Vállalati keresőoptimalizálási platformok: Teljes útmutató & Az 5 legjobb összehasonlítása

Mi az a vállalati SEO?

A vállalati SEO olyan hatékony szoftvereszközök használatához kapcsolódik, amelyek segítségével fejlett SEO auditálást, kutatást és webhely-feltérképezést hajtanak végre a nagy igényeket támasztó felhasználási esetekben, amelyek jellemzően nagyvállalatokhoz, több telephellyel vagy több márkát használó szervezetekhez vagy nagy ügynökségekhez kapcsolódnak.

A legtöbb iparági szakértő úgy véli, hogy a keresőoptimalizálás (SEO) gyakorlata az 1990-es évek elején született meg, amikor a vállalkozások elkezdték felfedezni a “világhálót”. A vállalati szoftverek ötlete a századfordulón kezdett felbukkanni, és végső soron olyan szoftverekre vonatkozott, amelyek üzleti funkciókat (például CRM-eket és ERP-ket) látnak el nagy, összetett szervezetek számára.

Ezekben a napokban, amikor a vállalkozás címke a SEO eszközökre vonatkozik, kifejezetten azokra a SEO szoftverekre vonatkozik, amelyek lehetővé teszik a szerteágazó, komplex digitális jelenléttel rendelkező szervezetek számára SEO tevékenységeik auditálását, jelentését, tervezését és optimalizálását.

A legtöbb SEO-eszköz kisvállalkozások és kkv-k számára készült, és ez nem meglepő, ha figyelembe vesszük Az Egyesült Államokban a vállalkozások 99%-a kisvállalkozás! (forrás: Small Business Administration).

Ez azt jelenti, hogy az Enterprise SEO piac az amerikai vállalkozások csekély 1%-át teszi ki? A válasz egy kicsit bonyolultabb, mert sok hagyományos kkv van, amely vállalati szintű követelményekkel rendelkezik. Emiatt a vállalati keresőoptimalizálási eszközök tipikus vásárlóját kevésbé a szervezet mérete és felépítése határozza meg, hanem inkább a szervezet SEO követelményei és a digitális eszközeik összetettségi szintje.

Az Enterprise SEO Tools jellemzői

A vállalati SEO-szoftver ugyanazokat az alapvető funkciókat tartalmazza, mint a kis- és középvállalkozásoknak szánt hasonló szoftverek, azzal a plusz előnnyel, hogy nagy mennyiségű adatot könnyedén kezelnek. Egyedül ez a tényező teszi lehetővé a szervezetek számára, hogy bővítsék képességeiket, és óriási értéket adjanak SEO funkcióikhoz.

Helyszíni auditálás méretben

A webhely-ellenőrzés egy weboldal futtatásának folyamata egy sor átfogó ellenőrzésen keresztül, mint például az oldalon belüli SEO, a visszamutató linkek, a használhatóság / UX, a teljesítmény és a betöltési sebesség, valamint a közösségi média.

A piacon található webhely-ellenőrző eszközök széles skálája lehetővé teszi egy weboldal egyenkénti átvizsgálását, míg vállalati környezetben több száz, sőt több ezer weboldalt is átvizsgálhat egyszerre, és szabályokat és automatizálásokat hozhat létre a kimenet műveletekké alakításához.

Speciális oldali SEO követés

A pontosság mindig fontos, de a SEO kezdeményezések vállalati szintű működtetésekor ez még kritikusabb. Az iparágban gyakran mondják, hogy „nem minden helyszíni auditor egyforma”, ami nagyon igaz. Ez az oka annak, hogy a nagy szervezetek a vállalati keresőoptimalizálási platformokra támaszkodnak, amelyek a webhelyeket olyan közel értékelik, ahogyan az ember tapasztalná a webhelyet.

A legpontosabb vállalati keresőoptimalizálási platformok fejlett Javascript feltérképezési technológiát használnak a weboldalak felhő alapú Chrome böngészőben való megjelenítéséhez – hatékonyan emulálva az emberi tapasztalatot. Ez előnyösebb az olyan robotrobotokkal szemben, amelyek csak a webhely HTML-kódját szkennelik.

A webhely méretarányú feltérképezése

A webhely feltérképezése a webhely auditálásának alapelveit egyetlen oldalon alkalmazza, és az egész webhelyen alkalmazza azokat. Egy hatalmas digitális lábnyommal rendelkező szervezetben, amely több száz vagy akár több ezer webhelyet, mikrowebhelyet és helyi webhelyet foglal magában – a vállalati webhelyek feltérképezése mélyreható betekintést nyújthat annak az időnek a töredékében, amelyet egy emberi csapatnak kell teljesítenie (leszámítva minden embert). hiba, ami elkerülhetetlen).

A webhely feltérképezése felhasználható a javítható hiányosságok és problémák azonosítására (pl. helytelen címcímkék, hiányzó metaleírások és alt címkék, hibás hivatkozások stb.), majd ezeket a problémákat egyetlen listában összesítheti, így áttekintheti egy lépésben, és fokozatosan oldja meg az egyes problémákat.

Olvasni:  A 9 legjobb webhely Facebook élő nézők vásárlására 2024-ben (valós havi megtekintések)

Amikor több száz vagy több ezer oldalt jár be, hasznos, ha valós időben láthatja a feltérképezés előrehaladását. Tehát amikor azt fontolgatja, hogy melyik vállalati SEO-eszközt használja, ellenőrizze, hogy a webhely feltérképezése valós időben mutat-e eredményeket, például a Ahrefs SEO Crawler-je.

Összehasonlító elemzés

A legtöbb vezetői csapatot az érdekli, hogyan viszonyulnak versenyképességükhöz. Ez nagyon sok üzleti mutatóra igaz, és természetesen kiterjed a SEO világára is. A SEO-tényezők, például a keresési rangsor, az oldalbetöltési sebesség, a tartalom minősége és a felhasználói élmény összehasonlítása mind lehetséges a vállalati SEO szoftverrel.

Webhelyenként összehasonlíthatja az összesített pontszámokat, majd lefúrhatja az egyes ellenőrzéseket, hogy megbizonyosodjon arról, mely webhelyek teljesítenek jobban, mint mások. Vállalati felhasználás esetén a tömeges jelentéskészítő eszközök segítségével egyetlen adatfájlba exportálhatja a SEO auditjelentések pontszámait és azok versengő összehasonlítását.

Cselekvő betekintés azonosítás

A mutatók és a statisztikák nagyszerűek, de a hasznosítható betekintések még jobbak. Ha nagy digitális lábnyomot kezel, olyan képességekre van szüksége, hogy kiemelje, mit kell tenni a fejlesztések érdekében. Ez különösen akkor hasznos, ha belsőleg vagy akár munka közben különböző személyekre vagy részlegekre kell átrendeznie a feladatokat kezelt szolgáltatók.

SEO ROI

A beruházások megtérülése. Végül, de nem utolsósorban, vitathatatlanul ez a legfontosabb fogalom, amelyet kommunikálni kell az érintettekkel. A keresőoptimalizálási erőfeszítések ROI-jának bizonyítása segít bemutatni azt az értéket, amelyet az Ön funkciója jelent az üzlet számára, és hozzájárulhat a feladatkör növeléséhez vagy kiterjesztéséhez szükséges üzleti érv kialakításához.

Általánosságban elmondható, hogy a ROI kiszámítása a nyereség a beruházásból mínusz a költség a beruházás osztva a beruházás költségével. A SEO-ból származó legnagyobb költségei vagy kiadásai valószínűleg a következő kategóriákba tartoznak:

Az összes belső és külső költség kiszámítása a könnyű rész. A nem e-kereskedelmi vállalkozások esetében a növekedés vagy nyereség ez a kemény rész. Mivel ez minden szervezettípusnál eltérő lesz, hasznos lehet megvizsgálni a közvetlen mutatók növekedését, például organikus webhelyforgalom vagy organikus keresési megjelenítések majd hozzon létre egy képletet arra vonatkozóan, hogyan ábrázolja a pénzbeli értékkel rendelkezőket.

Az 5 legjobb vállalati SEO platform szállítója

Siteimprove

A Siteimprove digitális marketingtermékek sorozata, amely a vállalati keresőoptimalizálást, az irányítást/megfelelőséget és az elemzést foglalja magában. A “Digitális bizonyosságindex” egy benchmarking módszer a webhelyekhez, amely lehetővé teszi az összehasonlítást a SEO, a hozzáférhetőség és a minőségbiztosítás számos iparági szabványával.

A Siteimprove nagy hangsúlyt fektet a minőségbiztosítási tesztelésre, és kínálja azokat az eszközöket és ellenőrzéseket, amelyek biztosítják, hogy az általuk elmondott „megbízható márkaélmény”. Legfontosabb jellemzőik ezen a területen:

 • Olvashatóság: meghatározza a tartalom mélységét, a nyelvhasználatot, és meghatározza, hogy a tartalom érthető-e a látogatók számára
 • Tartalmi leltár: figyelje a webhely frissítéseit, az oldalak tartalmának növekedését, és hozzon létre egy tartalomkönyvtárat strukturált kategóriákkal
 • Hivatkozás és helyesírás-ellenőrzés: azonosítja a hibás hivatkozásokat, elírásokat, és hozzon létre márkaspecifikus szótárakat.

A Siteimprove testreszabható irányítópult-jelentései több mint 650 widgetből álló könyvtárat biztosítanak a helykezelők számára testreszabott irányítópultok létrehozásához. Ez különösen akkor hasznos, ha különböző módon kell jelentést tennie a különböző érdekelt feleknek. Tudjuk, hogy egyesek vizuálisabbak, és szeretik a mélyreható diagramokat és grafikonokat, míg mások a rövid összefoglalókat részesítik előnyben.

A Siteimprove több mint 7500 ügyféllel büszkélkedhet, és átlagos felhasználói értékelése a következő 4,6 az 5-ből csillagok a G2-n től 249 vélemény.

Karmester

A Conductor részben szoftver, részben szolgáltatás, amely képes biztosítani a technológiát, valamint értelmezni az eredményeket és SEO stratégiát. A Conductor elemzőcsapattal rendelkezik, akik segíthetnek konkrét lekérdezések végrehajtásában vagy a SEO adatokkal kapcsolatos kérdések megválaszolásában.

A Conductor stratégiai csapata beágyazható ügyfélcsapatokba, és számos szolgáltatásban segíthet, beleértve:

 • Heti stratégia és munkamenetek
 • Egyedi megoldások és jelentéskészítés
 • Csapattréningek és workshopok
 • Hétköznap 24 órás technikai támogatás
 • Csapatengedélyezési szolgáltatások
 • Termékképzés és haladó megvalósítások

A karmester szolgáltatási modellje nem a számlázható órákon, hanem a teljesítéseken alapul. Ezeket a szállítmányokat a licencszerződésük részeként határozzák meg és tartalmazzák. Egyedi szállítmányok ad hoc módon is „megrendelhetők” a Megoldások Piacteréről:

A Conductor olyan vállalati SEO ügyfeleket sorol fel, mint a Citibank, a Samsung, a Slack és a Shiseido. A Conductor átlagos felhasználói értékelése: 4,5 csillag az 5-ből a G2-n től 255 vélemény.

Olvasni:  Hogyan keressünk egy jó SEO tanácsadót

BrightEdge

A BrightEdge egy másik vállalati SEO eszközcsomag a SEO minden aspektusához, beleértve a kulcsszókövetést, a tartalom- és webhely-auditálást, az üzleti intelligenciát, a versenyelemzést és még sok mást.

A BrightEdge technológiáját a DataMind – saját fejlesztésű mély tanulási marketingtechnológiájuk. A DataMind ígérete az, hogy olyan mintafelismerő algoritmusokon alapuló adatvezérelt döntéshozatalt hoz létre, amely azonnali, valós időben azonosítja a fogyasztói keresési trendeket, a versenyveszélyt és a piaci változásokat:

A gépi tanulásra összpontosítva a BrightEdge segít ügyfeleinek abban, hogy a piaci változások előtt maradjanak, és olyan lehetőségeket aknázzanak ki, amelyek egyébként észrevétlenek maradtak volna.

A BrightEdge a Fortune 100-ból 64 vásárlót sorol fel, és átlagos felhasználói értékelése a következő 4,3 csillag az 5-ből a G2-n től 182 vélemény.

seoClarity

A seoClarity egy vállalati SEO platform egy mesterséges intelligencia-kompatibilis insights motorral, amelyet Clarity Gridnek hívnak. A Conductorhoz hasonlóan a seoClarity is számos szolgáltatást kínál a szoftveren felül.

A SEO-stratégia és az egyedi megoldások mellett a seoClarity szolgáltatási csapata akár írókat és terméktartalmakat is eligazít Önnek, lényegében a tartalomügynökség szerepét töltve be.

De ha házon belül szeretné fejleszteni saját tartalmait, akkor a seoClarity’s Tartalmi ötletek termék segít felgyorsítani az ötletelést. A Tartalomötletek a Google „Az emberek is kérdeznek” szakaszának legnagyobb adatkészlete. Az eszköz természetes nyelvi feldolgozást (NLP) alkalmaz a kontextus felismerésére, és a felhasználók számára nagy értékű kulcsszavakat, hosszú távú lehetőségeket és felkapott témákat biztosít a Google-on végzett valós keresések alapján:

A seoClarity az egyik legismertebb vállalati SEO platform, amely 2007 óta létezik, de átlagos felhasználói értékelése 4,5 csillag az 5-ből a G2-n csak 28 vélemény.

Szégyentelen dugó: Ahrefs

A Ahrefs az SMB (kis- és középvállalkozások) kliensekből indult ki, de az évek során egyre több funkcióval bővült a platform a vállalati SEO szoftverkövetelményekre. Emiatt a Ahrefs a fenti eszközökhöz képest alacsonyabb költségű alternatíva, de nagyjából ugyanazokat a hatékony funkciókat hordozza.

A Ahrefs vállalati funkciókra való kiterjesztése a SEO Audit API bevezetésével kezdődött. Ez a hatékony erőforrás lehetővé teszi az ügynökségekben vagy házon belüli csapatokban dolgozó fejlesztők számára, hogy hozzáférjenek a webhely-ellenőrzési funkciókhoz JSON-on keresztül:

A SEO API-felhasználók lekérhetik az egyes webhely-ellenőrzési adatpontokat és pontszámokat, vagy fehércímkés PDF-jelentéseket is. A Ahrefs SEO Audit API-ja több mint 50 adatponttal rugalmas és hatékony az egyedi tervezésű alkalmazások gazdagításához vagy a fejlett értékesítési munkafolyamatok fejlesztéséhez.

A SEO API-t követően a Ahrefs bevezette a tömeges jelentéskészítési funkciót és egy Zapier alkalmazást, amely a SEO adatkimeneteket más rendszerekhez köti anélkül, hogy API-integrációra lenne szükség:

Manapság a Ahrefs fejlett digitális ügynökségeket szolgál ki, amelyek automatizált leadek generálását nagymértékben működtetik, és az évek során több mint 200 000 új üzleti leadet generált az ügynökségek számára szerte a világon.

A Ahrefs átlagos felhasználói értékelése: 4,7 csillag az 5-ből a G2-n től 76 vélemény ezzel az útmutatóban felsorolt ​​vállalati SEO-eszközök közül a legmagasabbra értékelt az ügyfelek körében!

Ha szeretné ütemezni a Ahrefs bemutatóját a szervezetében, lépjen kapcsolatba az élő chaten (a jobb alsó sarokban).

A vállalati keresőoptimalizálás előnyei az Ön szervezete számára

A digitális marketing statisztikái és trendjei közül van egy, amelyhez folyamatosan visszatérünk:

az online élmények 93%-a keresési lekérdezéssel kezdődik.

Ez a megdöbbentő statisztika azt bizonyítja, hogy a SEO kulcsfontosságú a szervezetek online sikere szempontjából. Továbbá azzal a keresőmotorok piaci részesedésének 92%-a, a legtöbb webfelhasználó kétségtelenül a Google-nél kezdi meg munkamenetét. A legtöbb kkv melletti érv általában teljesen egyértelmű. A kisvállalkozások tulajdonosai hajlamosak megérteni a Google értékét, és a legtöbben pontosan tisztában vannak a Google közvetlen hatásával a forgalmukra, potenciális ügyfelekre vagy eladásaikra.

De kérdezze meg bármelyik nagy szervezet tanácstermében a C-Suite-ot, hogy mi a SEO stratégiája, és valószínűleg üres pillantásokat fog kapni. Igaz, nem minden nagy horderejű márka igényel erős SEO-stratégiát a puszta piaci jelenlét miatt, de a legtöbb nagy szervezet számára előnyös a SEO. Ebben az útmutatóban bemutatjuk a vállalati keresőoptimalizálási platformok néhány tipikus használati esetét, és azt, hogy miért olyan fontosak a nagy szervezetek, mint a kisvállalkozások számára.

Olvasni:  Gyors útmutató a mobilalkalmazás-háttérrendszer fejlesztéséhez

Vállalati SEO a franchise vállalkozásokban

A franchise-szervezetek a vállalati és kis- és középvállalkozási követelmények tökéletes keverékét alkotják, mivel egy vagy több központból (franchise) állnak, amelyeket egyéni tulajdonú üzemeltetők (franchise-vevők) hatalmas hálózata vesz körül. Például az Anytime Fitness, a világ legnagyobb fitnesz franchise-ja több mint 4700 egyéni tulajdonban lévő edzőteremből áll világszerte, amelyek székhelye a legtöbb országban található.

Minden egyes edzőterem a helyi városban/külvárosban versenyez hiperlokális szinten, és lényegében egy kisvállalkozás. De a kisvállalkozások ezrei mindegyike mögött kifinomult országos központok állnak, amelyek kezelik a csoport erőforrásait és igényeit.

Vegyük tovább ezt az Anytime Fitness példát, és közelítsünk a kaliforniai Santa Clara edzőterméhez:

Bár minden franchise-vevőnek nincs teljesen külön weboldala, van külön nyitóoldaluk. Ebben az esetben: https://www.anytimefitness.com/gyms/2980/santa-clara-ca-95050/

Nem csak a webhely, hanem az edzőterem egyéni közösségi médiafiókjai is megtalálhatók Facebook, Instagram és Youtube. Gyakorlatilag, ha a Santa Clara körzetében és környékén élő helyi ügyfelekre gondolunk, a céloldalnak és a közösségi csatornáknak versenyezniük kell az összes többi edzőteremmel a keresőmotorok eredményeiben való láthatóságért.

Ha tehetünk néhány feltételezést, az Anytime Fitness Santa Clara helyi tulajdonosa/menedzsere nagyon érdeklődni fog a rangsorolásuk iránt (és mit kell tenniük a magasabb helyezés érdekében). Akárcsak az Anytime Fitness Egyesült Államok Minnesotában működő főhadiszállása – őket is ugyanúgy érdekelni fogják ezek a betekintések, csak megszorozva több száz, esetleg több ezer más helyi helyszínnel. Ehhez a skálához Enterprise SEO szoftverre van szükség webhelyek ezrei ellenőrzéséhez, a kulcsszavak helyi szintű rangsorolásának nyomon követéséhez és helyi szintű optimalizálási javaslatok megfogalmazásához.

Ez az egyetlen példa a fitnesz világában számos iparágban megismétlődik, mint például az ingatlanügy, az éttermek, az otthoni szolgáltatások, a humán erőforrások, az egészségügy, az utazás – a lista folytatódik!

Vállalati SEO több webhelyet és több márkát használó vállalkozásoknál

A holdingtársaságoknak vagy az anyavállalatoknak jellemzően szükségük van Enterprise SEO eszközökre, mivel márkaportfóliót kezelnek. A fenti példától eltérően ezek a márkák teljesen különböző ágazatokban versenyezhetnek, és valószínűleg teljes egészében vagy részben a holdingtársaság tulajdonában és üzemeltetője lehet.

Az ilyen típusú holdingtársaságok hagyományosan nem adnak el vagy készítenek semmit maguk. Ehelyett a márkáik működnek, és az ügyfelekkel érintkeznek. Az alábbiakban egy példát mutatunk be a Nestlé, egy jól ismert globális holding társaságra, amely teljes egészében vagy részben tulajdonosa fogyasztói márkáknak számos nem versengő vertikumban:

A csoport méretétől függően minden egyes márka önállóan működtetheti saját digitális marketing osztályát. Alternatív megoldásként a digitális marketing funkciót a vállalat központjában lehet központosítani. Mindkét esetben a vállalati szintű SEO platformok többféleképpen használhatók a csoporton belül.

Ebben az esetben hatékony megoldás egy olyan megosztott szolgáltatású digitális marketing funkció, amely kifogy a központból, amely képes auditálni, nyomon követni, jelenteni és optimalizálni az összes SEO-stratégiát globálisan, miközben a helyi irodák hozzáférhetnek ezekhez az információkhoz, és végrehajthatják saját helyi SEO-követelményeiket – mindezt a rendszeren belül. egy vállalati SEO eszköz.

Vállalati SEO a haladó ügynökségi vezetők generálásához

A Ahrefs ügyfélkörének nagy részét a digitális ügynökségek alkotják. Bár a digitális ügynökségek túlnyomó többsége kis- és közepes méretű (50 év alatti létszám), azt látjuk, hogy a nagy ügynökségi csoportok kifejezetten a lead generálására használnak vállalati SEO szoftvert.

A potenciális ügyfelek generálása nem a SEO-eszközök hagyományos használati esete, azonban a vállalati platformokon kínált funkcionalitás ideális funkcionális kombinációt és hasznosságot biztosít az ügynökségek számára, hogy költséghatékonyan és nagymértékben automatizáltan bővítsék új üzleti lehetőségeket.

Működése szinte teljes mértékben a webhely-ellenőrzések automatizálásán alapul. A digitális ügynökség fehér címkével ellátott SEO-webhely-auditokat készít több száz, sőt több ezer webhely számára, és ezeket a hatékony eszközöket közvetlenül a webhelytulajdonosokkal és üzlettulajdonosokkal való kereséshez használja.

Egyes ügynökségek saját maguk építik fel vagy használnak készenléti technológiát a megfelelő vállalkozások cél URL-címeinek szűrésére és azonosítására. Ezután vállalati keresőoptimalizálási API-kat vagy tömeges jelentéskészítő eszközöket használnak az összes jelentés létrehozásához, és visszaküldik a JSON-adatokat (az API-példában), vagy a potenciális ügyfelek számára kész PDF-auditációs jelentéseket (a tömeges jelentéskészítési példában).

Olvasni:  Egyéni szoftver kontra készen kapható 2024-ben: Előnyök és amp; Hátrányok

Érdemes megjegyezni, hogy ez a fajta munkafolyamat nem kizárólagos a nagy, kifinomult ügynökségek birodalmában. Valójában a kis ügynökségek pontosan ugyanazt a technológiát tudják kihasználni, hogy gyorsan növeljék lead-generálásukat. Mindez az ügynökség vezető generációs stratégiáján és piacra lépési tervén múlik.

Vállalati SEO többrégiós vállalkozások számára

A globális vállalkozások és márkák egyedi SEO-követelményekkel rendelkeznek a határokon átnyúló üzletág összetettsége miatt. Az egyik legnagyobb kihívás az nyelv. A vállalati keresőoptimalizálási eszközök segíthetnek az ilyen típusú vállalkozásoknak webhely-ellenőrzések lebonyolításában és a keresési rangsor követésében a világ legtöbb fő nyelvén. Például a Ahrefs többnyelvű kulcsszókövetést biztosít több mint 70 országban.

Az ellenőrzési jelentések lokalizálhatók a felhasználói területi beállításoknak megfelelően, és számos nyelven elérhetők a nem angolul beszélő marketingszakemberek számára. Ez manapság még fontosabb, amikor a fejlődő világ egyre nagyobb arányban csatlakozik az internethez az internet mindenütt elterjedése és az olcsó mobileszközök terjedése miatt. A legtöbb felhasználó számára nem az angol az anyanyelve.

A nyelvet leszámítva, az oldal nemzetközivé tétele a hreflang, ccTLD (országspecifikus domainek) vagy aldomainek révén teljesen új dimenziót vezet be a vállalati SEO stratégiába. A több márkát magában foglaló szervezet követelményeihez hasonlóan a többnyelvű SEO struktúrák is gyorsan bonyolíthatják a komplexitást, ezért a megfelelő vállalati SEO platformmal alátámasztott világos terv segít mindent kezelni.

Vállalati SEO szoftverre van szüksége?

Ha kapcsolódni tud az útmutató elején említett szervezeti struktúrák bármelyikéhez, vagy ha a fent felsorolt ​​típusú képességekre van szüksége, akkor ez egy nagyon jó változás, akkor szükség lesz egy vállalati SEO eszközre a szervezetben. De nem elég az eszköz kiválasztása és alkalmazása.

A Crowd Favoritenak adott interjújában Rebecca Gil, a Web Savvy Marketing SEO specialistája általánosságban leírta a vállalati SEO kihívását egy szervezetben:

“Egy vállalati szervezetben sok különböző ember tölt be sok különböző szerepet. A SEO valójában szervezeti probléma, probléma és kihívás. Nem csak részlegekről vagy akár egyéni problémákról van szó.”

A legtöbb esetben az üzleti ügy felépítése az 1. lépés. Az a képessége, hogy az egész szervezetben részt vegyen, gyökeresen befolyásolja törekvéseinek sikerét.

„A vállalat egészének támogatnia kell a keresőoptimalizálási folyamatot, a stratégiát, a tervezést, és meg kell értenie, mi történik ma a körülöttünk lévő világban, és nem az öt évvel ezelőtti oktatáson kell alapulnia, mert hamar elavulttá válik. “

Ahogy Rebecca mondja, az oktatás kulcsfontosságú, különösen a SEO folyamatosan fejlődő világában. A vezetőség és az érdekelt felek proaktív oktatása segít feltárni a lehetőségeket és rávilágítani a megoldásra váró problémákra.

Testre szabott vállalati keresőoptimalizálás a késztermékekkel szemben

Egyes szervezetek úgy döntenek, hogy egyedül csinálják, és saját testreszabott technológiát építenek fel. Ez egy nagy vállalkozás, és meglehetősen szokatlan megközelítés, de a házon belüli műszaki tehetséggel rendelkező szervezetek számára ez egy lehetőség, amelyet meg kell fontolni.

A saját megoldás megépítésének talán az a legnagyobb előnye, hogy az alapoktól kezdve egyedi igényeinek megfelelően megtervezheti. Ha Ön (vagy csapata) technikailag hajlamos SEO Explorer telet írt bevezető útmutató bemutatja, hogyan építheti fel saját SEO-technológiáját, amely API-kon, kaparáson, bejárókon és egyebeken keresztül fut!

Átállás az SMB SEO Toolsról a Enterprise SEO Toolsra

Előfordulhat, hogy olyan helyzetbe kerül, amikor túlnő a jelenlegi SEO szoftvere képességein, és fel kell lépnie a vállalati szintű funkcionalitás felé. Ez a következő helyzetek bármelyikében előfordulhat:

 • Új termékek vagy szolgáltatások bevezetése vagy beszerzése
 • Nemzetközi terjeszkedés
 • A marketing osztály személyi cseréje
 • Változás a célban/stratégiában
 • Szerves növekedés
 • Versenyzői tevékenység

Ha túlnőtt az SMB SEO eszközén, először vizsgálja meg, milyen lehetőségeket kínálnak, mivel egyes eszközök a piac minden szektorát lefedik, és belépő szintű funkcionalitást biztosítanak egészen a vállalatig (például a Ahrefs).

De ha elérte a funkcionalitás plafonját jelenlegi eszközkészletével, fedezze fel a fent vázolt lehetőségek közül néhányat.

Következő lépések

Ha Ön vagy szervezete a vállalati SEO szoftverek piacán dolgozik, fontolja meg több eszköz próbaverziójának és demójának futtatását, hogy megértse, hogyan oldják meg az Ön konkrét kihívásait. Az olyan vásárlói véleményeket tartalmazó webhelyek, mint a G2, arra is kiválóan alkalmasak, hogy megértsék, hogyan hasonlítják össze ezeket az eszközöket, és mit értékelnek a legjobban társai.

Új publikációk:

Ajánlott