WooCommerce vs Shopify: Főbb különbségek és hogyan válasszunk

Internetes áruházat indít, és megpróbálja összehasonlítani a WooCommerce és a Shopify szolgáltatásait? Mindkét platform jó okkal széles körben ismert az e-kereskedelem területén. Mindkettő több ezer online boltot szolgáltat, így nehéz eldönteni, hogy a Shopify vagy a WooCommerce népszerűbb-e.

A népszerűségtől függetlenül a vállalkozása számára megfelelő platform meghatározása az Ön igényeitől függ. Itt bemutatjuk, hogy melyek ezek az e-kereskedelmi platformok, összehasonlítjuk a funkciókat, és segítünk eldönteni, hogy a WooCommerce vagy a Shopify megfelelő-e az Ön vállalkozása számára.

Mi az a WooCommerce?

Először talán azon tűnődsz,

A WooCommerce egy nyílt forráskódú, testreszabható e-kereskedelmi platform, amely a WordPressre épül. Ha hozzáadja a WooCommerce bővítményt bármely WordPress-webhelyhez, ingyenesen létrehozhat egy saját üzemeltetésű online áruházat. Számos további funkció és bővítmény áll rendelkezésre, amelyek lehetővé teszik webhelye funkcionalitásának testreszabását és bővítését.

Mi az a Shopify?

A Shopify egy minden az egyben e-kereskedelmi platform, amely otthont ad az Ön online áruházának, és lehetővé teszi, hogy sablonjai segítségével építse fel üzletét. Nincs szükség a webhelyek kezelésére a webtárhely, a biztonság és egyéb technikai jellemzők tekintetében, mert amikor Ön létrehoz egy online áruházat a Shopify segítségével, a platform kezeli ezeket a szempontokat.

Most, hogy ismerjük a WooCommerce és a Shopify alapjait, nézzük meg azokat a sajátosságokat, amelyek megkülönböztetik ezt a két e-kereskedelmi platformot.

WooCommerce funkciók

Tekintsük át a WooCommerce néhány fő funkcióját, hogy segítsünk eldönteni, hogy megfelel-e az Ön igényeinek.

Olvasni:  Blog áthelyezése Bloggerről WordPressre

Költség

A WooCommerce online áruházban való használatának egyik fő előnye a költségek. Ez a nyílt forráskódú, testreszabható platform ingyenes. Azonban figyelembe kell vennie a platform működtetéséhez szükséges fix költségeket, például:

 • Tárhely díjak
 • Az Ön domainje
 • Fizetési átjáró költsége

Attól függően, hogy milyen funkciókat választ, érdemes lehet további elemeket is vásárolni, hogy személyre szabhassa üzletét, például:

 • Prémium téma
 • Prémium bővítmények

Ne feledje, hogy a WordPress beépülő modulok csak egyszeri vásárlások lehetnek, míg a Shopify alkalmazások ismétlődő havi kifizetéseket eredményezhetnek.

Egyszerű használat

A WooCommerce egy bővítmény, nem pedig egy hosztolt platform, ami azt jelenti, hogy telepítenie kell, és be kell szereznie a webtárhelyet és a biztonságot. Összességében a WooCommerce megköveteli, hogy gyakorlatiasabban kezelje webhelyét, beleértve a WooCommerce karbantartását is. Bár ez a platform többet igényelhet Öntől, sokkal nagyobb rugalmasságot és irányítást tesz lehetővé.

Beépülő modulok

A WooCommerce nyílt forráskódú platformtermészete lehetővé teszi, hogy a beépülő modulokról legyen szó. Több mint 50 000 beépülő modul áll rendelkezésre, ami megvalósítható álommá teszi az egyéni webhely létrehozását. Számos módon testreszabhatja WooCommerce termékoldalait, és több beépülő modul közül választhat a konfiguráláshoz WooCommerce kosár elhagyása és sok más webhelyfunkció.

Dropshipping

A Dropshipping képességei könnyen elérhetők a WooCommerce segítségével, mivel a bővítmények lehetővé teszik a rendelések egyszerű teljesítését, az azonnali termékimportálást és még sok mást. Ezen túlmenően engedélyezheti más szállítók számára, hogy termékeiket eladják az Ön e-kereskedelmi piacterén.

A WooCommerce dropshipping üzlet létrehozásakor egy dolog, amit figyelembe kell venni, hogy a beszállító és a szállító rendelkezik-e minimális rendelési követelményekkel vagy díjakkal a szolgáltatásaikhoz.

Skálázhatóság

Ahogy az e-kereskedelmi üzleted növekszik, a WooCommerce veled együtt növekedhet. Habár olyan szempontokat kell kezelnie, mint a frissítések, biztonsági mentések, tárhely-frissítések és biztonság, webhelye teljes ellenőrzése alatt áll, és csak a szükséges erőforrásokért fizet.

Olvasni:  Hogyan írjunk hatékonyan közösségi média bejegyzéseket – webinárium

Ezenkívül WooCommerce értékesítési bővítmények állnak rendelkezésre, amelyek segítenek növelni az eladásokat, valamint menedzselt WordPress tárhelyszolgáltatók állnak rendelkezésre, amelyek segítenek az üzlet bővítésében.

Támogatás

A WooCommerce rengeteg támogatási lehetőséget kínál közvetlenül a webhelyén, beleértve a hasznos dokumentációkat, oktatóanyagokat és útmutatókat. A többi WooCommerce-felhasználó és szakértő kérdéseire is választ találhat a támogatási fórumain.

Shopify funkciók

Most pedig nézzük meg, hogy ugyanazok a funkciók hogyan hasonlíthatók össze a Shopify-t használó e-kereskedelmi webhelyekkel.

Költség

A Shopify háromszintű alapvető árképzési struktúrát kínál, amely világos információkat tartalmaz arról, hogy az egyes csomagok milyen funkciókat tartalmaznak. A három terv a következő:

 • Az alap Shopify 29 USD/hó
 • Shopify 79 USD/hó áron
 • Speciális Shopify 299 USD/hó áron

Ha úgy dönt, hogy kibővíti a fenti tervek bármelyikéhez tartozó funkciókat, a költségek növekedhetnek. Ez magában foglalja a következők hozzáadását:

 • Prémium témák
 • Havidíjas alkalmazások
 • Külső fizetési átjáró használata

Egyszerű használat

Egy teljesen hosztolt platform, a Shopify minimális telepítési erőfeszítést igényel, és nem kell semmilyen szoftver telepítésével vagy kezelésével foglalkoznia. Nem kell aggódnia a tárhely, a biztonság, a biztonsági mentések vagy a teljesítmény miatt sem.

Regisztrálsz egy fiókot, és végigvezetjük a webhely megtervezésének és a termékek áruházhoz való hozzáadásának folyamatán. A kezelőfelület intuitív és könnyen használható a drag and drop opciókkal.

Az egyik fenntartása azonban a Shopify-val kapcsolatban az, hogy bármilyen egyszerű is a használata, lehetőségei a platformon belül biztosított eszközökre vagy a Shopify piactér kiegészítőire korlátozódnak. Attól függően, hogy mekkora rugalmasságra van szüksége, ez előfordulhat, hogy az Ön e-kereskedelmi üzletében működik, vagy nem.

Beépülő modulok

A Shopify beépülő modulok megbízhatóak, és több mint 1200 ingyenes és fizetős alkalmazás áll rendelkezésre, amelyek segítségével testreszabhatja üzletét.

Olvasni:  A teljes SEO útmutató a gyártóknak és a gyártóknak; Ipari márkák

Dropshipping

A Shopify lehetővé teszi a dropshipping biztosítását úgy, hogy manuálisan feladja a rendelést a szállítónál, vagy integrálja a több alkalmazás valamelyikét egy dropshipping piactérre, mint például az Oberlo, a Printify, az AliExpress vagy mások. Vegye figyelembe a tagsági díjakat, a szállítási és egyéb lehetséges díjakat, amelyek ezekhez a piacterekhez tartoznak.

Skálázhatóság

Vállalkozása méretezését egyszerűvé teszi a Shopify, mert vállalkozása növekedésével a terv frissíthető, hogy megfeleljen üzlete igényeinek. Noha nem kell konfigurálnia üzlete műszaki jellemzőit, ha a Shopifyra bízza az infrastruktúra-frissítések kezelését, a havi ára emelkedik.

Támogatás

A támogatást a Shopify biztosítja, és a hét minden napján, 24 órában elérhető élő chaten, e-mailben, Twitteren és telefonon. Ha inkább saját maga szeretné megjavítani a dolgokat, a platform útmutatókat, dokumentációt, oktatóvideókat, tudásbázist és fórumokat is kínál, ahol kérdéseket tehet fel és válaszokat találhat.

Ezenkívül a platform a Shopify-szakértők könyvtárát kínálja, amelyek bérelhetők, ha harmadik féltől származó megoldást szeretne integrálni, vagy további segítségre van szüksége.

Hogyan válassz a WooCommerce és a Shopify között

A két e-kereskedelmi platform közötti választáshoz vegye figyelembe a következő tényezőket:

Üzleti méret

A WooCommerce és a Shopify értékelésekor vegye figyelembe a vállalkozás méretét, és hogy ez hogyan kapcsolódik az online áruház igényeihez.

A WooCommerce egy nyílt forráskódú platform, amely lehetővé teszi, hogy integrálja az e-kereskedelmet a meglévő WordPress webhelyébe. A testreszabási tényező óriási, mert a WooCommerce üzletét a vállalkozás kicsire vagy nagyra szabhatja.

A Shopify három alapcsomagot kínál, és bizonyos csomagok a szükségesnél többet kínálnak, ha kisvállalkozást üzemeltet.

Bevétel

A Shopify és a WooCommerce összehasonlítása során figyelembe kell venni az üzleti bevételeket is.

Míg mindkét platform banki és fizetési szolgáltatói díjakat alkalmaz olyan szolgáltatóktól, mint a PayPal vagy a Stripe, a Shopify saját 2%-os tranzakciós díjat is alkalmaz, ha harmadik féltől származó átjárót használ. Ez a százalék kicsinek tűnhet, de összeadódik, ha az összes bevételére vonatkozik.

Olvasni:  Tartalomfrissítés: Miért, mikor és hogyan tartsuk frissen a tartalmat – SEO

Összehasonlításképpen, a WooCommerce nem számít fel saját tranzakciós díjat, és lehetővé teszi harmadik féltől származó átjárók használatát további díjak nélkül. Ha vállalkozása meghatározott, vagy akár homályos vagy regionális fizetési szolgáltatásokat szeretne igénybe venni, pénzt takaríthat meg a WooCommerce vs. Shopify segítségével.

Szállítási módok

A Shopify vagy a WooCommerce kiválasztásakor vegye figyelembe a szállítási mód igényeit.

Mindkét e-kereskedelmi lehetőség lehetővé teszi a szállítási költségek beállítását bizonyos paraméterek, például a termékek mérete és súlya alapján. Ha azonban valós idejű számításokat szeretne végezni a szállítási költségekről bizonyos szállítóknál, akkor vásárolnia kell egy Shopify-bővítményt, amelyhez meg kell vásárolnia, és legalább az Advanced Shopify csomagot ezekhez a képességekhez, ami magasabb költséggel jár.

Tervezési lehetőségek

Amikor megpróbálja eldönteni, hogy a WooCommerce vagy a Shopify megfelelő-e az Ön számára, határozza meg, milyen tervezési lehetőségekre van szüksége vállalkozásának az e-kereskedelmi webhelyhez.

Korlátozott lehetőségek állnak rendelkezésre (több mint 50, ebből körülbelül 10 ingyenes) a Shopify vs WooCommerce szolgáltatással, amely üzletek ezreit kínálja, hogy megtalálja a kívánt megjelenéshez illő legjobb WooCommerce-témákat.

Bottom Line

Vegye figyelembe ezeket a tényezőket a WooCommerce és a Shopify összehasonlításakor. Végtére is, annak eldöntése, hogy melyik e-kereskedelmi platform a megfelelő vállalkozása számára, fontos stratégiai üzleti döntés. Míg a Shopify egyszerű, kulcsrakész megoldást kínálhat, a WooCommerce a legkiválóbb testreszabási lehetőségeket kínálja, ha kényelmesebbé válik a gyakorlatiasság.

Ha tetszenek a WooCommerce előnyei, de szeretné egyszerűbbé tenni üzlete felállítását, lehetősége van rá. Tekintse meg a StoreBuildert, amely lehetővé teszi, hogy egyedi, WooCommerce által működtetett online áruházat hozzon létre kódolás nélkül.

Új publikációk:

Ajánlott