Webhelyindítási bejelentés: Tegye ezt az indulás részeként

A sikeres webhelyindítási bejelentés izgalmat és kíváncsiságot kelt egy újonnan épített weboldal iránt.

A cégtulajdonosok és marketingszakemberek általában nagyon izgatottak, amikor elindítják nemrégiben frissített vagy újonnan létrehozott webhelyüket.

Ennek ellenére sok mindent ellenőrizni kell az indítás részeként a siker érdekében.

Ebből a cikkből megtudhatja azt az 5 dolgot, amit meg kell tennie az új webhely elindításának bejelentése részeként.

Új webhely elindításának bejelentésének módjai

Először azonban lássunk röviden néhány módot az új webhely elindításának bejelentésére.

Mindig jó ötlet egynél többet használni marketing csatorna új webhelyének bejelentésekor.

Kép forrása: AudiencePrime

Ennek az az oka, hogy nem minden követője, ügyfele vagy általános célközönsége foglalkozik a márkával ugyanazon a helyen. Néhányan közülük aktívabbak lehetnek a közösségi médiában, mint a postafiókjukban lévő e-mailek ellenőrzése.

Ez attól is függ, hogy ki a célközönség. Ha például a tinédzsereket célozza meg, akkor valószínűleg a TikTok vagy a Snapchat szolgáltatást szeretné használni az e-mail marketing helyett az új webhely bejelentéséhez.

Hozzászólás a közösségi médiában

Az új weboldal elindításának első és legkézenfekvőbb módja a közösségi média.

A marketingszakemberek felhasználhatják a márka összes különböző közösségimédia-profilját az új weboldalra való felkészülés érdekében. Ezt úgy tehetik meg, hogy három-négy héttel az új weboldal hivatalos indulása előtt létrehoznak egy sor „teaser” bejegyzést.

Olvasni:  Ezt a fiókot felfüggesztettük: Teendők & Hogyan lehet javítani

Az indulás napján ne hozzon létre egyetlen bejegyzést, amely bejelenti az új webhelyet. Ehelyett hozzon létre egy újabb bejegyzéssorozatot, amely kiemeli a webhely új funkcióit vagy forrásait.

Meg kell próbálnia hirdetési költségvetésének egy részét is fizetett közösségi média marketingre költenie, hogy új webhelye új közönség elé kerüljön.

Küldjön ki egy e-mailt

Az e-mail marketing elengedhetetlen része egy új weboldal elindításának bejelentésének. Íme 2 ok, amiért érdemes e-mailes marketingkampányt létrehoznia új webhelyének bejelentéséhez:

 • Az e-mail marketing ingyenes (jó amolyan). A fizetett közösségimédia-marketinggel ellentétben, ha e-maileket küld a levelezőlistára, nem kerül semmilyen hirdetési kiadásba. Miután összeállított egy e-mail listát, bárhol kommunikálhat velük anélkül, hogy ellenőriznie kellene marketingköltségkeretét.
 • Valószínűleg több embert fog elérni az e-mail marketinggel, mint a közösségi médiával. Mindannyian tudjuk, hogy a legtöbb közösségi platformon a bejegyzései nem jelennek meg minden követőjének. Valójában csak kb a követőid 10%-a nézze meg Instagram-bejegyzéseit. Az e-mailes marketinggel jobban szabályozhatja, hogy kik látják marketingüzeneteit.

A marketingszakembereknek létre kell hozniuk egy teljes e-mail-marketing kampányt, hogy felhajtást keltsenek egy új webhely elindítása körül.

Kép forrása: Stripo

Íme néhány ötlet, amelyeket belefoglalhat az új webhelyével kapcsolatos e-mailjeibe:

 • Emelje ki az új webhelyfunkciókat, például az online fizetést, a foglalási rendszereket, a csevegési funkciókat stb.
 • Mutassa be a webhely új elrendezését a frissített oldalak és interaktív elemek képernyőképeivel.
 • Ha frissíti a márkajelzést, magyarázza el a frissítés okait a márka vizuális elemeinek megjelenéséhez és hangulatához.

Írjon sajtóközleményt

A helyi kiadványok és közösségi csoportok elérésének és népszerűségének kiaknázásával felhívhatja új webhelyére a jelenlegi közönségen kívüli emberek figyelmét.

Meg kell mutatnia új webhelyét a helyi újságíróknak, hogy jó PR-t szerezzen. De ne feledje, az újságírók valószínűleg rengeteg megkeresést kapnak naponta, így gondoskodnia kell arról, hogy a prezentációja érdekes legyen, és megérje megírni a történetet.

Olvasni:  A 9 legjobb CRM szoftver üzleti értékesítéshez 2024-ben

A marketingszakembereknek fontolóra kell venniük a sajtóközlemény-webhelyek és szolgáltatások, például a PR Newswire és a GlobeNewswire igénybevételét is.

Ezek a webhelyek lehetővé teszik egy sajtóközlemény benyújtását, amelyet az újságírók, bloggerek és tartalomközvetítő csatornáikban terjeszthetnek.

Hozzon létre egy promóciós ajánlatot

Az új weboldal bevezetésének bejelentésének utolsó módja egy promóciós ajánlat létrehozása. Ez a módszer valóban beépíthető az összes korábbi módszerbe.

Kép forrása: EasyPromos

Az ötlet egy egyedi ajánlat, például kedvezmény vagy termékajándékozás népszerűsítése annak érdekében, hogy a közönséget rávegye az Ön új webhelyére.

Példák webhelyindítási bejelentésre

Íme néhány példa a webhelyindítási bejelentésekre, amelyeket beépíthet a bejelentésébe. Nyugodtan testreszabhatja az indulási bejelentéseket igényei szerint.

1. példa

Weboldal indítási hirdetmény!

Ezen hetek óta dolgoznak, és végre megérkezett az indulási dátum!

Nagyon izgatottak vagyunk ezzel a weboldallal, és nem is lehetne tökéletesebb időpont az elindítására, mint az 1 éves évfordulónk.

A potenciális ügyfelekre szabott új funkciókkal arról, hogyan segíthetünk a legjobban vállalkozása növekedésében, további részletekkel kínálatunkról, a munkafolyamatokról és még sok másról!

Feltétlenül kattintson a bionkban található linkre, hogy felkeresse weboldalunkat

2. példa

„Az ABC Law újratervezett weboldalaindító bejelentése!

Büszkén jelentjük be, hogy megújult weboldalunk elindult. Jelenleg él és ugyanazon a címen található: https://www.abclaw.com/.

Az új webhelyet úgy tervezték, hogy minden eddiginél gyorsabb, könnyebben navigálható, nagyobb biztonságú és felhasználóbarátabb legyen. Gyakorlatunkra és csapatunk kiválóságára összpontosító kiemelt tartalommal várjuk a látogatókat. Jelenlegi és leendő ügyfeleink naprakész és részletes információkat kapnak jogi csapatunkról és szolgáltatásainkról.

3. példa

„Bemutatkozik az új Brand.com!

A cél minden futó számára. Merítsen ihletet, csatlakozzon, és készüljön fel.

Vadonatúj vásárlási élmény az elejétől a végéig. Sportolói történetek és motiváció. Könnyű vásárlás, egyszerű visszaküldés és tagsági juttatások.

Olvasni:  Sajátítsa el a nyilvános beszéd művészetét (és tegye pozitívan emlékezetessé előadásait)

Tekintse meg az új Brand.com oldalt, és ingyenes kiszállítást kap. Mostantól október 9-ig minden Brand.com-rendelés szállítási költségét mi fizetjük. Adja meg a NEWBRAND kódot a pénztárnál.”

4. példa

“Szia John!

Örömmel jelentjük be, hogy a Sam’s Warehouse új weboldalt indított a www.samswarehouse.com címen.

Az újonnan tervezett webhely néhány nagyszerű új funkciója:

 • Kereshető tagsági jegyzék az építőipari szállítókról és vállalkozókról
 • Teljesen újratervezett felhasználói felület és elrendezés az online élmény fokozása érdekében.
 • Online fizetés, ha bérelhető munkát foglal otthonába.

A Sam’s Warehouse csapata”

5 dolog, amit meg kell tennie a webhely indításakor

Most beszéljünk meg néhány dologról, amit a webhely elindítása részeként meg kell tennie.

Ellenőrizze webhelye SEO-ját

Az első dolog, amit új webhely bejelentésekor meg kell tennie, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a webhely SEO-ra van optimalizálva.

Nem szeretne új webhelyet indítani, és amikor a felhasználók a Google-keresésen keresztül szeretnék megtalálni az Ön webhelyét, az nem is jelenik meg a keresési eredmények között.

Ezért elengedhetetlen, hogy ellenőrizze a webhely keresőoptimalizálását, hogy megtalálja és kijavítsa azokat a problémákat, amelyek megakadályozhatják a webhely rangsorolását.

A SEO audit a következőket értékeli:

 • Győződjön meg arról, hogy új webhelye indexelve van, és a Google feltérképezte.
 • Győződjön meg arról, hogy a webhely Core Web Vitals pontszámai megfelelnek a szabványnak, és hogy a webhely minden eszközön reszponzív.
 • Ellenőrizze az oldalon található összes SEO tényezőt, például a címcímkék, metaleírások, fejlécek használatát stb.

Ellenőrizze a webhely működését

Ha nem ellenőrizte, hogy a webhely a terveknek megfelelően működik-e, nem szeretne bejelentést tenni egy új webhely elindításával kapcsolatban.

Ki kell próbálnia, hogy az összes különböző interaktív elem, például kapcsolatfelvételi űrlapok, gombok, foglalási rendszerek és fizetési átjárók megfelelően működnek-e.

Az utolsó dolog, amit szeretne, hogy a felhasználók olyan webhelyre jöjjenek, amely nem működik megfelelően. Ez elűzi a felhasználókat webhelyéről, és rossz benyomást kelt márkájáról vagy vállalkozásáról.

Olvasni:  Itt az ideje, hogy nagyszerűvé tegye vállalkozását, és a következőképpen teheti meg

Futtasson le egy kezdeti tesztet néhány felhasználóval

Miután ellenőrizte, hogy a webhely összes eleme működik és működik, kérjen meg néhány külső felhasználót a webhely tesztelésére.

Ez egy értékes lépés a folyamatban, mivel ezek a felhasználók további visszajelzést adhatnak a webhely működéséről, és véleményt adhatnak a tervezésről.

Győződjön meg arról, hogy az Analytics engedélyezve van és működik

Az Analytics lehetővé teszi a webmesterek számára, hogy betekintést nyerjenek abba, hogy honnan érkezik a forgalom, mely oldalak generálják a legtöbb konverziót, valamint a webhely felhasználói viselkedését.

Mindezek az adatok értékesek, és felhasználhatók adatokkal alátámasztott üzleti és marketing döntések meghozatalára.

Ezért elengedhetetlen, hogy a webmesterek gondoskodjanak arról, hogy webhelyük elemző eszköze működjön, és nyomon kövesse a webhely indításakor a felhasználói viselkedést.

Az egyik legjobb webhelyelemző eszköz természetesen az A Google Analytics.

Ez az ingyenes Google-eszköz bennfentes információkat ad a webmestereknek, keresőoptimalizálóknak és marketingszakembereknek a legjobban teljesítő oldalakról, a forgalom érkezési helyéről, a várakozási időről, a visszafordulási arányról és sok más értékes mutatóról.

Készítsen biztonsági másolatot új webhelyéről

Az utolsó dolog, amit az indítás részeként meg szeretne tenni, az az, hogy biztonsági másolatot készítsen az újonnan létrehozott webhelyről.

Ennek az az oka, hogy mindig rendelkezzen webhelye legfrissebb verziójával, amely felhasználható arra az esetre, ha a webhely kódváltozások vagy egyéb technikai problémák miatt meghibásodik.

Ennek nem szabad egyszeri dolognak lennie, biztonsági másolatok készítése egy webhelyről rendszeresen végre kell hajtani, és a weboldal tervezett karbantartásának részét kell képeznie.

Következtetés

Egy új weboldal elindítása egyszerre izgalmas és idegtépő.

Azzal, hogy betartja az ebben a cikkben felvázolt összes javaslatot, növelni fogja webhelye bevezetési bejelentésének sikerét.

Új publikációk:

Ajánlott