Vendégszerzők gyors hozzáadása a WordPress-bejegyzésekhez

A blogok számára értelmes és értékes tartalmat készíteni nem könnyű feladat. A témától függően egyes bejegyzések elkészítése órákat, sőt napokat is igénybe vehet. Ezért érdemes megfelelően elismerni a szerzőket kemény munkájukért.

Hozzáadhatok szerzőket regisztráció nélkül?

A WordPress integrált rendszerrel rendelkezik a webhely különböző szerepeinek vezérlésére, például vendég, felhasználó és rendszergazda. Szerzők hozzáadása azonban regisztráció nélkül nem lehetséges. Szerencsére van megoldás a bővítmények nagy ökoszisztémájában.

Vendégszerzők

Aktiválnia kell a Egyszerű szerzői doboz bővítmény szerzők hozzáadásához anélkül, hogy felhasználóként regisztrálná őket. Ez a beépülő modul lehetővé teszi vendégszerzők hozzáadását és kezelését a blogodhoz. Rengeteg időt takaríthat meg, ha több szerzővel rendelkezik vagy tervezi, hogy tartalmat írjon a blogjához.

Hogyan adjunk hozzá vendégszerzőket?

A bővítmény aktiválása után először meg kell győződni arról, hogy a vendégszerzők opció engedélyezve van. Ehhez lépjen a Megjelenés lapra a WordPress irányítópultján, és kattintson az Egyszerű szerző mezőre a legördülő menüben.

Innentől kezdve teljes mértékben Ön szabályozhatja a beépülő modul megjelenését, láthatóságát és minden egyéb beállítását. Lépjen a Vendégszerző lapra, és győződjön meg arról, hogy a Vendégszerzők engedélyezése opció engedélyezve van. Amint látható, alapértelmezés szerint a vendégszerzőket is társszerzővé tehetjük, illetve módosíthatjuk a szerzők információi mellett megjelenő szöveget.

Előnézet

Amint azt már említettük, számos oka van annak, hogy fontolja meg a Simple Author Box használatát a szerzők információinak megjelenítésére. Sokkal gyorsabb és praktikusabb, és nem kell regisztrálnia a szerzőt felhasználóként a webhelyén. Az egyes szerzők felhasználóként való regisztrálása kockázatokat jelenthet a blogod biztonságára nézve.

Olvasni:  WordPress blogtartalom hozzáadása az Apple Newshoz

Hogyan rendelhetek bejegyzést egy szerzőhöz?

Most, hogy már készen is vagyunk a nagyon egyszerű beállításokkal, egy új cikk elkészítéséhez fogunk. Vegye figyelembe, hogy amint a beépülő modul aktív, szerzőket adhat hozzá a meglévő cikkekhez. Az eljárás ugyanaz.

Miután megnyitotta a meglévő vagy új bejegyzést a Gutenberg-szerkesztőben, tegye a varázslatot, készítse el a legjobb címeket és tartalmat, és kövesse a cikk hozzáadásának szokásos munkafolyamatát. Ha minden elkészült, görgessen lefelé, és látni fogja a Vendég/társ szerzőket és az Egyszerű szerzői mező beállításait.

Az első lapon kiválaszthat egy már regisztrált felhasználót a cikk szerzőjének, vagy kattintson a Vendégszerző hozzáadása gombra. Amikor a gombra kattint, megjelenik egy előugró ablak Vendégszerző létrehozása.

Közösségi előnézet

A személyes adatokon kívül megadhatja a szerző elérhetőségeit, de egy rövid életrajzot is, amely megjelenik a szerző mezőben. Ha a szerző rendelkezik közösségi médiával, görgessen lefelé a felugró ablakban, és keresse meg a Közösségi média hivatkozások részt.

Az első legördülő menüből választhatja ki a platformot, és a mellette lévő mezőben adhatja hozzá a profil linkjét. Több közösségi médiát is hozzáadhat az Új közösségi platform hozzáadása lehetőségre kattintva. Ha törölni szeretne egy adott közösségi média hivatkozást, egyszerűen kattintson a mellette lévő piros X szimbólumra.

Ha minden készen van, nyomja meg a Vendégszerző hozzáadása gombot, és az összes hozzáadott információ elmentésre kerül, és használatra kész.

Vendégszerző hozzáadása

Ha a cikket több szerző és szerkesztő írta vagy szerkesztette, a kiváló ötlet az, hogy mindenki munkáját elismerjék. Ehhez kövesse ugyanazt az eljárást, és egyszerűen válassza ki a meglévő felhasználókat, vagy adjon hozzá új szerzőket, amíg mindenki ott van.

Olvasni:  Brand Storytelling a digitális korban

Ez egy nagyon ügyes funkció, különösen, ha a blogodon bevett gyakorlat az, hogy a szerkesztő minden cikket szerkeszt, mielőtt közzéteszik a blogon. Ha ezt nem teszi meg, akkor érdemes megfontolni ezt. Az írás és a szerkesztés két különböző feladat; Mindig jó ötlet, ha valaki még egyszer ellenőrizteti a munkát.

Beállítások

Az utolsó dolog, amit meg kell említeni, hogy a szerzői mezőt mindig elrejtheti egyszerűen a Szerzői mező elrejtése beállítás kipipálásával. Ha megfelelő, érdemes csak a vendégszerző vagy társszerző adatait megjeleníteni, a cikket közzétevő felhasználó adatai nélkül. Ezt úgy teheti meg, hogy bejelöli a második lehetőséget ugyanazon a lapon.

Következtetés

Összességében elmondható, hogy egy blog tartalmának írása, létrehozása és szerkesztése több embert igénylő munka. Minden egyes ember munkájának megfelelő elismerése jó ötlet, különösen akkor, ha új szerzők és szerkesztők bevonására törekszik.

Továbbá, ha vendégküldést kínál a blogger kapcsolattartó szolgáltatás, akkor érdemes tudatni az olvasókkal, hogy a bejegyzést olyan szerző írta, aki nem kapcsolódik az Ön webhelyéhez. Ez egy kiváló hely arra is, hogy a szerző elhelyezze a weboldalára vagy a közösségi média csatornáira mutató linkeket.

Új publikációk:

Ajánlott