Wix vagy WordPress – melyik webhelykészítő jobb a bloggereknek?

A blogírás az ötletek és tapasztalatok világgal való megosztásának népszerű módja lett. A blog létrehozása azonban nem olyan egyszerű, mint egy bejegyzés megírása és közzététele. A bloggereknek meg kell győződniük arról, hogy webhelyük tetszetős, felhasználóbarát és keresőmotorokra optimalizált. A bloggerek két legnépszerűbb webhely-készítője Wix vagy WordPress.

Mindkét platform létezik egy ideje, és mindegyik rendelkezik egyedi funkciókkal a bloggerek számára. Tehát ebben az átfogó összehasonlító útmutatóban megvizsgáljuk, melyik webhelykészítő jobb a bloggereknek, és hogyan tegye a váltást a WordPresstől a Wixig.

1. Tervezés és testreszabás

A tervezési és testreszabási lehetőségek kulcsfontosságúak a webhelykészítő kiválasztásakor. A Wix több mint 500 sablont kínál, amelyek mindegyike testreszabható. A Wix-szerkesztővel egyszerűen áthúzhatja az elemeket, valamint módosíthatja a színeket, a betűtípusokat és az elrendezéseket.

Másrészt a WordPress lehetővé teszi egy téma telepítését, amelyet egyéni kód hozzáadásával vagy bővítmények használatával módosíthat. Ez azonban bizonyos technikai ismereteket igényel, és időigényes lehet.

Más szóval, a Wix több tervezési és testreszabási lehetőséget kínál anélkül, hogy technikai tudást igényelne, míg a WordPress rugalmasságot kínál a műszaki szakértelemmel rendelkezők számára. A Wix is ​​sokat kínál ingyenes betűtípusok hogy válogathass.

2. Könnyű használat

A Wix a győztes az egyszerű használat kategóriájában. Felhasználóbarát és intuitív, és egyszerű fogd és vidd felületet kínál. Még a kezdők is perceken belül elkezdhetik elkészíteni weboldalukat.

A WordPress viszont igényel némi technikai tudást, és manuálisan kell telepítenie és konfigurálnia a bővítményeket és a témákat. Ha azonban rájöttél, a WordPress viszonylag könnyen használható.

Olvasni:  13 legjobb online blogtanfolyam utazási bloggereknek

3. Wix vagy WordPress: SEO

A SEO vagy keresőoptimalizálás kulcsfontosságú tényező a webhely rangsorolásánál. Mind a Wix, mind a WordPress kínál SEO lehetőségeket, de itt a WordPress a győztes.

A WordPress több SEO beépülő modult is tartalmaz, például a Yoast SEO-t, amelyek segíthetnek optimalizálni webhelyét a keresőmotorok számára. A Yoast SEO egy népszerű bővítmény, amelyet sok blogger használ webhelye SEO javítására.

A Wix azonban kínál néhány SEO-lehetőséget, például metacímkéket és leírásokat, és a Google Analytics integrálásával is nyomon követheti webhelye teljesítményét.

4. A Wix vagy a WordPress blogolási funkciói

Bloggerként speciális funkciókra van szüksége, mint például a kommentelés, kategorizálás, címkézés és RSS csatorna. A Wix és a WordPress is kínálja ezeket a funkciókat, de itt a WordPress az egyértelmű győztes.

A WordPress blogírásra készült, és a blogolási funkciók szélesebb skáláját kínálja.

Létrehozhat kategóriákat és címkéket, engedélyezheti a megjegyzéseket, és egyszerűen kezelheti őket. A WordPress lehetővé teszi RSS-hírcsatornák hozzáadását is, ami elengedhetetlen az előfizetők megszerzéséhez.

5. Ár

Ami az árakat illeti, a Wix megfizethetőbb lehetőségeket kínál. A Wix ingyenes és fizetős csomagokkal is rendelkezik, és ingyenes csomaggal kezdheti, és később prémium csomagra frissítheti.

A WordPress szintén ingyenes, de fizetni kell a domain tárolásáért, valamint a prémium témákért és bővítményekért.

Más szóval, a WordPress drágább lehet, mint a Wix. Amint azt bizonyára tudja, a bővítmények éves megújításának ára gyorsan nőhet!

Következtetés:

Összefoglalva, mind a Wix, mind a WordPress kiváló webhely-készítő, egyedi funkciókkal a bloggerek számára. Arra azonban nincs egyetlen válasz, hogy melyik platform a jobb, mivel ez a saját igényeitől és költségvetésétől függ.

Ha több tervezési lehetőséget és egyszerűbb használatot szeretne, válassza a Wixet. Másrészt, ha nagyobb rugalmasságot és SEO lehetőségeket szeretne, válassza a WordPresst.

Olvasni:  AMP push értesítések hozzáadása a WordPress mobilfelhasználók számára

Ha jelenleg WordPress-t használ, és Wix-re szeretne váltani, akkor ezt megteheti professzionális migrációs szolgáltatások. Mindkét platform lehetővé teszi a tartalom exportálását és importálását.

Emlékszem, évekkel ezelőtt váltottam a Bloggerről a WordPress-re, és nem volt könnyű, majdnem elvesztettem az egész blogot. Szakértő alkalmazása lehet a legjobb az Ön számára.

Elemeznie kell igényeit, és ki kell választania az Önnek legmegfelelőbb platformot. Végezetül válassza ki azt a platformot, amely megfelel céljainak, költségvetésének és műszaki követelményeinek.

Te jössz

Melyik weboldal platformot részesíti előnyben a blogíráshoz? Néhány ügyfelemnek segítettem a Wix webhelyekkel, és a WordPresshez képest nagyon könnyen használhatóak. A WordPress azonban olyan előnyökkel jár, amelyek meghaladják a tanulási görbét.

Szeretnék hallani a webhely-készítőkkel kapcsolatos tapasztalatairól. Változtál már egyikről a másikra?

Az Inspire To Thrive, Inc. tulajdonosa.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott