Útmutató kezdőknek a tartalommarketing nonprofit szervezetek számára történő használatához

Ez a nonprofit szervezeteknek szóló tartalommarketing-útmutató segít az érdekelt felek tájékoztatásában és oktatásában, valamint küldetése részévé teszi őket.

Amikor non-profit tartalommarketingről beszélünk, ez magában foglalja az összes írott és multimédiás eszközt, amelyet online tesz közzé, hogy tájékoztassa érdekelt feleit, és küldetése részévé tegye őket. Ez a tartalom közösségimédia-bejegyzéseket, blogokat, e-maileket, videókat, esettanulmányokat és egyebeket tartalmaz. Ez nem a feltűnő éves adománygyűjtő kampány, de a jó, rendszeres tartalom ma kulcsfontosságú a nonprofit szervezetek számára.

Miért?

Mert az emberek viselkedése megváltozott. Az adományozói, a program résztvevői, a finanszírozói, a támogatói és még a lehetséges új alkalmazottak is szeretnének ellenőrizni Önt online, mielőtt találkoznának Önnel. Azt várják, hogy az Ön által nyújtott tartalom izgalmas és csúcsminőségű legyen.

Lehet, hogy a tartalommarketing nem tűnik olyan hatékonynak, mint a kimenő marketing technikák, például a fizetett hirdetések vagy a levelek, de okos lépés. Valójában az háromszor nagyobb a valószínűsége annak, hogy felfigyelnek rá, mint a fizetett keresési hirdetésekreszerint a Tartalommarketing Intézet.

Ha jól csinálod a tartalommarketinget, nem csak magadon segítesz. Ezzel az internetet jobb hellyé teszi a nonprofit szervezet számára fontos küldetésről szóló információk számára, ami mindenki számára előnyös.

A non-profit közönség megértése

A mai dinamikus környezetben a hatékony kommunikáció kulcsfontosságú a nonprofit szervezetek sikeréhez. A közönség megértése a hatásos üzenetküldés sarokköve, amely nemcsak a közönséget alkotó különböző csoportok felismerését jelenti, hanem egyedi igényeik, motivációik és aggodalmaik lebontását is.

A közönség azonosítása és szegmentálása

Ha megérti, kiket próbál elérni a szervezete, az sikeresebbé teszi a marketingtevékenységet. Ha ismeri azokat az embereket, akik valószínűleg támogatják a szervezet küldetését, akkor könnyebben eldöntheti, milyen tartalmat hozzon létre, és hol és hogyan osszák meg.

Az üzenetek testreszabása a közönség megértésének közvetlen eredménye. Ez azt jelenti, hogy olyan tartalmat kell készíteni, amely közvetlenül a nagyobb közönségen belüli meghatározott csoportok egyedi igényeihez és preferenciáihoz szól. Egy másik kulcsfontosságú előny az erőforrások hatékony elosztása. Egyes szegmensek megcélzásával a non-profit szervezetek hatékonyabban tudják becsatornázni erőfeszítéseiket és erőforrásaikat, maximalizálva tájékoztatási kezdeményezéseik hatását.

A hatékony szegmentáció eléréséhez vegye figyelembe két kulcsfontosságú szempontot – a demográfiai és a viselkedési jellemzőket.

 • Demográfiai adatok: A közönség szegmentálásakor vegye figyelembe az életkort, a nemet és a helyet. Ez biztosítja, hogy kommunikációja ne egyforma legyen, hanem a különböző csoportok jellemzőihez igazodjon. Szemléltetésképpen a kampányok különbözőképpen szabhatók fiatalokhoz, idősekhez vagy meghatározott földrajzi régiókhoz, elismerve az egyes csoportok preferenciáit és igényeit.
 • Viselkedési jellemzők: Elemezze a viselkedési formákat, például az adományozási mintákat és az önkéntesek szerepvállalását. E tulajdonságok megértése lehetővé teszi a non-profit szervezetek számára, hogy szegmenseket hozzanak létre az alapján, hogy az egyének hogyan lépnek kapcsolatba az ügyükkel, és hogyan járulnak hozzá ahhoz. Például az adományozók szegmentálhatók az általuk preferált hozzájárulási módszer alapján, legyen szó egyszeri adományozásról, ismétlődő hozzájárulásról vagy egyéb kötelezettségvállalási formáról.
Olvasni:  A 6 legjobb újévi fogadalom vállalkozása számára

A közönségutazás feltérképezése

A közönség útja magában foglalja az egyén különféle érintkezési pontjait és interakcióit egy non-profit szervezettel, a kezdeti tudatosságtól a támogatóvá válásig.

Ennek az útnak a megértése döntő fontosságú egy olyan kommunikációs terv kidolgozásához, amely minden szakaszban rezonál a támogatókkal.

Tartalomstratégia készítése

Amint azt korábban említettük, a nonprofit szervezeteknek nincs „mindenkire megfelelő” tartalomstratégiája. Minden nonprofit szervezetnek megvan a maga története és küldetése, ezért marketingtervét úgy kell megtervezni, hogy megfeleljen az Ön tartalmi igényeinek.

Célszerű világos célok kitűzésével kezdeni. Az is elengedhetetlen, hogy tudd, hová akarsz eljutni hosszú távon. Lehet, hogy elsöprőnek tűnik, de sokkal egyszerűbbé válik, ha ismeri az első lépéseket.

Világos célok beállítása

Egy nonprofit szervezet tartalomstratégiájának kidolgozásához egy alapvető kérdés megválaszolása szükséges: Miért fektetünk időt és energiát a tartalom létrehozásába és népszerűsítésébe?

A válasz a világosan meghatározott tartalommarketing célokban rejlik. Ez a folyamat egy átgondolt kaszkádot foglal magában, amely összekapcsolja szervezete stratégiai tervét, marketingtervét és tartalmi céljait.

Fedezzük fel ezt a megközelítést annak biztosítására, hogy tartalommal kapcsolatos erőfeszítései zökkenőmentesen illeszkedjenek küldetéséhez.

 • Tanulmányozza a Nonprofit stratégiai tervét: Kezdje azzal, hogy alaposan megértse a nonprofit szervezet stratégiai tervében felvázolt célokat, és olyan kritikus területekre összpontosítson, mint a figyelemfelkeltés, az adománygyűjtés és az önkéntesek toborzása. Ezek képezik szervezete küldetésének és kezdeményezéseinek alapját.
 • A tartalmi célok összehangolása a marketingcélokkal: Olyan nonprofit tartalommarketing-célokat dolgozzon ki, amelyek közvetlenül kapcsolódnak marketingtervéhez. Ez az összehangolás biztosítja, hogy tartalmi stratégiája hatékonyan hozzájáruljon a stratégiai tervben felvázolt küldetéshez.
Tartalmi cél
 • Célok és kulcseredmények (OKR) modell használata: Ideális esetben a tartalmi céloknak időhöz kötöttnek és mérhetőnek kell lenniük. Az OKR-modell alkalmazása növeli az átláthatóságot és a pontosságot, így a céljai megvalósíthatóbbá és követhetőbbé válnak.
Olvasni:  A 20 legjobb jógatéma a WordPress számára 2024-ben

A megfelelő csatornák kiválasztása

Vállalkozása hatékony eszközként használhatja helyi tartalomstratégiáját a kitűnéshez. Kezdje azzal, hogy mélyen belemerül a tartalomba és abba, amit a versenytársai kiadnak. Találja ki, mi köti össze a közönséget, és mi nem. Ha már van egy jó elképzelése a versenytársak célzásáról, törekedjen arra, hogy ezt a sikert a közelgő tartalmaival újra megteremtse.

Tartalmi tervének különféle típusú tartalom keverékét kell tartalmaznia, például:

 • Blogbejegyzések
 • Életből vett példák
 • Részletes beszámolók
 • E-könyvek
 • Könnyen olvasható grafika
 • Videók
 • Online szemináriumok
tartalom formátum

Képforrás

A megfelelő kommunikációs csatornák kiválasztására vonatkozó stratégiai döntés megköveteli a nonprofit igények árnyalt megértését. Gondosan lemérve a az egyes csatornák előnyei és hátrányaia nonprofit szervezetek átfogó kommunikációs stratégiát dolgozhatnak ki, amely maximalizálja célközönségük hatását és elkötelezettségét.

Tartalomnaptár fejlesztése

A tartalmi naptár összhangba hozza tartalmi stratégiáját az átfogó célokkal. 360 fokos nézetet biztosít a tartalomtervről, biztosítva, hogy minden egyes rész kohéziósan hozzájáruljon szervezeti céljaihoz. Ezenkívül az üzenetküldés következetessége kulcsfontosságú a márkaidentitás és a közönség elköteleződése szempontjából. A tartalomnaptár lehetővé teszi az üzenetek következetes tervezését és kézbesítését, erősítve ezzel szervezete küldetését és értékeit.

A tartalom előzetes tervezése lehetővé teszi az erőforrások hatékony elosztását. Legyen szó időről, költségvetésről vagy kreatív energiáról, a tartalomnaptár lehetővé teszi az erőforrások megfelelő elosztását.

Az alábbiakban bemutatunk néhány példát a gyakorlati tartalomnaptárak létrehozásához szükséges eszközökre:

 • Google naptár: Egy egyszerű és széles körben elérhető eszköz az együttműködésen alapuló naptárkészítéshez.
 • Trello: Vizuális megközelítést kínál táblákkal és kártyákkal, lehetővé téve a csapatok számára a tartalomprojektek nyomon követését és együttműködését.
 • Tartalomkezelő rendszerek (CMS): Az olyan platformok, mint a WordPress vagy a HubSpot, gyakran rendelkeznek beépített tartalomütemezési funkciókkal.
Interaktív tartalom

Lenyűgöző tartalom készítése

Alapvető fontosságú, hogy mérlegelje, milyen tartalom felel meg a közönségének, a céljainak és a vállalat küldetésének. A történetmesélés azonban kulcsfontosságú eleme a nonprofit szervezetek tartalmi stratégiájának, mivel az agya érdeklődéstől felvillan, ha egy lenyűgöző történetben vesz részt. Értsük meg, mit is jelent valójában!

Történetmesélés a hatásért

A történeteknek páratlan képességük van arra, hogy érzelmileg összekapcsolják az embereket egy okkal. A non-profit szervezet munkája által közvetlenül érintettek valós életéből származó történetei – legyenek azok kedvezményezettek, önkéntesek vagy adományozók – olyan hitelességet hordoznak, amely mély visszhangot kelt. Ezek a történetek humanizálják a küldetést, így a közönség számára vonzóvá és vonzóvá teszik azt.

A non-profit szervezeteknek törekedniük kell arra, hogy valódi narratívákat mutassanak be, kerülve a túlzásokat vagy a díszítést. A hiteles történetek bizalmat és hitelességet építenek, erősítik a kapcsolatot a szervezet és támogatói között.

Olvasni:  Urlebird Review - Teljes útmutató és alternatívái

A hatékony történetmesélés érzelmeket érint. Olyan narratívák létrehozásáról van szó, amelyek empátiát, együttérzést vagy inspirációt váltanak ki. A non-profit szervezethez kötődő egyének érzelmi utazásának közvetítésével a közönség nagyobb valószínűséggel mély, tartalmas kapcsolatot alakít ki az üggyel.

Oktató és inspiráló tartalom

A tartalom szerepe túlmutat a puszta információterjesztésen; az értékteremtés, az oktatás és az inspiráció hatékony eszközévé válik.

Az oktatási tartalom képezi a nonprofit szervezetek tájékoztatási erőfeszítéseinek gerincét. Azáltal, hogy értékes betekintést, információkat és tudást kínálnak, a szervezetek tekintélyes forrásként helyezkednek el a tartományukon belül. Ennek különböző formái lehetnek, mint például az összetett fogalmakba belemerülő infografikák vizuálisan vonzó formátumokban, webináriumok, amelyek konkrét témákat dolgoznak fel, vagy olyan cikkek, amelyek mélyreható elemzést és megértést biztosítanak.

Lebilincselő és interaktív tartalom

Az interaktív tartalom túlmutat a passzív fogyasztáson, és arra ösztönzi a közönséget, hogy aktívan vegyen részt a narratívában. A részvételre hívó és a kapcsolódás érzetét fejlesztő interaktív tartalom értékét egyre inkább a non-profit szervezetek hatékony eszközeként ismerik el.

A kvízek, szavazások és kihívások figyelemre méltó példák, amelyek felkeltik a figyelmet és kétirányú kommunikációs csatornát hoznak létre. A vetélkedők felkérik a felhasználókat, hogy teszteljék tudásukat, a közvélemény-kutatások véleményt kérnek, a kihívások pedig közvetlen cselekvésre ösztönzik a támogatókat, így a közönséget a nonprofit szervezet küldetésének munkatársaivá alakítják.

Tartalom reklámozása és terjesztése

Miután elkészítette a tartalmat a webhelyéhez és a helyi platformokhoz, itt az ideje, hogy terjesztse azt a közösségi média platformjain, mivel ez egy hatékony eszköz a helyi tömeggel való kapcsolatfelvételhez és a vállalkozás népszerűsítéséhez. A tartalmat organikus promócióval vagy külső szervezetekkel, például befolyásolókkal és nagykövetekkel való együttműködéssel terjesztheti.

Organikus promóció

Az organikus promóció olyan tartalom terjesztését jelenti, amely természetesen illeszkedik a szervezet üzenetéhez és küldetéséhez. Ez a megközelítés gyakran a szájhagyományon, a közösségi megosztáson és a közönség valódi elkötelezettségén alapul.

 • A nonprofit szervezetek kihasználhatják a tulajdonukban lévő csatornákat, hogy maximalizálják tartalmuk elérhetőségét, beleértve a szervezet webhelyét, az e-mailes hírleveleket és a közösségi média platformjait.
 • A webhely központosított információs központként szolgál, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy rengeteg tartalomhoz férhessenek hozzá.
 • Az e-mailes hírlevelek közvetlen kommunikációs vonalat biztosítanak a közönséggel való rendszeres kapcsolattartáshoz.
 • A közösségi média platformok, mint például a Facebook, a Twitter és az Instagram, lehetővé teszik a non-profit szervezetek számára, hogy tartalmakat osszanak meg, kommunikáljanak a követőkkel, és megosztásokon és retweeteken keresztül erősítsék üzeneteiket.

Olvasni:  Marketingstratégiák Indiában: 5 sikeres kampány

A nonprofit szervezeteknek a SEO-t értékes eszköznek kell tekinteniük online láthatóságuk javítására. Azáltal, hogy a webhely tartalmát a releváns kulcsszavakra optimalizálják, és gondoskodnak arról, hogy az illeszkedjen a szervezet küldetéséhez, a non-profit szervezetek javíthatják helyezésüket a keresőmotorok eredményoldalain. Ez viszont növeli annak valószínűségét, hogy tartalmukat a kapcsolódó témákat kereső egyének felfedezzék.

Partnerség befolyásolókkal és nagykövetekkel

Az influencerekkel és nagykövetekkel való együttműködés dinamikus stratégia a non-profit szervezetek számára, amelyek célja, hogy kiterjesszék hatókörüket és hatásukat. Az ügy iránt valóban érdeklődő személyiségekkel együttműködve a szervezetek a meglévő hálózatokat kihasználva hiteles kapcsolatokat hozhatnak létre szélesebb közönséggel.

A kutatás által körvonalazott gondos megközelítés, a kapcsolatépítés, az egyértelmű kommunikáció, a vonzó tartalom és a kölcsönös előnyök biztosítják, hogy ezek az együttműködések ne csak tranzakciók legyenek, hanem értelmes partnerségek, amelyek jelentősen hozzájárulnak a szervezet küldetéséhez.

A siker mérése és az alkalmazkodás

Végül, de nem utolsósorban készítsen tervet a tartalom teljesítményének mérése stratégiai dokumentumában. Íme néhány mérőszám, amelyekre összpontosítania kell:

 • Eljegyzési arányok
 • Beérkezett adományok
 • Önkéntes regisztrációk
 • Organikus és szervetlen oldalmegtekintések
 • Letöltések száma
 • Vezető generáció

Győződjön meg arról, hogy a KPI-k összhangban vannak a helyi tartalommarketing-stratégia végső céljával. Miután rájött, hogy mi működik jól a közönségével, végezzen kiigazításokat és változtatásokat ennek megfelelően.

A folyamatos fejlesztés elősegítése érdekében a non-profit szervezetek számos eszközt és platformot használhatnak nyomon követésre és elemzésre. Ezek az eszközök értékes betekintést nyújtanak a kommunikációs kezdeményezések teljesítményébe, lehetővé téve a szervezetek számára, hogy adatvezérelt döntéseket hozzanak.

 • A Google Analytics egy robusztus platform a webhely mutatóinak nyomon követésére, beleértve a látogatók demográfiai adatait és viselkedését.
 • Közösségi média platformok beépített elemzési eszközöket kínál, amelyek mélyen megértik a közönség elköteleződését, elérését és interakcióit.
 • E-mail marketing platformok, mint pl Mailchimp vagy Állandó kapcsolattartáselemzési funkciókat kínál az e-mail kampányok hatékonyságának mérésére.

A nyomkövető és elemző eszközök használata lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy megalapozott döntéseket hozzanak, elősegítve az alkalmazkodóképességet és a rugalmasságot a változó kihívásokkal és lehetőségekkel szemben.

Ily módon a non-profit szervezetek nemcsak eligazodhatnak a kommunikációs környezet összetettségei között, hanem fokozhatják küldetésük előmozdításának hatékonyságát is.

Következtetés

A tartalommarketing értékes és költséghatékony módja annak, hogy a nonprofit szervezetek támogassák ügyüket. Időt és erőfeszítést áldozva tartalommarketing terv elkészítéseakkor a legtöbbet hozhatja ki előnyeiből.

Ha tartalomírási szolgáltatásokat keres nonprofit szervezete számára, Bors tartalom itt van, hogy segítsen! Foglaljon bemutatót most kezdjük!

Új publikációk:

Ajánlott