Végső útmutató a marketingkommunikációhoz: 6 szükséges lépés

Marketing kommunikáció, más néven marcom, az az eszköz (üzenet, média, képek, videók, fájlok), amellyel a marketingesek kommunikálnak a célközönségükkel. Különféle formákat foglal magában, mint például a hagyományos reklám, a direkt marketing, a közösségi marketing és a szponzorálás. Ha ugyanazt a tartalmat használja az üzenet eljuttatására, azt integrált marketingkommunikációnak nevezzük.

A marketingkommunikáció mögött meghúzódó koncepció arra összpontosít, hogy egy vállalkozás hogyan tud a legjobban kommunikálni a piaccal.

Szinte minden vállalkozás marketingstratégiát alkalmaz a bevétel növelésére összpontosítva, legyen szó élelmiszeripari vállalatról, amely különféle élelmiszereket értékesít, vagy esszészolgáltatás amely esszéötleteket kínál különféle témákban.

Ismerje meg, hogyan tudja az integrált marketingkommunikáció egységesen eljuttatni üzenetét.

A kommunikáció jelentősége a marketingben

A marketing mindig is a kommunikációról szólt. Legyen szó arról, hogy a közönség tudomást szerez az áruiról vagy szolgáltatásairól, vagy bejelenti új kiadását, vagy kedvezményeket és utalványokat.

A technológia és a média növekedésével a marketing különféle kommunikációs formákat fogadott el. Mostantól közösségi médiát, webhelyeket és egyéb platformokat és eszközöket használ a közönségével való kommunikációhoz.

Ezzel mindig az elsődleges célt, azaz a kommunikációt szolgálta!

A közösségi média, weboldalak, brosúrák és más modern és hagyományos marketingtechnikák használata többféle ötletet és stratégiát valósít meg az üzlet népszerűsítésében és a közönség megismertetésében.

Nem hazugság lenne megemlíteni, hogy a kommunikáció és a marketing kéz a kézben járnak, sőt azt is mondhatjuk, hogy a marketing kommunikáció nélkül nem megy.

Olvasni:  Új technikák és taktikák, amelyek elősegítik a sikeres adathalász támadásokat

A stratégiai marketingtervtől az ötletek előkészítésén át a megvalósításon át a potenciális ügyfelek megszólításáig a kommunikáció elengedhetetlen!

Például, papíríró weboldalak Weboldalakon, közösségi médián és számos más platformon keresztül elősegíti majd, hogy segítsenek a diákoknak a legjobb esszé elkészítésében. E vállalkozások elsődleges közönsége azok a hallgatók, akik esetleg főiskolákra jelentkeznek.

Ez az esszészolgáltatás az integrált marketingkommunikáció révén biztosítja, hogy a legtöbbet hozzák ki belőle.

Marketingkommunikációs folyamat (7 részletes lépés)

Tehát hogyan valósítják meg a vállalkozások integrált marketingkommunikációs stratégiát?

Lehetséges, hogy tisztázni kell a marketingkommunikációs folyamatot és a promóciós mixet! Mindkettő ugyanaz. Néha marketingkommunikációs mixnek is nevezik.

Ez egy sor összehangolt cselekvés és tevékenység, amelyet sok vállalkozás használ üzenetének célközönségéhez való eljuttatására.

A marketingkommunikációs folyamat célja, hogy elérje a potenciális közönséget, és tájékoztassa őket szolgáltatásaikról és termékeikről.

Ez a folyamat különféle marketingkommunikációs csatornákat és eszközöket használ.

Van egy részletes lépés arról, hogyan csinálják! Nézzünk meg minden lépést részletesen!

1. lépés: A célközönség meghatározása

Az első lépés a termék megvásárlására alkalmas vásárlók azonosításával kezdődik. Ez az egyik legkritikusabb lépés annak meghatározásában, hogy a vállalkozás hol költi el marketingkommunikációs erőfeszítéseit.

Gondoskodni kell arról, hogy a közönség meghatározott legyen, és legyen egy világos cél, amit el kell érni.

Például, ha játékkal kapcsolatos vállalkozásról van szó, a fő közönség a gyerekek lehetnek, míg az ékszerek esetében a nőket részesítik előnyben.

A közönség meghatározásának többféle módja van. Sok esetben a vállalkozások felméréseket végeznek, hogy megtalálják a legjobb célközönségüket.

2. lépés: A kommunikációs célok beállítása

Minden marketingkommunikációnak megvannak a maga céljai, amelyeket a vállalkozás által vezetett marketingkampányokon keresztül igyekszik teljesíteni.

Olvasni:  10 lépés a Kickass projekt elindításához: Ellenőrzőlista

Mielőtt elkezdené a stratégiát, felvázolunk egy világos célt, amely meghatározza, hogy a vállalat mit kíván elérni marketingkommunikációs erőfeszítéseivel. A márkaismertség kialakításához kapcsolódik a bevétel növelése vagy a közönség tájékoztatása bizonyos dolgokról?

Mindegyik marketingkampánynak megvan a maga célja, amely meghatározott.

3. lépés: Üzenetfejlesztés

Most, hogy a célközönség meghatározott és a cél kitűzve, a marketingkommunikáció erőfeszítéseket tesz az igényeknek és igényeknek megfelelő üzenetek létrehozására.

Ebben a lépésben a csapat meggyőző üzenetet dolgoz ki, amely rezonál a meghatározott közönséggel.

A kitűzött céltól függően az üzenetnek meg kell felelnie a közönség igényeinek és preferenciáinak, és egyedi pontokat kell bemutatnia, amelyek értéket teremtenek.

Ügyeljen arra, hogy marketingüzenete világos legyen.

4. lépés: Kommunikációs csatorna kiválasztása

Vannak különféle kommunikációs formák elérhető csatornák az üzenetek kézbesítéséhez. Ez lehet reklám, PR, közösségi média, e-mail marketing, direkt marketing vagy több.

A kommunikációs csatorna kiválasztása a közönség típusától függően változik.

Például, ha egy tinitermékről van szó, akkor az Instagramon a közösségi média promóciója lehet a leghatékonyabb! Míg a SaaS termékek esetében az e-mail marketing hatékonyabb.

A kommunikációs csatorna kiválasztásához a vállalkozás megvizsgálja a célközönséget és a marketingcélt.

5. lépés: Az üzenet kézbesítése

Most, hogy minden megtörtént, a közönség kiválasztásától kezdve a lenyűgöző tartalom elkészítésén át a legjobb csatorna kiválasztásáig, itt az ideje, hogy átadjuk ezeket a hatékony üzeneteket.

A folyamat az integrált marketingkommunikáció megvalósításával kezdődik a kiválasztott csatornákon.

Ez lehet közösségi média, helyi hirdetés, webhely blogbejegyzése vagy televíziós és rádiós hirdetés, ahol Ön továbbítja üzenetét.

6. lépés: Visszajelzés kérése és az értékelés elvégzése

Most, hogy elküldte az üzenetet, ideje ellenőrizni, hogyan áll a marketingkommunikációja! Hatásos? Sikerült elérni a kitűzött célokat? Mennyire segíti a marketingkommunikáció a kitűzött céljait?

Olvasni:  25+ tartalomírási példa, bevált gyakorlatok és hasznos eszközök

A kommunikációs erőfeszítések fokozása érdekében fontos visszajelzéseket gyűjteni és értékeléseket végezni.

Ehhez elemezheti a kulcsfontosságú teljesítménymutatókat (KPI-k), és mérheti, hogy az üzenet milyen hatást gyakorolt ​​a közönségre.

A marketingkommunikáció lezárása

A kommunikáció az üzleti élet elengedhetetlen része. Bizonyított eredményeket értek el a vállalkozás sikerének meghatározásában, és a lehető legjobb rezonanciában a potenciális közönség körében.

A fenti lépések megfelelő végrehajtásával biztosíthatja, hogy vállalkozása jól teljesítsen.

Ebben a cikkben megismerkedtünk a marketingkommunikációval, annak fontosságával és egy részletes marketingkommunikációs folyamattal, ahol hat részletes lépést tárgyaltunk.

Vállalkozásától és marketingigényétől függően ezek a lépések túlléphetők vagy minimálisra csökkenthetők.

Azonban meg kell értenie a kifejezést és azt, hogy hogyan alkalmazza azt a vállalatában.

A hatékony marketingkommunikáció számos előnnyel jár, a hitel- és bizalomépítéstől a bevétel növelésén át egészen a közönség előtti névalapításig.

Üzenet létrehozásával kiemelheti magát a többi meglévő piaci vállalkozás közül. Reméljük, hogy ez a cikk hasznos volt az Ön számára!

Bevezette-e a marketingkommunikációt a vállalkozásában? Milyen lépésekkel jár? Tudasd velünk!

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott