WordPress beágyazási útmutató

A beágyazott űrlap telepítése WordPress segítségével

Feltételezzük, hogy beállította a jelentés megjelenését és működését, és beállította a beágyazási űrlapot a másik útmutatónk szerint, „Útmutató a beágyazott űrlap telepítéséhez”.

Itt az ideje, hogy hozzáadja az űrlapot a WordPress webhelyéhez. Nyilvánvalóan szüksége lesz egy WordPress-webhelyre, és működik.

Ebben a kézikönyvben a WordPress 5.2.1-es verzióját használtuk az új Gutenberg WordPress szerkesztővel. A kód az alapértelmezett Twenty Nineteen témába lett beágyazva, a többi témával is működnie kell.

Kérjük, kövesse a következő lépéseket a Ahrefs beágyazott űrlap megjelenítéséhez egyetlen oldal vagy bejegyzés tartalmában:

1. Jelentkezzen be Ahrefs-fiókjába, és lépjen a Beágyazási beállítások oldalra.

2. Kattintson a „Beállítások mentése és beágyazási kód generálása” gombra az űrlap előnézete alatt.

3. Ezután másolja ki a kódot manuálisan vagy a „Másolás a vágólapra” gombra kattintva

4. Jelentkezzen be a WordPress webhelyére

5. Hozzon létre egy oldalt, vagy szerkesszen egy meglévőt

6. Mivel a Ahrefs HTML-kódot biztosít a beágyazási űrlaphoz, létre kell hoznia egy új „Egyéni HTML” részt, hogy megfelelően beágyazhassa ezt a kódot az oldalra. Az űrlap kódja nem fog megfelelően működni más blokktípusoknál, ezért kérjük, mindenképpen ezt a típust használja, amelyet mi javasoltunk.

Ehhez vigye az egérmutatót egy szóközzel az oldal utolsó tartalomblokkja alá, hogy 3 gombot lásson, majd kattintson a HTML gombra, ahogy a következő képernyőképen látható:

vagy kattintson a bal felső sarokban lévő plusz jelű körre a legördülő menü megjelenítéséhez, és válassza ki az „Egyéni HTML” opciót, ahogy a képernyőképen látható:

Olvasni:  A 10 legjobb WordPress ártáblázat-bővítmény vállalkozása számára

7. Illessze be a Ahrefs beágyazási űrlapjából kimásolt kódot

8. Kattintson a képernyő jobb felső sarkában található „Előnézet” gombra, hogy megtekinthesse, hogyan néz ki az oldal az űrlappal

9. Ha minden rendben van, lépjen vissza az oldalszerkesztőbe, és kattintson a „Frissítés” gombra a módosítások mentéséhez. Mostantól a WordPress webhelye egy működő Ahrefs beágyazott űrlapot tartalmaz!

10. Az utolsó, de nem utolsó lépés az lenne, hogy kipróbálja az űrlap funkciót a webhelyén. Töltse ki a mezőket, és kattintson az „Ellenőrzés” gombra, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az űrlap a kívánt módon működik-e a Beágyazási beállítások oldalon megadott beállításoknak megfelelően.

Beágyazott űrlapkód hozzáadása egy widgethez egy WordPress webhelyen

Néha szükség van arra, hogy az űrlapot a webhely összes oldalán megjelenítse, ahelyett, hogy egyetlen oldalba építené be, ahogy korábban tettük. A widgetek a leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás erre a problémára. Ha a webhelyén lévő aktív WordPress-téma támogatja a widgeteket, akkor az oldalsávban vagy a láblécben lévő widgetet használhatja az űrlap beágyazásához.

A legtöbb modern WordPress-téma képes widgetekkel dolgozni, de abban az esetben, ha az aktív téma nem támogatja a widgeteket, módosítania kell a téma háttérfájljait, hogy hozzáadhassa ezt a funkciót a WordPress-telepítéshez (PHP kódolást igényel tudás), vagy béreljen fel szakembert ennek a feladatnak az elvégzésére.

1. Jelentkezzen be a WordPress-telepítésbe, és navigáljon a Megjelenés/Widgets oldalra

2. Az “Elérhető widgetek” részben húzza ki az “Egyéni HTML” widget dobozt, és dobja be egy aktív widget területre

3. Töltse ki a widget címét, és illessze be az űrlap kódját a “Tartalom” szövegmezőbe, majd kattintson a “Mentés” gombra.

Olvasni:  Hogyan lehet helyreállítani a Google algoritmus frissítését

4. Most nyissa meg webhelyét, és ellenőrizze, hogy az űrlap beágyazása megjelenik-e a widgeten belül az oldalain.

5. A korábbiakhoz hasonlóan küldjön be tesztkérdést az imént telepített űrlapon, hogy megerősítse a helyes viselkedést.

Lehetséges problémák és konfliktusok

Ha a Ahrefs Embedded Form továbbra sem működik megfelelően az Ön webhelyén: van néhány lehetséges bűnös:

Harmadik féltől származó WordPress bővítmények – Egyes beépülő modulok, különösen az analitikai vagy kattintáskövető bővítmények, nyomkövetési paramétereket fűznek a webhely bármely URL-jéhez, és megzavarhatják az űrlap logikáját. Javasoljuk, hogy egyesével kapcsolja be a beépülő modulokat a webhelyén, hogy megtalálja az ütköző beépülő modult.

Javascript kompatibilitás – A beágyazási kódunk tartalmazza a Javascriptet, amely végrehajt néhány űrlapműveletet. Előfordulhat, hogy a webhelyen található más Javascript-kódok zavarhatják ezt, vagy megakadályozhatják a futását. Megpróbálhatja diagnosztizálni a Javascript-problémát úgy, hogy megnézi a Chrome fejlesztői paneljének „konzol” területét, és megkeresi a piros Javascript-hibákat.

Ha még mindig nincs szerencséje az űrlap működéséhez, forduljon hozzánk bizalommal az élő chat ikonra kattintva minden Ahrefs oldal jobb alsó sarkában, vagy a support (at) seoptimer.com e-mail címen.

Sok szerencsét!

Új publikációk:

Ajánlott