Webhelytartalom 2024-ben: A 21 legjobb keresőoptimalizálási tipp és trükk

Tartalomjegyzék

 • Mi az a weboldal tartalma?
 • Milyen szerepet játszik a SEO a webhely tartalmában?
 • Hogyan javíthatja webhelye tartalmát 2021-ben?
 • A Google egyre inkább az azonnali válaszok felé halad
 • A SEO nem csak a kulcsszavakon múlik
 • A 21 legnépszerűbb keresőoptimalizálási tipp, taktika és trend a webhely tartalmához 2021-ben
 • Kulcs elvitelek
 • GYIK
 • Következtetés

A keresőoptimalizálást (SEO) a webhely tartalmának és digitális marketingstratégiáinak optimalizálására használják, hogy növeljék a forgalmat, javítsák a láthatóságot, és végső soron több organikus keresési eredményt érjenek el. Az elmúlt 15 évben a SEO tippek és trükkök használata volt az egyik legjobb módja a forgalom és a láthatóság növelésének. Manapság a robotok sokkal többre képesek, mint a termékekre és szolgáltatásokra vonatkozó információk keresése az interneten. A SEO egy olyan hatékony marketingeszközzé fejlődött, amely a mai online marketing világában előrébb marad.

Szerencsére minden olyan webhely és cégtulajdonos számára, akik javítani szeretnének a keresőmotorokon, például a Yahoo-on vagy a Google-on, van még mit javítani. Csak az elmúlt 12 hónapban a Google számos olyan frissítést hajtott végre az algoritmuson, amely hatással volt az internet webhelyeire. Egy dolog azonban egyértelmű: a SEO továbbra is megtérülő befektetés minden webhelytulajdonos számára, aki láthatóbbá kíván válni a potenciális ügyfelek számára.

A keresőoptimalizálási tippek különösen a vállalkozások számára váltak kulcsfontosságúvá online növekedésük és hírnevük szempontjából, ami végső soron növeli a bevételt és a nyereségességet. A National Retail Federation 1000 amerikai cégtulajdonos körében végzett közelmúltbeli felmérése szerint az amerikai cégek 79%-a alkalmaz valamilyen SEO taktikát a keresőmotorok rangsorolásának javítására, míg 41%-uk a következő évben tervezi ezt.

Forrás

Mi az a Weboldal tartalma?

A webhely tartalma általában a termékeivel, szolgáltatásaival, márkáival és sok mással kapcsolatos vizuális információkhoz készült. Ez magában foglalhatja a termékleírásokat, a termékvideókat, a GYIK-et, az oldalakon található címkéket, az új közönség kialakítására irányuló tartalommarketing-erõfeszítéseket, a különbözõ oldaltípusokhoz való különbözõ sablonokat (blogger-sablonok és vállalati oldalak) stb.

Maga a SEO különféle készségeket és stratégiákat foglal magában, amelyek szükségesek ahhoz, hogy webhelye jó helyen szerepeljen az olyan keresőmotorokon, mint a Google és a Bing. Fontos figyelembe venni, hogy nem összpontosíthat csak a SEO-trendek egy aspektusára, különben nem fog javulni a rangsorolása vagy a webhelye forgalmában.

Milyen szerepet játszik a SEO a webhely tartalmában?

A jó webhelytartalom kulcsfontosságú ahhoz, hogy webhelye jó helyezést érjen el a Google és a Bing rendszerében. Nem helyezhet el régi tartalmat a webhelyére, és nem várhatja el a keresőmotoroktól, hogy felvegyék azt. És pontosan ez az oka annak, hogy a SEO Tips 2021 olyan fontos az általános üzleti növekedéshez. Íme különféle példák arra, hogyan lehet a SEO-t a webhelytulajdonosok megfelelő gondolkodásmódjába integrálni.

Olvasni:  6 figyelendő közösségi média marketingtrend 2024-ban

SEO tippek vállalati weboldalakhoz A „Tartalommarketing” egy olyan folyamatként definiálható, amelyben a vállalatok eredeti, egyedi tartalmat hoznak létre termékeikről, szolgáltatásaikról, egyedi kultúrájukról, történelmükről, küldetésükről stb., hogy kapcsolatokat építsenek ki ügyfeleikkel vagy potenciális ügyfeleikkel. SEO-taktika az ügyfelek számára A SEO egy olyan folyamat, amelynek során a vállalat egyedi tartalmat hoz létre termékeiről, szolgáltatásairól, egyedi kultúrájáról, történelméről, küldetésnyilatkozatáról stb., hogy kapcsolatokat építsen ki ügyfeleikkel vagy potenciális ügyfelekkel.

SEO trendek a helyi webhelyeken A „Helyi keresés” funkciót az általánosabb „online keresés” kifejezés helyett a webhely címének és kulcsszavainak a használatával jeleníti meg bizonyos földrajzi területekre. A helyi keresés egyre fontosabb. Több helyi vállalkozás több helyi hirdetési pénzt keres.

Hogyan javíthatja webhelye tartalmát 2024-ben?

A Google magasabb keresési helyezésekkel jutalmazza az értékes, naprakész tartalmakat. Ha arra összpontosít, hogy értékes tartalmat hozzon létre, amely értékes betekintést nyújt a közönségnek, akkor egyértelmű üzenetet küld a keresőmotoroknak, hogy tartalma értékes, és magas rangúnak kell lennie.

Forrás

A Google egyre inkább az azonnali válaszok felé halad

A Google tavaly bejelentett új Hummingbird algoritmusa már jelentősen befolyásolta azt, hogy az emberek hogyan használják a Google-t a megvásárolni kívánt termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos konkrét kérdésekre. A Hummingbird inkább a felhasználó szándékára összpontosít, nem pedig a keresésekhez használt kulcsszavakra.

Ideális esetben, ha javítani szeretné webhelye tartalmát, több folyamatot is alkalmaznia kell a digitális marketing stratégiájában. Segít, ha több dolgot is szem előtt tart, amikor webhelye SEO-járól van szó.

A SEO nem csak a kulcsszavakról szól

A Google algoritmusa inkább arra irányul, hogy a felhasználók mit keresnek az interneten, mintsem kulcsszavakat vagy egyéb adatokat. Ez segít megkülönböztetni azokat a vállalkozásokat, amelyek a SEO bevált gyakorlatait alkalmazzák azáltal, hogy minőségi eredeti tartalmat biztosítanak webhelyeiken.

A SEO egy állandóan változó vadállat. A Google minden alkalommal frissíti az algoritmusait, és mindig van új mód a lejátszásra. Ahhoz, hogy a tetején maradhasson, sok ismeretre és információra lesz szüksége a SEO szakértőktől.

Ezért állítottuk össze ezt a fantasztikus SEO-tippek listáját szakértőktől a világ minden tájáról, kulcsszókutatási tanácsokkal kiegészítve azok számára, akik még nem ismerik a SEO-t, valamint azok számára, akik szintre szeretnék emelni készségeiket.

A 21 legnépszerűbb keresőoptimalizálási tipp, taktika és trend a webhely tartalmához 2024-ben

1. Koncentráljon az elsődleges kulcsszókifejezésekre

A SERP-k magasabb rangsorolásához azokat a célzott kulcsszavakat kell használnia, amelyek alapján rangsorolni szeretne. Ezeket a kulcsszavakat a lehető legtöbbször kell használnia – nem csak a weboldalain, hanem a metaadataiban és a képcímkéiben is, valamint minden más lehetséges helyen, ahol elhelyezheti őket. A kulcsszókutatás elengedhetetlen, és a Google maga is kínál néhány nagyszerű eszközt és forrást ehhez. Az algoritmus teljes ereje azonban abban rejlik, hogy ismeri a célkulcsszavait, és bölcsen használja azokat.

2. Legyen vizuális

A vizuális tartalom előrébb kerül a keresőmotorok eredményoldalain. Ha az oldalon vannak képek, videók vagy egyéb elemek, használja ezeket a keresés első oldalának elérésére. Ha képeket használ, feltétlenül optimalizálja azokat az internetre. Ezt úgy teheti meg, hogy alt címkéket és címcímkéket ad hozzá a képeihez, és optimalizálja a képen lévő szöveget a SEO-hoz. Ha van videód, ágyazd be az oldaladba, vagy helyezd el egy SEO-ra optimalizált videoplatformon, például a YouTube-on. Mint mindennél, itt is meg kell győződnie arról, hogy a megfelelő címcímkéket és alt címkéket használja.

3. Adjon értéket a felhasználónak

Természetesen jó helyezést szeretne elérni a SERP-ben a szolgáltatásaihoz vagy termékeihez kapcsolódó kulcsszavak esetén. Ezt akkor teheti meg, ha valami értékeset kínál azoknak az embereknek, akik ezeket a kulcsszavakat használják az online keresésekhez. Kérjük, adja meg nekik a szükséges információkat, és adja meg azokat átláthatóan, hogy könnyen megtalálják az Ön webhelyén. Tartalmának és oldalának elég jónak kell lennie ahhoz, hogy minden alkalommal vissza akarjanak térni és többet olvasni belőle, amikor információkat keresnek az Ön által kínált termékekről. Ez segít abban, hogy magasabb helyezést érj el és elérd céljaidat.

Olvasni:  Hirdetésszöveg: Szakértői útmutató a Google Ads szövegíráshoz

4. Összpontosítson a felhasználói élményre

A Google arra törekszik, hogy felhasználóinak a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa a SERP-ekben található információikkal. Emiatt előrébb helyezik azokat a webhelyeket, amelyek értékes és konzisztens tartalmat biztosítanak felhasználóik számára. Ehhez olyan oldalt kell fejleszteni, amelyre érdemes visszatérni. Ezenkívül arról is gondoskodnia kell, hogy a felhasználó könnyen megtalálja a szükséges információkat az Ön webhelyén. Ha ezt jól csinálja, akkor előkelő helyet szerezhet a SERP-ben, és egyszerre jó élményt nyújthat felhasználóinak – amit egyébként a Google is szeretne.

Forrás

5. Ha magasabb rangot szeretne elérni egy kulcsszónál, írja be az URL-be

Ha egy adott kulcsszónál jó helyezést szeretne elérni, feltétlenül írja be az URL-be, és használja a horgonyszöveg részeként. Például, ha van egy olyan vállalkozása, amely szemüveget árul online, és jó helyen szeretne szerepelni a „szemüveg” kategóriában, győződjön meg arról, hogy mindkét szó szerepel valahol az URL-ben. Ezt megteheti belső linkeléssel, vagy úgy, hogy az URL-ben szereplő szavak után hozzáad egy „is-it.com” vagy más domain-átirányítási szolgáltatást a webhelyéhez. Akárhogy is, ez segít elérni azt a célt, hogy az adott kulcsszóra jó helyen szerepeljen.

Forrás

6. A kulcsszó sűrűsége számít

Győződjön meg arról, hogy az összes kulcsszót felhasználja a tartalomban. A kulcsszavak használata a mondatszerkezeten belül elengedhetetlen, de a használatok száma még inkább az. A túl sok kulcsszó használata elsőre nagyszerű ötletnek tűnhet, de a keresőmotorok valószínűleg spamelésnek fogják tekinteni. Annak megértéséhez, hogy hányszor kell variálnia az egyes kulcsszavakat a tartalomban, fontolja meg egy online eszköz, például a Kulcsszósűrűség kalkulátor használatát.

7. A jobb eredmények érdekében használjon alkönyvtár-struktúrákat

A Google kijelentette, hogy nem rangsorolják másként a webhelyek alkönyvtár-struktúráit, mint ahogyan a webhelyek gyökérkönyvtár-struktúráját rangsorolnák. SEOként ez azt jelenti, hogy óvatosnak kell lennie azzal kapcsolatban, hogy milyen könyvtárakat használ. Vannak lehetőségek az aldomainekhez, de ha jó helyen szeretne szerepelni a Google keresési eredményei között, a legjobb, ha marad a gyökérkönyvtár-struktúránál.

Az egyik izgalmas dolog az alkönyvtár-struktúrákban, hogy a Google eltérően kezeli őket a kizáró kulcsszavakkal való együttműködésük tekintetében. Ha alkönyvtár-struktúrát használ, akkor az nem tartalmazhat kizáró kulcsszavakat.

8. Legyen rövid és kedves a címcímkéivel

A címcímkék hossza befolyásolja a SERP-k rangsorolását. A Google előnyben részesíti, hogy a címcímkék legfeljebb 60 karakter hosszúak legyenek, és a közelmúltban 70 karakteres korlátot vezettek be. Ez azt jelenti, hogy ha a címke 60 karakternél rövidebb, akkor a rendszer keresési kifejezésként olvassa be, és szerepel a keresési eredmények között. Ha 70 karakternél hosszabb, a Google hibaként teljesen figyelmen kívül hagyja a címkét. Ügyeljen arra, hogy ezt tartsa szem előtt, amikor tartalmat ír az oldalak és bejegyzések címeihez.

9. Légy szociális

A bejegyzésekkel való közösségi kapcsolat elengedhetetlen ahhoz, hogy láthatóvá váljon a SERP-ben. Minél többen osztják meg a tartalmadat, annál előrébb kerül a helyezés, mivel sokan látják. Ez azt is jelenti, hogy szeretné elérni, hogy az emberek beszéljenek a tartalomról, ami azt jelenti, hogy nem lehet unalmas. Ügyeljen arra, hogy érdekes dolgokat tegyen közzé, amelyekről a követői szeretnek beszélni.

10. Használja közösségi média hálózatait

Lépjen kapcsolatba márkájával, és használja az összes közösségi média hálózatot, hogy terjessze vállalkozása hírét. Győződjön meg arról, hogy az összes rendelkezésre álló eszközt használja, és minden olyan előnyt, amely segíthet több tartalom megosztásában és márkája ismertebbé tételében. E hálózatok használata csak javítja az online láthatóságot.

Olvasni:  Reszponzív YouTube-beágyazás hozzáadása a WordPresshez

11. Győződjön meg arról, hogy teljes

Amikor közösségi oldalakon tesz közzé bejegyzést, győződjön meg arról, hogy bejegyzései teljesek. Ez azt jelenti, hogy fel kell használnia az összes rendelkezésre álló információt, beleértve a logóját vagy más lehetséges képeket vagy linkeket, ha online használatra tervezi őket. Elengedhetetlen, hogy a bejegyzés elkészüljön, mert ezzel előrébb kerülhet a keresőmotorok eredményoldalain (SERP) a cégéhez kapcsolódó kulcsszavak esetén.

Forrás

12. Meta leírás címke

A meta-leíró címke minden SEO stratégia elengedhetetlen része. Ez a szöveg a weboldal tetején jelenik meg a SERP-ben, amikor valaki a keresési eredményekre kattint. Ennek tömörnek kell lennie, de az is elengedhetetlen, hogy teljes legyen. A meta leírása nem lesz nagyobb annál, mint amit a „leírás” mezőbe írt, ezért ügyeljen arra, hogy átfogó legyen.

13. Ne ismételje meg a kulcsszavakat

A keresőmotorok büntetést szabnak ki ezért, ha ismételten megtörténik. Az ismétlődő tartalmat a keresőmotorok könnyen észrevehetik, és azok, akik meg akarják találni a tartalmat, csak akkor látják spamként, ha ismétlődik. Ha az egyik oldala vagy bejegyzése egy vagy kettő kulcsszót tartalmaz, ne csak egy teljesen új példányt tegyen közzé ugyanannak a bejegyzésnek, és várja el, hogy jó helyezést érjen el.

14. Frissítse SEO stratégiáját

A legjobb, ha megbizonyosodik arról, hogy SEO taktikája nem stagnál és folyamatosan fejlődik. Ha időt szán a bekövetkező változások követésére, az elősegíti, hogy webhelye előrébb helyezkedjen, ami segít több ügyfelet vonzani cége felé. A vállalkozások a beérkező forgalom miatt boldogulnak az interneten, ezért ne hagyja figyelmen kívül ezt.

15. Ne használjon ingyenes forrásokat a SEO-hoz

Néha jó, ha szabad források állnak rendelkezésre. Azonban ne használja ezeket az erőforrásokat mankóként vagy tartalék megoldásként, ha extra segítségre van szüksége SEO stratégiájához. Ezek az eszközök nagyszerűek lehetnek, ha megfelelően használják, de nem szabad gyors megoldásként használni azokat, ahol hiányzik. Ezek ronthatják a keresőmotorok helyezéseit és általában a webhely minőségét.

16. Legyen egy linkstratégia a helyén

A linkstratégia segít abban, hogy nagyobb láthatóságot szerezzen a SERP-k számára, mivel más webhelyekről származó hivatkozások lesznek, amelyek visszamutatnak a vállalat webhelyére. Ez rendkívül előnyös lehet, ha megfelelő gondossággal jár el ezeknek a kapcsolatoknak és az őket körülvevő tevékenységeknek a megszerzése.

Forrás

17. Használjon 301-es átirányítást SEO célokra

A SEO-szakértők erősen támogatták a 301-es átirányítás használatát, mivel ezek jobb SEO-értékkel rendelkeznek, mint a 302-es átirányítások. Ez azt jelenti, hogy ezeket szeretné használni, ha újratervezi webhelyét, vagy új oldalakat vagy bejegyzéseket ad hozzá.

18. Használjon belső hivatkozásokat

Ez elengedhetetlen része a keresőoptimalizálásnak, mert segít jobb kapcsolatokat kialakítani webhelyével. A belső hivatkozások kiválóan alkalmasak a tartalom összekapcsolására. Ez segít a keresőmotoroknak jobban megérteni, amit mond azáltal, hogy különböző információkat említ a tartalomban, ami végső soron elősegíti, hogy előrébb kerüljön a SERP-ben.

19. Tartsa naprakészen webhelyét

Webhelyének naprakészen tartása a SEO elengedhetetlen része. Ha nem, akkor ez annak a jelének tekinthető, hogy nem vagy túl aktív ebben. Ez azt jelenti, hogy rendszeresen frissítenie kell webhelyét releváns tartalommal. Minél frissebb a webhely, annál jobb.

20. Robotszabályok végrehajtása SEO célokra

A robotszabályok a webhely META kódjának másik lényeges részét képezik. Ez az a kód, amely utasítja a keresőmotorokat, hogy térképezzék fel webhelyének bizonyos részeit. Ezeket gyakran úgy állítják be, hogy blokkolják a spambotokat, de arra is használhatók, hogy megakadályozzák a spamküldők webhelye oldalainak feltérképezését. Ezek kritikusak a SEO szempontjából, mert segítik a jobb helyezést a SERP-ben.

Olvasni:  6 könyv a tartalommarketingről kezdőknek

21. Kérd meg őket, hogy linkeljenek vissza hozzád

Ismétlem, ha valaki felkeres egy oldalt a webhelyén, akkor otthagyja azt. Ha belső linkeket használ, győződjön meg róla, hogy a legjobb minőségű tartalom felkínálásával ösztönzi ezt. Ha a belső linkelés jó, győződjön meg róla, hogy sok más webhely hivatkozik Önre. Ez segíthet javítani a keresőmotorok helyezéseit.

Forrás

Kulcs elvitelek

 • A SEO sok esetben a technikai szempontokon múlik, de nem szabad elfelejteni, hogy a jó felhasználói élmény is kulcsfontosságú.
 • Ügyeljen arra, hogy ne hagyja ki azokat a kulcsszavakat, amelyeket rangsorolni szeretne az olyan eszközök segítségével, mint a Google Kulcsszótervező.
 • Gondoskodni szeretne arról, hogy kulcsszavai a tartalom első bekezdésében legyenek, mivel ez a SEO másik lényeges része.
 • nem baj, ha a tartalom nem úgy olvasható, mint egy bonyolult enciklopédia, akkor legyen olvashatóság. Szóval vigyázz ezzel is.
 • Ügyeljen arra is, hogy a kulcsszavakat félkövérrel szedje. Ez segít nekik kiemelkedni, és mások (beleértve a keresőmotorokat is) könnyebben megtalálhatják és elolvashatják őket.
 • A dokumentumokon belül is legyenek belső hivatkozások.

Következtetés

A webhelyeket gyakran eltávolítják valamilyen megsértés miatt. Ha bővíteni szeretné vállalkozását, elengedhetetlen, hogy a keresőoptimalizálás csúcsán maradjon, különben elveszítheti a lehetőségeket. Számos különböző lépést tehet ennek érdekében.

GYIK

1. Mi a legjobb SEO taktika 2021-re?

A legjobb SEO taktika 2021-re a 2000-es évek és a 2010-es évek újabb taktikáit kombinálja. A márkájukat online bővíteni kívánó vállalatoknak folytatniuk kell azt, amit az elmúlt évtizedben tettek, és arra kell összpontosítaniuk, hogy minőségi tartalmakat is használnak.

2. Mi a legjobb módja annak, hogy a SEO csúcsára kerüljön?

A SEO trend legjobb módja az önelemzés elvégzése. Nézd meg, hol vagy most, és hol szeretnél lenni. Győződjön meg arról is, hogy a tartalom csúcsminőségű, és van-e értelme, mielőtt hozzálátna a marketinghez. Kövesse a legújabb trendeket, tájékozódjon az algoritmusok változásairól, találjon új módszereket a látogatók vonzására, új linkeket építsen, és ismerkedjen meg a legújabb SEO stratégiákkal, eszközökkel és hírekkel, hogy megelőzze mindenki mását a résén.

3. Hogyan javíthatja webhelye SEO-ját?

Kezdje azzal, hogy nézze meg a webhelyéhez tartozó kulcsszólistát. Lehetővé teszi, hogy gondolkodjon azon, hogy webhelyét optimalizálja-e ezekre a kulcsszavakra, ami azt jelenti, hogy gyakrabban szeretné használni őket a tartalom során. Ez elengedhetetlen lépés, mert segít kitalálni, hogy milyen tartalomra van szükség.

4. Hogyan rangsorolhatók a SEO webhelyek a Google-on 2021-re?

A SEO-val kapcsolatban vannak bizonyos bevált módszerek, amelyeket feltétlenül be kell tartania. Ennek az az oka, hogy a keresőmotorok arra a tényre támaszkodnak, hogy webhelyét megfelelően helyezték el. Ha nem, akkor sokkal tovább tart, amíg megjelenik a kulcsszavainál.
Győződjön meg arról, hogy minden oldal egyedi címcímkével rendelkezik
Győződjön meg arról is, hogy minden oldala egyedi tartalommal rendelkezik.
Fontos annak biztosítása, hogy a webhelyén található összes tartalom megfelelő legyen kulcsszóban gazdag. Azt szeretné, ha az emberek átkattintanának, és a tartalomban található kulcsszavak használatával azonnal felkeltsék a figyelmüket.

5. Hogyan változik a SEO 2021-ben?

A következő években mindenre számíthatunk SEO tippek és trükkök hogy fejlettebbé és bonyolultabbá váljon. Ezek nagymértékben függnek az algoritmus változásaitól és általában attól, hogy a felhasználók hogyan lépnek kapcsolatba a keresőmotorokkal.

6. Mi az első számú SEO tipped 2021-re?

Győződjön meg arról, hogy azok a kulcsszavak, amelyeket keresett a keresési rangsorban, ott vannak a tartalomban, különösen az első bekezdésben. Győződjön meg arról, hogy betartja a SEO szabályokat az összekapcsolásuk során.

Új publikációk:

Ajánlott