WordPress beépülő modulok fejlesztése: Az Ön titkos értékesítési tölcsére

Valószínűleg már ismeri az erejét bővítmények ha használtad WordPress bármennyi ideig. Azonban a bővítmények és a a saját elkészítése két teljesen különböző tevékenység. Ha érdekli a WordPress beépülő modulok létrehozása, előfordulhat, hogy nem tudja, hol kezdje.

Szerencsére, saját beépülő modulok létrehozása egyszerűbb, mint gondolnád. Az első döntő lépés a bővítmények működésének és felépítésének alapos megértése. Miután megértette az alapokat, a saját egyszerű bővítmények elkészítése és telepítése nem túl nehéz.

Nézzük meg!

Alapfogalmak

PHP kód

Mivel PHP (Hypertext Preprocessor) az elsődleges szkriptnyelv, a plugin lényegében egy vagy több PHP fájlokban meghatározott függvény.

Nagyon jó ötlet használni Reagál WP bővítmények létrehozásához. Ezenkívül gyakran tartalmazza widgetek, rövid kódok és hookok (akcióhorgok és szűrőhorgok). Ezek a WordPress bővítmény létrehozásának elsődleges összetevői.

Horgok

A WordPress alapfájlok módosítása nélkül, horgok jellemzők amelyek lehetővé teszik egy folyamat irányítását egy adott időpontban.

Ezért a horgok mechanizmust adnak a beépülő modulnak kapcsolódjon a működéshez a WordPress magból. Hookok használhatók kódrészletek vagy függvények társításához, amelyek különböző időpontokban futnak.

Rövid kódok

A WordPress téma fejlesztésükkor nem érhető el azonnal a bővítmények számára.

Neked kell rövid kódot használjon annak érdekében, hogy kapcsolatba lépjen a WordPress témával, és bizonyos információkat mutasson meg a felhasználónak. A rövid kódok segítségével a felhasználók dinamikus HTML-elemet adhatnak egy bejegyzéshez vagy oldalhoz.

Olvasni:  Magento 1 vs Magento 2: Maradj vagy menj?

Widgetek

A fejlesztőknek most egy másik lehetőségük van arra, hogy megmutassák a felhasználóknak az Ön adatait a bővítmény tartalma tköszönet a widgeteknek. Widget létrehozásához a beépülő modulhoz meg kell tennie kiterjeszti a PHP WP_widget osztályátamelyet a WordPress biztosít.

Mi kell a plugin készítéséhez?

WordPress beépülő modul

Ehhez a következőkre lesz szüksége hozzon létre saját bővítményt és használja a WordPress webhelyén:

  • A kódszerkesztő
  • Egy fejlesztés WordPress telepítés amely tartalmazza az élő webhely tesztmásolatát

A WordPress beépülő modul fejlesztésének lépései

Határozza meg a Követelményeket

Tisztán fejlesztési igényeinek meghatározása az első lépés a WordPress bővítmény létrehozásában.

Ügyeljen arra, hogy megértse a a plugin célja mielőtt elkezded. Ötletét hatékony bővítményként valósíthatja meg, ha világos elképzelése van a megoldandó problémáról a te honlapod.

Válasszon nevet a bővítményének

Kiválasztva a hivatalos név mert a beépülő modulja az első lépés az a WordPress bővítmény. Válasszon egy olyat, amely egyszerre jellegzetes és releváns a bővítmény működéséhez.

Annak érdekében, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincs más beépülő modul az Ön által tervezett névvel, érdemes átnézni a WordPress beépülő modulok könyvtára és futtasson néhány Google keresést.

Emlékezik hogy a beépülő modul PHP-fájlja és mappája egyaránt azt a nevet fogja használni, amely a hivatalos bővítményként fog szolgálni.

Hozzon létre Plugin mappát és PHP fájlt

PHP fájl

Először meg kell találnia a hely, ahol a beépülő modul élhet. Tehát, miután kiválasztotta a beépülő modul nevét, a következő művelet a mappa létrehozása.

Menj a tiédhez WordPress telepítés wp-content/plugins mappát a kezdéshez. Használat kötőjelek a szavak elválasztásához új mappa elnevezésekor a beépülő modul nevével (például„a beépülő modul neve”).

Tesztelési környezet beállítása

A tesztelési környezet beállítása a következő fázis. Újoncként valószínűleg sok tudásra tesz szert útközben, ezért Ön is nem szabad új dolgokat kipróbálni élő oldalon.

Olvasni:  Megérkezett az Instagram új Messenger API-ja!

tudsz tesztelje a plugint privátban miközben egy helyi környezet vagy állomáshely használatával dolgozik rajta.

Adjon hozzá kódot a bővítményéhez

Minden plugin egyedi. De mindegyiknek hasonló elemei vannak.

Például, minden plugin hoook segítségével kommunikál a WordPress-szel. Szívesen játszhat a kóddal, és kipróbálhat egy másik funkciót.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezt a kódot a témához tartozó functions.php fájlba is beillesztheti. Ez a fájl kódot tartalmaz amely javítja webhelye funkcionalitását, és nagyon hasonlóan működik, mint egy plugin. Ezek a módosítások azonban elvesznek, ha a jövőben más témát használ, vagy ha a jelenlegi témáját egy új verzióra frissíti.

Tesztelje a bővítményt

Tesztelés

Nagyon fontos, hogy gyakran mentse el munkáját és tesztelje a módosításokat a bemutató webhelyén, miközben folytatja a bővítmény fejlesztését. Ezenkívül ügyelnie kell a biztonsági hibákra, hogy kijavíthassa azokat a bővítmény kiadása előtt.

Próbálja ki bővítményét egy élő webhelyen, miután elégedett vele. Még egyszer, különösen, ha a beépülő modul a WP karbantartás, győződjön meg arról, hogy megfelelően tesztelte az esetleges problémák és sebezhetőségek szempontjából. Mielőtt tesztelné a beépülő modult az élő webhelyen, jó ötlet elkészíteni egy tartalék abból.

Ossza meg beépülő modulját

Kezdheted a bővítmény kiadása amint befejezte a létrehozását és tesztelését. Megoszthatja munkáját a közösséggel, és láthatóságot szerezhet, ha hozzáadja bővítményét a WordPress beépülő modulok könyvtára. Előnyös lehet a WordPress hatalmas ügyfélbázisa, és új ügyfeleket vonzhat.

Előtte azonban a bővítmény telepítésemeg kell erősítenie, hogy a beépülő modul megfelel-e a Részletes plugin irányelvek és a legjobb gyakorlatokat. Előfordulhat, hogy a beépülő modul nem kerül azonnal ellenőrzésre és jóváhagyásra.

A fájlok hozzáadása az SVN-tárhoz a bővítmény jóváhagyása után szükséges. Ezt követően a WordPress felhasználói telepíthetik a bővítményt webhelyükre.

Olvasni:  Mi a kapcsolati marketing és miért fontos az Ön vállalkozása számára...

Következtetésképpen

A WordPress platform nem teljes beépülő modulok nélkül, mert egyszerűvé teszik olyan funkciók hozzáadását, amelyek messze túlmutatnak a szoftver lényegén anélkül, hogy megváltoztatnák azt.

Mielőtt létrehozná saját bővítményét, ellenőrizze, hogy a több mint 60 000 közül van-e már valamelyik elérhető a hivatalos WordPress plugin adatbázisban megfelel az Ön igényeinek. Ha nincs már meglévő WordPress-bővítmény, amely megfelelne az Ön igényeinek, érdemes elgondolkodnia egy elkészítésen.

Új publikációk:

Ajánlott