagy hiányzó hivatkozásokat, és ennek megfelelően adja hozzá vagy cserélje ki őket. Ezt link-visszaállításnak nevezik.

Ne vásároljon linkeket, ha hosszú távon jó helyezést szeretne elérni. Valójában a linkek megvásárlása spamnek minősülhet, és a Google megbünteti. A legjobb, ha nem kockáztatja webhelyét.

GYIK

1. Hogyan készítsünk linképítő pitch-et?

Íme egy lépésről lépésre bemutatott eljárás a potenciális ügyfelek megtalálásához és a számukra történő bemutatáshoz:
1. Állítson be egy linképítő eszközt
2. Adjon hozzá kulcsszavakat és versenytársakat
3. Határozza meg és tekintse át a potenciális ügyfelek listáját
4. Küldje el pályafutását

2. Hány backlinkre van valójában szüksége?

Az emberek gyakran kérdezik, hogy a linkek minősége fontosabb-e, mint a mennyiség. Bár törekednie kell a jó minőségű linkekre, azt is meg kell értenie, hogy rendkívül nehéz lehet ilyet szerezni, hacsak nem egy bejáratott és jól ismert márka. Tehát csak a mennyiségre kell összpontosítania? Nem. Bár a SEO szempontjából fontos a mennyiség, el szeretné kerülni, hogy a rossz minőségű oldalak visszalinkeljék oldalát. Bár a Google először figyelmen kívül hagyhatja, később lefokozhatja az oldalt. A legtöbb szakértő a közepes minőségű linkekre összpontosít, ezáltal egyensúlyt teremt.

Olvasni:  5 lépés a spanyol fordítói készségekkel rendelkező szabadúszó fordítóvá váláshoz

3. Mi a legfontosabb kapcsolattípus?

A linkek legfontosabb típusa az organikus dofollow link. Ez az a link, amelyet a keresőmotorok át tudnak térképezni. A legkevésbé fontos típus a nofollow és a black hat link. A Nofollow hivatkozások olyanok, mint a hagyományos linkek, kivéve, hogy „nofollow”-ként vannak megadva, azaz a keresőmotor arra lett utasítva, hogy ne járja be a hivatkozott oldalt.

4. Milyen eszközöket kell használni a SEO linképítéshez?

1. Backlink kutatási eszközök:
-Moz
-Fenséges
-Ahrefs
-Semrush
-SEO Spyglass
-SE Rangsor
-LinkMiner
-Éjjeli Őrség

2. Tartalomkutatási eszközök:
-Buzzsumo
-Ubersuggest
– Google Adwords
-AnswerThePublic

3. Link-keresési eszközök:
-Linkody
-BuzzStream
-GroupHigh
-NinjaOutreach
– Link Kutató

4. Webfigyelő eszközök:
– Google Alerts
-Említés
– Márka 24

5. E-mail elérési eszközök:
-Hunter.io
– Voila Norbert
-MailShake
– Pitchbox
-Snov.io
– Soha ne pattanjon

5. Mi a különbség a backlinking és a linképítés között?

A linképítés és a backlinking célja ugyanaz, azaz a nagyobb forgalom és a jobb helyezés elérése. Van azonban egy kis különbség a kettő között. A linképítés lehet oldalon és azon kívül is. Még ha egy oldal egy másik oldalra hivatkozik is ugyanazon a webhelyen, az a linképítés (belső linképítés) része. De a visszalinkelés gyakran oldalon kívüli, azaz egy másik webhelyen lévő oldal az Ön webhelyén található oldalra hivatkozik.

6. Mitől jó egy backlink?

Egy jó backlink stratégiának a következő három dologból kell állnia:

1. Természetes
A webhelytulajdonosok beleegyeznek abba, hogy az Ön linkjét természetes módon helyezzék el webhelyükön, mert úgy érzik, hogy ez jó kiegészítés lenne, és nem pénzbeli ösztönzők vagy manipulációs taktikák miatt. A cél az, hogy értéket kínáljunk a célközönségnek, és ne tévesszük meg a keresőmotorokat.

2. Jó hírű
A Google által használt PageRank algoritmus méri a weboldalak fontosságát és hírnevét. A Google szerint a neves vagy fontosabb webhelyek általában több linket keresnek más webhelyekről.

3. Ide vonatkozó
Ez egy nem ötlet (mi az a SEO linképítés relevancia nélkül?) A keresőmotorok ellenőrzik, hogy a hivatkozott oldal releváns-e az azt linkelő oldalhoz. Feltételezik, hogy ha mindkét oldal nem releváns egymáshoz, akkor a hivatkozott oldal hamis vagy spam lehet.

Új publikációk:

Ajánlott