Vlogging a WordPress segítségével: Fontos részletek, amelyeket tudnod kell

A videoblog, amelyet gyakran vlogolásnak is neveznek, az egyik leghatékonyabb módszer a közönséggel való interakcióra, valamint a profil vagy webhely népszerűsítésére az interneten.

Főleg, ha összehasonlítjuk a gyakran használt szöveges megfelelőkkel: nem csak az ott bemutatott tartalom népszerűsítését teszi lehetővé, hanem a vizuális elem hozzáadását is.

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan állíthat be sikeresen a vlogolást egy WordPress webhelyen, és hogyan segíthet ez a webhely-készítő a közönség elköteleződésének fokozásában, aktív közösség létrehozásában és vloggeri karrierjének felépítésében.

Hogyan indítsunk el vlogot a WordPress-en: 5 lépés

Először is nézzük meg, hogyan lehet sikeresen elkezdeni a vlogozást: milyen szempontokat érdemes figyelembe venni az első videók forgatása előtt, a konkrét vlogging berendezés minden bizonnyal használni akar majd néhány más nagyszerű gyakorlatot, amellyel hatékony stratégiát alakíthat ki webhelye fejlesztéséhez.

# 1 Szerezze be a megfelelő vlogozó felszerelést

Természetesen nem kell rengeteg különféle felszerelést vásárolnia a vlogging készlethez a kezdéshez, különösen, ha még új a videógyártás területén. Mindazonáltal a legjobb ár-érték arány elérése érdekében a vásárlás előtt ajánlatos röviden tájékozódni arról, milyen felszerelésre van szüksége igazán a vlogging első próbálkozásakor.

Kamera és mikrofon

A vloggerek által a tartalomkészítés során használt legfontosabb dolgok közül néhány:

  • Erős laptop – különböző nyers fájlok szerkesztésére és renderelésére, valamint többféle formátummal való munkavégzésre.
  • Megfelelő szerkesztő szoftver – befolyásolja a vlogging eredményének minőségét, és segíthet abban, hogy tartalmat hitelesnek és rendkívül vonzónak tudjon formálni.
  • Remek kamera – az első néhány próbálkozáshoz több mint elég, ha az anyagokat az okostelefon kamerájával rögzíti. De hosszú távon minden bizonnyal egy full HD-felvevőre lesz szüksége, amely kiváló minőségű felvételeket tud készíteni a vlog-tartalomhoz.
  • Kiváló minőségű mikrofon – óriási hatással van a videód hangjára, és nem a legkevésbé fontos szempont, amire figyelni kell: még a tökéletes kép mellett is alacsony hangminőség mellett alacsony bevonási arányt kapsz.
Olvasni:  A WordPress használata dropshippinghez

Alapvetően ez több mint elég ahhoz, hogy elkezdje forgatni az első videóit egy WordPress-vloghoz. A forgatás során észreveheti, hogy milyen egyéb felszerelést kell beszereznie a videók javításához.

#2 Állítsa be a WordPress platformot

Az egyik legegyszerűbb és legegyszerűbb lépés a WP platform beállítása a vloggoláshoz. Választhat, hogy saját tárhelyet biztosít, vagy a WordPress rendszert használja tárhelyszolgáltatásra, vagy más népszerű tárhelyszolgáltatást, például ingyenes tárhelyet a diákok számára.

Akkor itt az ideje, hogy egy kezdetleges webhelyet építsünk a WordPress-en, telepítsünk minden szükséges bővítményt és WP-témát, ugyanakkor vegyük figyelembe a webhely szerkezetét és navigációját, hogy az egyszerű és könnyen használható legyen a látogatók számára.

#3 Tervezze meg és ütemezze be a tartalmat

Ezután gondolja át azt a rést, amelyre a videóit összpontosítani fogja, és azt a célközönséget, amely valószínűleg érdeklődni fog a tartalom iránt. Valószínűleg ez lehet egy speciális hobbi vagy szakterület, amelyben jártas vagy, a napi rutin, barkácsolás vagy útmutató videók – mindezek a körök igazán nagy elkötelezettségi arányt mutatnak a különböző videóplatformokon, beleértve a YouTube-ot, az Instagramot és sok mást.

Heti tervező az asztalon

Ezenkívül ne hagyja figyelmen kívül a tartalmi ütemterv megtervezése: milyen gyakran szeretnéd életre kelteni a tartalmaidat, melyik napokon és mikor érdemes vlogokat közzétenned – ezt az információt könnyen beszerezheted weboldal elemzés + több elkötelezettségi tesztelési módszer (a jobb teljesítmény érdekében).

#4 Fordítson figyelmet a videófelvételre és -vágásra

Ahogy fentebb tárgyaltuk, a videó szerkesztési folyamat minden videógyártás elengedhetetlen része, mivel segít egyetlen történetet létrehozni több száz különböző vágásból, hozzáad egy varázst, és kiemeli a tartalmat a többi közül.

Olvasni:  Hogyan tekintheti meg az elemzést a WordPress blogján

Ebből a célból ihletet meríthet a különböző YouTube-videókból és az azonos vagy hasonló résben dolgozó szerzőkből, valamint fontolóra veheti személyes vonásait is, hogy a formázást egyedivé és emlékezetessé tegye közönsége számára.

Annak érdekében, hogy a legtöbbet hozza ki a videószerkesztésből, keressen funkcionális, felhasználóbarát felülettel rendelkező szoftvert, amely különféle szerkesztőeszközök széles skálájával rendelkezik.

Szerencsére vannak nagyszerűek ingyenes videószerkesztő szoftver lehetőségek, amelyeket kipróbálhat, mielőtt frissítene a pro verzióra.

#5 Fontolja meg a YouTube csatornabeállítását

A webhelyen, a vlogkamerákon és a szerkesztőberendezéseken kívül arról is gondoskodnia kell, hogy tartalmai könnyen hozzáadhatók és több forrásból is áttekinthetők legyenek. A YouTube platform a megfelelő hely a videóid tárolására WordPress webhelyhez.

YouTube bal oldali menü

Miután létrehozott egy személyes fiókot a YouTube-on, egyszerűen hagyhat egy linket a webhelyére, és fordítva, a YouTube-csatornájára, és feltöltheti az első tartalmat. Ezen túlmenően, mivel egyben nagyszerű közösségi platform is, a YouTube a közösségimédia-forgalom nagyszerű forrása, ami még értékesebbé teszi a vlogok fejlesztéséhez.

5 fő előnye a vlog futtatásának WordPress-en

  • Könnyen elindítható és karbantartható: ez a webhelykészítő több száz különféle funkciót kínál WordPress témák vlogokhozígy kevesebb mint egy óra alatt létrehozhatja saját vlogozó oldalát!
  • Kényelmes felület a tartalomkezeléshez: a felhasználóbarát, intuitív WP adminisztrációs panellel könnyedén létrehozhatja, ütemezheti, közzéteheti és frissítheti vlog-tartalmát.
  • Mindenki számára elérhető: a felhasználók webfejlesztési tapasztalat nélkül is könnyedén elkészíthetik a kívánt weboldalt a teljesen testreszabható rendszerrel, amelyben több ezer hasznos bővítmény és témarendszer található.
  • Nagy közösség: ha bármilyen kérdése vagy problémája van a CMS használatával kapcsolatban, biztosan sok emberhez fordulhat válaszért.
  • Weboldal skálázhatósága: a többi társával ellentétben a WordPress webhelykezelésével egyáltalán nem fog gondot okozni, függetlenül attól, hogy webhelye mekkora forgalmat generál.
Olvasni:  Hatékony leadgeneráló beépülő modulok az e-mail-lista bővítéséhez

Becsomagolás

Összefoglalva, hiteles építkezés, megnyerő tartalom mert a vlogod sok kemény munkát igényel. Azonban, ha sok erőfeszítést fektetett a videók létrehozásába és a vlogok fejlesztésébe, az biztosan meg fogja szerezni a hűséges közönséget és némi plusz pénzt a bevételszerzésből.

Ezen túlmenően a saját vlog futtatása segíthet a videószerkesztés és -gyártás terén szerzett ismeretek széles körének fejlesztésében, valamint némi tapasztalat megszerzésében az internetes marketing területén.

Ezzel együtt soha nem volt jobb alkalom, hogy végre cselekedj: hozd létre első webhelyedet a WordPress-en, és azonnal kezdd el saját vloggató kalandodat!

Új publikációk:

Ajánlott