WooCommerce rendelések exportálása: Könnyedén tartsa szemmel a rendelési adatokat

Az e-kereskedelmi üzlet működtetése számos előnnyel jár a kiskereskedelmi üzletekkel szemben, amelyek közül az egyik a rendszer összes fogaskerekének sűrített funkcionalitása. Tegyük fel, hogy a WordPress-t a WooCommerce mellett használja. Minden olyan mértékben integrált és összefonódott minden mással, hogy alig kell elhagynia a műszerfalat. Ez az egységes megközelítés és a felhasználóbarát felület lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan hozzáférjenek a dolgokhoz.

Most minden online áruház középpontjában a rendelések állnak. Egy sor analitikai adaton megy keresztül, amelyek megmutatják a sikeres/teljesített rendelések számát, az elhagyott rendeléseket/kosarakat, szűrt és rendezett statisztikákat a rendelésekről hely, életkor, beszélt nyelv stb. alapján. Röviden: a forgalom rendeléseket generál , amelyek bevételt generálnak – hosszú távon mindhárom az előbbitől függ, és anélkül, hogy a lánc minden láncszeme teljesítene, előbb-utóbb bezárja az üzletet.

Itt magukra a rendelésekre fogunk összpontosítani, pontosabban arra, hogyan exportálhatjuk a WooCommerce rendeléseket fájlokba, amelyeket további elemzésekhez, jelentésekhez, későbbi hivatkozásokhoz stb. használhatunk. Ehhez a feladathoz a WooCommerce rendelések exportálása csatlakoztat.

Exportálja a WooCommerce rendeléseket egy kattintással

A rendelések exportálása a WooCommerce-ben még soha nem volt egyszerűbb, mint ezzel az egyszerű beépülő modullal, amely pontosan a hirdetett módon működik – számos módot integrál a WordPress-ből exportált rendelési adatokat tartalmazó táblázatok máshol történő felhasználására.

WooCommerce Order Export Pro opciók

A WordPress eszköz három részre oszlik – adatok exportálása, beállítások és ütemezett exportálás. Az exportálási táblák működésének elve nagyon hasonlít más jelentésekhez, amelyekkel több mint valószínű, hogy találkozott valamikor. Az összes szolgáltatás és funkció áttekintése gyorsan és egyszerűen elvégezhető, még az újoncok számára is, és ez az akadálymentesség az egyik oka annak, hogy ezt a WooCommerce exportrendelési beépülő modult olyan jó fejlesztésnek találtuk mindenki számára, aki a WooCommerce-t preferált e-kereskedelmi platformként használja. .

Olvasni:  Miért olyan kritikus a webtárhely biztonsága...

Dátumtartományok

Az első dolog, amit be kell állítani, az a dátumtartomány, amelyből a jelentés adatokat gyűjt. Ez teljesen attól függ, hogy mit szeretne tükrözni a jelentésben. Használhatja napi vagy heti jelentésként, hogy megtekinthesse az aktuális helyzetet, áttekintse az egész évet, hogy átfogó képet kapjon a hatókörről, vagy bármilyen más időkeretet, amelyre szüksége van, hogy összehasonlítsa az egy-két évvel ezelőtti időszakkal. Segítségül hét előre definiált tartomány jelenik meg, ahol egy kattintás elegendő az induláshoz. Ha nem találja a kívánt tartományt, mindig lehetősége van saját egyéni tartomány kiválasztására.

WooCommerce Order Export Pro rendelések dátumtartományai

Jelentés formátuma és kimenete

Az adatok gyűjtésének tartományának kiválasztása csak az első lépés a WooCommerce exportrendelések kiküldéséhez. A dátumok beállítása után foglalkoznia kell a formázással és a kimenettel. Ez a rész, bár a felhasználói felületet tekintve nem hasonlít egymásra, ehelyett működik, nagyon hasonlít egy Excel-táblázat rendezési és szűrési szakaszaira, és ezért biztosan azonnal felismerhető lesz.

WooCommerce Order Export Pro jelentésformátum és kimenet

Kiválaszthatja, hogy melyik érték szerint és milyen sorrendben (növekvő vagy csökkenő) szeretné rendezni az adatokat; még egyszer, ez attól függ, hogyan fogja használni a jelentést. Ezenkívül be kell állítania a dátum és az idő formátumát – ez rendkívül fontos attól függően, hogy honnan dolgozik, mivel a dátumok és idők használatában a világ különböző részei vannak (az Egyesült Államok és Európa a legjobb példa, különösen, ha dátumról van szó). A további beállítási elemek közé tartozik a fájlnév, a karakterkódolás, a mezőhatároló és a sortörés – mindez meglehetősen egyszerű dolog, azzal fejeződik be, hogy a táblázatban hogyan szeretné formázni az elemeket – minden sor külön sorban az alapértelmezett beállítás, vagy alternatívaként , minden sor külön oszlopban.

Olvasni:  Hogyan csökkenti a Hostinger és a Fast a bevásárlókosár elhagyását

Új rendelések exportálása

Ez a funkció megmutatja, hogy mennyi munkát végez a plugin a háttérben anélkül, hogy észrevennénk. Ugyanis az összes WooCommerce exportrendelés eltárolásra kerül, azaz a plugin megjegyzi, hogy már exportáltak. Ezért ezzel a funkcióval csak az új rendeléseket exportálhatja (azokat, amelyeket még nem exportáltak). Egy ilyen lehetőség rendkívül hasznos lehet, ha rövidebb időszakra vonatkozó jelentéseket keres, például napi jelentéseket.

Az opció engedélyezése azt jelenti, hogy nem kell manuálisan átszűrnie a már átmenő adatokat, hanem minden alkalommal tiszta, naprakész táblázatot kap. Ne feledje, hogy ha azt szeretné, hogy a bővítmény automatikusan kiszűrje az új rendeléseket az exportálás során, csak jelölje be a négyzetet, de ha manuálisan szeretné beállítani az első rendelést, amely után az összes többi kibontásra kerül, használja a mezőt.

WooCommerce Order Export Pro új rendelések exportálása

Szűrő

Ahogy a név is sugallja, ki kell szűrnie a táblázatban megjeleníteni kívánt mezőket. A szűrési lehetőségek három fő részre oszlanak – rendelés, termék és kupon. A szűrő megvalósításához három attribútumot kell beállítania. Ezek közül az első a használni kívánt szűrő típusa (például pénznem), a második a feltétel (általában egyenlő/nem egyenlő), végül pedig az érték (valuta esetén USD, EUR stb. .). Annyi szűrőt halmozhat fel, amennyit csak szeretne, hogy az igényeinek tökéletesen megfelelő exporttáblázatot kapjon.

WooCommerce Order Export Pro szűrők

A termékszűrő a rendelések helyett a termékekre fókuszál, így a szűrők az egyes termékekre vagy termékkategóriákra vonatkoznak. A kuponok nagyon hasonlítanak a szűrőkre. Ha valamilyen promóciót végzett, és csak azokat a rendeléseket szeretné kiemelni, amelyek kuponokat is tartalmaznak, akkor ez a megfelelő hely.

Exportálandó mezők

Míg a szűrők a jelentésben megjeleníteni kívánt rendeléseket választják ki, itt kiválaszthatja, hogy mely mezők jelenjenek meg ugyanabban a jelentésben. Valószínűleg ez az a rész, ahol a legtöbb munkát fogja végezni, a hatalmas mélység miatt.

Olvasni:  Hozza ki a legtöbbet a Facebookból a WooCommerce számára

Exportálandó WooCommerce Order Export Pro mezők

Az ablak, amelyben működik, középen két különálló részre oszlik. A bal oldalon vannak azok a mezők, amelyek az exportálásnál lesznek, a jobb oldalon pedig az összes rendelkezésére álló mező, amelyet hozzáadhat a jelentéshez. A mezők hozzáadásának folyamata egy egyszerű fogd és vidd mozgás. Ugyanez vonatkozik az „aktív” mezők tetszőleges sorrendben történő elhelyezésére, míg eltávolításukhoz elegendő egy megfelelő kattintás (szintén az „aktív” oldalon). Ezzel a hatékony módszerrel különféle egyéni jelentéseket készíthet, amelyek percek alatt a helyzetek sokaságát lefedik.

A mezőket a következő kategóriák közül választhatja ki: alapvető, fizetési információk, számlázási adatok, sorok, termékinformációk és felhasználói információk. Minden kategóriában számos mező található, amelyeket hozzáadhat, és lehetőség van metaadatok nagy választékának hozzáadására is, ha van egy másik beépülő modulja vagy kiegészítője, amely összegyűjti ezeket a webhelyéhez. A mezők kiválasztása az alapvető adatoktól, például a „rendelés végösszegétől” a „kuponkód”-ig és minden, ami a kettő között van.

WooCommerce Order Export Pro metaadatok

Előnézet

A WooCommerce jelentések exportálása előtt mindig érdemes megnézni, hogyan fog kinézni a döntő asztal. Ezért hasznos az előnézeti funkció – megmutatja a mezők teljes készletét, amelyek jelen lesznek a döntő táblázatban, de az elemek számát az első 25-re csökkenti. Ha más nem, ez időmegtakarításnak tekinthető, ahol számos módosítást végrehajthat és megtekintheti azokat közvetlenül az irányítópulton anélkül, hogy minden alkalommal exportálnia kellene a jelentést.

WooCommerce Order Export Pro előnézet

Beállítások

A beállítások szakasz meglehetősen egyszerű, és elsősorban a naplóból áll, amelyet időről időre esetleg használ. Csakúgy, mint bármely „előzményrögzítési” funkció bármely használt alkalmazásban, a naplónak nincs sok haszna, amíg valami elromlik és/vagy ellenőrizni kell. A naplón kívül megtekintheti a beépülő modul alapvető beállításait, exportálhatja azokat, ha egy másik webhelyen kezdi használni a bővítményt, vagy importálhatja őket, ha ez az új webhely, amelyet felhoz.

WooCommerce Order Export Pro beállításai

Ütemezett jelentések

Eddig a pontig minden, amivel foglalkoztunk, a kézi exportálás és jelentés volt. Azonban nagy az igény a WooCommerce exportjára ütemterv szerint számol be. Képzelje el, hogy olyan webhelyet futtat, amelyen naponta több száz megrendelés érkezik, amelyekhez manuálisan kell napi jelentéseket készítenie. Ez a munkamennyiség minden bizonnyal jelentős lenne. Ilyen esetekben életmentő lehet egy automatikus ütemezés beállítása ezzel a WooCommerce exportrendelési beépülő modullal.

Olvasni:  5 hatásos fotószerkesztési tipp, amelyet még ma tanulhat meg

WooCommerce Order Export Pro ütemezett jelentések

Számos exportáláshoz készíthet ütemezést, mindegyik változó gyakorisággal, attól függően, hogy milyen gyakran lesz szüksége egy adott jelentésre. Az egyes jelentések beállítása szinte ugyanaz, mint a kézi exportálásnál, minimális kiegészítésekkel.

WooCommerce Order Export Pro tesztopció

Mielőtt a már tárgyalt normál menühöz érkezne, be kell állítania, hogy mikor futtassa az exportálást, és hogyan kézbesítse azt. A szállítási időkhöz beállíthat konkrét napokat, vagy használhat egy előre meghatározott ütemezést (napi, heti stb.), amely illeszkedik az Ön céljaihoz.

Attól függően, hogy hogyan üzemelteti és kezeli webhelyét, ezek az exportok háromféleképpen kézbesíthetők – postai úton, FTP-n keresztül, vagy közvetlenül a WordPress egy könyvtárában tárolva. Mindegyik választáshoz ki kell töltenie néhány alapvető információt néhány mezőbe, és már indulhat is, ilyen egyszerű.

Összegzés

Mindenféle elemző feladat elvégzése minden sikeres vállalkozás, az e-kereskedelem vagy más fajta kulcsfontosságú részévé vált. Ennek egyik döntő része – az elemzési jelentések – csak olyan beépülő modulokon érhet keresztül, amelyek konkrét adatokat vonnak ki webhelye adatbázisából.

Nos, mivel a rendelések olyan nagy részét képezik az egésznek, magától értetődik, hogy olyan beépülő modul megléte, amely képes manuálisan és automatikusan exportálni ezeket a fontos adatokat, elengedhetetlen.

Ezért, mindent figyelembe véve, mindenkinek, aki a WooCommerce-en keresztül működteti az üzletét, hosszan és alaposan meg kell néznie egy WooCommerce exportrendelési beépülő modult, és be kell építenie a webhelyére.

Új publikációk:

Ajánlott