Webtervezési tippek egy kiváló webhelyhez

Web design vonzó, funkcionális és könnyen használható webhelyet fejleszt vállalkozása számára. A webhely elindítása előtt alapos tervezést, kutatást és tesztelést igényel. Egy jól megtervezett weboldal több ügyfelet vonzhat, mint bármely más marketingstratégia. Íme néhány tipp a nagyszerű web megtervezéséhez.

1. Készítsen lenyűgöző honlapot

A kezdőlap az első benyomás, amelyet a potenciális ügyfelek szereznek webhelyéről. Az is elengedhetetlen, hogy webhelye megfelelően legyen megtervezve, és ez az a hely, ahol https://www.sortlist.com/ segíthet neked. A jó minőségű kezdőlap segítségével nagyobb forgalmat, leadeket és értékesítést érhet el.

Kezdőlap

Egy jó honlap segít abban, hogy a látogatókat gyorsan leadekká és ügyfelekké alakítsa. Ezenkívül a felhasználók könnyen navigálhatnak oldalról oldalra, hogy ne hagyják el a webhelyet, mielőtt nem látták volna meg, amit kínál.

Íme a segítségnyújtás módjai hozzon létre egy lenyűgöző honlapot:

  • Ne komplikáld túl: Egy nagyszerű honlapnak nem kell túl bonyolultnak lennie. Mindenki számára könnyen el kell navigálnia egyik szakaszról a másikra. Győződjön meg arról, hogy minden csapatnak egyértelmű célja van, és nincsenek benne felesleges elemek (például előugró ablakok vagy oldalsávok).
  • Légy következetes: Győződjön meg arról, hogy minden oldala ugyanazokat a tervezési elveket követi, beleértve a színpalettát és a betűtípus-választást. Minél konzisztensebben néz ki webhelye, annál nagyobb eséllyel találják meg a látogatók azt, amit keresnek a webhely felkeresése után másodperceken belül.
  • Legyen tisztában azzal, hogy ki vagy és mit csinál: Kezdőlapjának világosan meg kell tudnia magyarázni, hogy Ön szervezetként vagy vállalatként, hogy a látogatók megértsék, hogyan viszonyulnak Önhöz (és fordítva). Ezenkívül be kell mutatnia néhány legfontosabb tartalmat, hogy az emberek tudják, miért érdemes újra ellátogatniuk a jövőben.
Olvasni:  5 legjobb marketingautomatizálási eszköz kisvállalkozásoknak (2024)

2. Hozzon létre egy felhasználóbarát webhelynavigációt

A webhelyen való navigáció az egyik első dolog, amit az emberek látnak és interakcióba lépnek egy webhelyen. Ahhoz, hogy látogatói eligazodjanak a webhelyen, világos és könnyen használható navigációra van szükség.

Tervezők

A navigációnak intuitívnak, könnyen használhatónak kell lennie, és lehetővé kell tennie a látogatók számára, hogy gyorsan eligazodjanak a webhelyen. A navigációt is úgy kell megtervezni, hogy az könnyen látható legyen és könnyen érthető legyen.

Íme néhány tipp a felhasználóbarát webhely létrehozásához:

  • Fejlécek használata: A fejlécek fontosak, amikor navigációs sávot hoz létre weboldalain. Segítenek meghatározni az oldal szakaszait, és megkönnyítik a gyors navigálást. Előfordulhat például, hogy van egy „Rólunk” fejléc, amelyet a cégével vagy termékeivel kapcsolatos információkhoz használunk, például áttekintést arról, hogy kik vagyunk és mit csinálunk. Ebben az esetben a fejlécek használata lehetővé tenné az Ön tartalmát olvasó emberek számára, hogy gyorsan megtudjanak mindent, amire szükségük van a cégével kapcsolatban, anélkül, hogy mindent részletesen elolvasnának minden alkalommal, amikor felkeresik webhelyét.
  • Használjon olyan színeket, amelyek kiemelkednek webhelye többi részéből: A webhelye navigációjához választott színek a teljes webhelyen használt színek lesznek. Ügyeljen arra, hogy ezeket a színeket állítsa szembe a webhelyén máshol használt színekkel, hogy a felhasználók gyorsan észrevegyék őket. Ha webhelyén több oldal is található, próbáljon meg különböző színeket használni az egyes oldalak navigációs menüjéhez. Amikor kiválasztja a színeket a webhely navigációjához, kérjen útmutatást Magento webdizájn szakértők biztosíthatja, hogy választásai ne csak lekötik a felhasználókat, hanem zökkenőmentesen illeszkedjenek az általános tervezési stratégiához, harmonikus és vonzó online élményt teremtve.
  • Győződjön meg arról, hogy minden oldal egyedi megjelenésű: A navigáció úgy fog kinézni, mint a webhely minden más oldala, ezért ügyeljen arra, hogy jellegzetes legyen. Próbáljon meg különböző betűtípusokat vagy képeket használni szöveges hivatkozások helyett (bár ez bizonyos esetekben nem működik megfelelően). Fontolja meg az ikonok használatát szöveges hivatkozások helyett, ha több színt vagy grafikát szeretne hozzáadni.
Olvasni:  Hasznos adatmegjelenítési eszközök a WordPress webhelyekhez

3. Használjon kényszerítő cselekvésre ösztönzést

Minden webhely egyik lényeges része a cselekvésre való felhívás. A cselekvésre ösztönző rész tájékoztatja a látogatókat arról, hogy mit tehetnek ezután, miután megérkeztek az Ön webhelyére, és miért kell ezt megtenniük. A CTA segít a látogatóknak tudni, hogyan léphetnek kapcsolatba Önnel, és egyszerű módot ad nekik az induláshoz.

A CTA-k használatának legjobb módja, ha stratégiailag használja őket a konverziók maximalizálása érdekében. Fontolja meg olyan CTA-k használatát, amelyek összhangban vannak az ügyfél kívánságaival vagy szükségleteivel a konverziók javítása érdekében. Ha például elad valamit az interneten, használhat olyan CTA-t, mint a „Vásárlás most”.

4. Hozzon létre egy online jelenlétet

Az üzleti blogodat olyan helyként kell használni, ahol értékes információkat oszthatsz meg vállalkozásodról, de nem szabad, hogy a marketingről és az értékesítésről szóljon. Ezenkívül meg kell osztania néhány személyes történetét és tapasztalatát az iparággal kapcsolatosan, valamint tippeket és trükköket, amelyek hasznosak lehetnek az Ön tevékenysége iránt érdeklődő emberek számára.

Webes UI

5. Az olvashatóság és az általános felhasználói élmény javítása érdekében adjon helyet a tervben

A fehér tér a terv vagy az oldal részei közötti tér. A szóköz beillesztése a webhely kialakításába elengedhetetlen, mert ez segít a felhasználóknak a tartalomra összpontosítani, és tisztábban jeleníti meg az információkat.

Itt a kulcs az, hogy a webhely minden oldalán elegendő üres hely legyen, de ne annyira, hogy összezavarja az elrendezést, vagy elvonja a figyelmet a mondanivalóról.

6. A mobilbarátság elengedhetetlen

A mobileszközök gyorsan a legnépszerűbb internetes böngészési módokká válnak. De nem minden webhely van mobileszközökre optimalizálva. Ez megnehezíti a felhasználók számára, hogy megtalálják, amit keresnek, és növeli a csalódottságukat, amikor megtalálják. Ha webhelye nem mobilbarát, akkor lemarad azokról a potenciális ügyfelekről, akik az Ön termékét vagy szolgáltatását keresik útközben.

Olvasni:  Nothing Ear (1) kap egy frissítést; valószínűleg a telefonnal fog megjelenni (1)

7. Győződjön meg róla, hogy webhelye gyors és biztonságos

Manapság nincs mentség a lassú betöltési időkre vagy a webhelyek biztonsági problémáira, de sok vállalkozás még mindig elköveti ezt a hibát. Webhelye biztonságának legjobb módja a legújabb SSL-titkosítási technológia használata, amely titkosítja az átvitel közben lévő adatokat, hogy a hackerek ne lophassanak el semmilyen információt a szerverről anélkül, hogy először feltörnék azt (ami hihetetlenül nehéz).

8. A lehető legtöbbet illessze be a videót

A videó a tartalom legnépszerűbb formája az interneten, és már jó ideje az. Ez nem csak egy módja annak, hogy a marketingesek eljuttassák üzenetüket; ez is egy nagyszerű módja annak, hogy kapcsolatba lépjen a közönséggel, különösen, ha elad valamit.

Tervezők

A videó felhasználásának legjobb módja az, ha beépíti azt a szerkesztői tartalomba. Ahelyett, hogy közzétenne egy cikket arról, hogy milyen kiváló a terméke, vagy mit csinált a múltban, miért ne adna hozzá néhány vizuális effektust és animációt? Ez felkelti az olvasók figyelmét, és nagyobb valószínűséggel kattintanak az Ön webhelyére, és megnézik a videót.

9. Győződjön meg róla, hogy webhelye reszponzív

A reszponzív tervezés egyre fontosabbá vált az elmúlt néhány évben, mert lehetővé teszi minden egyes felhasználó eszközének nagyobb testreszabását – legyen szó asztali számítógépről, laptopról vagy táblagépről.

A kritikus dolog itt az, hogy a reszponzív webhelyek a megtekintésükhöz használt eszköztől (például mobiltelefontól) függően eltérően jeleníthetnek meg tartalmat. Ez azt jelenti, hogy ha valaki okostelefonján tekinti meg webhelyét, akkor nem lesz gondja, ha mindent tisztán lát, és nem lesz gondja a webhelyen való navigációval.

Olvasni:  Tippek és trükkök, amelyek segítenek megtanulni, hogyan kell használni a kuponokat

10. Használjon konzisztens színsémát

Az egységes színséma az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy webhelye jól és professzionálisan nézzen ki. A weboldalon található színeknek kapcsolódniuk kell a márka személyiségéhez, és elérhetőnek kell lenniük a szem számára. Használhat olyan színeket, mint a piros, a kék és a sárga a designban, hogy barátságosabbnak vagy szórakoztatóbbá tegye. Az is fontos, hogy ne olyan színeket válasszunk, amelyek ütköznek egymással, vagy túl világosak vagy sötétek.

Becsomagolás

Ha új webhelyre vágyik, sok dolgot figyelembe kell vennie. Mi a webhely célja? Mi a célközönséged? Hogyan érheti el őket a legjobban? Hogyan találnak rád?

De ami talán a legfontosabb, mit fognak gondolni az Ön webhelyéről, amikor odaérnek? És hogyan biztosíthatja, hogy első látogatásukkor kellemes élményben legyen részük?

Bár ezek a kérdések és még sok más alapos megfontolást igényelnek, van néhány kulcsfontosságú elem, amelyekkel minden sikeres webhelynek rendelkeznie kell: vonzó kialakítás, könnyű navigáció és egyértelmű cselekvésre ösztönző gombok, amint azt ebben a cikkben tárgyaljuk.

Új publikációk:

Ajánlott