WordPress karbantartási tervek: mik ezek, kulcsfontosságú…

A projektalapú munka már nem olyan iparági szabvány, amely a legtöbb WordPress ügynökség számára lehetővé teszi a boldogulást. Az új ügyfelek és projektek utánfutása kimerítő gyakorlat mind az idő, mind az erőforrások tekintetében, és ritkán elég fenntartható ahhoz, hogy tartós legyen. Itt jönnek be a WordPress karbantartási szolgáltatások; ez a titkos szósz a profittermelés és a növekvő munkaterhelés egyensúlyának hátterében.
Ügyfelei nem tűnnek el a levegőben, miután elkészült a webhelyük tervezésével – továbbra is rutin karbantartási szolgáltatásokra lesz szükségük ezekhez a projektekhez. És ez az, ami lehetővé teszi, hogy a játékban maradj.

Ebben a cikkben felvázolom a WordPress gondozási tervek értékesítésének fontosságát, azt, hogy mit kell ezekbe belefoglalni, és hogyan tudod rávenni az ügyfeleket, hogy egy projekt után is veled maradjanak. Miután felvázolta a WordPress gondozási tervét, beállíthat egy visszatérő bevételi modellt az ügyfelek megtartása érdekében.

Tartalom Tábla

Mi az a WordPress karbantartási terv?

A WordPress karbantartási terv kiváló módja annak, hogy ügynökségtulajdonosként extra bevételt szerezzen. Ez lényegében egy terv, amelynek során Ön felügyeli és karbantartja az ügyféloldalakat, hogy biztosítsa azok megfelelő működését. Úgy tervezték, hogy ügyfelei WordPress-webhelyeit naprakészen és továbbfejlesztve tartsák.

Miért érdemes WordPress karbantartási terveket eladni?

A WordPress webhelyek iránti kereslet semmi jelét nem mutatja a lassulásnak. Ez azt jelenti, hogy nem nehéz új ügyfeleket találni azok számára, akik kiváló tervezési és fejlesztési szolgáltatásokat kínálnak, és jól értékesítik őket. De az idő múlásával azon kapja magát, hogy nehezen tudja kezelni az ügyfelek idővel és erőforrásokkal szembeni egyre növekvő igényeit. Az Ön ügynöksége valószínűleg át fogja érezni a folyamatos új ügyfelek megszerzésének és minden követelményük teljesítésének feszültségét.

A WordPress webhely-karbantartási tervek enyhíthetik ezt a feszültséget. Ők:

Megbízható forrásai az ismétlődő bevételeknek: A WordPress karbantartási tervek lehetővé teszik, hogy folyamatos szolgáltatásokat kínáljon ügyfeleinek, és biztosítsa állandó bevételi forrását, még azokban a lassú hónapokban is, amikor éppen nem foglal le új ügyfeleket. Sőt, az ilyen állandó készpénzforgalom azt jelenti, hogy nem kell minden ügyféllel dolgoznia, aki belép az ajtón; megengedheti magának, hogy válogatósabb legyen, és az érdekesebb vagy jövedelmezőbb projekteket válassza.

Ezenkívül sok webhelygondozással kapcsolatos feladat könnyen automatizálható vagy akár kiszervezhető, így nem veszik igénybe túl sok időt vagy erőforrást.

Olvasni:  9 tipp a konvertáló nyitóoldal elkészítéséhez

Csökkentse beszerzési költségeit: Mindig olcsóbb a régi ügyfelek megtartása, mint újak beszerzése. A régi ügyfelek pénzzé tételével csökkentheti az utóbbiakhoz kapcsolódó költségeket – különösen azért, mert nem kell minden új ügyfélhez új ajánlatot és számlát kidolgoznia.

Segítünk jobb ügyfélkapcsolatok kialakításában: A WordPress gondozási tervek nagyszerű módja a bizalom erősítésének és az ügyfélkapcsolatok bővítésének. Miután együttműködött egy klienssel, azonosította a szükségleteit és a fájdalmas pontjait, így jobb helyzetben van ahhoz, hogy ezeket az ellátási terveken keresztül kielégítse. Ez a fajta befektetés az ügyfélkapcsolatokba arra ösztönzi az ügyfeleket, hogy folytassák az Önnel való együttműködést más projekteken, vagy kollégáikhoz irányítsák.

Ebben a cikkben az Ön által kínált szolgáltatásokat egy alapvető WordPress karbantartási tervbe vagy egy átfogóbb WordPress karbantartási csomagba sorolom. Felszámíthatja ügyfelét az általa választott terv szerint, vagy egyedi WordPress karbantartási csomagokat kínálhat.

Mit kell tartalmaznia az alapvető WordPress karbantartási tervekben?

A WordPress webhely-karbantartási tervek szépsége abban rejlik, hogy ügyfelei igényeihez igazíthatja őket, még akkor is, ha az erősségeit kihasználja.

1. A WordPress Core, a bővítmények és a témák frissítései

A WordPress összes összetevőjének rendszeres frissítése kulcsfontosságú az ügyfelek webhelyeinek teljesítménye és biztonsága szempontjából. Ez fárasztó munka az ügyfél számára, ezért kritikus szolgáltatás, amelyet a legtöbb WordPress támogatási terv kínál. Ez magában foglalja a mag, a beépülő modulok és a témák frissítéseinek rendszeres kezelését (természetesen a frissítés előtt ügyeljen a biztonsági mentések automatizálására!).

De ennek a munkának mondjuk nem kell unalmasnak lennie. Ha automatizálja a WordPress frissítéseit, sok időt és pénzt takaríthat meg. Bár a beépülő modulok segítségével automatizálható, ezek határozottan veszélyeztethetik az ügyfél webhelyének biztonságát.

A DreamHost segítségével a felhasználók a SafeUpdates nevű beépített automatikus frissítési rendszert használhatják. A frissítések automatikus észlelésétől a friss automatikus biztonsági mentések készítéséig, az átmeneti és élő környezeteken végzett tesztelésig és végül a telepítésig mindenről gondoskodik.

2. Rendszeres biztonsági mentések a webhelyekről

A WordPress karbantartási tervének másik szabványos eleme, egyszerűen használhat egy beépülő modult a biztonsági mentések rendszeres automatizálására. A rendszeres biztonsági mentések enyhítik a meghibásodott webhely kárait, lehetővé téve ügyfelei számára, hogy katasztrófa után is hozzáférjenek és visszaállítsák adataikat.

3. Biztonsági szolgáltatások

A WordPress megalapozatlan hírnevet szerzett a laza biztonságról – valójában a platform használata meglehetősen biztonságos. Népszerűsége azonban molylepkeként vonzza magához a hackereket, és túl sok felhasználója nem eléggé hozzáértő a technológiához ahhoz, hogy megfeleljen a legjobb biztonsági gyakorlatoknak webhelyeiken.

Mindezek a WordPress biztonsági felügyeletet a WordPress karbantartási terv alapvető ajánlatává teszik. Ügyeljen arra, hogy tartalmazza a tűzfal megvalósítását, az SSL-tanúsítványt, a WP biztonsági beépülő modult, valamint a rendszeres e-maileket, értesítéseket és figyelmeztetéseket a webhely biztonságával kapcsolatban. A WordPress támogatási tervei részeként valamilyen biztonsági megfigyelést is kínál, például szabványos rosszindulatú programok vizsgálatát és a bejelentkezési kísérletek auditját.

Az alapvető WordPress karbantartási tervek általában a biztonsági ellenőrzésre korlátozódnak; A problémamegoldás általában a fejlett tervek alá esik.

A DreamHost segítségével a biztonsági szolgáltatások nyújtása sokkal könnyebbé válik a Cloudflare Add-on révén, amely lehetővé teszi a vállalati szintű DDoS és tűzfal védelmet.

4. Műszaki támogatás és hibaelhárítás

Míg a WordPress közösség és a fejlesztők kiváló támogatást kínálnak, ügyfelei általában nem technológiai szakértők, akik segítséget kérnek Öntől a műszaki megoldások terén. Tervezze meg, hogyan szeretne ügyfélszolgálatot kínálni a webhely-gondozási tervében – e-mailt és élő chat-et, vagy támogatási jegyeket és hívási lehetőségeket fog használni?

Itt figyelembe kell vennie, hogy ki lesz a másik oldalon, hogy válaszoljon a támogatási kérelmekre; Ha Ön egy kis ügynökség, akkor a chatbotot választja, és ha van tartalék erőforrása, találhat olyan szolgáltatót, amely éjjel-nappali hozzáférést biztosít. Ha be tudja jelölni a szolgáltatásokat a WordPress karbantartási terveibe, akkor ezt meg kell tennie!

Olvasni:  Mit jelent a PHP 5.6 élettartamának vége a WordPress felhasználók számára?

5. Tárhelyszolgáltatások

Megfontolhatja, hogy az ügyfelek tárhelyének kezelése kívül esik az ügynökség hatókörén. Az ügyfelek azonban gyakran azt választják, hogy Ön intézze ezt helyettük, ha nem rendelkeznek a saját maguk kezeléséhez szükséges technikai ismeretekkel. Még ha rendelkeznek is a szükséges szakértelemmel, a szerverek kezelése és karbantartása elvonja a figyelmet üzleti tevékenységükről.

Noha sok munkának tűnhet, az igazság nem lehet ennél messzebb. Mindössze annyit kell tennie, hogy talál egy minőségi tárhelyszolgáltatót, akinek szolgáltatásait tovább tudja értékesíteni. A DreamHost segítségével például továbbértékesítheti a webtárhelyet ügyfelei számára, és páratlan teljesítményt és kiváló, 24 órás ügyfélszolgálatot élvezhetnek, miközben Ön folyamatos bevételt biztosít. Ez egy fantasztikus módja annak, hogy tisztességes WordPress karbantartási tervet adj el ügyfeleidnek.

Csomagolja össze karbantartási szolgáltatásait egy ismétlődő tárhelytervvel, és könnyítse meg ügyfelei életét.

Az ügyfelek akkor a legboldogabbak, ha weboldalaik gördülékenyen működnek. Adjon tovább DreamHost tárhelycsomagokat az Ön által választott áron, és biztosítson olyan zökkenőmentes webhelyélményt ügyfelei számára, amelyet imádni fognak.

Speciális WordPress karbantartási tervek

Íme néhány fejlett WordPress-karbantartási szolgáltatás, amelyet a terv részeként is kínálhat.

6. Teljesítmény és üzemidő figyelése

Minél gyorsabb az ügyfelek webhelye, annál jobb a felhasználói élményük, a konverziós arányuk és a keresőmotorok helyezése. A teljesítményoptimalizálás ezért vonzó eleme a WordPress karbantartási csomagjainak – ügyfelei hajlandóak lesznek emelt díjakat fizetni. Tesztelheti ügyfelei webhelyeinek sebességét olyan eszközökkel, mint a Google PageSpeed ​​Insights, amely azonosítja az olyan problémákat, mint a lassú sebesség és a gyenge üzemidő, és javaslatokat tesz ezek megoldására. Több értéket kínálhat ügyfeleinek ezzel a szolgáltatással azáltal, hogy havonta jelentést készít a teljesítménynövekedésről. A teljesítmény- és üzemidő-felügyeletet a WordPress karbantartási tervének részeként csomagolhatja.

7. Tartalomkezelés

Ha megvannak az erőforrások, frissítheti ügyfelei webes tartalmát a WordPress karbantartási tervének részeként. Ez magában foglalhatja az elavult blogbejegyzések és a Névjegy oldalak rendszeres frissítését, valamint új termékek hozzáadását és kuponkódok írását az e-kereskedelmi ügyfelei számára. A tartalomkezelés rendszeres ellenőrzéseket is magában foglal a hibás hivatkozások kijavítására, valamint a webhely optimalizálása és használhatósága érdekében végzett egyéb módosítások elvégzésére.

8. Adatbázis karbantartás

A WordPress adatbázisok általában ügyetlenekké válnak. A régi változatok felhalmozódnak, míg az elavult képek és témák hozzáadják súlyukat a keverékhez. Mindez a webhelyek lelassulásához, gyenge üzemidőhöz és csalódott ügyfelekhez vezet. Adja hozzá az adatbázis-karbantartást ezekhez a prémium WordPress-csomagokhoz, és havonta nézze át a webhelyeket, hogy megtisztítsa az elavult verziókat és bővítményeket. Beépülő modult is használhat a tisztítás egy részének automatizálására.

9. Rosszindulatú programok eltávolítása

Azok az ügyfelek, akik megértik a fejlett védelem szükségességét kibertámadás esetén, nagy hasznot húznának, ha ezt hozzáadná a WordPress webhely-karbantartási tervéhez. Ennek ellenére, bár bizonyos mértékig használhat biztonsági beépülő modulokat, a rosszindulatú programok eltávolítása időigényes feladat. Ha úgy dönt, hogy felajánlja ezt a szolgáltatást, győződjön meg róla, hogy van ideje és erőforrása ennek felelősségteljes kezelésére.

Hogyan győzzük meg az ügyfeleket, hogy webhely-karbantartási tervre van szükségük

Bármilyen nagyszerűnek is tűnhet a WordPress webhely-karbantartási tervek felkínálása, az ügynökségek tulajdonosai (érthető módon) visszautasíthatják, hogy ügyfeleikhez forduljanak velük kapcsolatban. Végül is könnyebb meggyőzni az ügyfeleket arról, hogy be kell fektetniük webhelyeik folyamatos frissítésébe és karbantartásába! Íme néhány útmutatás, amelyeket követhet a folyamat megkönnyítése érdekében.

Olvasni:  Cool Gaming Website Design választások

1. Ne várjon a karbantartás megbeszélésével

Ez nem azt jelenti, hogy a karbantartási terveket már az első találkozáskor át kell adnia ügyfeleinek, de ügyeljen arra, hogy korán kontextusba helyezze azokat, mint alapvető szolgáltatásokat! Amikor az ügyfele már ismeri ezeket a szolgáltatásokat, kevésbé valószínű, hogy haboznak elfogadni őket és a projekt végén az összes kapcsolódó díjat. Érintse meg a telephely folyamatos karbantartásának előnyeit és értékeit a projekt során. Ez a legjobb módja annak, hogy megtörje a jeget, és beszélgessen a WordPress karbantartási terveiről a potenciális ügyfelekkel.

2. Állítsa be a Clear Expectations-t

Kezdettől fogva kerülje, hogy az ügyfél támogatási igénye túlterhelje. Győződjön meg róla, hogy Ön és ügyfelei tisztában vannak azzal, hogy milyen WordPress-karbantartási terveket kínálnak, milyen munkákat fognak tartalmazni a tervükben, és milyen munkákért kell külön díjat fizetni. Ezenkívül közölnie kell elérhetőségét, munkavégzési idejét, valamint azt, hogy milyen gyakorisággal válaszol a kérdéseire.

3. Kínáljon motivációt az ügyfeleknek, hogy az Ön támogatását válasszák

Könnyítse meg ügyfelei számára a rendszeres WordPress-webhely-karbantartásra való bejelentkezés előnyeit és értékét. Ennek egyik közvetlen módja a jövőbeli projektekre vonatkozó kedvezmények felajánlása, így ha a karbantartási tervet választják, többet megtakarítanak az előttünk álló munkán. Hasonlóképpen, magasabb prioritást kínálhat a karbantartó ügyfeleknek – az ő munkájukat megelőzi.

4. Ne vegye magától értetődőnek a támogató ügyfeleket

Még ha képes is automatizálni a támogatási szolgáltatások mögötti munka nagy részét, ne csússzon bele a közepes teljesítmény csapdájába! Ha az Ön által kínált támogatás nem elég értékes, akkor nem tudja azt kommunikálni új ügyfelekkel, és elveszíti a meglévőket.

Készítsen weboldalakat kódolási nehézségek nélkül

Indítsa el a Divi-t a DreamHost-en 1 kattintással, és készítsen egyszerűen lenyűgöző webhelyeket a legjobb felhőtárhely-szolgáltatón

Szakértői tippek a webhely-gondozási tervek értékesítési folyamatának könnyítéséhez

Megkerestük néhány ügynökség tulajdonosát, akik webhely-karbantartási terveket árulnak, hogy megtudjuk, mit mondanak.

1. Használja ki az ügyfélkapcsolatokat

Cindy Corpis, a SearchPeopleFree vezérigazgatója

„Amikor ügyfelek megszerzéséről és eladásokról van szó, először meg kell győződnie arról, hogy megtartja régi ügyfeleit. Itt az ideje, hogy piacra dobja új WordPress karbantartási szolgáltatásait. Készítsen egy e-mailt vagy hívjon fel, hogy figyelmeztesse jelenlegi ügyfeleit új ajánlatairól. Ha nem szereti az értékesítést, használja a levelet vagy hívja a „bejelentkezést” ügyfelével és a webhely igényeivel. Kezdje különleges ajánlattal vagy kedvezménnyel. Könnyítse meg számukra a vásárlást és válaszoljon kérdéseikre. Így megtarthatja a meglévő ügyfeleket, miközben újakat is hozzáadhat.”

2. Legyen átlátható

Kristen Day, webdesigner, közösségimédia-szakértő és adatelemző az Affinity Media-nál

  • Tanítsd meg őket, hogy pontosan mire van szükség a webhely karbantartására, bemutatva nekik a rendszerük hátterét.
  • Legyen egy ellenőrző lista azokról a heti/havi/évi feladatokról, amelyeket a helyszínen kell elvégezni.
  • Ajánljon ügyfeleinek havi tervet, hogy úgy érezzék, soha nem kényszerülnek igénybe venni az Ön szolgáltatásait.
  • Az ügyfeleknek átalánydíjat számítsanak fel, így soha nem érheti őket meglepetés.
  • Legyen átlátható mindenről, amit a karbantartási csomag tartalmaz és nem tartalmaz. A tisztaság önbizalmat teremt.

3. Végezzen kutatást arról, mire van szüksége az ügyfélnek

Tony Wang, a LocalWord tulajdonosa

„Sok weboldallal foglalkozó cég kínál karbantartási tervet, feltételezve, hogy egyszerűen visszatérő bevételt termelnek. Azonban ügyelnie kell arra, hogy ez valóban pénzt hozzon Önnek. A WordPress webhelyek frissítése/javítása sok időt vesz igénybe.

A legjobb, ha ténylegesen megnézi a webhely hátterét, mielőtt szilárd árajánlatot adna a havi díjakra. Ha a webhely túl sok beépülő modult vagy rosszul kódolt témát vagy beépülő modulokat tartalmaz, akkor ez több időt vehet igénybe, mint amennyit érdemes. Főleg, hogy a WordPress sokat változott az elmúlt egy évben, mi a helyzet Gutenberggel és az általuk hozzáadott összes új funkcióval.

Olvasni:  A WordPress webhely integrálása a Slackkal

Legtöbbször semmi sem romlik el, de ha problémák merülnek fel, és néhány órát vesz igénybe a javítás, a nyereség eltűnik.

Vállalkozásunkban csak olyanoknak kínálunk karbantartást, akik más munkákra alkalmaznak bennünket, így nem a karbantartási tervekre koncentrálunk. Az általunk tervezett webhelyek esetében pedig előre tudatjuk az ügyféllel, hogy folyamatos karbantartásra lesz szükség. Elmagyarázzuk, hogy a karbantartási terv szükséges a WordPress-webhelyek karbantartásának bonyolultsága miatt. Miután megmutatták nekik mindazt, ami esetleg elromolhat, mindig egyetértenek a tervvel.”

4. Dobja ki a pihéket

Link Moser, a Windhill Design tulajdonosa

„Ne töltsd fel a WordPress gondozási terveidet bolyhokkal. Olyan szolgáltatásokat nyújtson az embereknek, amelyek valóban értéket jelentenek számukra. Kezdje el a beszélgetést az ügyfélkapcsolat korai szakaszában. Az ápolási terveket „arany standardként” kell bemutatni, nem pedig utólagos gondolatként vagy kiegészítésként. Ötletek megszerzése érdekében tanulmányozza át, mit kínálnak más szolgáltatók, és számoljon fel díjat. Azonban az Ön egyedi vásárlói összetétele határozza meg végső soron, hogy miként lehet a legjobban árazni szolgáltatásait.”

5. Összpontosítson az ügyfél nyugalmára

Daniel Florido, a Pixelstorm vezető fejlesztője

„A cégek általában azért keresnek meg minket, hogy tartalom- és beépülő modul-frissítéseket végezzünk, mert nem akarják maguk elvégezni. Nincs tudásuk, idejük vagy kedvük a tanuláshoz. Jobban szeretik, ha valaki más gondoskodna helyettük. És nagyon örülünk, hogy segíthetünk.

Az ügyfelek általában csak egy kis nyugalomra vágynak.

Az a nyugalom, hogy vannak olyan szakértők, akik a bonyolultabb feladatokat is megoldják helyettük. Legyen szó alapvető tartalombevitelről vagy árajánlat-űrlap frissítéséről, az ügyfelek szeretnék tudni, hogy van némi támogatásuk.

A beépülő modulok frissítései az Ön kenyere a WordPress karbantartási játékában. A webhely feltörésének gondolata sok ember számára ijesztő. Ezért szeretjük a beépülő modulok frissítéseit a biztonság egyik legjobb formájaként árulni. A bővítményfrissítéseken felül alapvető tartalomfrissítéseket is bevezetünk. Szóval ez egy igazán megéri ügyfeleink számára.”

6. Részesítse előnyben a rést

Jitesh Ramphal, a Webforce webfejlesztője

„Nagyon sok versenytárs kínál manapság webhelycsomagokat, és úgy gondolom, hogy a legjobb, ha a résekre összpontosítunk. Például a teljesítményorientált tervezésű webhelyekre összpontosítunk, amelyek zökkenőmentes felhasználói élményt biztosítanak, miközben a technikákat az erőforrás-felhasználás optimalizálása érdekében adaptálják. A hardver hatékony használatával csökkentjük szénlábnyomunkat. Ezzel szemben a legtöbb olyan webhely, amelyet láttunk, és amelyek egy gép erőforrásait használják fel a teljesítmény javítására.

A hosztolt szolgáltatások növekedésével és az online jelenlét iránti kereslet növekedésével arányosan nő az energiafogyasztás. Ennek néhány módja az, hogy csökkentjük a WordPress beépülő modulok számát, és a feladatokat CLI-n vagy a konfigurációs fájlok közvetlen szerkesztésén keresztül hajtjuk végre, nem használunk olyan felfújt weboldal-készítőket, mint az Elementor vagy a Divi.

Olvassa el még: Divi vs Elementor: A legjobb WordPress oldalkészítő 2022-ben?

Egy gyönyörű webhely létrehozásához hatékony környezetre van szükség a boldoguláshoz!

Indítsa el a Divi oldalkészítőt a nagy teljesítményű DreamHost szervereken egyetlen kattintással, és repüljön a siker felé.

Becsomagolás

Mint szinte minden új törekvésnél, a WordPress karbantartási terveinek megkezdése előtt végezzen kutatást. Nézze meg, mire van szüksége ügyfeleinek, és mérje fel saját erőforrásait, hogy kitalálja, mit tud nyújtani. Hamarosan állandó és visszatérő bevétele lesz ezekkel. Látogassa meg a DreamHost webináriumát az árakról és az értékesítésről.

Új publikációk:

Ajánlott