Webbiztonság: Hogyan védheti meg webhelyét és javíthatja a felhasználói élményt

Vállalkozástulajdonosként tisztában kell lennie azzal, hogy a webes biztonság óriási aggodalomra ad okot. Az Ön webhelye az a hely, ahol az emberek üzletet kötnek Önnel. Valójában még akkor is, ha van egy fizikai telephelye is, vállalkozása nagy része valószínűleg továbbra is a webhelyén keresztül zajlik. Ma már választhat egy felhőalapú webes biztonsági csomagot a webes értékpapírok további védelméhez.

Ez azt jelenti, hogy meg kell bizonyosodnia arról, hogy az összes biztonsági elem, például az SSL-tanúsítványok és egyéb szolgáltatások a helyén vannak. Nem szeretne több napig pénzt veszíteni egy nagyobb adathalász vagy hackertámadás következtében.

Ez az a terület, ahol maradnia kell az őrződ.

Mire használható az SSL-tanúsítvány?

A HTTP protokollt az adatok és a HTTPS kérésére és fogadására használják, amelyben az „s” nem más, mint a biztonságos SSL. Ez teszi a HTTP protokoll kérését. Ezután titkosítva fogadja a tevékenységeket, így egyetlen közvetítő támadó sem tudja könnyen megszerezni az adatokat.

Ne feledje, az S azt jelenti, hogy biztonságos. Ezt megvásárolhatja SSL tanúsítvány egy web hosting cégtől. Tekintse meg az alábbi példát, hogyan jelenik meg a böngészőben.

Miért fontos a webbiztonság?

A webhely biztonsága legyen az első számú szempont. Hosszú távon a teljesen biztonságos webhely az egyetlen dolog, ami rosszban tartja. Ha webhelyének látogatói nem találják a „https” előtagot vagy a lakat emblémát a címsorban, akkor azonnal elveszíti hitelességét.

Olvasni:  Hogyan lehet növelni az eladásokat tartalommarketinggel: az Ön gyakorlati útmutatója

Ennek az az oka, hogy ha ezek a biztonsági szimbólumok nem láthatók, a nyilvánosság nem fogja tudni biztonságosként azonosítani webhelyét. Biztosak akarnak lenni abban, hogy bármely webhely biztonságos az üzleti tevékenységükhöz.

Ez a bizalomvesztés azonnal jelentős nyereségvesztéshez vezet. Meg kell tennie a megfelelő lépést, hogy kijavítsa, és visszatérjen a helyes útra.

A webhelybiztonság hiánya komoly probléma vállalkozása számára

Ha nem rendelkezik megfelelő biztonsággal webhelye számára, ez komoly kitörést jelent a potenciális ügyfelek számára. A hitelesség elvesztésén túl az a tény, hogy Ön alapvetően azért fizet, hogy olyan webhelyet üzemeltethessen az interneten, amellyel senki sem akar majd üzletet kötni.

Az is tény, hogy egy nem biztonságos webhely nyílt meghívás a kiberbűnözők számára. Átvehetik az Ön webhelyét, és saját céljaikra használhatják. Ha egyszer elveszíti az irányítást webhelye felett, azt tapasztalhatja, hogy mindenféle szörnyű bűnözői tevékenységre használják.

Amikor a jogi hatóságok rájönnek erre, Ön a bűneik miatt lehet.

Hol szerezheti be vállalkozása webhelyének megfelelő biztonságát?

Számos helyszín van, ahol elérheti a megfelelő szintű biztonságot, amelyre üzleti webhelye számára szüksége lesz. Fontos szem előtt tartani, hogy webhelyét védeni kell privát info. Ez az információ az Ön ügyfeleitől származik, akik részt vesznek benne.

A domain hosting szolgáltatónak, amellyel aláírta magát, ezt a fő prioritásnak kell tekintenie, ha meg akarja őrizni az Ön ügyfélhűségét. Az Inspire to Thrive a Sitegroundot használja SSL-tanúsítvánnyal rendelkező tárhelyszolgáltatáshoz.

Olvasson többet, hogy összehasonlíthasson más cégeket, amelyek közül választhat tárhelyeként A webtárhely titka kiderült. A weboldalukon rengeteg információ található a webtárhelyről. Nézze meg.

Olvasni:  Egyéni szoftver kontra készen kapható 2024-ben: Előnyök és amp; Hátrányok

Győződjön meg róla, hogy a webes biztonság része a csomagnak

Mielőtt aláírna egy üzletet egy tárhelyszolgáltatóval, meg kell bizonyosodnia arról, hogy a webbiztonság teljes garanciája. Azt is szeretné, hogy a karbantartást írásban rögzítsék a szerződésben.

Ha ezt a részletet nem tartalmazza, akkor nem lehet tudni, hogyan reagál a szolgáltató, amikor tájékoztatja őket arról, hogy webhelyét támadás éri.

Az Ön feladata, hogy figyelemmel kísérje a webhelyén végzett összes tevékenységet. Gondoskodnia kell arról, hogy teljes biztonságban legyen a bűncselekményekkel szemben. Ez nem csak Önnek, hanem ügyfeleinek is előnyös lesz.

Győződjön meg arról is, hogy munkatársai tisztában vannak azzal, hogy mit kell tenniük annak érdekében, hogy az Ön márkáját és webhelyét is megvédje a hackerektől.

Cloud Web Security Platforms

A felhőalapú webbiztonság a felhőplatformokon tárolt webhelyeken végrehajtott védelmi intézkedésekre vonatkozik. Ez magában foglalja a webhely és annak adatainak védelmét különféle online fenyegetésekkel szemben, mint például a rosszindulatú programok fertőzései, a hackelési kísérletek és az illetéktelen hozzáférés.

A felhőalapú webbiztonság számos biztonsági protokollt használ, például tűzfalakat, titkosítást és megfigyelő eszközöka webhely integritásának biztosítása és az érzékeny információk védelme érdekében.

A felhő-infrastruktúra kihasználásával a webhelytulajdonosok profitálhatnak a méretezhető és hatékony biztonsági megoldásokból, amelyek folyamatosan elemzik és mérséklik a potenciális kockázatokat, és erőteljes védelmet nyújtanak a kibertámadásokkal szemben.

Hogyan ellenőrizhető, hogy webhelye biztonságos-e?

Annak ellenőrzéséhez, hogy webhelye biztonságos-e, néhány fontos lépést meg kell tennie. Először is győződjön meg arról, hogy webhelye rendelkezik érvényes SSL-tanúsítvánnyal. Ezt úgy ellenőrizheti, hogy ellenőrzi, hogy az URL „https” előtaggal kezdődik-e a „http” helyett, ahogy fentebb tárgyaltuk.

Olvasni:  7 lépés a hatékony logó-animációhoz

Másodszor, rendszeresen frissítse webhelye szoftverét és beépülő moduljait az esetleges sebezhetőségek kijavítása érdekében. Ezenkívül minden felhasználói fiókhoz alkalmazzon erős és egyedi jelszavakat, és lehetőség szerint engedélyezze a kéttényezős hitelesítést.

Megbízható biztonsági szoftver segítségével rendszeresen ellenőrizze webhelyét rosszindulatú programok vagy gyanús tevékenységek után. Végül készítsen biztonsági másolatot webhelye adatairól, ha bármilyen biztonsági rést észlelne. Egyes webtárhely-szolgáltatók csomagjaik részeként automatizálják a biztonsági mentéseket.

Az alábbi lépések követésével biztosíthatja webhelye biztonságát és megvédheti online jelenlétét.

Van-e a HTTPS bármilyen SEO-előnyben?

Alapján Search Engine Journal a múlt héttől biztosan így van. Azonban nem biztos, hogy olyan fontos, mint egykor volt.

„A Google nemrég frissítette a rangsorolási tényezőkről szóló dokumentációját, eltávolítva az oldallal kapcsolatos tapasztalatokat a „rangsorolási rendszerek” dokumentációjából. Nem említi közvetlenül a HHTPS-t az oldalhasználattal kapcsolatos jelenlegi dokumentációjában, de említi a biztonságot.

A Google tisztázza, hogy a HTTPS kifejezett említésének eltávolítása a rangsorolási jelzések listájáról nem jelenti azt, hogy figyelmen kívül kell hagyni. A korábban leírtaknál kevésbé közvetlen módon játszanak szerepet.

Ehelyett a Google azt szeretné, ha a vállalkozások és a SEO szakemberek másként gondolkodnának a HTTPS-ről. Ahelyett, hogy valami önmagában változtathatna, a HTTPS-re gondoljon úgy, mint egy olyan elemre, amely hozzájárul a sikeres oldalélményhez, amelyet a Google jutalmaz.”

Nem meglepő, hogy a webes biztonság évekkel később hatással lesz a keresőoptimalizálásra.

Felhasználói tapasztalat

A webes biztonság döntő szerepet játszik a felhasználói élmény javításában. Azáltal, hogy megvédi a webhelyeket a potenciális fenyegetésekkel és sebezhetőségekkel szemben, biztonságos környezetet biztosít a felhasználók számára az online tartalmak felfedezéséhez és interakciójához.

Ha a felhasználók tudják, hogy személyes adataik védettek, magabiztosabbnak és nyugodtabbnak érzik magukat az interneten való böngészés során. Ez a megnövekedett bizalom pozitív felhasználói élményhez vezet, mivel a felhasználók nagyobb valószínűséggel lépnek kapcsolatba a webhelyekkel, bonyolítanak le online tranzakciókat és osztanak meg érzékeny információkat anélkül, hogy attól tartanának, hogy azok veszélybe kerülnek.

Olvasni:  The New Wave Of Kool Content Ft. Vanshika Goenka | Pepper Spotlight Ep. 29

A webes biztonsági intézkedések, mint például a titkosítás és a hitelesítés, szintén hozzájárulnak a webhely gyorsabb és zökkenőmentes betöltési idejéhez, ami tovább javítja az általános felhasználói élményt.

Végső soron a webes biztonság előtérbe helyezése nemcsak a felhasználók védelmét szolgálja, hanem az online ökoszisztéma iránti elégedettségüket és bizalmukat is javítja.

Az Ön sora: Webhelybiztonság

Megbizonyosodott arról, hogy blogja vagy webhelye ma biztonságos? Befolyásolta az Ön SEO erőfeszítéseit is? Szeretnék többet tudni az alábbi megjegyzésekben.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott