Végső útmutató az e-kereskedelem közösségi média automatizálásához 2024-ban

A közösségi média platformok kiváló lehetőséget kínálnak a potenciális ügyfelek és a releváns közönség megszólítására. Ezenkívül lehetőséget adnak arra is, hogy az alapoktól kezdve kiépítse saját személyes hálózatát. Függetlenül attól, hogy kisvállalkozást vagy nagyot vezet, a közösségi média számos előnnyel jár Önnek, mint cégtulajdonosnak. Néhány előny a következők: fokozott elkötelezettség az ügyfelekkel, megbeszélések bizonyos kérdésekről, visszajelzések kérése termékeiről vagy szolgáltatásairól stb. A különféle közösségimédia-fiókok kezelése azonban kihívást jelenthet. Ez időigényes, és különös figyelmet igényel. Egy kezdő közösségimédia-marketinges számára ez meglehetősen nyomasztó lehet. Ez különösen akkor igaz, ha korlátozottak az erőforrásai. Ezért jön be a marketing automatizálás.

Mielőtt elkezdeném elmagyarázni, miért hasznos egy automatizálási eszköz egy online eladó számára, meg kell értenie valamit. A közösségi médiának jó néhány előnye van a marketingesek számára. Ebben a bejegyzésben elmagyaráztam a közösségi média automatizálásának főbb stratégiáit és előnyeit, amelyek minden online eladó számára isteni ajándék.

Social Media Automation Online Eladó

Milyen előnyei vannak a közösségi média marketingnek az online eladók számára?

A közösségi médiának határozottan megvan az ereje, hogy emberek millióit érje el szerte a világon. Íme a közösségi média marketing öt előnye az online eladók számára a bejegyzéseik megosztásához az összes platformon.

Olvasni:  17+ legjobb SEO-eszközök ügynökségek számára [Top Rated in 2024]

1. Az ügyfelek elkötelezettségének növelése:

Az ügyfelek elkötelezettsége azt jelenti, hogy mindig ápolnia kell a velük való kapcsolatot. Ez azt a formát öltheti, hogy folyamatosan olyan tartalmakat tesznek közzé, amelyek tetszeni fognak nekik, és amelyekhez megjegyzést fűznek. Egy jó poszternek időbe telik, hogy válaszoljon az ügyfelek kérdéseire, és folyamatos kapcsolatot tartson fenn velük. A közösségi média használatának fő célja, hogy az embereket az Ön online áruházába terelje. Ha továbbra is elkötelezik őket, akkor több felhasználó fog rábírni a webhelyére. Tegyük fel például, hogy egy designer ruhaüzletet üzemeltet. A potenciális ügyfelek elköteleződésének nagyszerű módja a ruházati blogok közzététele. Az ilyen blogbejegyzések nagyon hasznosak az ügyfelek számára, hogy új dolgokat tanuljanak Öntől.

Az előző bejegyzésemben elmagyaráztam, hogyan kell növelje az elkötelezettséget a közösségi médiában. Az ügyfelekkel való kapcsolattartás nem csak arról szól, hogy mit kell eladnia. Ha kapcsolatba szeretne lépni ügyfelével, csatlakozzon a beszélgetéshez; megbeszélni velük. Fontos, hogy olyan tartalmat tegyen közzé, amely fontos számukra, mert így nyerheti el a bizalmukat és hűségüket.

2. Növelje a márka láthatóságát:

Növelje a márka láthatóságát

A közösségi média nagyszerű platform, amellyel javíthatja üzlete online láthatóságát. A megosztások több követőt szereznek, ami nagyobb láthatóságot, visszatérő forgalmat és közösségépítést eredményez.

A közösségi médiában való jelenléte lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy tudják, mit csinál a vállalkozása, és milyen irányba tart. Ha nagyszerű dolgokat csinálsz, követőid nagyobb valószínűséggel osztják meg a vállalkozásodat a csoportjaikon belül. Ezeket az embereket, akik a csoportjaikban élnek, csak a végén érdeklődhetnek az Ön által kínált lehetőségek iránt. Minél több követője van a közösségi médián keresztül, annál nagyobb nyilvánosságot kaphat. Ha megfelelően csinálod, azok az emberek, akikkel kapcsolatot létesítettél, megosztják üzletedet másokkal.

Olvasni:  B2B szövegírási útmutató a hatékony másoláshoz 2024-ben (6 tipp)

3. Csökkentse a teljes marketingköltséget:

A közösségi média jelentősen csökkentheti a marketingköltségeket. A közösségi média egyik legfontosabb jellemzője azonban, hogy ingyenes módja a tartalom megosztásának potenciális vásárlóival. Ezenkívül nagyszerű és költséghatékony módja annak, hogy márkáját a rajongók és a potenciális vásárlók elé tárja. Ha ezeket a közösségi hálózatokat használja, nem kell bérelnie digitális marketing ügynökség terméke marketingjéhez. A Facebook lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy minden költség nélkül hozzanak létre oldalakat és csoportokat. Sok cég nagy előnyt kovácsolt a Facebook-oldalak ingyenes hirdetési eszközeként.

4. Jobb ügyfélszolgálatot kínálhat:

Ajánljon jobb ügyfélszolgálatot

A közösségi média tökéletes lehetőséget kínál ügyfelei elérésére. A társadalmi jelenlét fenntartása lehetővé teszi a kérdések megválaszolását, a problémák megoldását, aggodalmaik kezelését és a panaszok megválaszolását. Minden olyan dolog, ami az ügyfele hasznára válik, szintén segít javítani hírnevét.

Ha Facebookot vagy Twittert használ, az ügyfelek közvetlenül kommunikálhatnak Önnel. Ezenkívül gyorsan megválaszolhatja őket nyilvános formátumban, amely lehetővé teszi, hogy más ügyfelek lássák az Ön ügyfélszolgálatának minőségét. Ha jó ügyfélszolgálatot nyújt, ügyfele másoknak is ajánlani fogja a márkáját vagy termékét.

5. Növelje a márka ismertségét:

A közösségi média marketing egyik legfontosabb előnye könnyen felismerhető. Ez egy módja annak, hogy megismertesse az emberekkel a márkáját. Ha intelligensen építi fel márkáját, a vásárlók könnyen megveszik a termékét. Ezért a közösségi média tökéletes csatorna egy márka népszerűsítésére vagy új ügyfelek vonzására. Ha egy vásárló a közösségi médiában találta meg termékeit, az alapvetően befolyásolja vásárlási magatartását, és potenciálisan növeli a márkahűséget.

Remélem, megérti a közösségi média marketing előnyeit egy online eladó számára. Ezekkel az előnyökkel együtt azonban meg kell értenie, miért hasznos a közösségi média automatizálása az online eladók számára.

Olvasni:  50 közösségi média posztötlet, amelyek növelik az elköteleződést

A közösségi média automatizálási stratégiái online eladók számára:

A közösségi média automatizálása, ha megfelelően történik, fantasztikus. Felerősítheti nagyszerű tartalmait, miközben több időt szabadít fel belőle! Vessünk egy pillantást néhány olyan módszerre, amellyel a közösségi média automatizálási eszközei hasznosak az online eladók számára.

1. Takarítson meg időt a tartalom válogatásával:

A tartalom válogatása

A kiváló tartalom keresése és megosztása nagyszerű módja a márkaépítésnek és a közönség felfedezésének a közösségi médiában. Ennél a tartalomnál a kurátori eszközök felkutatják az interneten a közönség számára releváns médiát. Rengeteg értékes időt takaríthatnak meg, amelyet egyébként elégethet az önálló tartalomkereséssel. A tartalom gondozása a legjobb módja annak, hogy megfelelő tartalmat szerezzen be webhelyéhez. Jól működik anélkül, hogy nagy időbefektetést igényelne.

2. Automatizálja RSS-ét:

Az online marketingesek általában a lehető legtöbb közösségi helyen szeretnék megosztani legújabb bejegyzéseiket. Ők is, akárcsak te, a közösségi médiától függenek, ezért itt is hasznos az automatizálás. Automatizálhatja RSS-hírcsatornáját, így az új bejegyzések közvetlenül a közösségi média csatornáira kerülnek. Rengeteg tartalmat talál az interneten, így nagyon nehéz megtalálni a konkrét tartalmat. A „Bővített webhely-összefoglaló” vagy az RSS a szabványos formátum, amely szinte minden alkalmazásban megtalálható. A hírfolyamolvasó egy olyan automatizálás, amely elvégzi a keresést az Ön helyett. Zapier egyfajta RSS-olvasó, amely a következő szintre lép azáltal, hogy lehetővé teszi az RSS és sok más alkalmazás automatikus integrálását. Rengeteg időt takarít meg, és nincs rá szükség ismételje meg a hozzászólásait egyik platformról a másikra.

3. Takarítson meg időt és hatékonyságot a bejegyzések ütemezésével:

A közösségi média automatizálási eszközei jelentősen megkönnyítik a munkáját, és számos előnnyel járnak. Időt takaríthat meg, mivel tömegesen tölthet fel bejegyzéseket, és egyszerűen karbantarthatja a közzétételi ütemtervet a közösségi média platformokon. Az automatizálási eszközök lehetővé teszik a bejegyzések ütemezését egy sorban az Ön egyedi igényei szerint.

Olvasni:  42 módszer a közönség bevonására a közösségi médiában

Ezenkívül megfelelően meghatározhatja stratégiáját, valamint meghosszabbíthatja a bejegyzési korlátot. Könnyedén ütemezhet hatékonyan egy frissítést, hogy időt takarítson meg, amelyet jobban felhasználhat egy másik tevékenységre. Ezenkívül, ha örökzöld tartalommal rendelkezik, gyakrabban ütemezheti a frissítéseket. Az egyik felső használatával közösségi média ütemezési eszközök A bejegyzések közzétételéhez lehetővé teszi virtuális jelenlét megőrzését, amikor közönsége online van, még akkor is, ha Ön nem.

4. Rendszerezze közösségi megosztását Automation Tools segítségével:

Az olyan automatizálási eszközök, mint a SocialPilot, lehetővé teszik a Facebook, Twitter, LinkedIn és Pinterest fiókok összekapcsolását. Ennek eredményeként sorokat hozhat létre a tartalomból, amelyeket a kiválasztott időpontban küld el. Akár online eladó, akár marketingszakember, ez a fajta eszköz valóban segít a bejegyzések speciális ütemezésében. Egy automatizálási eszköz valóban segít abban, hogy valós idejű frissítéseket kapjon, és megőrizze közösségi jelenlétét a közönség körében. Egy automatizálási eszköz használatával egyszerűen kezelheti az összes közösségimédia-kampányt és kezelhet több fiókot egyetlen bejelentkezéssel.

Összefoglalva, remélem, most már meggyőződött a közösségi média előnyeiről és stratégiáiról, amelyekről itt szó volt. Tehát ezek közül az előnyök és stratégiák közül melyik vonzza a legjobban? Ossza meg velünk tapasztalatait az alábbi megjegyzés rovatban.

Új publikációk:

Ajánlott