WordPress felhasználók & Miért van szüksége VPN-re

A WordPress gyorsan az egyik leggyakrabban használt webhely-platformmá vált. Hírneve nagyon jó volt, a növekvő közösség minden évben egyre nagyobb százalékot mutat. A WordPressnek köszönhetően bárkinek lehet stabil és működőképes weboldala. Könnyen beállítható, megfizethető és nagymértékben testreszabható.

Még az is tény, hogy az internetes webhelyek több mint 18,9%-a használja A WordPress, mint a platformjuk. A WordPressnek azonban népszerűsége ellenére megvan a maga problémája, különösen a biztonsággal kapcsolatosak.

A hírek szerint a WordPress a legnagyobb feltörési kockázattal rendelkező platform, amit a folyamatos és exponenciálisan növekvő hackelési eset is bizonyít. Természetesen a felhasználók ezt nagyon megszenvedik. Képzelje el azt a hatalmas mennyiségű személyes adatot, amelyet ellopnak vagy olyan visszaélésig használnak fel, ahonnan már nincs visszatérés.

Látva, hogy milyen kockázatos lehet a platform, logikus egy extra eszköz használata a nagyobb biztonság érdekében. Ebben az esetben ez a VPN. Vannak bizonyos előnyök a felhasználók számára, ha VPN-t használnak a WordPresshez, és ennek használatának okai sokak.

A VPN használatának okai

VPN-hez csatlakoztatott laptop

A VPN működése az IP-cím álcázása vagy elrejtése a kapcsolati útvonal megváltoztatásával. A VPN alapvetően lefedi a tényleges kapcsolatot, és a kiszolgálókra irányítja, mielőtt visszaküldené a kapcsolatot az internetre.

A VPN szerverről csatlakozási kérés érkezik az eszközről, majd ezt követően a VPN feldolgozás után elküldi az Internetre.

A fenti folyamat megváltoztatja az eszköz eredeti IP-címét a VPN-kiszolgáló IP-címével, így az Ön tartózkodási helye álcázott és rejtett lesz.

Olvasni:  Hogyan növeli a lenyűgöző webdesign a felhasználók elköteleződését

A rejtett helye mögött a VPN-kiszolgáló helye látható más felek számára. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy harmadik felek, például internetszolgáltatók/hálózati szolgáltatók és a kormány ne tudják elolvasni és észlelni, hogy milyen webhelyeket ér el, és milyen adatokat küld és fogad.

Általános nézet, hogy a VPN nagyszerű védelmi eszköz lehet mindaddig, amíg a legálisakat használja. Néhány funkciót kínálhat, beleértve a dedikált IP-cím az extra VPN használhatóság érdekében, amelyet általában a prémium szolgáltatások tartalmaznak. Ha azonban a WordPressről vagy általában más webhelyplatformokról van szó, mi indokolja a VPN-szolgáltatás telepítését?

A streaming szolgáltatások korlátozások nélküli használata

Férfi tévét néz

A streaming szolgáltatásokból származó online videotartalom megtekintése nagy sávszélességet fog igénybe venni, ami az internet lelassulását okozza.

Ennek a kockázatnak a csökkentése érdekében használhat VPN-t, amikor online videotartalmat néz. A VPN titkosítja az internetkapcsolatot, hogy az internetszolgáltató ne tudja korlátozni az internet sebességét. Ettől eltekintve a VPN használatával nagyszerűen hozzáférhet bármilyen tartalomhoz a világ bármely pontjáról, mivel könnyedén átlépheti a határokat.

Nyilvános Wi-Fi használata

A nem biztonságos Wi-Fi hálózat használata veszélyeztetheti online adatvédelmét és biztonságát. Ennek az az oka, hogy az Önnel azonos hálózaton lévő emberek hozzáférhetnek az Ön által küldött vagy fogadott információkhoz.

Ez akkor fordulhat elő, ha nyilvános hálózathoz csatlakozik, például a repülőtereken, szállodákban vagy kávézókban elérhető ingyenes Wi-Fi-hez. Ahhoz, hogy elkerülje az összes lehetséges kockázatot, elegendő egy VPN-szolgáltatás telepítése.

Szerencsejáték

Amikor utazik vagy VPN-szolgáltatás használatával utazik, a szokásos módon továbbra is hozzáférhet a helyi tartalmakhoz. Sok online játék bizonyos régiókban csak az ügyfelekre korlátozódik.

Ezért a játékosok számára ez frusztrációt okoz, mivel a régiójuk nem szerepel a listán. Ennek a kockázatnak a csökkentése érdekében használhat VPN-t online játékok közben.

Olvasni:  5 alapvető WooCommerce teljesítményoptimalizálás

A VPN elrejti IP-címét, így az online játékok nem ismerhetik fel a régiókat, és nem korlátozhatják a hozzáférést a speciális funkciókhoz.

Fájlok letöltése

Ha VPN használata nélkül tölt le fájlokat, a letöltési tevékenységét láthatják az internetszolgáltatók (ISP-k)/internethálózat-szolgáltatók. Nem csak, ha részt vesz a P2P fájlmegosztásban, idegenek csatlakoznak ugyanahhoz a P2P hálózathoz, mint ahogy Ön is láthatja az IP-címet.

Ez veszélyeztetheti magánéletét, mivel ezek az idegenek megpróbálhatnak hozzáférni személyes adatokhoz, vagy IP-címeket használhatnak kibertámadások végrehajtására. Ha VPN-t használ letöltés közben, elrejtheti IP-címét, így az internetszolgáltató nem tudja nyomon követni letöltési tevékenységét.

Online vásárlás

VPN használatával, mint például a legjobb VPN-szolgáltatók, elrejtheti tartózkodási helyét, így az online boltok vagy jegyértékesítő webhelyek nem jeleníthetnek meg különböző árakat az adott személy tartózkodási helye vagy vásárlási szokásai alapján. Ezzel pedig jobb árakat érhet el különböző helyeken.

Miért van szükségük VPN-re a WordPress felhasználóknak?

Azon kívül, hogy nagyszerű védelmet nyújtanak ellene rosszindulatú hackelési kísérleteka VPN számos egyéb előnnyel is járhat, például:

Megnövelt sebesség

Ha VPN-t használ a WordPresshez, akkor a webhely sebessége javulni fog. A kifejezetten a WordPress támogatására tervezett VPN-szolgáltatások általában rendelkeznek ezzel a funkcióval, hogy minden felhasználó azonnal jobb élményben legyen része.

Egy VPN-szolgáltatás segítségével a webhelye gyorsabban betölthető a jobb betöltési idő miatt.

Bármilyen korlátozás leküzdése

A világ egyes helyein aktiválják a földrajzi korlátozás funkciót, hogy korlátozzák bizonyos alkalmazások működését az országban. A VPN segítségével mostantól könnyebben ellenőrizheti kapcsolatát a világ más helyeivel. Így jobb betekintést nyerhet a helyekről, és eldöntheti, hogy milyen tartalmat kell készítenie az adott helyhez.

Olvasni:  Hogyan növelhet kamatokat a LinkedIn-en 2024-ben

Más műszaki problémák elkerülése

Az internetkapcsolat problémája és a rosszindulatú programok fertőzése valóban befolyásolhatja a webhely teljesítményét. Így a VPN telepítésével a WordPress jobban védett lehet a rosszindulatú programok és vírusok ellen.

Új publikációk:

Ajánlott