Videógyártó cégek vs. Videó marketing ügynökségek

A videomarketing ügynökségek nagyszerű lehetőségeket kínálnak a videómarketinget fontolgató cégek számára. Ez a blog a termelő és a marketing cégek közötti szürke területtel foglalkozik.

Nem titok, hogy a videógyártó cégek és a videómarketing-ügynökségek két különböző entitás, de tisztázni kell a különbségeket. A videógyártó cégek a vállalkozások számára készült professzionális videók készítésére összpontosítanak, míg a videómarketing-ügynökségek e videók terjesztésére szakosodtak, hogy maximalizálják hatásukat.

Akár professzionális videót keresel a vállalkozásodhoz, akár azon gondolkodsz, hogy egyet kihozz a világba, ez a blogbejegyzés mindent elmagyaráz. Megvizsgáljuk, miért lehet szüksége egy videógyártó cégre, illetve egy videomarketing cégre, és hogyan tudnak együtt dolgozni a kiváló eredmények érdekében.

Tehát merüljön el, és fedezze fel a videógyártó cégek és a videómarketing ügynökségek közötti különbségeket, hogy segítsen eldönteni, melyik a megfelelő az Ön számára.

Mi az a videógyártó cég?

Egy produkciós cég filmez, szerkeszt és készít videotartalmat. A vállalati videóktól kezdve a reklámokon át a webes videótartalomig mindent tartalmazhat. A videógyártó cégnek általában egy csapata van, akik felelősek a videógyártási folyamat különböző aspektusaiért, az előgyártástól az utómunkáig.

Videó gyártás

Forrás

Sok különböző videógyártó cég létezik, mindegyiknek megvannak az erősségei és gyengeségei. Egyes videogyártó cégek a minőségre helyezik a hangsúlyt a mennyiség helyett, míg mások a mennyiséget a minőség helyett. Egyes videogyártó cégek nagyok és sok erőforrással rendelkeznek, míg mások kicsik és agilisabbak. Minden attól függ, hogy mit keresel egy videógyártó cégnél.

Olvasni:  A személyre szabás ereje a digitális marketing stratégiákban

Ha kiváló minőségű videotartalmat szeretne készíteni, akkor érdemes egy jó hírnévvel és jelentős tapasztalattal rendelkező videógyártó céget keresnie. Ha sok videót szeretne gyorsan elkészíteni, keressen egy olyan videógyártó céget, amely sok erőforrással rendelkezik, és amely gyorsan meg tudja változtatni a videókat. Minden az Ön egyedi igényeitől függ.

Mi az a Video Marketing Ügynökség?

A videómarketing-cég olyan cég, amely olyan marketingtevékenységeket készít, tervez és hajt végre, amelyek marketingkampányok részeként videótartalmat is tartalmaznak. A videótartalom-marketing ügynökségek általában képzett szakemberekből álló csapattal rendelkeznek, akik segítenek megtervezni, forgatni és szerkeszteni a videókat. Emellett kapcsolati hálózatuk is lesz az iparágban, amely segíthet abban, hogy videóid a megfelelő emberekhez jussanak el.

Videó marketing

Forrás

A videómarketing hihetetlenül hatékony módja vállalkozása vagy terméke reklámozásának. De nehéz lehet tudni, hol kezdjem, vagy hogyan biztosítsd, hogy a megfelelő emberek lássák videóidat. Itt jön be egy videomarketing ügynökség.

Egy videomarketing ügynökség segíthet Önnek a videókampány minden vonatkozásában, a tervezéstől és a forgatástól a szerkesztésig és terjesztésig. Segítségével kapcsolatba léphet az influencerekkel és más iparági szereplőkkel is, hogy a megfelelő emberek lássák videóit.

Egy videomarketing-cég remek kiindulópont, ha azt fontolgatja, hogy videót használ vállalkozása vagy terméke népszerűsítésére.

4 Főbb különbségek

Ha videógyártó cégekről és videomarketing ügynökségekről van szó, van néhány alapvető különbség, amelyekkel tisztában kell lennie.

Forrás

Az alábbiakban felsoroljuk őket:

 1. A videógyártó cégek főként a gyártásra összpontosítanak, míg a videómarketing ügynökségek a videóid reklámozására és terjesztésére is összpontosítanak.
 2. A videógyártó cégek általában az Ön számára készítik el a videóit, míg a videómarketing-ügynökségek segíthetnek a marketingben és a terjesztésben.
 3. A videógyártó cégek általában drágábbak, mint a videomarketing ügynökségek, mivel magasabb szintű szolgáltatást kínálnak.
 4. A videógyártó cégek általában házon belüli szakemberekből álló csapattal rendelkeznek, akik képesek kezelni a videókészítés minden aspektusát, az előgyártástól az utómunkáig. Ezzel szemben a videómarketing ügynökségek ezt a munkát általában szabadúszóknak vagy más külső szolgáltatóknak adják ki.
Olvasni:  A WhatsApp Marketing áttekintése 2024-ben

Az egyes cégtípusok használatának előnyei és hátrányai

Most már ismeri a kritikus különbségeket a videógyártó cégek és a videómarketing ügynökségek között. Íme néhány előnye és hátránya az egyes cégtípusok használatának:

Videógyártó cégek

Profik

 • Ezek a cégek rendelkeznek azzal a szakértelemmel és tapasztalattal, hogy lebilincselő videotartalmakat tervezzenek és készítsenek.
 • Általában van egy profi csapatuk, akik képesek kezelni a videókészítés minden aspektusát, a gyártás előttitől az utómunkáig.
 • Általában jobb felszereléshez és erőforrásokhoz férnek hozzá, mint a legtöbb magánszemély vagy vállalkozás.
 • Segíthetnek videótartalom-stratégia kialakításában, és tanácsot adhatnak a céljai elérésének legjobb módjáról.
 • Gyakran már meglévő kapcsolataik vannak a terjesztési csatornákkal, amivel időt és pénzt takaríthat meg.

Hátrányok

 • Drágák lehetnek, különösen, ha sok videót kell készíteni.
 • Előfordulhat, hogy kevésbé kreatívan irányíthatja a végterméket, ha produkciós céggel dolgozik.
 • Hosszú távú kapcsolat kiépítése egy produkciós céggel kihívást jelenthet, mivel általában sok ügyféllel dolgoznak.

Videó marketing ügynökségek

Profik

 • Rendelkeznek azzal a tapasztalattal és szakértelemmel, hogy segítsenek olyan tartalmat létrehozni, amely leköti a közönséget és cselekvésre ösztönöz.
 • Betekintést nyújthatnak a célközönség legjobb videóformátumaiba, platformjaiba és csatornáiba.
 • Általában hozzáférnek az adatokhoz és az elemző eszközökhöz, amelyek segítségével mérheti videói sikerét, és optimalizálhatja azokat a maximális elköteleződés érdekében.
 • Útmutatást adhatnak a videók egy nagyobb marketingstratégiában való használatához, például reklámozásukhoz fizetett médián vagy közösségi média kampányokon keresztül.
 • Gyakran van befolyásosok hálózata, akiket igénybe vehetnek, hogy segítsenek eljuttatni üzenetét.

Hátrányok

 • Drága lehet, különösen, ha folyamatos támogatásra van szüksége a videómarketing erőfeszítéseihez.
 • Előfordulhat, hogy kevésbé kreatívan irányíthatja a végterméket, ha egy ügynökséggel dolgozik, mintha saját maga állítaná elő vagy közvetlenül egy produkciós céget bérelne fel.
 • Hosszú távú kapcsolat kiépítése egy ügynökséggel kihívást jelenthet, mivel általában sok ügyféllel dolgoznak.
Olvasni:  Digitális marketing bábuknak: Egy diák bemutatkozása az online világban

Hogyan válasszuk ki az igényeinek megfelelő cégtípust

Néhány kulcsfontosságú tényezőt figyelembe kell venni, amikor kiválasztja az igényeinek megfelelő videógyártó céget vagy videómarketing-ügynökséget. Az első az, hogy milyen videókra van szüksége. Ha jó minőségű, moziszerű videókat keres, akkor érdemes egy erre a stílusra szakosodott produkciós céget keresni. Egy videótartalom-marketing ügynökség jobb lehet, ha egyszerűbb, promóciós stílusú videókra van szüksége.

Forrás

Egy másik figyelembe veendő tényező a költségvetés. A termelő cégek drágábbak, mint a marketingügynökségek, de általában jobb minőségű munkát készítenek. Ismét minden azon múlik, hogy milyen konkrét igényei vannak.

Végül gondolja át a projekt méretét és terjedelmét. Egy produkciós cég valószínűleg jobb választás egy nagy projekthez, míg egy ügynökség alkalmasabb valami kisebb és jobban kezelhető projekthez. Mindaddig, amíg ezeket a tényezőket szem előtt tartja, képesnek kell lennie arra, hogy megtalálja az igényeinek megfelelő cégtípust.

A hibrid ügynökségek felemelkedése

A hibrid ügynökségek egyre népszerűbb módszereivé váltak az üzlet felépítésében. A „hibrid ügynökség” kifejezés egy házon belüli csapat és egy külső ügynökség kombinációjára utal. A cél az, hogy mindkét oldal erősségeit egyetlen szilárd egésszé egyesítsék, és mindkét fél együtt dolgozzon az ügyfélprojekteken.

Egyre elterjedtebbek, különösen a luxuspiacon, ahol az ügyfelek olyan magas színvonalú szolgáltatást keresnek, amely ötvözi a hagyományos gyakorlati tapasztalatokat a legmodernebb technológiával. Ezek a cégek gyakran olyan magas rangú ügyfelekkel dolgoznak, akik személyes kapcsolatra vágynak. A hibridek egyesítik az ügynökségi és a házon belüli csapatok elemeit.

Számos előnyt kínálnak ügyfeleinek, pl.

 • Alacsonyabb költségek: A hibrid ügynökségek ügynökségi és házon belüli erőforrásokat vesznek igénybe, ügyfeleiknek a hagyományos ügynökségeknél alacsonyabb árakat kínálnak, miközben megőrzik a magas színvonalú munkát.
 • Jobb eredmények: Azok az ügyfelek, akik hibrid ügynökségekkel dolgoznak, általában jobb eredményeket érnek el, mivel egyszerre több projektben is kihasználhatják az ügynökséget és a házon belüli szakértelmet anélkül, hogy további alkalmazottakat kellene felvenniük, vagy olyan alkalmazottak képzési programjaiba kellene befektetniük, akik esetleg nem is közvetlenül a vállalatnál dolgoznak. többé őket!
 • Egyedülálló megközelítést kínálnak, és lehetővé teszik a személyzet alkalmazását a kisebb vállalatok számára, hogy felvegyék a versenyt a nagyobbakkal. Emellett segíthetnek a kisebb cégeknek saját márkáik fejlesztésében és olyan erőforrásokhoz való hozzáférésben, amelyek méretük vagy elhelyezkedésük miatt egyébként nem lennének elérhetőek számukra.
Olvasni:  A SEO és a reszponzív webdesign közötti kapcsolat megértése

Összefoglalni

A videógyártó cégek és a videómarketing ügynökségek két olyan entitás, amelyek különböző szolgáltatásokat nyújtanak, de gyakran együttműködnek a sikeres kampányok létrehozásában. Az egyes típusú szolgáltatók szerepének ismerete segít jobban megérteni, hogyan működnek együtt, és mit tehetnek az Ön vállalkozásáért. Mindkét típusú szolgáltató által kínált előnyök kihasználásával maximalizálhatja videótartalmi stratégiája hatékonyságát.

Összefoglalva, kulcsfontosságú megérteni a videógyártó cégek és a videomarketing ügynökségek közötti különbségeket, hogy megalapozott döntést hozhassunk arról, melyik cég felel meg a legjobban az Ön igényeinek. Mindkét típusú vállalat egyedi erősségekkel és gyengeségekkel rendelkezik, és együttműködve kiváló eredményeket érhet el. Sajátos igényeinek, költségvetésének és projektméretének figyelembevételével kiválaszthatja a megfelelő cégtípust, amely segít a legtöbbet kihozni videótartalmi stratégiájából.

Új publikációk:

Ajánlott