Vizuális történetmesélés: A képek erejének kihasználása a digitális marketingben

A digitális marketing világában a vállalkozások kihasználják az internet erejét, hogy szélesebb közönséget érjenek el, növeljék a márka ismertségét és növeljék az eladásokat. A digitális marketing térnyerése minden méretű vállalkozás számára megkönnyítette a versenyt a globális piacon.

, mivel ekkora a verseny, fontos kitűnni a tömegből. Itt jön képbe a képek digitális marketingben való felhasználása.

A képek a digitális marketing hatékony eszközei. Figyelemfelkeltőek, érzelmeket váltanak ki, és emlékezetesek. Valójában a tanulmányok azt mutatják, hogy a vizuális tartalmat nagyobb valószínűséggel osztják meg a közösségi médiában, mint más típusú tartalmakat. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy a digitális marketingstratégiában kihasználja a képek erejét.

Ebben a cikkben tehát megvizsgáljuk a képek szerepét a digitális marketingben, a képek hatékony felhasználásának legjobb gyakorlatait, valamint a sikeres képalapú marketingkampányok valós életéből származó példáit.

Akár most kezdi a digitális marketinget, akár a stratégiáját szeretné magasabb szintre emelni, ez a cikk a sikerhez szükséges betekintést és gyakorlati tanácsokat kínál.

csapjunk bele.

A képek szerepe a digitális marketingben

Marketing stratégia

A képek kritikus szerepet játszanak a digitális marketingben. Brad Anderson, alapítója GYÜMÖLCSmondja: „A megfelelő kép felkelti a figyelmet, érzelmeket válthat ki, és tartós benyomást kelthet a célközönségben.”

A képek történetet mesélhetnek el, kommunikálhatnak márkaértékeket, és cselekvésre ösztönözhetik a potenciális ügyfeleket.

Ebben a részben megvizsgáljuk a képek digitális marketingben való felhasználásának különféle módjait, és gyakorlati tippeket adunk arra vonatkozóan, hogyan hasznosíthatjuk erejüket egy hatékony és vonzó marketingstratégia létrehozásához.

1. A képek lekötik a figyelmet

Olyan világban élünk, ahol a figyelmünk folyamatosan több irányba terelődik. A közösségi médiától az e-maileken át a hirdetésekig minden nap információval bombáznak bennünket.

Egy ilyen világban nem csoda, hogy a vállalkozások egyre nehezebben tudják lekötni célközönségük figyelmét. Itt jön be a képek ereje.

„A képek olyan módon képesek megragadni a figyelmünket, amit a szöveg önmagában egyszerűen nem képes. A képeket az agyunk gyorsabban dolgozza fel, mint a szöveget, így nagyobb valószínűséggel felkeltik a figyelmünket” – mondja Jamie Irwin, a marketing igazgatója. eLocker.

Valójában a tanulmányok azt mutatják, hogy az emberek 80%-kal nagyobb valószínűséggel olvasnak képeket tartalmazó tartalmat.

Ez az oka A képek használata a digitális marketingstratégiában nagyon fontos.

De nem akármilyen kép alkalmas. Ahhoz, hogy a képek hatékonyak legyenek a figyelem felkeltésében, a következőknek kell lenniük:

  • Szemrevaló: A képeknek tetszetősnek kell lenniük, és kitűnniük kell a tömegből.
  • Ide vonatkozó: A képeknek relevánsaknak kell lenniük a célközönségnek és a közvetíteni kívánt üzenetnek.
  • Jó minőség: A rossz minőségű képek nemcsak nem vonják magukra a figyelmet, de károsíthatják a márka imázsát is.

Vegyük az Airbnb példáját. Kiváló minőségű képeket használnak ingatlanaik bemutatására, amelyek nemcsak felkeltik a potenciális vendégek figyelmét, hanem világos képet adnak arról is, hogy mire számíthatnak. Ez hozzájárult ahhoz, hogy az Airbnb a vendéglátóipar egyik legsikeresebb vállalatává váljon.

Olvasni:  55 digitális marketingstatisztika a 2024-re való felkészüléshez

Tehát, ha szeretné megragadni a célközönség figyelmét, mindenképpen jó minőségű, releváns és szemet gyönyörködtető képeket használjon digitális marketingstratégiájában.

2. A képek érzelmeket váltanak ki, és kapcsolatot teremtenek a közönséggel

A figyelem megragadása mellett a képek képesek érzelmeket kiváltani és mélyebb szinten kapcsolatot teremteni a közönséggel. Ez azért van, mert a képek képesek összetett ötleteket és fogalmakat gyorsan közölni és hatékonyan.

Valójában a tanulmányok azt mutatják, hogy az emberek több mint hatszor jobban emlékeznek a vizuális információkra, mint a verbális információkra.

„Helyes használat esetén a képek segíthetnek érzelmi kapcsolatot kialakítani a célközönséggel, ami fokozott elköteleződéshez, hűséghez és végső soron az eladásokhoz vezethet” – mondja Faizan Ahmed Khan, a cég idősebb tartalommarketing szakértője. UBUY Ausztrália.

Ennek hatékony végrehajtásához a képeknek a következőkre van szükségük:

  • Érzelmeket kelteni: A képeknek érzelmi reakciót kell kiváltaniuk a célközönségben. Ez színek, kompozíciók és téma használatával érhető el.
  • Elmondani egy történetet: A képeidnek olyan történetet kell mesélniük, amely rezonál a célközönségeddel. Ez narratív elemek és vizuális történetmesélési technikák alkalmazásával érhető el.
  • Legyen hiteles: A képeknek hitelesnek kell lenniük, és tükrözniük kell a márka értékeit és személyiségét.

Vegyük a Coca-Cola példáját. Ünnepi témájú hirdetéseik arról ismertek, hogy képesek érzelmeket kiváltani és kapcsolatot teremteni a közönségükkel. Az élénk színek, az ünnepi képek és a szívmelengető történetek mind hozzájárulnak a nézőkkel való érzelmi kapcsolat kialakításához. Az érzelmi kapcsolat segít a márkahűség kialakításában és ösztönzi az eladásokat.

Tehát, ha mélyebb szinten szeretne kapcsolatba lépni célközönségével, mindenképpen olyan képeket használjon, amelyek érzelmeket keltenek, mesélnek, és hitelesek a márkához.

3. A képek vonzzák és megtartják az ügyfeleket

Üzleti találkozó

Napjaink digitális világában, ahol az ügyfelek sokféle lehetőség közül választhatnak, a vállalkozások számára egyre fontosabb, hogy ne csak vonzzák, hanem megtartsák is az ügyfeleket.

Jesse Shaw, tulajdonosa JShaw bútortervezés, mondja: „Az ügyfelek megtartásának leghatékonyabb módja a vizuális vonzerő használata. A vizuális vonzerő a digitális marketingstratégia vizuális szempontjaira utal; és az egyikben képek is vannak. Hatékony használat esetén a vizuális vonzerő segíthet ügyfeleket vonzani és megtartani, mivel az emberek elkezdenek emlékezni és felismerni a képeidről.”

A képek így vonzhatják és tarthatják meg az ügyfeleket:

  • Az elkötelezettség növelése: A vizuális tartalmakat nagyobb valószínűséggel osztják meg, kommentálják és kedvelik, mint a szöveges tartalmakat. Ez a fokozott elkötelezettség segíthet a hűséges ügyfelek erős közösségének kialakításában.
  • A márka imázsának javítása: A jó minőségű vizuális tartalom javíthatja a márka imázsát, és vonzóbbá teheti márkáját az ügyfelek számára.
  • Az értékesítés ösztönzése: A vizuális tartalom azáltal is növelheti az eladásokat, hogy tetszetős módon mutatja be termékeit vagy szolgáltatásait, így az ügyfelek nagyobb valószínűséggel vásárolnak.

Vegyük a Nike példáját. Digitális marketingstratégiájuk kiváló minőségű, tetszetős tartalmak használatáról ismert. A közösségi médiában közzétett bejegyzéseitől a webhelyükig a Nike lenyűgöző látványelemeket használ termékeinek és márkaüzenetének bemutatására. Ennek a látványnak köszönhetően a Nike a világ egyik legsikeresebb sportmárkája lett.

Olvasni:  Hogyan ütemezzünk és automatizáljunk WordPress feladatokat

Jonathan Merry, alelnöke Pénz utalás, mondja: „Ha ügyfeleket szeretne vonzani és megtartani, gondoskodjon arról, hogy digitális marketingstratégiája erős vizuális vonzerővel bírjon a képekkel; következetes ízléssel, hogy a közönséged messziről felismerhessen.”

4. A képek hatással vannak a fogyasztói magatartásra

A képek jelentős hatással lehetnek a fogyasztói magatartásra, és a vásárlási döntéseiktől kezdve a márkahűségig mindent befolyásolhatnak. Valójában a tanulmányok azt mutatják, hogy a vizuális tartalom használata akár 80%-kal is növelheti a konverziókat.

Megkérdeztem Jake Smitht, az alapítót AbsoluteReg, ezzel kapcsolatban azt mondta: „Az egyik módja annak, hogy a képek befolyásolják a fogyasztói magatartást, az, ha vágyat keltenek egy termék vagy szolgáltatás iránt. Például egy ínycsiklandó hamburger képe vágyat kelthet a nézőben, ami arra készteti, hogy megvásárolja a hamburgert.

egy fényűző nyaralóhely képe utazási vágyat kelthet, ami arra készteti a fogyasztókat, hogy utazást foglaljanak.

Is…

A képek befolyásolhatják a márkahűséget azáltal, hogy pozitív asszociációt hoznak létre a márkával. Amikor a fogyasztók jó minőségű, tetszetős képeket látnak egy márkához társítva, nagyobb valószínűséggel pozitívan fogadják a márkát, és hűséges vásárlókká válnak.

Vegyük az Apple példáját. Az Apple digitális marketingstratégiája lenyűgöző, tetszetős képek használatáról ismert, amelyek letisztult és modern módon mutatják be termékeiket. Ez a vizuális vonzerő hozzájárult az erős márkaimázs kialakításához, és az Apple vezető szerepének kialakítását a technológiai iparágban. Nézze meg weboldalukat inspirációért.

Röviden tehát: a képek erőteljes hatást gyakorolnak a fogyasztói magatartásra, és a vásárlási döntésektől a márkahűségig mindent befolyásolnak.

Bevált gyakorlatok a képek erejének a digitális marketingben való kiaknázásához

Üzleti

Most, hogy jól tudja, hogy a képek minden sikeres stratégia kulcsfontosságú elemei, ne felejtsük el, hogy… nem minden kép egyforma. Nagyon fontos tudni, hogyan kell kiválasztani a megfelelő képeket, amelyek lekötik a közönséget és növelik a konverziókat.

Ebben a részben tehát a képek digitális marketingtevékenységében való felhasználásának bevált gyakorlataival foglalkozunk.

1. Válassza ki a márkája és a közönség számára megfelelő képeket

Jeoffrey Murray, a digitális marketing szakértője Napelem telepítés, mondja: „A legtöbb márka figyelmen kívül hagyja ezt, de a márka és a közönség számára megfelelő képek kiválasztása elengedhetetlen egy hatékony digitális marketingstratégia kialakításához. Ez nem csak a képek használatáról szól; arról szól, hogy a megfelelő képeket a megfelelő időben osszuk meg a megfelelő emberekkel.”

Íme néhány tipp a megfelelő képek kiválasztásához:

Ismerje meg közönségét: Mielőtt kiválasztaná a képeket, ismerje meg közönségét, és ismerje meg, hogy milyen képek vonzóak számára. Például, ha a célközönség a fiatal felnőttek, a világos és merész színek és a divatos képek használata hatékonyabb lehet.

Válasszon képeket, amelyek illeszkednek a márkához: A kiválasztott képeknek összhangban kell lenniük a márka értékeivel és üzeneteivel. Például, ha márkája a fenntarthatóságra összpontosít, hatékonyabb lenne a környezetbarát gyakorlatokat és termékeket bemutató képek használata.

Használjon jó minőségű képeket: A képek minősége befolyásolhatja digitális marketingstratégiája hatékonyságát. Kiváló minőségű, tiszta, éles és tetszetős képek használata segíthet felkelti a közönség figyelmét, és pozitív benyomást kelthet.

Legyen hiteles: A hitelesség kulcsfontosságú a mai digitális korban. A valódi, valós képek használata segíthet kapcsolatot teremteni a közönséggel és bizalmat építeni.

Olvasni:  Bevezetés a chatGPT-értesítésekbe a digitális marketingszakemberek számára

Ne komplikáld túl: Az egyszerű és tiszta képek hatékonyabbak lehetnek, mint a zsúfolt vagy összetett képek. Világosabban kommunikálhatják üzenetét, és könnyebben érthetővé teszik a közönség számára.

Például a Coca-Cola egy olyan márka, amely kiváló munkát végez a megfelelő képek kiválasztásában márkájának és közönségének. Digitális marketingkampányaikban gyakran szerepelnek élénk és színes képek, amelyek a boldogság és az ünneplés érzését keltik. Ezek a képek összhangban vannak a márka üzenetével, miszerint összehozza az embereket és élvezze az élet pillanatait.

2. Optimalizálja a képeket a keresőmotorokhoz és a közösségi média platformokhoz

Közösségi média

„A képek optimalizálása a keresőmotorok és a közösségi média platformok számára kulcsfontosságú a láthatóság növelése és a webhely forgalmának növelése érdekében. Mert nem lehet pusztán közzétenni, és megvárni, amíg rengeteg forgalom jön. A képek elkészítéséhez néhány optimalizálási trükköt kell végrehajtania” – mondja Jonathan Faccone, a szervezet ügyvezető tagja és alapítója. Halo Homebuyers.

Íme néhány tipp a képek optimalizálásához:

Használjon leíró fájlneveket: Az általános fájlnevek, például az „IMG_001” helyett használjon leíró fájlneveket, amelyek releváns kulcsszavakat tartalmaznak. Például a „red-womens-shoes.jpg” egy leíróbb fájlnév, amely segíthet a keresőoptimalizálásban.

Alt címkék hozzáadása: Az Alt címkék a kép leírását adják a látássérült felhasználók és a keresőmotorok számára. Ügyeljen arra, hogy releváns kulcsszavakat vegyen fel az alt címkékbe, hogy segítse a keresőoptimalizálást.

Képek átméretezése és tömörítése: A nagy képek lelassíthatják webhelye betöltési idejét, ami negatívan befolyásolhatja a SEO-t. A képek átméretezése és tömörítése javíthatja a betöltési időt és növelheti a webhely sebességét. A képek konvertálása HTML-be: A képek konvertálása HTML-be tovább optimalizálhatják betöltési sebességüket és javíthatják a webhely általános teljesítményét. Ez az átalakítási folyamat optimalizálja a képfájlokat a méretük csökkentésével és a kézbesítés egyszerűsítésével, ami gyorsabb betöltési időt és gördülékenyebb felhasználói élményt eredményez.

Használja a közösségi média bevált gyakorlatait: A különböző közösségimédia-platformokon eltérő képméret-követelmények vonatkoznak, ezért fontos ennek megfelelően optimalizálni a képeket. A Twitter például 1024 x 512 pixeles képeket javasol, míg az Instagram 1080 x 1080 pixeles képeket.

Webhelytérkép használata: A képek webhelytérképben való szerepeltetése segíthet a keresőmotoroknak a képek hatékonyabb felfedezésében és indexelésében.

Például az ASOS online kiskereskedő vizuálisan lenyűgöző közösségi médiatartalmairól ismert. Minden általuk használt közösségimédia-platformhoz optimalizálják képeiket, ügyelve arra, hogy mindegyikre betartsák a méretre vonatkozó követelményeket. Leíró fájlneveket és alt címkéket is használnak a keresőoptimalizálás elősegítésére. Ennek eredményeként közösségi médiában közzétett bejegyzéseik folyamatosan nagy érdeklődést váltanak ki, és hozzájárulnak ahhoz, hogy forgalmat irányítsanak webhelyükre.

3. Használjon képeket a történet elmesélésére és érzelmi kapcsolat kialakítására a közönséggel

Amint arról korábban szó esett, a képek egyedülálló képességgel rendelkeznek, hogy elmeséljenek egy történetet, és érzelmi kapcsolatot teremtsenek a közönséggel. A képek stratégiai felhasználásával hatékonyan kommunikálhatja márkája üzenetét és értékeit, miközben leköti és inspirálja célközönségét.

De hogyan lehet képeket felhasználni egy történet elmesélésére? Tekintsük a következő:

Ismerje meg közönségét: A közönség érdeklődésének és értékeinek megértése segíthet kiválasztani azokat a képeket, amelyek rezonálnak rájuk, és erős érzelmi kapcsolatot teremtenek.

Hozzon létre egy vizuális narratívát: Válasszon olyan képeket, amelyek vizuálisan összefüggőek, és együtt mesélnek el egy történetet. Használjon különböző típusú képeket, például termékfelvételeket, életstílus-képeket és kulisszák mögötti fotókat, hogy jól lekerekített vizuális narratívát hozzon létre.

Olvasni:  A weboldal sebességének hatása a digitális piacra...

Feliratok használata és másolás: A képaláírások és másolatok segíthetnek kontextust biztosítani, és javítani az elmesélt történetet a képekkel. Használja őket stratégiailag, hogy a vizuális narratíván keresztül vezesse közönségét, és mélyebb kapcsolatot teremtsen.

Felhasználó által generált tartalom beépítése: A felhasználók által generált tartalmak, például vásárlói fotók vagy vélemények felvétele segíthet még erősebb érzelmi kapcsolat kialakításában a közönséggel. Tom Miller, a marketing igazgatója FitnessVoltazt mondja: „Az ügyfélképek marketingtevékenységei során azt mutatják, hogy a márka kapcsolatba hozható és megbízható, ami szintén segíthet a közösségi érzés kialakításában.”

4. Fenntartani a márka konzisztenciáját az imázs alapú marketingben

A márka egységességének megőrzése elengedhetetlen az erős márkaimázs és identitás kialakításához.

„Ha imázsalapú marketingről van szó, győződjön meg arról, hogy minden felhasznált kép összhangban van a márka értékeivel, üzenetével és hangjával” – mondja Lachlan de Crespigny, a cég társalapítója és vezérigazgatója. Revelo.

Íme néhány tipp a márkakonzisztencia megőrzéséhez az imázsalapú marketingben:

Készítsen stílus útmutatót: A stílus útmutató egy dokumentum, amely felvázolja a márka vizuális elemeinek használatára vonatkozó irányelveket. Tartalmaznia kell a színekre, betűtípusokra, képstílusokra és egyéb tervezési elemekre vonatkozó előírásokat. Ez segít abban, hogy a marketingtevékenység során használt összes kép konzisztens és összhangban legyen a márka identitásával.

Használjon egységes színpalettát: Az egységes színpaletta használata a képeken egyszerű módja annak, hogy megőrizze a márka egységességét. Ragaszkodjon a márkája színeihez, és használja azokat következetesen az összes képalapú marketing tevékenység során.

Válasszon olyan képeket, amelyek összhangban vannak márkája értékeivel: Amikor képeket választ ki marketingkampányaihoz, válasszon olyan képeket, amelyek összhangban vannak márkája értékeivel és üzenetével. Például, ha márkája a fenntarthatóság előmozdítására összpontosít, használjon környezetbarát termékeket vagy tevékenységeket bemutató képeket.

Fontolja meg a márkás sablonok használatát: A márkajelzéssel ellátott sablonok használata a képekhez segíthet megőrizni a márka egységességét. Sablonok hozhatók létre közösségi média bejegyzésekhez, bloggrafikákhoz és egyéb marketinganyagokhoz. Ez biztosítja, hogy minden kép összhangban legyen a márka vizuális identitásával.

Kövesse nyomon márkája imázshasználatát: A márkaképek használatának rendszeres figyelemmel kísérése segíthet abban, hogy helyesen és következetesen használják őket. Használjon olyan eszközöket, mint a Google Alerts vagy a közösségi média megfigyelő eszközei, hogy nyomon kövessék a képek felhasználási helyét.

A márkakonzisztencia fenntartása az imázs-alapú marketingben erőfeszítést igényel, de kulcsfontosságú az erős márkaidentitás kialakításához, és tartós benyomást kelt a közönségben.

Következtetés: Készen áll a képalapú marketing erejének kiaknázására?

Összefoglalva, a képek döntő szerepet játszanak a digitális marketingben. Megragadhatják a figyelmet, érzelmeket válthatnak ki, vonzhatják és megtarthatják az ügyfeleket, és végső soron befolyásolhatják a fogyasztói magatartást. Fontos, hogy a márkához és a közönséghez megfelelő képeket válasszuk ki, optimalizáljuk őket a keresőmotorokhoz és a közösségi média platformokhoz, meséljünk el egy történetet és tartsuk fenn a márka konzisztenciáját.

Azok a digitális marketingszakemberek, akik a képek erejét használják ki kampányaikban, kitűnhetnek versenytársaik közül, és emlékezetes benyomást kelthetnek közönségükben. Használja a képeket stratégiailag. Hozzon létre érzelmi kapcsolatot a közönséggel. Végül pedig növelje az elköteleződést, a konverziókat és a márkahűséget.

Sok szerencsét!

Új publikációk:

Ajánlott